Şimdi Ara

Macbook Pro 13 kaç yıl stabil kalır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. OS X ortamına ikinci el temiz bir Macbook Pro 13 inch ile gireceğim. Cihaz da 3210m ve i5 ten HD4000 var. SSD ile raid yapacağım ayrıca cihaza. Stabilite ye çok önem veren birisiyim,bu cihaz kaç yıl stabil kalır acaba(?UPDATEler eksiksiz yapılacak).
    Ayrıca C# ve vb ile çalışacağım,çalışmak için önerilerinizi alabilir miyim? Ben Bootcamp ile Windows kurmayı düşündüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple destek verdiği sürece her osx'i yükleyip stabil kullanabilirsiniz, benim 2009 13"mbp'de mavericks kurulu, gayet rahat ve stabil kullanıyorum. Ek olarak 27" monitöre bağladım, bu şekilde iki ekranıda aktif olarak kullanabiliyorum.

Cihazda 2,26ghz c2d ve 9400m mevcut ayrıca 8gb ram ve 128gb ssd taktım. 5.senemize girdik ve daha uzun yıllar kullanırım diye tahmin ediyorum çünkü cihaz yeterliliğinden hiçbirşey kaybetmiyor. Ram ve ssd takviyesi şart, artık 8gb ramden aşağısı sıkıntı osxlerde, ssd olayını zaten biliyorsunuz günümüzde olmazsa olmaz.

Çalışmalarınız hakkında tecrübem olmadığı için başka arkadaşlar yardımcı olacaktır.
  • BootCamp kullanıp sürekli windows kullanırsanız ömrü daha erken tükenir. Sadece gerekli işlerinizde kullanın.
  • Ağustos'tan beri MBP 13 kullanıyorum. İlk kez bugün fena şekilde sapıttı. Mavericks'le alakalı olduğunu umuyorum. Ya da SSD'ye bir şeyler oluyor.

Genel kanı yıllar boyunca kullanıldığı şeklinde. Halen 2008 üretimi cihazları kullananlar var. Eğer cihazı sıfır alacaksanız ve uzun süre kullanmayı istiyorsanız mümkün oldukça üst modellerini satın almaya çalışın. İkinci el diyorsunuz, ölü piksel olup olmamasına, kasanın darbe alıp almadığını iyice inceleyin. Ha bir de, uzun süre stabil kalmasını istiyorsanız işletim sisteminine gelen bugfixleri yapın ama yeni versiyonlara geçmeyin (Mountain Lion'dan Mavericks'e geçiş gibi). Geçtim, pişmanım.
  • losthell kullanıcısına yanıt
    8 gb ramden aşağısı nasıl sıkıntı yani osx te benim bildiğim osx donanım dostu bir sistem değilmi?

insanlar 2007-8 deki macbooklarını kullanıyorlar zira hala sorunsuzca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoeyBane

BootCamp kullanıp sürekli windows kullanırsanız ömrü daha erken tükenir. Sadece gerekli işlerinizde kullanın.

neyi tüketiyo hocam bu esnada cihaz anlamadım...
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    Evet tabiki donanım dostu. Sadece ram ihtiyacı artıyor her yeni osxte.

Donanım dostu olması c2d 2,26ghz işlemci ve nvidia 9400m kart ile 2600k+780gtx masaüstümden daha akıcı, kullanımı daha hoş bir kullanım sunabilmesinden fazlasıyla belli zaten.

Sıkıntı diyorum çünkü şu an 8gb ramden 3,36gb boş, mac'i en son ne zaman kapattığımı hatırlamıyorum, restart çeksem 5,5-6gb arası boş ram ile başlıyor sistem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: losthell

Evet tabiki donanım dostu. Sadece ram ihtiyacı artıyor her yeni osxte.

Donanım dostu olması c2d 2,26ghz işlemci ve nvidia 9400m kart ile 2600k+780gtx masaüstümden daha akıcı, kullanımı daha hoş bir kullanım sunabilmesinden fazlasıyla belli zaten.

Sıkıntı diyorum çünkü şu an 8gb ramden 3,36gb boş, mac'i en son ne zaman kapattığımı hatırlamıyorum, restart çeksem 5,5-6gb arası boş ram ile başlıyor sistem.

dostum harbimi diyon c2d ile efsane 2600k dan dahamı akıcı çalışıyor yaa

peki şu an sizdeki cihazın osx sürümü kaç yani en son kaç yüklenebiliyor cihaza?
  • Mavericks yüklü en son çıkan osx. Evet çok stabil ve seri bir çalışma performansı var tek yaptığım 8gb ram ve 120gb ssd eklemek oldu daha yıllarca kullanırım bu cihazı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.