Şimdi Ara

MacBook Pro 15'' Çift ekran kartı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar macbook pro 15 inçin çift ekran kartlı modelinde bu çift ekran kartı olayı nasıl oluyor?

mesela oyun performansı vs.? çok mu güçlü? oyun için nasıldır idealmidir? macbook pronun 13inçlik (sadece 9400m) modelinden çok mu farklı performansı özellikle grafik performansı?

bide apple macbook prolar dışında bütün mac ürünlerinde değişiklik yaptı. macbook prolarda da bi değişme olacak mı yakın zamanda (tasarım, donanım yenilemesi vs.), yada olacaksa ne zaman olacak?

• çift ekran kartı macbooklarda nasıl işliyor bilmiyorum ama normal çift ekran kartlı notebooklarda bildiğim kadarıyla yapılan işlemdeki grafik ihtiyacına göre ikinci ekran kartı devreye giriyor.çok grafik gerektirmeyen işlemlerde ise paylaşımsız ekran kartını kullanıp bataryada falan tasarruf ediliyor.bunlar benim bildiklerimm.muhtemelen macbooklarda da buna benzer birşeydir.
  • çok saol arkadaşım yorum için.

ama macbooklarda nasıl işliyor o önemli? ve bu 2 ekran kartı (nvidia geforce 9400 ve 9600m ) oyunlarda nasıl performans veriyor?
  • biri onboard her ne kadar 9400 dıye gecesede dıgerı bıldıgımız pcı e lı ekran kartı oyunlarda 9400 un katkısı en fazla %40 dir
  • yani oyunlarda 9600mü kullanıyor macbook? bide 9600m in oyun performansı nasıl?
  • mac os için oyun varmı ki?var ise cahilliğime verin var ise win7den döncem
  • var ama windowsa göre çok çok az. ama benim oynamak istediğim oyunların mac versiyonu olduğu için sorun yok. hem mac desteği olmayan oyunlar içinde bootcamp var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macbook pro lar, Aynı anda sadece bir ekran kartını kullanır.
    İster 9400m ister 9600m gt kullanırsın.
    Oyun oynarken 9600m Gt i kullanıp ekstradan 9400M in performansa etki edeceğini düşünürsen yanılırsın.
    Hatta ekran kartı arasında geçiş yapmak için işletim sistemini yeniden başlatmak gerkiyordu galiba emin değilim.
  • 9400 on-board kart zaten, aynı zamanda anakartın çipseti.

9600M ise, istenildiğinde log-out yapıp geçilebilen daha yüksek performanslı bir kart. Tabi 9400e göre daha çok şarj yiyor ve ısınıyor. İkisi birlikte çalışmıyor.

Oyun performansı gayet iyi, Mac tarafında Sims 3 oynadım, sorunsuz çalıştırıyor.

Windows'a geçildiğinde ise mecburen 9600 kullanılıyor, seçme şansı yok. Bu tarafta da Half-Life 2, Team Fortress 2, Call of Duty 4 gibi oyunları yüksek ayarlarda sorunsuz çalıştırırken, GTA IV ve Crysis gibi yüksek sistem isteyen oyunlarda biraz zorlanıyor. Daha ayrıntılı bilgi için internette çeşitli benchmark sitelerinden bakabilirsiniz. Google'da bir arama yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychopath Bird

arkadaşlar macbook pro 15 inçin çift ekran kartlı modelinde bu çift ekran kartı olayı nasıl oluyor?

mesela oyun performansı vs.? çok mu güçlü? oyun için nasıldır idealmidir? macbook pronun 13inçlik (sadece 9400m) modelinden çok mu farklı performansı özellikle grafik performansı?

bide apple macbook prolar dışında bütün mac ürünlerinde değişiklik yaptı. macbook prolarda da bi değişme olacak mı yakın zamanda (tasarım, donanım yenilemesi vs.), yada olacaksa ne zaman olacak?

1) 9400m onboard, ana bellekle paylaşımlı ekran kartıdır.

2) 9600GT harici belleğe sahip ve ihtiyaç duyulduğunda aktive edilen ikinci ekran kartıdır.

3) İkisinin aynı anda çalışması gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer yüksek grafik performansı ayarı seçerseniz, macbook pro 9600GT ile çalışır.

4) ekran kartı arasında geçiş yapmak için macosX oturumunun kapanıp yeniden açılması gerekmekte.

5) Bu arada Windows üzerinde sadece ve sacde 9600GT ile çalışabilirsiniz. Windowsda iki ekran kartından birini tercih etme şansı bulunmamaktadır.

6)Oyun oynama amacınız varsa 9600 GT'ye sahip 15inc bir model tercih etmeniz, hem performans hem de ekran alanı açısından daha uygun olacaktır.

7) Ancak 9400m ile oyun oynanmaz diye birşey yoktur. 9400m ile de yüksek performans gerektirmeyen oyunları akıcı, gerektiren oyunları da düşük ayarlarda oynayabilirsiniz.

edit: masterm1nd yazmış zaten bunları, tekrar olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 25 Ekim 2009; 21:16:35 >

• caves fazla yorum göz çıkarmaz.

zaman ayırıp yorum yapan herkese teşekkürler. performans meraklısı olarak herhalde hep 9600 açık durur sanırım bende. o yüzden windowsta 9400 ün aktif olmaması çok önemli değil. ya 9600 aktıf olmasaydı, ozaman daha kötü olurdu.

neyse. sanırım 15'' çift ekran kartlı mbp nun oyunlarla arası iyi. ozaman benimlede arası iyi olacaktır aldığım zaman.

yorum yazan herkese tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 26 Ekim 2009; 15:04:04 >

• Kesinlikle
    Ama biraz beklemekte fayda var.Blue Ray iTunes a bosuna gelmedi degil mi.
    En azindan yenilenen macbooklar eski modellerin fiyatlarinda azalmaya neden olacaktir
  • yenilenince zaten eskisinden almamak için ne zaman yenilenecek diye sordum. çünkü daha önce ipod nano 4g aldım (yurtdışından) ve hemen hemen 1 ay sonra 5g çıktı hemde daha ucuza. macbook prolarda da böyle birşey olmasını kesinlikle istemiyorum o yüzden sordum revizyon ne zaman diye.
  • Bu sene değişim olmayacakmış daha fazla. Gelecek sene şubatta tablet ile birlikte revizyonlar gelebilir.
  • macbook pro'ları yakın zamanda güncelleyeceklerini sanmam...
  • bende zaten 2010da şubat mart gibi almayı düşünüyordum. eğer ozamana kadar revizyon olacak haberi çıkarsa fazladan bekleyeceğiz artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.