Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim win7 kullanan birisiyim ve bu pc 4-5 yıldır elimde artık öyle bir hantallaştı ve ısınıyorki işlerimi yapamaz hale geldim. Öncelikle yaptığım işlere göre macbook pro aklımda büyük soru işareti yarattı. Genellikle web'te gezinen,foto tasarımları,microsoft office ve dizi ve film seyretmeyi seviyorum ve bunları genelde web üzerinden indirerek izliyorum. şimdi asıl sorularım şu şekilde office'i iwork tarzı programlarla açabileceğimi duydum ancak iwork ta hazrladıgım bir belgeyi başka normal bi pcde word üzerinden açabilmem mümkün mü ve ya internetten "internet download manager" yardımıyla indirdiğim film, dizileri macbookpro da indirebilceğim bi program varmı utorrent tarzında programlar kullanabilirmiyim.os x yazılımını pek bilmiyorum ancak kurcalayarak halledeceğimi düşünüyorum sizce bu beni fazlasıyla zorlarmı 3-4 yıldır iphone kullanan kullanıcıyım eğer benzerlik varsa az cok işletimlerini biliyorum diye düşünüyorum. maddi açıdan bi sıkıntım yok o yüzden bana hızlı beni bekletmeyecek bir macbook pro öneriniz nedir? yoksa hiç macbookproya bulaşmamalımıyım? cvplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
muratonder89M
kullanıcısına yanıt
Burası forum ve de seviyeli bir forum. İnsanlar bir şeyleri paylaşırken araya bu şekilde münasebetsizce dalmak neyin nesi. Kendi seviyesizliğinize uygun bir site bulun.
Arkdaşlar seviyeli cevap verirseniz sevinirim paranın bolluğundan övünmek değil benim amacım sadece donanımhaber bilginlerinden az çok birşeyler bilenlerden yorum almak istiyorum hepsi bu..
Parks
kullanıcısına yanıt
Bu dediklerinizin bir çoğunu yaparsınız. Ben iwork te keynote ile sunum hazırladım ama microsoft office 2010 da açamadım. Belki benden kaynaklı bir durumdu. Ama powerpoint dosyası ya da exceli iwork te açabiliyorum. U torrent mac versiyonunu kullanıyorum Ayrıca çeşitli download programları internette mevcut. Bence ios ile OS X arasında hiç bir alaka yok, ha ortak kullanılan programlar tabiki var ama biri bilgisayar bir de telefon sonuçta. Mac kullanımında kısa yollar çok ön planda. Sonuç olarak ben tavsiye ederim. Dört aylık macbook air kullanıcısıyım, bana yeterli gelmedi ve 27 inch imac siparişi verdim. Gelince air i satacağım. Bu arada mesajlarda bold yerine normal font kullanın bence, zor okunuyor bu şekilde.
1000tl lik bilgisayarın fazlasıyla yapabildiği bişeyi 5000 tl lik bilgisayarla yapmak istiyosan ve paran çoksa buyur al iwork la yaptığın şeyleri office uzantılarına export ederek kaydedersen officele açabiirsin. buarada başlık macpro demişsin burda macbook pro. neyse oluyo böyle hatalar
evet macpro yazdığımı sonradan farkettim ama düzeltmiyor :) , değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. aklıma takılan soruları tekrardan aklıma geldikçe yazmayı düşünüyorum zaman verip cevapladığınız için tekrardan teşekkürler..
Yapacaklarinizi okuyunca ikinci soru tasinabilirlik oluyor. Gunluk olarak bilgisayari tasiyacaksaniz macbook pro, air olana gore agir kalabilir. Guncel air ile de dediklerinizi rahatca yapabilir, neredeyse tablet kalinliginda bir bilgisayariniz olur.
iwork gunluk kullanimda office'nin acabilecegi sekilde kayit edebiliyor. Ama ornegin, komplex bir yapida hazirladiginiz keynote dosyasi powerpointte acilamayabilir, riski en aza indirmek icin office for mac satin almalisiniz.
