Şimdi Ara

Macbook Pro Bir Anda Yavasliyor Ve Cevap Vermez Hale Geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle herkese merhabalar,

    Uzun suren arastirmalarimdan halen netice alamadigim icin son olarak bir de DH'ye danismak istedim. Su anda halihazirda kullandigim Mid 2012 2.5 GHz i5 bir Macbook Pro 13" sahibiyim. Son bir kac aydir ozellikle Chrome kullanirken (daha dogrusu cogunlukla) cihaz bir anda inanilmaz derecede yavasliyor ve neredeyse hic bir komuta yanit veremez hale geliyor. Chrome disinda da ayni problemle bir iki kez karsilastim. Oylesine yavasliyor ki, cihazi guc dugmesinden kapatmak zorunda kaliyorum. Asiri isinma ya da fan sesi gibi durumlar soz konusu degil. Son care olarak disk birlestirme yapmayi dusunuyorum ancak oncelikli olarak sizlerin bir fikrini almak istedim.

    Herkese simdiden tesekkurler...



  • Tekrardan merhabalar,

    Daha üzerinden 10 dakika geçmeden Safari'de bu başlık açıkken yine aynı problemi yaşadım. Delirmeme ramak kaldı. Yine cihaz bir anda ilginç bir biçimde aşırı derecede yavaşladı. Sonuç olarak güç düğmesinden kapatıp kenara kaldırmak zorunda kaldım.

    Ne olacak halimiz böyle arkadaşlar
  • Etkinlik Monitörünü açın, (seçili değilse) CPU sekmesini açın, Tüm İşlemleri seçin, CPU % büyükten küçüğe sıralayın. Bu pencereyi; diğer uygulamaları kullanırken (en azından üst kısmını) görebileceğiniz bir yere yerleştirin. Yavaşlama sırasında en yüsek CPU kullanan hangi uygulama oluyor?
  • muhtemelen safari ve flash player yüzündendir, ayrıca safari özellikle mountain lion ve son güncellemelerden sonra çok pis ram yemeye başladı, sisteminizdeki bellek 4gb ise işiniz hiç kolay değil.
    şu anda konuya istinaden activity monitor'e bakayım dedim güzel internet tarayıcımız safari net 7.5 gb bellek yemekte, afiyet olsun..
  • @ocaklilar ve @sinkaf,

    Oncelikle yanit verdiginiz icin tesekkur ederim. Su an icin herhangi bir problem yok, her ne kadar biraz sonra yasamaya baslayacak olsam da. Soylediginiz gibi Activity Monitor'e baktigimda yaklasik toplamda yuzde 35-40 civari islemci kaynagi kullaniyor pepperflashplayer ve chrome renderer. Gercek bellekten de yaklasik olarak 300 mb kadar bir yer isgal ediyorlar. Ancak sorun bunun otesinde. Daha once de 2011 bir 15" kullaniyordum ve o da 4 GB bellege sahipti. Cihaz flash rendererlar sayesinde oldukca yavasliyordu ancak hicbir zaman cihazdan tepki alamayacak kadar yavaslamiyordu. Yani normal olmadigi oldukca asikar. Degil tarayicilari kapatmak, sekmeleri dahi kapatamiyorum bu anlarda. Tabii bilgisayari guc dugmesinden kapatmaktan baska bir care de kalmiyor.
  • Az evvel Firefox yuzde 101'leri gordu "Not responding" ibaresini gorur gormez hemen kapattim.

    Islemci ile ilgili bir problem degildir diye umuyorum.
  • bir aydır sorunu yaşıyorsunuz sanırım, eğer öyleyse kesinlikle ciddi bir durum vardır, şişli ofis iletişim de macbook pro'da uzman ekipler var, macbook pro'nun en yetkili bilkom teknik servisidir ayrıca.
    önce ''apple hardware test- tam tarama'' çalıştırın isterseniz, sorun çıkmazsa zaten yazılımsal bir sorundur.
  • @sinkaf,

    Öneri için teşekkürler. Söylediğin gibi bir de test modunda çalıştırayım cihazı. Umarım donanımsal bir problem değildir.

    Yalnız ben hala aynı problemi tecrübe etmiş olma ihtimali olan arkadaşlardan yardımları bekliyorum.
  • quote:

    şişli ofis iletişim de macbook pro'da uzman ekipler var, macbook pro'nun en yetkili bilkom teknik servisidir ayrıca

    şimdi reklamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

    quote:

    şişli ofis iletişim de macbook pro'da uzman ekipler var, macbook pro'nun en yetkili bilkom teknik servisidir ayrıca

    şimdi reklamlar


    Hocam belki de samimi bir tavsiyede bulunuyordur arkadaş?

