Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
127
Favori
293.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

Sıkıntı olmaz sanmıyorum

inş hocam .
  • Dostlar, merhaba öncelikle. Yeni bir konu açmak istemediğim için burada soruyorum bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Elimde mid 2012 retinasız macbook pro 13 inch var ve ben bu cihazla bootcamo ile windows 8 kurarak 2012-2013 e ait bir çok üst düzey grafik isteyen oyunları açtım. Örnek olarak, Crysis 3, Hitman Absolutions, Batham serilerinin tamamını. Özellikle Crysis 3 ü ekranın kendi doğal çözünürlüğü olan 1280-800 de ayarlar medium da iken sabit olarak 30 fps aldım. Yine Hitman ve Batman oyunlarında ise ayarlar orta ve yüksek olacak şekilde 30 fps'i geçtiği olmuştu.
    Bidiğiniz gibi bu cihazın içinde hd4000 gibi çok da iyi olmayan bir grafik işlemci ve i5 2,5 ghz'lik çift çekirdekli işlemci var ve bu grafik işlemcinin performansı bilgisayarının işlemcisinin performansıyla doğru orantılı olarak artıyor veya düşüyor. ( Bu yüzdendir ki macbook air'daki grafik işlemcinin perfromansı ile macbook pro 13'lerdeki grafik işlemciler aynı model olsa bile performansları arasında baya fark var) Araştırdığım da youtube' da ve notebookcheck sitesinde bu oyunları bu değerlerde açabilmem için i7 3610QM gibi işlemciler gerektiğine rastladım ( Hatta Crysis 3'de 3610QM bile 24 fps almışki benim en düşük aldığım değer 28'di).
    Benim sorum şu; Acaba Apple marka bilgisayarlarda kullanılmakta olan intel işlemci ve grafik kartları piyasadaki aynı model diğer işlemci ve grafik kartlarından farklı olabilir mi ? Yani İntel acaba Apple ile anlaşmalı olarak Apple için özel üretiyor olabilir mi ? Çünkü araştırdığım kadarıyla benim bilgisayarım kaydedilen verilere göre bırakın 30 FPS'leri o oyunları doğru dürüst açamaması bile gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genco89 -- 23 Haziran 2015; 16:10:50 >

• Bende bugün n11 den 3555 liraya MF839TU/A modelini alarak aranıza katıldım.
    Bulamadığım sormak istediğim birşey var. Şimdi telefon olarakta iphone kullaniyorum. Apple hesabımla girdiğimde telefondaki safaride olan favoriler mac deki favorilere çıkıyor. İkisinin bağlantısnı ayırma şansımız varmıdır?
    Çünkü telefondaki favoriler genelde mobil siteler. MAC ile iphone safari favorilerini yer imlerini nasıl ayırırım böyle bir imkan varmıdır?
  • Macbook bence bilgisayar olarak yani ekran, klavye, kasa vs. olarak çok başarılı ama işletim sistemi olarak çok çok geride Windowsa kıyasla. OS X in 1 tane adam gibi üstünlüğü yok Windowsa. Üstüne bir sürü eksisi var. Çok şaşırdım ben iPhonedaki yazılım kalitesi kesinlikle Os X de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunusilker

wowowow Burayı yıkarlar :)

Yok hocam söylesinler zaten, sevmek istiyorum ben macbooku. Ama gerçekten yok bakıyorum yani özellikle pencere yönetimi bence kabullenilemez.
    edit: pencere yonetımı bence daha ıyı hatta (Tabi dogru anladıysam) mesela ben windowsta yukledım işim için 3 parmakla touchpadden yana kaydırıyorum wıondows gerıye kaydırıyorum mac veya bı belgede olabılır bu tabi sadece verdıgım ornek olarak dusunme. veya arkada bır suru pencere acıksa touchpedden yapıyorsun hareketini pencereler gozukuyor onu secıp acıyorsun he ıstemıyorsan windows gibi alt tap olayıda var onuda yapabilisin nesini begenmedin anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusilker -- 24 Haziran 2015; 15:54:29 >

