Şimdi Ara

macbook pro mu air mi alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    macbook air ya da pro almayı düşünüyorum, ancak karar veremedim
    notebooku klasik maillere bakmak, müzik dinlemek, internet, dizi-film izlemek için kullanacağım. belki arena, autocad gibi bi şeyler kullanabilirim, ancak o da çok sık olmak, kolay taşımak istiyorum. airlar biraz fazla hassas gibi geldi bana, alınca uzun süre kullanmayı düşünüyorum, en az 4 yıl kadar kullanmak isterim o yüzden pro daha mantıklı gibi geldi ancak sizinde fikrinizi sormak istedim.

• bende aynı soruyu sormak için başlığa girdim arkadaşım sormuş ve cevap beklemekte:)
    benim sorum daha çok apple alsam mı almasam mı diye.toshiba m vardı artık iyi durumda değil.
    yenisini alacağım ama karar veremedim sony mi apple mı olsun diye.
    bir çok dökümanım var word ve excel formatında.apple alırsam bu dökümanlar ile ilgili sorun yaşarmıyım.

bir de 3500 tl ye kadar limitim var.apple ın hangi modelini tavsiye edersiniz.
  • Ben bir macbook air kullanicisi olarak yanit vereyim. Oncelikle macbook airin proya gore eksilerini sayayim:

1. Degistirilebilir RAM yok, RAM ana karta entegre geldigi icin anakarti degistirmeden RAMi de degistiremezsiniz maalesef.
    2. Islemcisi prodan daha dusuk.
    3. Prolarin pili 10 saat giderken yeni nesil airlerin 13 inch modellerinin 7 saat gidiyor.
    4. Airde ethernet girisi yok, bunun icin ayri bir adaptor almaniz gerekiyor.

Bir de airin artilarina bakalim:

1. Ultra tasinabilir olmasi, agirlik 13 inchlik modellerde yalnizca 1.3 kg.
    2. Flash storage. Macbook proya SSD ekletmek isterseniz +350$ vermeniz gerek, ama airde kendinden SSD bellekle geliyor.
    3. SSDye bagli olarak acilis kapanis hizi cok hizli, ayrica programlarin acilmasi, harici flash bellekten dosya atilmasi vs. airde cok daha hizli.
    4. Ekran cozunurlugu proya gore daha yuksek, ayrica ekran proya gore daha az yansima yapiyor.

Bunlar yeni nesil macbook air kullanicisi olarak benim gorduklerim. Artilar eksilerden agir bastigi icin ben airde karar kildim fakat siz de kendi ihtiyaclarinizi goz onunde bulundurmalisiniz. Autocad gibi programlar islemci gucu istemektedir.

Karar verme surecinin zorlugunu bilirim, bu nedenle kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: matkapmatkap

Ben bir macbook air kullanicisi olarak yanit vereyim. Oncelikle macbook airin proya gore eksilerini sayayim:

1. Degistirilebilir RAM yok, RAM ana karta entegre geldigi icin anakarti degistirmeden RAMi de degistiremezsiniz maalesef.
    3. Prolarin pili 10 saat giderken yeni nesil airlerin 13 inch modellerinin 7 saat gidiyor.

2. Flash storage. Macbook proya SSD ekletmek isterseniz +350$ vermeniz gerek, ama airde kendinden SSD bellekle geliyor.
    3. SSDye bagli olarak acilis kapanis hizi cok hizli, ayrica programlarin acilmasi, harici flash bellekten dosya atilmasi vs. airde cok daha hizli.
    4. Ekran cozunurlugu proya gore daha yuksek, ayrica ekran proya gore daha az yansima yapiyor.

Bunlar yeni nesil macbook air kullanicisi olarak benim gorduklerim. Artilar eksilerden agir bastigi icin ben airde karar kildim fakat siz de kendi ihtiyaclarinizi goz onunde bulundurmalisiniz. Autocad gibi programlar islemci gucu istemektedir.

teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, sanırım proyu tercih edeceğim. bir de proda iki model arasında kararsız kaldım. aslında çok benziyorlar, yurtdısından alacagım için arada 300 dolarlık bi fark olacak.
    modeller:

http://www.istanbulbilisim.com.tr/macbook-pro-mc374ll-a-z0j7q-apple-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,17367.html
    ve

http://www.istanbulbilisim.com.tr/macbook-pro-mc375ll-a-z0j8q-apple-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,17364.html

ikincisi 300 dolar kadar daha fazla. hangisini almamı tavsiye edersiniz?

