Şimdi Ara

macbookta yazılım dili ögrenebilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıradan bi mühendis is bulamayacagi icin bende simdiden ogreneyim dedim auto cad gibi cizim programlari ve dil macbookta ogrenebilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• auto cad var, java, c, c++, android ... öğrenebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

auto cad var, java, c, c++, android ... öğrenebilirsin

visual studio kuruluyor yani hocam?
  • hayır visual studio microsoftun yazılımı onu kuramazsın. onun için windows a geçmen lazım
  • quote:

hayır visual studio microsoftun yazılımı onu kuramazsın. onun için windows a geçmen lazım

peki onları öğrenmem için hangi programı kullanmam gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrOetker

quote:

hayır visual studio microsoftun yazılımı onu kuramazsın. onun için windows a geçmen lazım

onlar derken
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DrOetker

quote:

onlar derken

auto cad, java, c, c++, android,php bunları hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c dili bilenler bakabilir mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • auto cad ın kendi programı,
    java için eclipse, netbeans,
    c,c++ xcode,
    android eclipse,
    php dreamweaver,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydemirci -- 5 Temmuz 2013; 20:21:24 >
  • Ücretli mi hocam bunlar ? Birdd air yeter mi bunlar icin

• Grafik çizimleri hatsafhada değilse MB Air sadece öğrenmek için yeterlidir.
    Mac Mini kullanan yazılımcı tanıdıklarım var, o alette süper bişey değil sadece Mac
  • quote:

Orijinalden alıntı: gahst

Grafik çizimleri hatsafhada değilse MB Air sadece öğrenmek için yeterlidir.
    Mac Mini kullanan yazılımcı tanıdıklarım var, o alette süper bişey değil sadece Mac

Mac daha iyi değil mi hocam? Macbooka vereceğim parayla en kral windows alabilirim öyle mi yapsam?
  • Mac ya da Windows daha iyidir diyemez kimse. Ama düşünürsek Mac sistem daha sade, hızlı ve atik çalışan, kapalı ama güvenli ve "klişe laf olmuş" stabildir.
    Acemi olarak program dili öğrenmek isterseniz Ubuntu ile başlayın, Mac ile aynı çekirdeği kullanıyorlar (Yanlış biliyor olabilirim, araştırın isterseniz)
    Pc yenileyecekseniz, hangi sistem sizin ihtiyaçlarınızı karşılar onu düşünün. Mac air 13inc fiyatına MSI'ın GT serilerini alabilirsiniz, biri oyun oynatır, biri rahatlık yaşatır.

Ama özellikle önerim program yazmak istiyorsanız en baştan o konu için yatırım yapmayın, içine giriş yapın, öğrenmeye başlayın, dediğim gibi Ubuntu üzerinde çok serbest rahat çalışılıyor, onu deneyin.
  • gahst kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam yardımcı oldunuz. Pc yenileyeceğim 2 3 ay içerisinde şuan öğrenmek istediğim programcılık yapılıp yapılmamasıydı bunu öğrendim. Pc alacağım zaman tekrardan konu açarım.
  • yazılım geliştirme ile uğraşacaksanız macbook air ssd si sayesinde çok iyi olacaktır, yalnız 8gb ram den şaşmayın...

windows pc alacaksanız da yazılım geliştirmede en önemli donanım bana kalırsa ssd, zira yazdığınız kodun çalışmasından çok kodu yazdığınız gui nin performansı ön planda oluyor.

Açıkçası eski bir .net programcısı olarak, osx sayesinde java ve objective-c ile tanıştım, bu iki programlama dili de (hatta ruby ve phyton) osx içerisinde kutusundan çıktığı anda kullanıma hazır durumda oluyorlar. tek yapmanız gereken yazılım geliştirmek istediğiniz gui yi seçip (java için eclipse, vs..) indirmek ve çalışmaya başlamak oluyor.

.net haricinde açıkçası windows bence yazılım geliştirmek için kullanılacak en kötü işletim sistemi (heleki windows8...)
    OSX'i açık kaynak yazılım konusunda bu kadar başarılı yapan yanı ise aslında altyapısındaki unix çekirdeği oluyor..
    amacınız mesela java ise osx linux'un bütün avantajlarının üstüne çok kaliteli bir kullanıcı arabirimi sunuyor, ayrıca java platform bağımsız olması nedeniyle osx'te yazdığınız kod windows yada linux ta da bir değişiklik yapmadan çalışıyor oluyor... benim şahsi olarak favori programlama dilim java ve sonrasında objective-c geliyor.

Zaten java öğrendiğinizde c# kodlamayı da öğrenmiş sayılıyorsunuz, ikisininde ntoasyonları %90 aynı oluyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 6 Temmuz 2013; 1:20:30 >

• Anladigim kadarıyla cogu sey macbooktada oluyor ama program isimleri farkli ? Yeni ogrenecegim icin internette macbook icin dersleri bulabilir miyim

• önce ne öğrenmek istediğinize karar verin ondan sonrası kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

önce ne öğrenmek istediğinize karar verin ondan sonrası kolay

Seneye Bilgisayar mühendisi olacağım ve benzer sorular benimde kafamda fazlasıyla dolaşıyor.Aslında sorulması gereken soru hangi yazılım dillerinin osx de olmadığı ve windowsdan farklı olan gui nin neyi değiştireceğidir.Sonuçta önemli olanın yazılan kod olduğunu ve işi öğrenirken de gui ile çok işimizin olmayacağını düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind.

quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

önce ne öğrenmek istediğinize karar verin ondan sonrası kolay

Seneye Bilgisayar mühendisi olacağım ve benzer sorular benimde kafamda fazlasıyla dolaşıyor.Aslında sorulması gereken soru hangi yazılım dillerinin osx de olmadığı ve windowsdan farklı olan gui nin neyi değiştireceğidir.Sonuçta önemli olanın yazılan kod olduğunu ve işi öğrenirken de gui ile çok işimizin olmayacağını düşünüyorum.

arkadasin demek istedigi aslinda gui degil, ide olacak.

ide yazilim gelistirirken de bir programlama dili ogrenirken de sana en cok yardimci olacak arac. kodu yazarken yazdigin hatadan tut ilk iki harfini yazip gersini tamamlamasina kadar, debug edip o satirda kullandigin degiskenleri degerine kadar verecek olan arac.

mac de tek calismayan ide microsoft'un visual studio'su. bunun da nedeni zaten altyapisi windows uzerine kurulmus .net teknolojisi.

ama dert degil. bootcamp ile windows kurup gene onun uzerinden calisabilirsin. hatta bootcamp filan hic girme direk os x uzerine vmware adli sanal isletim sistemi kurmana yarayan programi kurup onun uzerinden windows kur. os x acikken bile windows a gecebilirsin. acikcasi ben windows lazim oldugu yerlerde direk sanal windows diger ekrana verip tek cihaz uzerinden 2 isletim sistemini de ayni anda calistirarak isimi goruyorum.

java, php, objective c bu ucunu adam gibi ogren sana zaten fazlasi ile yeterli olacaktir. zaten muhendislige baslayinca unix nedir gnu linux nedir bunlari ogrendiginde windows'dan arkana bakmadan kacacaksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.