Şimdi Ara

Macbook sorunlarım yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sonunda macbookuma kavuştum ama sorunlarım var
    1-arkadaş mac'i ilk kurarken şifre koymuş söylemiyor.Ben de şifreyi yeniden başlatırken alt tuşuna basıp,izlenceyi açıp,terminalden resetpassword yazarak çözdüm ancak safari'deki anahtar zinciri eski şifremi yerel bilmemnesini soruyor.bunu nasıl çözerim?eski şifremi bilmiyorum.yapmam gereken şey herhalde anahtar zincirimi sıfırlamak.Nasıl yaparım?
    2-her uygulamayı kapatırken ille de apple logosunun yanındaki uygulama ismine tıklayıp (mesela safari yazısına tıklayıp safari'den çık) demek zorunda mıyım?
    Lütfen yardım edin

• 2. Gerek yok kapatmaniza acik kalmasi daha iyi. Anca illa kapatmak isterseniz cmd ve q tuslari ile uygulamayi tamamen kapatabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

2. Gerek yok kapatmaniza acik kalmasi daha iyi. Anca illa kapatmak isterseniz cmd ve q tuslari ile uygulamayi tamamen kapatabilirsiniz.

Hmm sağolun.İlkini de çözdüm sağolun.
  • Başlangıçta elinizin de alışması için bence şu kısayolları çok önemli;

cmd + tab programlar arasında geçiş yapar
    cmd + q programı kapatır
    cmd + w açık olan pencereyi kapatır
    cmd + r resfresh yapar
    cmd + a hepsini seç
    cmd + c kopyala
    cmd + v yapıştır
    cmd + ü klasör üzerinde tıklandığında klasör bilgisi verir.
    cmd + alt + esc uygulamdan zorlayarak çıkma (windowstaki ctrl-alt-delete gibi)
    space klasör üzerinde tıklandığında hızlı klasör bilgisi verir, foto veya video dosyasını açar (bir dosya içerisindeki fazla sayıda fotoya bakmak için cmd+a ile tümünü seçip sonra space tuşuna basarak bunlara teker teker bakabilirsiniz)
    enter klasör üzerinde tıkladığınızda rename yapabilirsiniz.
    fn + backspace öne doğru silme yapar

benim aklıma gelenler bunlar. Ben bu kısa yolları mac aldıktan aylar sonra öğrenmiştim ve mac kullanmaktan zevk almaya o an itibariyle başlamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: Craie

quote:

2. Gerek yok kapatmaniza acik kalmasi daha iyi. Anca illa kapatmak isterseniz cmd ve q tuslari ile uygulamayi tamamen kapatabilirsiniz.

Öncelikle hayırlı olsun uzun zamandır macbook maceranızı okuyorum. Açıkcası bazen güldüm bazen ise yok artık dedim.
    Mesela 1. sorununuz arkadaşınız neden söylemiyor şifreyi
    2.nci sorununuz benimde merak ettiğim bir konuydu böylelikle öğrendim bende.

• Uzun sure kullanmayacaksaniz cmd+q ile cikmak pil tasarrufu sagliyor diye biliyorum.

Bilgisayar ilk geldiginde @ isareti yapmak bir iskence olmustu bana:) windows'ta bosluk tusunun yanindaki tusa basinca @oluyordu. Ama ben Q'ya basinca programdan cikiyordu(boslugun yaninda cmd oldugu icin) kac defa safariyi, appstore'u yanlislikla kapattim bu sekilde:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    ben o iki tuşu birbirleri ile zıt proglamlıyarak çözdüm sorunu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekcaredrogba

quote:

Orijinalden alıntı: Craie

quote:

Öncelikle hayırlı olsun uzun zamandır macbook maceranızı okuyorum. Açıkcası bazen güldüm bazen ise yok artık dedim.
    Mesela 1. sorununuz arkadaşınız neden söylemiyor şifreyi
    2.nci sorununuz benimde merak ettiğim bir konuydu böylelikle öğrendim bende.

Ne biliyim istiyor mu ne

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.