Şimdi Ara

MacBook Retina Ekran Soyulmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
7
Favori
14.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Macbook Retina'da herkes gibi ben de ekran soyulmasi yasiyorum. Servise goturme firsatim olmadi fakat bazi noktalarda garanti altinda degisim yapiliyormus.

    Pecete ve diger bezlerle silindiginden oturu deniyor fakat herkes ayni problemi yasiyor maalesef. Bu konuda herhangi bir soyulma mevcutsa, hemen servise goturebilirsiniz.

    Burada da boyle bir Facebook grubu var:https://www.facebook.com/groups/607572909386595/?fref=ts



  • staingate deniyor buna. benim de başıma geldi, gözlük solisyonu sürmüştüm beze, bir baktım ekran soyulmuş. bu arada cihazım retinanın ilk serisi 2012 model dolayısıyla garanti maranti yok. anında apple'ı aradım, beni servise yönlendirdiler ve 3 gün içinde servis geri aradı ekranınızı ücretsiz değiştirdik dedi. bana söylenen 2016 yılının sonuna kadar, bu sorunu yaşayanların ekranları ücretsiz değişiyormuş. 2017 ocaktan itibaren ücretsiz değişim olmayacakmış dedi görevli.

    çok sinir bozucu bir durum, umarım çözüme kavuşur probleminiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeacoN

    staingate deniyor buna. benim de başıma geldi, gözlük solisyonu sürmüştüm beze, bir baktım ekran soyulmuş. bu arada cihazım retinanın ilk serisi 2012 model dolayısıyla garanti maranti yok. anında apple'ı aradım, beni servise yönlendirdiler ve 3 gün içinde servis geri aradı ekranınızı ücretsiz değiştirdik dedi. bana söylenen 2016 yılının sonuna kadar, bu sorunu yaşayanların ekranları ücretsiz değişiyormuş. 2017 ocaktan itibaren ücretsiz değişim olmayacakmış dedi görevli.

    çok sinir bozucu bir durum, umarım çözüme kavuşur probleminiz.

    Cok tesekkurler. Sizin degisiminiz beni sevindirdi. Ben hic Apple servisini arayamadim maalesef. Direkt kullanmaya devam ettim. Bir daha Macbook almayacagim ama alacak olursam bu asla Retina ekran olmayacak.




  • Bugün benzer sorunla ilgili olarak apple ı aradım. Değişim programı Ekim 2017 de bitmiş. Fakat olumlu konuştular buna rağmen. Servise götürmenizi istiyoruz cihazı, incelesinler dediler. Akabinde ankaradaki servisi aradım. Getirin baksın arkadaşlar, garantisi devam eden cihazınız, işlemlerini yapalım. Değişim olup olmayacağını, ücret çıkıp çıkmayacağını götürünce görecem. Cumartesi götürmeyi düşünüyorum.
  • Ne oldu sizin olay? Umarım para falan almamışlardır. Geçen hafta benim ekran ücretsiz yenilendi, Akasya'da.
  • turuncum kullanıcısına yanıt
    Garantiden değişim yapıldı ekranım. Ankara Kızılay’da Bireysel Bilişim yaptı. Para falan istemediler. Garanti kapsamında oldu da bitti maşallah :) Tek problem cihazın altındaki vidalardan arka sırada ortadaki 2 vidayı tam sıkmamışlar. Çıkıntılı kalmış biraz. Kendim sıkacağım artık. 2 vida için 10km git 10km gel yapmaya üşendim. Tornavida setimde yok o uç. Bulmaya çalışıyorum onu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İphone'da o vidaları çakı ucuyla söküp sıkmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gus Fring kullanıcısına yanıt
    Benim 2012 rMBP cihazımda kasma ve fazla ısınma problemi vardı. 1 hafta önce falan bu problemler için pupa'ya verdim. Bugün aradılar cihazın herhangi bi problemi olmadığını söylediler. İsterseniz retina ekranlardaki soyulma probleminden dolayı ücretsiz ekran değişimi yapabiliriz dediler. Ekranımda da herhangi bi sorun yoktu. Ben de hay hay dedim. Çarşamba veya perşembe gönderecekler cihazımı. Ben yararlanabildiysem siz hayli hayli yararlanabilirsiniz. 1 sene sonra mı ne ekran değişimi olayı bitiyor dedi arayan arkadaş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bendede Mid 2014 retina var ancak ekranı hiç silmiyorum. Silsemde sadece nemli bez ile hafif bastırmadan siliyorum ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Solüsyon vs. temizlik malzemesi kesinlikle sürmeyin :)
  • Merhaba arkadaşlar bende MacBook Pro retina 2014 kullanıcısıyım.Aynı sorun benim cihazımdada mevcut..Çok ileri olmasada ilerleyebiliyor olmasını bildiğim için konuyla ilgili çok araştırma yaptım.Şöyle bir habere rastladım.

