Şimdi Ara

Macbook Pro 16 inç coil whine sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar i9 2,3 ghz, 5500m ve 1tb konfigürasyon silver bir 16 mbp aldım ve ilk kurulum esnasında keyboard altından kasadan (ssd yada cpu kaynaklı) güçlü bir tiz sesin geldiğini fark ettim daha sonra bu ses kayboldu tabi ama nedir ne değildir diye araştırırken coil whine denilen ve özellikle geekbench 5 cpu testi sırasında farkedilen bir ses olduğunu işittim. bu ses genel olarak da sessiz bir odada işlemciye yük bindiğinde duyulabiliyor kulağınızı kasaya yaklaştırınca...

Şimdi size bir video yollayacağım ve videoda 4:10da bu ses tam olarak geçiyor dikkatli dinlerseniz sanki sobanın üzerine 1 damla su dökünce çıkan çok ince tiz bir buharlaşma sesi gibi ve geekbench 5 programı ile cpu benchmark yaparken testin 2. yarısında çıkmaya başlıyor. örneğin pdf rendering kısmından body physics kısmına geçerken gibi... bunu duymak için sessiz bir oda ve kulağınızı bir miktar klavyeye yaklaştırmanız yeterli.

Diğer sorun ise yine bazen sanki bu cihazın içerisinde ssd değil de eski bir hdd varmış gibi arada bir gelen bir click sesi mevcut yani click de diyebilirsiniz ya da böyle bir elektrik çakması gibi de diyebilirsiniz.

sizden ricam sizde ya da bir dostunuzda bu cihazdan varsa bu konuyu gösterip cevabını iletebilir misiniz ya da siz bizzat yazabilir misiniz

videoda 4:10'da başlıyor o ses

https://forums.macrumors.com/threads/psa-coil-whine-on-mbp-16.2211580/ bakın bu da bu husuta açılmış en büyük konu ve çocuk bir ses kaydı yüklemiş dinleyebilmek için sonundaki pdf i silip m4a gibi birşey yapın diyor öyle açılıyor ben de de mesela bir uygulama açarken felan işlemciye yük bindiğinde geliyor bu ses aynen tabi kulağı yaklaştırmak ve sessiz bir oda gerekiyor

• MBP 13' 2019 kullanıyorum, aynı ses bende de var çok kafaya takmayın derim.
  • bana hediye et :d seni bu dertten kurtarayım
  • Islemciye yuk bindiğinde fanlar zaten bir hayli ses yapıyor. O esnada coil whine sesi olsa ne fark eder ki? Boşta coil whine sesi yok benim bilgisayarda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.