Şimdi Ara

iPhone 16 ve 16 Pro şarj hızıyla sınıfta kaldı: İşte rakamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 16 ve 16 Pro şarj hızıyla sınıfta kaldı: İşte rakamlar
    Bildiğiniz gibi Apple, iPhone 16 ve 16 Pro modellerini daha hızlı şarj ve pil kapasitesi ile piyasaya sürdü ancak ayrıntılı rakamlar lansman sırasında paylaşılmamıştı. Yakın tarihte ise "tüm iPhone 16 modellerinin 45W şarj desteklediği" bilgisine yer verildi. Ancak bu rakam yanıltıcı olabilir. Son testlere göre iPhone 16 ve 16 Pro, şarj hızında 31W'ı geçmiyor.

iPhone 16 ve 16 Pro şarj hızıyla sınıfta kaldı

Aktarıldığı kadarıyla ChargerLAB, iPhone 16 Pro Max'in şarj hızı hakkında kapsamlı bir test gerçekleştirdi. Bu testlere göre telefonun E-marker çipine sahip olmadığı belirtilirken, sonuçlar en hafif tabirle hayal kırıklığı yarattı. E-marker için en basit ifadeyle USB Type-C kablolarında güç iletimini ve veri iletişimini yöneten bir denetleyici diyebiliriz. Günümüzde ise özellikle USB-PD şarj cihazları tarafından kullanılıyor.

iPhone 16 ve 16 Pro şarj hızıyla sınıfta kaldı: İşte rakamlar
    Sonuçlara gelirsek, iPhone 16 Pro Max, resmi 140W şarj cihazı ve kutuda gelen orijinal kablo ile 30,19W, üçüncü taraf şarj cihazlarında ise yalnızca 31,86W ile şarj oluyor. Bu da daha önce iddia edilen 45W şarj hızından çok daha düşük. Dolayısıyla iPhone 16 Pro Max'in şarj hızının yaklaşık 30W ile sabitlendiğini söylemek mümkün.

Kıyaslamak adına bu rakamın iPhone 15 Pro Max'te 27W olduğunu belirtelim. Bu her ne kadar iyileştirme olsa da, kullanıcılar için yanıltıcı olabilir. Ayrıca günümüzde üst seviye Android telefonların büyük bölümünün 100W üstünde hızlı şarj değerleriyle geldiğini belirtmekte fayda var.

Ayrıca Bkz.Redmi Note 14 Pro+ modelinin popülaritesi, iPhone 16 Pro Max’i geride bıraktı

Apple, mevcut iddialar hakkında henüz resmi bir açıklama paylaşmadı. Ancak şirketin uzunca bir süredir kablolu şarj değerlerinde ketum davrandığını biliyoruz. Peki sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? 30W günümüzde yeterli bir değer mi? Yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın...

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/10/01/iphone-16-pro-max-shows-disappointing-charging-performance-in-real-life-test/

• Ohoo android telefonlar 500 milyar milyon watt ile şarj oluyor bu ne ki :D
  • Tamamen sizin hüvenliğiniz için şimdi patlar yanar falan, lütfen yani, sizi düşünüyoruz da kağnı gibi şarj ediyoruz :) :) :)

Bendeki telin kablosuz şarjı daha yüksek şu değerden, ahahahhaha :) :)
  • 120W 17dk. Hayırlı Cumalar
  • 45w diye nasıl utanmadan tanıttılar acaba? Bir güncelleme ile filan açmayacaklarsa abd ve avrupada deli gibi ceza yerler.
  • Apple "siz yanlış şarj ediyorsunuz" der mi acaba?
  • Bu hızlı şarj fetişinide garip buluyorum. Telefon akşamı çıkarıyorsa bence gayet yeterli. Gece yatarken şarja takıyorsun sabahta alıyorsun işte oldu bitti. Sonra vay efendim pil sağlığım %99 oldu diye iPhone konularını ağlama duvarına çeviriyorsunuz.

• 45W deyip de gelmemişse ciddi bir ceza yemeleri lazım.
  • Apple artık teknolojik ilerlemenin önünde bir engel gibi.Bir firma hiç mi kendini geliştirmez inovasyonla uğraşmaz.Yazılımı çok eleştirilen Xiaomi bile 14tpro yla yapay zekayı getirdi.Apple hala getirecek.
  • 13t pro kullanıyorum 120w 0-100 -- 20dk

Büyük bir lütuf

istediği kadar batarya çabuk bozulabilir bu deneyim için her sene 1000-1500 bataryaya vermeye razıyım
  • 0537 kullanıcısına yanıt

Acil durumlarda ya da şarj etmeyi unuttuğunuzda hızlı şarj muazzam kurtarıcı oluyor, 120W destekli telefonum var, 1dk bile saatlerce yetecek şarj vermesi defalarca kurtarıcı oldu, yoksa powerbank taşımak gerekir oda boşuna ağırlıkl üstüne iyileri pahalı

• bio technolog kullanıcısına yanıt
    O paraya batarya değiştiren mi kaldı 😅 keşke o paralara değişse ama artık o paralara adamlar tenezül edip telefonu bile açmıyor.
  • Birkaç nesil daha 45 Watt ile milleti yolmadan 60'ı 100'ü göremeyiz.
  • Ben mi yanlış görüyorum yoksa ölçüm cihazında 37 watt mı yazıyor. Çok sağlıklı bir test değil gibi. iPhone 16 ve 16 Pro şarj hızıyla sınıfta kaldı: İşte rakamlar
  • Inicio I kullanıcısına yanıt

Bu gibi durumlarda powerbank tercih ederim...

• Kutusunda 30Watt yaziyor bu 45 Watti kim cikardi?
  • Yahu herkes neden şikayet ediyor. Apple'in yaptığı yeni bişey değil ki. Ben ilk Apple telefondan beri kullanırım ve şunu anlamanız lazım ürünü satma modeli çok farklı Android ve Apple'da.

Android innovasyonu getirir ve dener. Tutarsa Apple onu alır ve mukemmelestirip telefonuna koyar. Koydu mu standart o olur.

Bakın doğru mu değil mi?
  • 0537 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle telefon gunu ckariyorsa aksamdan aksama takiliyorsa yetiyor. Ama hocam gerektiginde hizli sarj ihtimalinin de olmasi gerekiyor bence. Yani normal kullanimda hizli sarji kapatip sadece ihtiyac oldugunda hizli sarj acacak sekilde bile kullanabilmek inanin cok iyi oluyor. Cunku insanin nerede sarja ihtiyaci olacagi belli olmuyor.
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

Ölçüm cihazı 37 w yazıyor

volt *amper

malum rakam nereden çıkmış ?

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Bende anlam veremedim. Normal görünüyor, her şey olması gerektiği gibi. Maksat haber yapmak işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.