Hemen kafa tarzi soyleymis, boyleymis gibi saldirilarda bulunduguna gore, sen aslinda konustugun konu ile ilgili bilgi ve perspektif eksikligine sahipsin. Hemen konuyu ya da durumu kisisel bir seviyeye getirmen lazim. Ben yine de bu durumlari merak edecek senin disinda olgunluga sahip kisiler icin ne demek istedigimi anlatmaya calisacagim. Anlatmak istedigim cok basit. Pro makineleri kullanan insanlar bunu belli bir amac icin kullanirlar. Mesela logic, final cut gibi programlar ozelinde olabilir. E bir program stabil ve sorunsuz kullanildiktan sonra ne icin guncelleyip sistemi kurcalayasin ki. 15-16 senedir osx ile gelir getiren isler yapiyorum. Bu kadar uzun sure kullandigin zaman ogrendigin sey, evet soldan gelen sekme sagdan gelsin, yok ustten inen alttan ciksin gibi minor degisiklikler sayesinde tas gibi calisan sistemleri kademeli olarak yavaslatiyorlar. Sadece pc acilmasi ya da safari, itunes, fotograf gibi temel programlarin acilmasi bile kademeli olarak yavaslamaya ve bilgisayar sana artik yetersiz gelmeye basliyor. Yahu benim 32 gb ramim, 8 cekirdek islemcim var. illa yeni model mi almam lazim. Ben yillardir apple urunlerimi kendi versiyonlarinin son surumu disinda guncellemem. Ayni urunun guncelleyen arkadaslarimla arasinda bariz bir akicilik ve isleyis farki olur. Tavsiye ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
:ok güzel olmuş. Tavsiye ederim. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Merhaba arkadaşlar, Bir buçuk senedir 2018 15" MacBook Pro kullanıyorum ve Big Sur güncellemesinin tamamını indirdikten sonra, henüz yüklemeye geçmeden hata mesajı veriyor. Kaç kez denedim ancak durum değişmiyor. Bugüne kadar ki tüm güncellemeri başarıyla yapmıştı. Sorun, firmanın dağıtım kanalından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir olay mı var? |
Cihazı kapatıp açabilir misiniz? Bende de öyle oldu, yeniden başlattım düzeldi |
QuickTime player ile 10 dakikalık bir video 2. dakikada 6. dakkaya kadar kısaltabiliyoruz. ama ben başka bir şey istiyorum. 10 tane adamın yan yana olduğu bir video var diyelim. en sağdaki adamı çıkarmak istiyorum bu videodan. yani o adamın olduğu 1/10 lüks alanı kırpmak. bu mümkün müdür? fotoğraflarda kolayca yapabiliyoruz bunu. ama videoda mümkün müdür? teşekkürler |
Cevabınız için teşekkür ederim. 2 gündür kaç defa yeniden başlattım, yeniden kapatıp açtım. Nihayet 12.8 GB'lık güncellemeyi yüklemeyi başarabildi. |
arkadaşlar borsa programında, altın dolar euro gibi türkiye borsasına finansına has seçim yapabilir miyiz? dow jones apple filan gösteriyor bu. işimize yaramıyor bu şekilde |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Usb c hub olarak ne kullanıyorsunuz? 2 usb 1 hdmi olan 3 in 1 yeterlidir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum açıkçası ama. Kart okuyucu ve ethernet girişi de olması lazım. Bi de hdmi haricinde displayportta olması lazım diye düşünüyorum. |
Big Sur için ilk güncelleme gelsin diye bekliyorum kurmak için. gelmedi henüz değil mi? |
sitede işleniyordan gönderime hazırlanıyora döndü. tahmini ne zaman ulaşıyor bu süreçten sonra? |
APPLE Macbook Pro 16" 2019 Touchbar/Core i7 2.6Ghz/16GB/512GB SSD/Laptop Uzay Grisi MVVJ2TU/A Arkadaşlar yukarıdaki kodlu macbook pro'yu sipariş verdim ama ben şuan eski model mi almış oluyorum? Youtube'da 2019 vs 2020 diye videolar var macbook pro 16 2020'de yenilendi mi? İlk defa macbook alıyorum pek bir bilgim yok yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. |
Hayır en güncel modeli alıyorsunuz. 16” 2020 yılında yenilenmedi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistic34 -- 21 Kasım 2020; 2:15:34 > |