    Link:https://www.macrumors.com/2017/11/17/apple-extends-free-staingate-repairs/

    Çeviri ile baktım şöyleki Apple belirli modellerde orijinal satın alma tarihinden 4 yıl geçmemesi kaydı ile bir kez ücretiz ekran değişimi yaptığını yazıyo.Facebook grubuda kurulmuş bununla ilgili ordada ücretsiz değişim yaptıranlar olmuş.Bende 24 marta zorludan randevu aldım bakalım gelişmeleri sizlere aktaracağım :)
  • Süresi geçen ve egzamalı gibi duran MacBook'umu Zeki Bey'e götürdüm. 2 saatlik bir süre sonra pırıl pırıl aldım. Yapılan işlem ile ilgili bir iz görünmüyor. İlk günkü gibi bir ekranım var artık. İlgilenenler için;
    İris Bilma
    Zeki Kılıç
    216 330 2043
    533 601 8650
  • İmac kablosuz mouse klavye ve trackpad satmak istiyorum forumda yeniyim nerede nasıl satış için konu açabilirim acaba yardımcı olabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Macbook Retina ekran kullanıcısıyım. 1 kere servisten değiştirdim ekranımı o zaman garantisi devam ediyordu para vermedim. Sonra tekrar başıma gelince bu sefer ücretli değiştirmeyi önerdiler. O kadar para vermedim tabi ki. Beylikdüzü'nde Hit Teknik Servis'e götürdüm cihazı 380 TL'ye ekranı eski haline getirdiler.
  • 2014-Mid model Macbook Pro cihazımın retina ekranında soyulma olması sebebiyle, Şubat 2018'de Apple Zorlu'ya götürdüm ve kısa sürede ekranımı yenisiyle değiştiler, yep yeni oldu fakat çok geçmeden, 3-5 ay içerisinde sorun tekrarladı. Açıkcası bunun sonu yok diye düşünüp üzerinden biraz daha geçsin öyle götürürüm dedim. Şimdi artık iyice artınca bir araştırayım dedim. Gördüm ki yalnızca bir defa değiştiriyorlarmış. Fakat Apple'ın hatasını kabul edip bu ürün üretim hatalı dediği halde ve bu kapsamda değişim yapıp da aynı sorunun birebir tekrarlaması durumunda sorumluluk almaması çok ilginç.
    Değişim yapıldıktan sonra ikinci defa soyulma yaşayıp da hakkını arayan oldu mu acbaa?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usuph

    2014-Mid model Macbook Pro cihazımın retina ekranında soyulma olması sebebiyle, Şubat 2018'de Apple Zorlu'ya götürdüm ve kısa sürede ekranımı yenisiyle değiştiler, yep yeni oldu fakat çok geçmeden, 3-5 ay içerisinde sorun tekrarladı. Açıkcası bunun sonu yok diye düşünüp üzerinden biraz daha geçsin öyle götürürüm dedim. Şimdi artık iyice artınca bir araştırayım dedim. Gördüm ki yalnızca bir defa değiştiriyorlarmış. Fakat Apple'ın hatasını kabul edip bu ürün üretim hatalı dediği halde ve bu kapsamda değişim yapıp da aynı sorunun birebir tekrarlaması durumunda sorumluluk almaması çok ilginç.
    Değişim yapıldıktan sonra ikinci defa soyulma yaşayıp da hakkını arayan oldu mu acbaa?
    Merhaba,

    Siz garanti kapsami disinda olmasina ragmen mi ekran degisimi yaptirdiniz?




  • usuph kullanıcısına yanıt
    Ben de bir kez değiştirdim ve şu an aynı şey oldu ama çok sorun olmuyor ekran açıkken. Yeni modellerde daha ciddi problem var. Butterfly klavye misal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 22 Temmuz 2019; 0:38:49 >
  • Klavye ile ekran arasına bitane bez koymak bu kadar zor olmasa gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Klavye ile ekran arasına bitane bez koymak bu kadar zor olmasa gerek
    Yakında Apple Store ısırılmış elmalı mendili 200 TL den satmaya başlarsa şaşırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de bu sorun oldu. Ekranı akasya apple store değiştirdi. Ben de gittim yeni ekranı hiç kullanmadan koruma camı taktırdım. Bu telefonlara takılanlardan. Artık ekrana bir şey temas etmiyor. Soyulma filan yok. Tavsiyem herkes bu seri model varsa koruma filmi çektirsinler. Görüntü netliğini hiç bozmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matematiksell

    Bende de bu sorun oldu. Ekranı akasya apple store değiştirdi. Ben de gittim yeni ekranı hiç kullanmadan koruma camı taktırdım. Bu telefonlara takılanlardan. Artık ekrana bir şey temas etmiyor. Soyulma filan yok. Tavsiyem herkes bu seri model varsa koruma filmi çektirsinler. Görüntü netliğini hiç bozmuyor.
    Merhaba,

    Bilgisayariniz garanti kapsaminda miydi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.