    Bu arada güvenilir bir servis olursa götürmekten imtina duymam. Hatta ben bilgisayarımı İngiltere'den geçtiğimiz Temmuz ayında almıştım. Mevcut garantisiyle burada gidebileceğim bir yerler var mıdır?
  • haklısınız, reklam kokulu bir yazı olmuş. ama ne kendimin ne de babamın değil, ne de ekmeğini yediğim bir yer değil merak etmeyin.
    bilkom 'apple teknik servislerinin' hiçbirisi ''premium reseller'' gibi kar amacı gütmez aksine sorunu çözmeye yönelik girişimler de bulunurlar sadece ve
    cihazınız garanti dahilindeyse hiçbir ücret ödemeden sorununuz çözülür, garanti dahilinde değilse de bilkom'a artı masraf olmayacaksa yine ücret ödemeden
    hizmetinizi alırsınız. ben de mac kullanıcısıyım birtakım sorunlarla karşılaşıyorum zaman zaman, bilkom'u aradığım da hemen yanıbaşımda teknik servis
    varken beni yönlendirdikleri yer yukarıda adını yazdığım yer oluyor, abartısız ve net olarak macbook pro'nun yazılımı ve donanımı ile ilgili uzman kadrosunun
    orada bulunduğunu söylüyorlar, bu yazdığım durumların hepsini bizzat yaşadığım için öyle bir öneri de bulundum, tabi önceki mesajımda yazdıklarımın
    oldukça reklam kokabileceğini farkedemeyerek..


    siz yine de sorununuzu neresinin çözeceğini düşünüyorsanız oraya gidin.




  • niyetinizden şüphem yok, ama aşırı iyimser düşünüyorsunuz
    cihazınız garanti dahilindeyse hiçbir ücret ödemeden sorununuz çözülür lafı her mal için geçerli birşey, a markası b markası yada servisi farketmiyor
    garanti dahilinde değilse de bilkom'a artı masraf olmayacaksa yine ücret ödemeden hizmetinizi alırsınız lafıysa yukarıda bahsettiğim aşırı iyimserlik olayına giriyor, en basitinden hasar tespit ücreti var servislerde. birnevi ayakbastı parası, biliyoruzda söylüyoruz. ama benden almamışlardı diyecek olan varsa çıksın söylesin burası Türkiye her teknik servis gelenek haline getirdi bunu kimse itiraz etmediği için, diğer konu apple piyasaya kendi giriş yapıp bir store açmadı burda, onun işini yapmaya çalışan bayiler ve servisleri var sadece. o adamlar nereden para kazanıyor sanıyorsunuz hasar tespit, birkaç yazılım yükleme vs gibi işlerden. sevabına yapıyor orası diyorsanız bizde oraya götürürüz makinalarımızı
    siz yine de sorununuzu neresinin çözeceğini düşünüyorsanız oraya gidin, benim yorumumda aynısı olurdu hiç birinin bir diğerinden farkı yok. bilkomun sitesinde tüm servisleri yazıyor, en yakın olana gidilebilir(henüz bir apple store olmadığı için müşteri memnuniyetinin nasıl olması gerektiğini göremeyebilirsiniz o ayrı)




  • ben kendi tecrübelerimi yazdım dostum, mac'im yere düştü kenarında küçük çaplı bir sıyırık oluştu cihazın içinde kabloları tutan birkaç tane vidası çıkmış benden hasar tespit ücreti alınmadı, mac'im donuyordu zaman zaman cevap vermiyordu on/off'dan kapatmak zorunda kalıyordum ve hatta kendi kendine yeniden başlatılıyordu, uyumsuz donanım tespit edildi (benim hatam kendim değiştirmiştim) ve benden yine ücret alınmadı, ha tabi kenarındaki sıyırık için kasanın değiştirilmesi gerektiğini okkalı da bir ücreti olduğu söylendi, ''ama ben olsam böyle kullanırım, bir zararı yok, gereksiz masraf olur'' gibi söylemlerde bulunuldu ki ben de öyle yaptım, uyumsuz donanım tespitinde yine harikulade bir fiyat söylendi, yarı fiyatından daha aşağıdaki bir rakama kendim taktım, yani kısaca özetlersek yaptırdığım işlemlerde bana özel ayrıcalık tanındıysa ki neden tanınıyor? diğer kullanıcılara teknik servis ile ilgili sorunlar da daha farklı davranılıyorsa bu çok aşağılık bir durumdur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.