Şimdi Ara

MacBook Pro almak istiyorum ancak,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Artık son zamanlarda bir laptop ihtiyacımın çok arttığını düşünerek araştırmaya başladım. açıkçası aklımda hiç macbook pro ve türevleri yoktu ama bir iş kapsamında eski, plastik kasa macbooklardan kullanma şansına eriştim. Kaç senelik cihaz olmasına rağmen gösterdiği performans beni etkiledi(photoshop üzerinde çalıştım, ekran çözünürlüğü haricinde çok büyük sıkıntı yaşamadım). Bundan sonra acaba macbook mu alsam diye düşünmeye başladım.

Hala emin olamadığım noktalar var onları sizlerle paylaşıp fikirlerinizi isteyeceğim.

Endüstri ürünleri tasarımı mezunu ve aynı bölümde yüksek lisans yapıyorum. Ağırlıklı olarak 3 boyutlu modelleme, render, grafik çalışmaları ve video işlemeleri yapacağım.

1- bu bilgisayarı sadece iş için alacağım. Zaten yüksek performans veren bir masaüstü bilgisayarım var. Ama kampüste vs çalışmam gerekecek sıklıkla. Yukarıda bahsettiğim gibi kullanacağım programlar Photoshop olur, after effects olur, maya veya 3d max(tam emin değilim mac için var mı ama) olacak.

En önemli soru, tabi ki değer mi? Mac tecrübem hakikaten çok az. Hoşuma gitti ama sonuçta şu anda hala öğrenciyim çok yüksek miktarları karşılamak pek mümkün görünmüyor. Zaten son çıkan versiyonlardan almayı düşünmüyorum early 2011 olarak geçen seriyi inceliyorum. Benim incelemem gereken özellikler nedir? Ram'inden işlemcisine gibi.

Ekran boyutu olarak 15'in aşağısına düşmek istemiyorum. 17 inçlik seri üretimden kalkmış aslında devam ediyor olsaydı ondan alırdım. İkinci el bulsam ve alsam mantıklı bir iş yapmış olur muyum? 17 inçlik versiyon daha eskiye gidiyor çünkü 15 inçlik aletlere göre. Kapasite çok dert değil dediğim gibi sadece çalışmalar depolanacak ama diğer özellikleri hakkında nelere dikkat etmem gerek onu bilemiyorum.

Ürünü amerikadan getirteceğim fakat hangi marketlerden fiyat araştırması yapmalıyım o konuda da bilgi istiyorum.

Temel sorum herkesin sorduğu şey, neredeyse 1.5 kat fazla para vermeye değer mi? Alacağım ürünü minimum 3 sene kullanırım diye düşünüyorum masaüstünün de desteğiyle.

Biraz karışık bir mesaj oldu ama zahmet edip de cevap atan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

3 boyutlu modelleme, render, grafik çalışmaları ve video işlemeleri yapacağım. Zaten yüksek performans veren bir masaüstü bilgisayarım var

render okadar hızlı bitmez, ama zaten desktop'un varmış bu iş için. sana okadar sorun teşkil etmese gerek, sonuçta yanında taşıyabileceksin bunu
    quote:

Photoshop olur, after effects olur, maya veya 3d max(tam emin değilim mac için var mı ama)

evet, var saydıkların
    quote:

neredeyse 1.5 kat fazla para vermeye değer mi? Alacağım ürünü minimum 3 sene kullanırım diye düşünüyorum masaüstünün de desteğiyle

bu senin bileceğin iş, git herhangi bir teknomarkette incele almadan önce. ona göre karar ver, benim değer mutlaka almalısın demem senin için ne anlam ifade edebilirki. aldığıma pişmanım diyeni görmedim ben

• Yanlış bilgi vermeyelim 3D Max yok maalesef ama paraleli gibi programlarla çalıştırılma olasılığı var ama ben denemedim. Bulursan 17" al mutlaka yada retina display al ben standart 15" lerden almak istemem ilerde ekran boyutunun çok önemli olduğunu anlayacaksın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• grafiker arkadaşın dediği şey kafama takıldı, ben sıfır almış olmak için 17 inçten vazgeçmiştim, fakat şu anda masaüstünde 22.5 inç monitör kullanıyorum, ekranları sağa sola taşıyarak çalışmak verimimi artırıyor 15 inçte çok olası değil bu. Zaten kararsızdım ekran konusunda, öyle diyince daha da düşündürdü. 17 inçlik versiyonların hangi tarih aralıklarında çıkmış olanlarını inceleyeyim? Bir de nereden inceleyeyim? eBay var fakat başka bilmiyorum nerede karşılaştırma yapabilirim.

bazen çılgınca dans etmek istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TR'dışından alırsanız bayağı ucuza gelir.

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

çalışma olasılığı var demekmi doğru bilgi, mac'te çalışıyor işte. aynı bilgisayardan bahsediyoruz

/>

arkadaşım direk macos da çalışmıyor bootcamp ile yüklüyorsun o programı yani windows a bir şekilde geçip öyle çalıştırıyorsun ( parelles yada boot camp ile ) hani direk destek vermiyor iyice oku istersen orayı. Yoksa zaten win yükleniyor bu cihazlara win yükledikten sonra zaten her türlü win programlarını da yüklersin.

• Evet 3d maxte ben de o durumu sonradan fark ettim. Çok hayati değil program paylaşımı yaparım, sıkıntı olmaz.

Mesajda da sordum ancak arada kaynadı, ikinci el için nerelerden fiyat alabilirim amerika kaynaklı? e-bay haricinde bilmiyorum da yarıma ihtiyacım var bu konuda da.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.