Darüşşafaka'ya aylik yada tek seferlik yardim yapabilirsiniz. |
![]() |
Çevrenizdeki öğretmenlere sorun mutlaka ihtiyaç sahibi öğrencilerinden haberleri vardır .Birde nacizane önerim Bim de satılan bim kartları var istediğiniz kadar yükleyip( en fazla 500 TL birden çok kartta verilebilir) verebilirsiniz..... kişiler kendileri ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri kadar alıp bir yıl içinde tüketiyorlar ayrıca tekel ürünleri yok ...bimde ne varsa alabiliyorlar ...koli dağıtırken biri beyim zaten fakir bir yıl boyunca bunları yiyor bizim boğazımızdan başka bir şey geçmeyecek mi demişti.... Mahsur yavaş ın belediyenin verdiği kartlarda en çok alınan şeyin çikolata olduğunu söylediğinde ailelerin çocuklarına sevindirmek adına nelerden vazgeçtiklerini düşündüğümde çocuk gibi ağlamıştım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Eğitimin en etkili yolu, doğru olanı buldurmaktır. Bu da, kişiye doğru olanı direkt öğretmek yerine,doğru olandan başka yola çıkamayacağı sorular sormakla mümkündür.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Başarıya ulaşanlar, rahatından ödün verenlerdir.
|
|
biz eskişehirde üniversitemizin bitirme projesi kapsamında ihtiyacı olanlara böyle bir şeyler yaptık ihtiyaç malzemeleri hazırladık o kadar çok ihtiyacı olan insan vardı ki boyle poşetleri verince gerçekten mutlu olmuşlardı. En iyi muhtarlar biliyor biz listeleri muhtarlardan almıştık. Muhtarlar iyi biliyor birde nerede oturuyorsan az çok hangi semtin daha fakir olduğunu bilirsin oranın muhtarıyla görüşmeni tavsiye ederim |
evi arabası olan kişilerde fakirlik ayagına yatıp belediyeden vs yardım alıyor kim fakir kim zengin belli degil ülke dingonun ahırına döndü koparan koparana... gerçekten yardmına muhtaç insanlarda çok fazla yardım edecek arkadaşlar yardım edilecek kişiyi çok iyi araştırsın |
Hocam oncelikle Allah azze Celle yaptiginiz yardımları emekleri kabul etsin. Ben kucukken çok fakir bir köyde yaşadım. İki tür fakir vardır. Birisi fakirligi meslek edinmiş olanlar. Devamlı birşeyler dilenir ve bulduğu gibi yer içer ve bunu meslek edindiği içinde o durumundan kurtulmak içinde hiç bir sey yapmaz. Bir versen iki ister iki versen 5 ister 5 versen neden 10 değil diye hiç bir zaman da memnun edemezsin bu tür fakiri. 2. Fakir türünün ise fakir olduğunu anlaman neredeyse imkansızdır. Aç yada düşkün oldugunu asla soylemez. Onun ailesinden yada yakın muhitinden değilsen durumu hakkında da bilgi edinmen çok zordur. Şöyle diyim. Diyelim sokakta bir şey dağıtılıyor. En önde birbirini yiyenler üst üstte olan ve kendini almak için yirtanlar yüzsüz fakir , en arkada öylece bakan sakın sakin duranlar ise genelde 2. Kısım fakir oluyor. Ve ayrıca ben simdi kimseye akıl vermek gibi olmasında gidip bir kuruma vermek çok sağlıklı değil ya. İşin kolayına kaçmak gibi bir şey. Eğer yardım yapacaksanız o yardımın hem sizin maneviyatinizda hemde Allah azze Celle katında tam olmasini istiyorsanız biraz vakit ayırıp mücadele edip tam fakir bir aileye direkt siz kendiniz dokunun. Ben yaptim yapacagimi bundan sonrası kuruma kalmış demek çok fazla kolaycilik vr kolaya kaçma oluyor bence. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şehri iyi bilmeniz lazım, zaten gelir düzeyi düşük insanlar genelde şehrin epeyce dışında oturuyor dışarından da anlaşılıyor. Bu konuda mahalle muhtarı bence daha mahallesinde kim var kim yok doğru dürüst bilmiyordur bile. Eskiden di o muhtar mevzusu. Dilencilere kesinlikle vermeyin, onlar sizden bile zengin olabilir. |
Bana verin Elon Musk a kıyasla durumum çok kötü. |
En yakındaki pazar yerinin kurulduğu gün 19:00-20:00 arası tezgahlar kalkmaya yakın git. Ortada kalmış çer çöpü toplayan insanları gözün arasın, belki biraz sulansın... |
Gir bir bakkala, fırına onlar kimin zor durumda olup olmadığını iyi bilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 24 Nisan 2021; 0:55:44 > |