Orijinalden alıntı: yunusilker

Pencere yönetimi derken demek istediğini anlamadım ama ben 20 gun belki daha fazla oldu kullanıyorum gayet guzel bence eksiikleri varmı var
    edit: pencere yonetımı bence daha ıyı hatta (Tabi dogru anladıysam) mesela ben windowsta yukledım işim için 3 parmakla touchpadden yana kaydırıyorum wıondows gerıye kaydırıyorum mac veya bı belgede olabılır bu tabi sadece verdıgım ornek olarak dusunme. veya arkada bır suru pencere acıksa touchpedden yapıyorsun hareketini pencereler gozukuyor onu secıp acıyorsun he ıstemıyorsan windows gibi alt tap olayıda var onuda yapabilisin nesini begenmedin anlamadım

Windowsun görev çubuğu bazlı çözümü çok daha basit ve kullanışlı bence. Alt tab var evet ama mesela 2 tane chrome penceresi açın 1 tane chrome penceresi çıkar alt tab yaptığınızda. İkisinide getirir ekrana yani. Docka küçültülmüş pencerelerde mission control ekranında görünmediği için ben bunu küçülttüm mü, yoksa tam ekran mıydı, yoksa diğer pencerelerin arkasında açık mı kaldı diye bi düşünüyorsunuz. İnternette gezerken falan sorun değil bu o kadar ama ben yazılımcıyım aynı anda çok fazla pencereye ihtiyaç olduğu zaman elime ayağıma dolaşıyor bu sistem yavaşlatıyor beni.

• aynı uygulamanın birden fazla penceresi arasında dolaşmak için cmd+" tuş kombinasyonunu kullanıyorum (tab'ın hemen üzerindeki tuş)
    ayarlanabiliyor bu tarz şeyler
  • Merhaba,

Bende yeni 13" rmbp aldım. Bilgisayarı her açtığımda kullanıcı seçim ekranı çıkıyor karşıma. Bu ekran açılmadan direk bilgisayar nasıl yönetici olarak açılır?

Daha önce araştırdım biraz ama pek işe yarayan bir bilgi bulamadım,

Yardımcı olur musunuz?
  • birkaç arkadaştan sürekli sarjda kullanmaya özen gösterin tarzında şeyler okudum. ben buna ne yazıkki katılmıyorum. bilgisayarınızı çok sık olmamak şartıyla %10 sarj değerinin altına düşürmeden kullanmanız pilinize zarar vermeyecektir. devir sayısı işleyecektir. macbooklarda kullanılan teknoloji sürekli sarjda kullanmaya karşı olan bir sistemdir. örneklendirecek olursam %100 cihazımızı sarjdan çıkarıp %70-%60 gibi değerlere gelene kadar kullanıp daha sonradan sarja takmamız pil açısından çok daha sağlıklı olacaktır. pili tembelleştirmek ömrünü azaltıyor. 2 haftada bir de cihazı pili bitene kadar kullanıp kapalı şekilde sarj edersek pilimiz için yine büyük yarar sağlayacaktır. lütfen çok fazla bilgi sahibi olmadan aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı yanlış yönlendirmeyelim.

Orijinalden alıntı: applem26

quote:

Orijinalden alıntı: cingiglione

Bende 2 senedir 16 gb ram var ve sorunsuz kullanıyorum. macbook pro mid 2012 bilgisayarım.