Ayrica su fiyata yapabilecegini su fiyata yapan bilgisayarlar elbette mevcut. Ucretini siz odeyeceksiniz. Bugun 2 bin TL ile renault toros alip trafige cikabilabildigi gibi, ortalama 50-60k TL verip bir otomobil aliyor insanlar. Amac sadece trafige cikmak mi, kazanilan paranin keyfini surmek mi mesela :)
talihyasinT
kullanıcısına yanıt
çok güzel bir karşılaştırma yapmışsınız :) elbette ki macta yapabileceğim şeyleri normal laptoplardada yapabilirim hatta belki rahat bile edebilirim bedavadan programlar bedavadan oyunlar para konusu olarak sadece nakit olarak vereceğim paradan başka cebimden para çıkmaz ancak sizinde dediğiniz gibi birisi renault toros iken biri 50-60k TL civarındaki bi araba gibi, sonuçta ikiside senin ayağını yerden kesiyor ancak birinde vücudunun her yeri kasılarak sürerken diğerinde sadece direksiyon çevirmek kalıyor. bu yüzden maclara olan ilgim bi hayli artmış durumda. macbook air konusunda ise 11 13 inçleri mevcut diye biliyorum aradığım 15 retina ekran ve bunu macbookproda buldum ayrıca kalınlık olarak macbookpro 15" retina ekran pekte sırıtmıyor aksine şık bir duruş ve ideal bir kalınlığa sahip ağırlık olarakta pek sıkıntı yaşamam max 1kg oynar arasında o da sıkıntı değil bana daha çok teknik bilgiler lazım mesela oyun üzerinden gidelim bi online oyun oynayabilirmiyim (knight,metin2, vs. gibi) parayla alınan office programından bahsetmişsiniz bu programı aldıgım zaman içerik olarak normal office programlarından daha mı kapsamlı ve ayrıca bu programda yapabileceğim belgeler birebir başka pclerde uyum sağlar mı?
bahsettiğiniz kullanım tarzı için mac mini daha uygun gibi. iris pro ve haswell'li 2014 mac mini'yi beklemenizi öneririm.
Macboooklar, daha dogrusu iris ekran kartina sahip macbooklara kadar olan modeller, oyunlar icin pek uygun degil, cunku ekran kartlari harici degil. Kisisel olarak elime dunyanin en iyi bilgisayari bile gelse oyunlardan pek anlamadigim icin yorum yapmam kisitli.
Knight, metin, v.s. online tabanli oyunlar gorsel olarak cok kompleks degiller, o yuzden varsa mac surumunu, yok ise macbook icine rahatca kurabildiginiz windows ile oynayabileceginiz oyunlar. Bir arkadasinizda macbook varsa rica edip kurdurun, calisiyorsa gorursunuz sizin icin yeterli akicilik var mi diye. Arkadasiniz kurulumu icin setup dosyasini uygulamalar klasorune kopyaliyacak ve oyun kurulmus olacak. Oyunu acacaksiniz, begenmezseniz silmek icin oyunu cop kutusuna surukleyeceksiniz, oyunun tum log dosyalari, program files dosyalari, temp dosyalari iviri,ziviri bilgisayardan kalkmis olacak. Daha dogrusu macbookta bu tur dizinler yok. Oyun veya uygulamalar tek yere kuruluyor kutu gibi, silerken o kutuyu komple siliyor mac os. Bundan dolayi senelerce format, isletim sistemi sismesi v.s. olmuyor mac os olan bilgisayarlarda.
Bir diger konu 11,13,15 inc.. 11 cok guzel, kucucuk, ici dolu ficicik, arkadasimda var. Tibbi mümessil kendisi, buyuk ekrandan cok mobilite, hafiflik, kucuk bir renault clio icinde excell gibi dosyalar ile saatlerce ugrasip duzenliyor kendisi. Eger macbook surekli tasinacak ise 13 inc macbook air. Ama bir de 15 inc macbook pro retina olanlar var. Kullanicilar retina ekrandan normal cozunurluge donmek istemiyorlar. Ben 13 air kullaniyorum ve cozunurlugu de 1440x900. Gayet yeter benim icin. Ama 15 inc retina olani kim istemez. Maddi olarak zorlamaz ise kesinlikle alin. Bir daha arkaniza bakmayin.
Benim kullandigim excell, word, powerpoint giris seviyesinde. Beni yariyolda birakmadi. Ama yorumlarini goruyorum sagda solda, acmadi, o menu bunda calismadi gibi. Cok komplike olaylarda belki windowstaki office gibi olmayabilir. Ben farkini gormedim ama siz uzman kullanicisinizdir, hemen gorursunuz birsey diyemem. En kotu tikandiginiz noktada macbook icine kurdugunuz deneme surumlu office ile isinizi halledersiniz :)
öncelikle değerli yorumlarınız için tek tek teşekkürler. işlerimi yapmam için acil almam gereken bi pc lazım.iris pro ve haswell 2014'ü bekleyin demişsiniz açıkcası bu iki isim bana çok yabancı geldi. nedir bunların hikmeti bi macbook pro 15" retinadan üstün donanımlar varmıdır kısaca bilgi verirseniz sevinirim bu konu hakkında ayrıca ne zaman çıkar. arkadaş çevremde pek mac kullanan yok o yüzden internetten youtube'den araştırmalar yaptım kurulum yapılıyor. birde aklıma takılan bir soruyu sormadan geçemeyeceğim bu office programı ve para ile satın aldığımız office programlarında dil seçimleri yapılabiliyormu türkçe gibi felan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme