Şimdi Ara

MacBook Pro - MacBook Pro with Retina Display[Kullanıcıları Kulubü] (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.675
Cevap
127
Favori
293.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 pro retina 512gb ssd i5 iris pro (galiba pro) 13.3"
    2. El ne kadar veriliz sizce almayı düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 1 aylık 13" Retina Macbook Pro Mid 14 cihazım var. Dün sabah farkettim 3-5dk ara ile sanırım trackpad'in sağ tarafındaki boşluktan ya da klavyenin sağ tarafından hala kestiremedim ufak bir tık sesi geliyor. Bazen 3dk ara ile bazen 15dk ara ile değişiyor o sesin gelme şeyi. Yüksekte değil fakat çok sessiz bir ortamda iken duyuluyor bu ses. Fan sesinin bile çıkmadığı bir cihazdan ara ara tık sesini duymak canımı sıkmaya başladı. Cihaz 1 aydır kutudaydı hatta 3-4 gündür kullanıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Apple Destek ile konustum fakat onlarla 2-3 tuş kombinasyonlu şey yaptık acaba yazılımsal mı diye ama düzelmedi. Adana'da çizgi bilgisayar varmış sanırım apple yetkili servisi, götürsem oraya acaba kaç günde düzeltirler ya da düzeltilebilecek bir şey mi? Zaten Türkiye cihazı, garantisi de var para falan talep ederler mi başına böyle bir şey gelen var mı acaba bildiklerinizi anlatırsanız çok memnun olurum.

İyi günler.

• Sorun nedir ya da kaç günde çözülür fikrim yok ama servise götürün, para talep edeceklerini sanmıyorum, zaten 3-4 gündür kullanıyorum demişsiniz sizden kaynaklı bir şey olma ihtimali düşük, o yüzden çok büyük ihtimalle garanti kapsamındadır sorun her ne ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker10 -- 6 Temmuz 2015; 23:42:50 >

Orijinalden alıntı: Harpooner

2014 pro retina 512gb ssd i5 iris pro (galiba pro) 13.3"
    2. El ne kadar veriliz sizce almayı düşünüyorum

4000-3500

Orijinalden alıntı: playmaker10

Sorun nedir ya da kaç günde çözülür fikrim yok ama servise götürün, para talep edeceklerini sanmıyorum, zaten 3-4 gündür kullanıyorum demişsiniz sizden kaynaklı bir şey olma ihtimali düşük, o yüzden çok büyük ihtimalle garanti kapsamındadır sorun her ne ise

Bu hafta içi ya da haftaya hafta içi götüreceğim aradım servisi getirin dediler min 2 max 7 gün içerisinde halledilir sorunun ne oldugunu görmeden bir şey diyemeyiz dediler ben de tamam dedim bakalım.
  • MacBook son zamanlarda açılırken çok yavaş açılıyordu. 40 ile 60 saniye arasında anca giriş ekranına geliyordum. Sonra internette bir tavsiye üzerine Sistem Tercihleri-Başlangıç Diski deyip, SDD'yi seçip tekrar başlat komutu verdim ve birden 5 saniyeye düştü açılma süresi. Bilginiz olsun diye paylaşmak istedim.
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • 2014 model 256 gb ssd li rmbp mu 2015 model 128 gb ssd li rmbp? Günlerdir düşünüyorum yüzde 50 50 gibi bana göre sizlerin görüşleri neler?

Orijinalden alıntı: returnoftheking07

2014 model 256 gb ssd li rmbp mu 2015 model 128 gb ssd li rmbp? Günlerdir düşünüyorum yüzde 50 50 gibi bana göre sizlerin görüşleri neler?

2015 ve 256 bence dostum.yani bütçeyi arttırıp bunu alman ileride sana " iyi ki " dedirtecektir. Sonuçta uzun yıllar kullanabileceğin düşünülürse 128 az gelecektir. Ama almışken de daha hızlı olan ve force Touch track pad'e sahip olan 2015 almak mantıklı. Bence başka bir harcamadan kısıp 2015 256 al.

Sonuçta bütçe meselesi, en az 256 gb SSD ve 8 gb ram varsa en az 2 3 sene rahat ettirir. Force Touch dan feragat edip 2014 256 gb alırsa kaybedeceği şey "0" olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 8 Temmuz 2015; 14:01:23 >
  • Beyler, mesela finderda 3 pencere açık diyelim bu 3 pencerede chrome uygulamasının altında kalmış gözükmüyor yani. Daha sonra mission control ile bu 3 pencereden 1 ini öne getirdim işimi bitirdim ve kapat tuşuna bastım kapattığı gibi hemen 2. finder penceresi öne geliyor onuda kapatıyorum bu sefer 3. pencere geliyor sırayla hepsi geliyor yani öne. Halbuki benim işim sadece 1 finder penceresiyle idi. Bunun önüne geçmenin bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Sırf force Touch için 2015 model almaya gerek yok. 2014 256 gb SSD is görecektir. Uzun yıllar sonunda aaa iyi ki force Touch lı MacBook Pro almışım dedirtmez.

Sonuçta bütçe meselesi, en az 256 gb SSD ve 8 gb ram varsa en az 2 3 sene rahat ettirir. Force Touch dan feragat edip 2014 256 gb alırsa kaybedeceği şey "0" olur.

Dostum o Size göre 0 ama force Touch kullanan biri için kesinlikle öyle değil. Siz hiç kullanmadiniz herhalde. Ayrıca tek fark o değil, ssd veriyolu hızı 2015 modellerde yükseldi. Bu bile gayet yeterli benim için.

Ayrıca siz 2-3 sene diye yola çıkmışsınız ben ise 6-7 kullanılacak diye yazdım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupe96 -- 8 Temmuz 2015; 19:30:53 >

Orijinalden alıntı: cbaris114

Macbook pro 2015 13'' - 128 gb + 16gb ram ile macbook pro 2015 13'' 256 gb ssd + 8 gb ram arasında kararsızım? Harici ile desteklesem 128 gb ssd az mı kalır?

SSD'yi gelecekte sonradan upgrade etme olanağınız olabilir veya harici olarak destekleyebilirsiniz ama ihtiyacınız olursa-olacaksa RAM arttırımı sonradan yapamazsınız. Kararınız size ait buna göre karar verin.
  • Evet kullanmadım, onun geleceğini tahmin edebiliyorum az çok özelliklede built-in grafik tableti gibi kullanılması olacak kaldı ki kullanılıyordur yüksek ihtimal fakat bende tasarım işiyle uğraşıyorum da küçük alanda çalışmak yerine büyük tablet üzerinde çalışmayı tercih ederim. Teknolojik nimet olarak güzel birsey de kullanım alanı, gesturelar yerine ekstra getirdiği bir yenilik yok şimdilik bana göre

bugun bilgisayarı actıgımda normal bi sekilde sifremi girdikten sonra kendi kendine restart yapıp sifre kısmını yeniden sordu ve ingilizce olarak..arka plandan da bugulu yosemite'in klasık duvar kagıdı olarak (başka bi dkagıdı kullanıyorum)..tekrar bi yeniden başlatma yaptım aynı sey tekrarlandı..

sebebinin ne olabileceğini bilen var mı? late 2013 kullnıyorum ve sürüm de 10.10.4
  • Arkadaşlar yakın zamandan 2015 macbook pro retina 13 almayı düşünüyorum.. kullananlar var mı bana yardımcı olur musunuz ?

Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.