Teşekkürler cevabınız icin hocam , peki gercejten performans Kazancı yaşadınız di mi , çünkü safaride bi sekme sayısından sonra takılmaya basliyor . Yeni aldım sayılır bu macbooku ve cok seviyorum , uzun sure de kullanmak istiyorum en az 5 6 sene bu Yüzden cok geç olmadan ram arttırımına gideyim diyorum , ileride de SSd takmayı düşünüyorum

Performans artıyor elbette ama ssd ile daha da iyi oluyor. bende 16 gb ram ve 256 gb ssd var. ssd güncellemesi de yapmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fare ve trackpad'in scroll tercihlerini ayırmanın bir yolu var mı? Trackpad'de doğal kaydırma açık olsun istiyorum çok rahat ve kullanışlı geliyor, ancak trackpad'de bu özelliği aktive edince farede de aktive oluyor ve farede aynı şey ters geliyor alışkanlıktan. Var mıdır iki ayarı birbirinden ayırmanın bir yöntemi?
    Biz bunu kafamızdan uydurmadık arkadaşım. Apple'ın kendi yayımladığı bir yazı nedeniyle bu şekilde konuşuyoruz. Her mac'in pilinin 1000 cycle ömrü vardır. Bu sayıya yaklaştıkça performansı düşer uzun süreli kullanım için apple'ın önerdiği budur. Ayrıca sürekli fişte de kullanmıyoruz her hafta veya 2 haftada bir muhakkak pili %10 lara kadar kullanıyoruz ki pil içerisindeki cell'lerde kayıp yaşanmasın ve pilin ömrü tükenmesin

Bu linkte cycle sayıları var:
    Apple Support
    Determine battery cycle count for Mac notebooks
    https://support.apple.com/en-us/HT201585

Şuan o makaleye ulaşamadım ama burada bulunuyor;
    https://www.apple.com/support/macbookpro/batteries_power/

Burada Türkçe bir yazı daha var ve şöyle bir ibare yer alıyor;
    "Çalışma süresi: Bir pilin bilgisayara güç sağladığı sürenin uzunluğudur. Pil çalışma süresi,
    tüketilen gücün miktarına bağlıdır. Çalışma süresi pilin güç sağladığı sistemdeki yük kadar pilin tam şarj
    kapasitesi ve döngü sayısından da etkilenir."

Apple Support
    Mac dizüstü bilgisayar pilleri hakkında
    https://support.apple.com/tr-tr/HT204054

vesaire vesaire... Kısaca nasıl kullanacağınız size kalmış ama önerilen method budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Fare ve trackpad'in scroll tercihlerini ayırmanın bir yolu var mı? Trackpad'de doğal kaydırma açık olsun istiyorum çok rahat ve kullanışlı geliyor, ancak trackpad'de bu özelliği aktive edince farede de aktive oluyor ve farede aynı şey ters geliyor alışkanlıktan. Var mıdır iki ayarı birbirinden ayırmanın bir yöntemi?

Scroll reverser adlı yazılım ile hallettim arkadaşlar, adından da anlaşılacağı üzere farenin scroll işlevini ters çevirebiliyorsunuz bu programla, ilgilenenler için link

Benzer arayış içinde olan arkadaşlar için not düşeyim, Logitech m525 fare kullanıyorum ve logitech control center kullandığım fareyi görmediği için böyle bir yola gittim, aksi takdirde direkt olarak üretici firmanın yazılımlarıyla da olay çözülebilir sanıyorum

• o degilde bu macbook pro retina 2014 ve 2015 hali ne olacak daha hala ssd yükseltemiyoruz yeni çıkanlar ve 2014 de yok 2012 ve 2013 lerde var ne yapacaz daha hala cıkaramadılar
    Kuzey Merkez Pozitronik /http://www.kemalersin.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgay007

Beyler siz ekran ölçeklendirmeyi kullanıyor musunuz? Kullanmazsak retina ekrandan dolayı her şey çok büyük duruyor ancak kullanırsakda çok net şekilde performans düşüşü yaşatıyor.

Mesajınız oldukça geç de olsa dikkatimi çekti, ölçeklendirmeyi yeni yeni denemeye başladığımdan 1440*900'de bir süre denedim pek bir ui lag yaşamadım açıkçası, ancak 1280*800 ile aynı netliği veriyor mu ondan yüzde yüz emin değilim gözüm tam alışmadı henüz. Siz hangi çözünürlükte karar kıldınız acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 28 Haziran 2015; 1:32:57 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.