Şimdi Ara

Macbook PRO format yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Format için konu açacağım hiç aklıma gelmezdi ama yardıma ihtiyacım var. Bugün elime eski bir macbook pro geçti yani en azından görünüşünden eski olduğu kanısına vardım. Bu MAC'e windows 7 yüklenmiş (artık neden yüklendiyse) bunu eski MAC haline getirmem gerekiyor acaba bunu nasıl yaparım?

Bu bilgisayara yükleyeceğim işletim sisteminin son sürümü nedir?
    Bunu nasıl yüklerim yanında CD falan yok işletim sistemini bir cd ya da usb'ye çekip ordan mı yükleyeceğim.

Yani aslında asıl soru ben bu aleti nasıl mac'e çevireceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Power tusuna bastıktan sonra ekran gelene kadar Option(alt) tusuna basılı tut ekrana çıkan disklerde Mac OS yazan varsa onu seç eğer yoksa diski önceki kullanan kişi silmiş demektir usb ile tekrar Mac OS kurman gerekecek.

En son sürüm OS X 10.9.3 (Mavericks)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 31 Mayıs 2014; 0:27:50 >
  • Cihazı modelini bulup apple'ın sitesinde aratın.
    İşletim sistemleri versiyonlarında en son hangi sürüm desteklediği yazacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_h

Power tusuna bastıktan sonra ekran gelene kadar Option(alt) tusuna basılı tut ekrana çıkan disklerde Mac OS yazan varsa onu seç eğer yoksa diski önceki kullanan kişi silmiş demektir usb ile tekrar Mac OS kurman gerekecek.

Dediğinizi bulup denedim ama komple silmiş arkadaş, şimdi bu en son sürümü internetten çakma mı indirmek zorundayız yani artok bunun lisanslı bir ürün olmasının hiç bir önemi kalmadı yani.

@Vega_dj
    Modelini bulamadım açıkçası hocam eski bir model işlemcisi T7700 2.4GHz mi öyle bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

Power tusuna bastıktan sonra ekran gelene kadar Option(alt) tusuna basılı tut ekrana çıkan disklerde Mac OS yazan varsa onu seç eğer yoksa diski önceki kullanan kişi silmiş demektir usb ile tekrar Mac OS kurman gerekecek.

Dediğinizi bulup denedim ama komple silmiş arkadaş, şimdi bu en son sürümü internetten çakma mı indirmek zorundayız yani artok bunun lisanslı bir ürün olmasının hiç bir önemi kalmadı yani.

@Vega_dj
    Modelini bulamadım açıkçası hocam eski bir model işlemcisi T7700 2.4GHz mi öyle bişey.

Suan telden girdigim icin modeli arastiramiyorum. Mac OS da lisans olayi yok. Istanbul'da oturuyorsaniz Apple Store'a ugrarsaniz mutlaka yardimci olurlar (randevu gerekli) en azindan bootable usb hazirlarlar. Bootable usb hazirlamak icin yine bir Mac gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• The_North_Face kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı modelini göre biliyormusun ?
  • Çözümü bilmiyorum ama arkadaşların sorusunu yanıtlayayım, T7700 işlemci MA897xx modelinde. 8600M GT GPU var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 31 Mayıs 2014; 8:32:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Laptop Format Atma Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Toshiba laptop format yardım?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açılışta Alt (option) tuşuna basılı tutunca açılan bölümde ne çıkıyor hocam Recovery diye bir bölüm çıkacaktır oradan internet üzerindende sistemi kurabilirsiniz herhangi birşey takmadan. Bu kısımda internet bağlantınız ve Apple id niz istenecektir sizden

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Çözümü bilmiyorum ama arkadaşların sorusunu yanıtlayayım, T7700 işlemci MA897xx modelinde. 8600M GT GPU var.

Eğer bu model ise, Maverics te dahil olmak üzere bütün mac sürümleri destekli .
    Bence Mac kullanan birinin bilgisayarından ücretsiz maverics indirip usb setup olarak kurun. Bilgisayı açarken "alt" tuşuna basılı tutup usb den başlatıp kurun.

http://support.apple.com/kb/sp13

http://support.apple.com/kb/SP654

https://www.apple.com/osx/specs/

• Şimdi internetten en son os'u indirdim içinde bir dmg dosyası var bunu usb içine atıp alt option ile açmayı denedim ama usb'de işletim sistemi gözükmedi acaba bu işi nasıl yapacağım.