• Dostum mac pro bak derim.
  • Bana kalirsa, yani ben macbook air almasaydim, macbook pro 13 inch 2.4 ghz olan modeli alacaktim. Diger modelle aralarinda cok az fark var ve bence performans farki fiyat farkina degmez. Mesela hard diskleri arasinda 70 GB fark var ve islemcileri arasinda 0.26lik bir fark var. 300 dolara 2 tane 2 TB harici bellek alirsiniz, elinizde 4 TB bellek olur :)

Bu farklar disinda diger ic ve dis donanimlari ayni.

quote:

Orijinalden alıntı: mersajen

quote:

Ben bir macbook air kullanicisi olarak yanit vereyim. Oncelikle macbook airin proya gore eksilerini sayayim:

teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, sanırım proyu tercih edeceğim. bir de proda iki model arasında kararsız kaldım. aslında çok benziyorlar, yurtdısından alacagım için arada 300 dolarlık bi fark olacak.
    modeller:

http://www.istanbulbilisim.com.tr/macbook-pro-mc374ll-a-z0j7q-apple-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,17367.html
    ve

http://www.istanbulbilisim.com.tr/macbook-pro-mc375ll-a-z0j8q-apple-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,17364.html

• tesekkur ederim vakit ayirdiginiz icin, biraz daha dusuncelerim netlesti. ama simdi de acaba vaio mu alsam demeye basladim ama herhalde macbook alirim yine:)

quote:

Bana kalirsa, yani ben macbook air almasaydim, macbook pro 13 inch 2.4 ghz olan modeli alacaktim. Diger modelle aralarinda cok az fark var ve bence performans farki fiyat farkina degmez. Mesela hard diskleri arasinda 70 GB fark var ve islemcileri arasinda 0.26lik bir fark var. 300 dolara 2 tane 2 TB harici bellek alirsiniz, elinizde 4 TB bellek olur :)

Bu farklar disinda diger ic ve dis donanimlari ayni.

quote:

quote:

modeller:

ve

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook pro kullanan var mı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vaio"da iyidir, hatta windowslu pclerin en iyisidir ama macbook bambaska, ozellikle mac osx gercekten ayri bir dunya. Bence almisken macbook pro alin, ileride gerekirse windows da yuklersiniz. Ama vaio aldiginizda mac osx yuklemek gibi bir sansiniz olmayacak.
  • hic vaio ya falan bulasma yeni HDMI li vatanda 2000tlye yakin fiyatla satilandan kardesime aldik...hos bes ama ben macbook pro kullaniyorum olmaz yani ikisi kiyas goturmez...

macbook pro senin her isini gorur

air biraz daha dizayn ve ultra portable bir cihaz ucaklarda omru gecen is adamlari icin bire bir...
  • mac pro aldim yardimci olan herkese tesekkurler:)
  • biz istesek kendi pcmize mac os falan kuramazmıyız?
  • quote:

mac pro aldim yardimci olan herkese tesekkurler:)

Zaten arada sırada Autocad kullanacağım dediğine göre Air alman son derece mantıksız olurdu. E-postalara bakmak ve intenette gezinmekle sınırlı kalsaydın elbette Air taşınabilirliği ile daha iyi bir seçimdi. Hayırlı olsun...
  • Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • Macbook pro almakla en doğru kararı vermişsiniz. Ben de oyun tasarımı için maya 3dmax photoshop mudbox gibi programlarla uğraşıyorum. Mobil olması açısından Macbook pro tercih ettim. Macair almış olsaydınız autocad i kaldırmazdı. 2 sininde laptop olduğunu unutmayalım taşınabilirlik sadece incelik ve hafiflik değil büyük bir oranda bizim için performanstır. Yalnız renderlarda makina çok ısınıyor dikkatli olun altına bir cooler alın derim ben. Güle güle kullanın.
  • quote:

Vaio"da iyidir, hatta windowslu pclerin en iyisidir ama macbook bambaska, ozellikle mac osx gercekten ayri bir dunya. Bence almisken macbook pro alin, ileride gerekirse windows da yuklersiniz. Ama vaio aldiginizda mac osx yuklemek gibi bir sansiniz olmayacak.

