Şimdi Ara

MacBook Pro Retina 15 Aniden Kapanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Macbook son bir kaç haftadır photoshop programını açınca aniden kapanıyor. Sıcaklık seviyeleri bir anda 90 a çıkıyor fanlar yetemiyor. ekran kararıyor klavye ışıkları yanık şekilde duruyor. kendim kapatıp açmam gerekiyor tekrar. harici ekran kartına aldığımda yük yokken sorun yok. onboard ekran kartında da yük yokken sorun yok. fakat photoshop yada yüke bindiğinde bilgisayar görüntü gidiyor. bazen ekrana uyarı yazısı geliyor. tekrar uyarı geldiğinde fotoğraflayıp çekeceğim. bazıları logic board demiş fakat nvidia ekran kartında yük yokken bile kullanılıyor. logic board için ekran kartı geçişlerinde sorun yaratıyor denmiş. ne yaptıysam çözemedim. bulunduğum bölge samsun olduğu için serviste yok bu bölgede. bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.



  • Cihaz aşırı şekilde ısınıyorsa cihazın soğutma sistemine bakmanız lazım öncelikle. Eğer bu şekilde kullanmaya devam edrseniz bilgisayara zarar verebilirsiniz zira bu tarz bilgisayarların en büyük düşmanı ısıdır.
  • Riverside_ kullanıcısına yanıt
    Soğutma sistemine baktım. Kapağı açtım radyatör kanalları temiz ve fan hava akışı gayet iyi durumda. Mac fan uygulaması ile fanları 5400rpm yapıyorum ama yine bir süre sonra kapanıyor macbook. Sorun sebebi ile delirmek üzereyim. Samsunda baktırabileceğim biryer olsa dakikasında durmam ama yok maalesef. En son yapabileceğim samsunda pupa aracılığı ile apple a göndermek ama o da fiyat konusunda çok güzel şişirme yapacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce Geekbench 4 ile test yaptım ve Nvidia Ekran kartı ile test ederken sıcaklık 80 dereceyken bile kendini biranda kapattı. 3-4 defa denedim nvidia kart ile test ederken kapatıyor.

    cpu ve onboard intel kart ile yapılan test sonuçları aşağıdadır.

    cpu
    https://browser.geekbench.com/v4/cpu/2021522

    intel gpu
    https://browser.geekbench.com/v4/compute/488980




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.