Attım derken kalıbı yazdırdım.
  • quote:

Şimdi internetten en son os'u indirdim içinde bir dmg dosyası var bunu usb içine atıp alt option ile açmayı denedim ama usb'de işletim sistemi gözükmedi acaba bu işi nasıl yapacağım.

Bu linkteki tool ile dene birde.

http://betanews.com/2014/03/07/how-to-create-a-bootable-os-x-10-9-mavericks-usb-drive/

Edit: flash diske girince icinde dmg dosyasi olarak gozukmuyor dimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 31 Mayıs 2014; 21:50:43 >

• quote:

quote:

Şimdi internetten en son os'u indirdim içinde bir dmg dosyası var bunu usb içine atıp alt option ile açmayı denedim ama usb'de işletim sistemi gözükmedi acaba bu işi nasıl yapacağım.

Bu linkteki tool ile dene birde.

http://betanews.com/2014/03/07/how-to-create-a-bootable-os-x-10-9-mavericks-usb-drive/

Edit: flash diske girince icinde dmg dosyasi olarak gozukmuyor dimi ?

Hocam tamam da bu dmg dosyası beim win için hiçbir şey ifade etmiyor. Ben şimdi bu diskmaker X'i windowsta kullanıp usb'yi hazırlayıp mac'e geçebilir miyim ?

Yani benim aradığım şey eğer bu dmg bir işletim sistemi ise bunu iso gibi yazmak istiyorum usb'ye normal usb üzerinden format atar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_North_Face -- 31 Mayıs 2014; 22:52:16 >

• Maalesef diskmaker X mac uygulaması her şartta Mac gerekiyor yani Maveriks setup ı nerden indirdiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 31 Mayıs 2014; 23:01:31 >
  • quote:

Maalesef diskmaker X mac uygulaması her şartta Mac gerekiyor yani Maveriks setup ı nerden indirdiniz ?

the pirate bay
  • quote:

quote:

Maalesef diskmaker X mac uygulaması her şartta Mac gerekiyor yani Maveriks setup ı nerden indirdiniz ?

the pirate bay

Evde başka Mac varsa onunla veya Vatan,Teknosa vs. yerlere gidip yapabilirsiniz 2 tane flash disk ile gitmek daha sağlam olur birinde Mavericks dmg ve Diskmaker X diğeri bootable usb yapmak için

Tabi bunları alt tuşuna basınca Recovery HD diski gözükmüyorsa yapın gözüküyorsa hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 1 Haziran 2014; 0:13:46 >

• quote:

quote:

quote:

the pirate bay

Evde başka Mac varsa onunla veya Vatan,Teknosa vs. yerlere gidip yapabilirsiniz 2 tane flash disk ile gitmek daha sağlam olur birinde Mavericks dmg ve Diskmaker X diğeri bootable usb yapmak için

Tabi bunları alt tuşuna basınca Recovery HD diski gözükmüyorsa yapın gözüküyorsa hiç gerek yok.

Allah işe bak ne biçim alet bu böyle :D. O değil de bu alete başka mac haricinde yol yok mu çok ilginç ya?

Alt option ile açtığımda sadece windows gözükmekte hard format mı yapmış naapmış artık.

• Adamın biri böyle bir video hazırlamış alternatif olarak PC üzerine MAC kurmuş ordan oluşturmuş Apple Store'a gitme şansın varsa uğraşma bence.

Video gözükmüyorsa :http://www.youtube.com/watch?v=x9fvhA_5tkQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 1 Haziran 2014; 0:33:35 >

• Sizdeki model mid ya da late 2007 Macbook Pro, harika vallahi bu model bile OS X Yosemite destekleyecek. Etrafınızda Mac kullanıcısı varsa işiniz yarım saatte falan biter. Tabi Mavericks indirilmiş ise, inmemişse o da 6 saat kadar sürer.

Aşağıya eklediğim linkte her şey çok net anlatılmış;

http://osxdaily.com/2013/10/23/create-os-x-mavericks-install-drive/

not: o bilgisayarı o hale kim getirdiyse Allah iyiliğini versin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.