valla vaio hiç de iyi değilmiş..geçen gün ben de aynı ikilemde iken gittim vaio aldım..

o da ne..bilgisayar değil dizel motor mübarek..fan sesi şikayetlerini bir çok kez okumuştum esasında..ama bu boyutta olacağı aklıma gelmezdi..

gittim geri verdim, farkını ödeyip macbook air aldım..

bir kez daha anladım ki apple'dan şaşmayacaksın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: culers

quote:

Vaio"da iyidir, hatta windowslu pclerin en iyisidir ama macbook bambaska, ozellikle mac osx gercekten ayri bir dunya. Bence almisken macbook pro alin, ileride gerekirse windows da yuklersiniz. Ama vaio aldiginizda mac osx yuklemek gibi bir sansiniz olmayacak.

valla vaio hiç de iyi değilmiş..geçen gün ben de aynı ikilemde iken gittim vaio aldım..

o da ne..bilgisayar değil dizel motor mübarek..fan sesi şikayetlerini bir çok kez okumuştum esasında..ama bu boyutta olacağı aklıma gelmezdi..

gittim geri verdim, farkını ödeyip macbook air aldım..

bir kez daha anladım ki apple'dan şaşmayacaksın..

Windowslu makinelerin en iyisidir dedim ben zaten. Ancak Sonynin bir cok modeli var. Alt kesime hitap eden ucuz notebooklari cok da iyi degil belki fakat Z serisi gibi ust sinif, fiyat olarak Applei bile ikiye katlayan notebooklari da gercekten cok iyi.

• ''alt kesime hitap eden'' dediğiniz notebookları dahi muadillerine göre oldukça pahalı..

Z sınıfını bilemiyorum benim aldığım Y sınıfı idi, şahsen ben hiç beğenmedim..

ama o fan sesi Z sınıfında da aynı ise fiyat olarak 2'ye katladığı gibi baş ağrısı olarak da 10'a katlayacağı kesin..
  • arkadaşlar kusura bakmayın yanlış yere yazıyorsam daha önce diğer konular ve markalar bölümüne yazdım ama veleciraptor dışında kimse yardımcı olmadı.dün üye oldum yaklaşık 2 haftadır takip ediyorum sizi.ben 1 hafta içerisinde notebook alacağım ailem bana bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira gibi bir üst limit koydu.en son arastırmalarım sonucu iki model arasında kaldım.

http://www.sony.com.tr/product/vnp-z-series/vpcz12z9e-x

veya

http://store.bilkom.com.tr/Apple-MacBook-Pro-15-4-inc-2-66GHz-Core-i7-Q-TR-Klavye-4GB-RAM-500GB-HD-GeForce-GT-330M-512MB-_2146.html#0

en son ikisi arasında kaldım.sinema tv okuyorum henüz görsel tasarım ve efekt derslerim basşamadı ama seneye gözüküyor programımda daha çok bu yönde kullanacağım aleti çok oyun oynamam fm dışında zaten.bana yardımcı olun lütfen bu iki aletin birbirine artıları eksileri nelerdir? siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

bir de geçen gün pupa mağazasına gittim caddedeki.ordaki eleman 15 inc mbp'lerde mat ekran satmadıklarını söyledi sizce parlak ekran alsam çok mu fazla zorluk çekerim?yurtdışından sipariş etme gibi bi imkanım da yok.e yok mu bunun bi çaresi?

mac fanı ya da karşıtı değilim forumda birçok kez bu yüzden tartışma çıktığını gördüm lütfen samimi bir şekilde yol gösterin bana.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ve eğer mesajı yanlış yere yazdıysam,yanlış birşey yaptıysam acemiliğime verin tekrar tekrar özür dilerim.

• gordugume gore sen gorsel ahirlikli kullanacaksin bu yuzden macbook pro kesinlikle. iyi karar ver bu konularda hata yapinca insan pisman oluyor. kendimden biliyorum. iyi dusun iyi kararlar
  • Ben foruma bugün üye oldum merhaba arkadaşlar. ''istanbulbilisim'' diye bir sitede apple mac pro notebook bakıyordum ama ekran kartlarına baktığımda hepsi 384 mb . Sizce bu az değil mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.