Şimdi Ara

MacBook Mac Os X Sürüm Yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim Mac Os X apple MacBook laptopum var çok eski. Sanırım 2007 yılında alınmıştı. Ben bu laptopa ne yapıpı da sürümü yükseltebilirim? Şu anki sürümü: 10.5.8 şuanda yazılım güncellestirilme yok. Ve işlemcim: 2 Ghz intel core 2 duo Bellek: 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM güncelleştirme alamayacağımı biliyorum. Fakat ben bu laptopa Ram, İşlemci, Ekran kartı v.b şeyler taktırırsam Yazilim güncellestirme gelir mi? Ya da başka bir şey yapıp da yazılım güncellestirme yapabilir miyim? Yoksa yeni bir laptop mu gerekli? Ve ben dediğim gibi RAM'i işlemciyi ekran kartını yükseltirsem Windows 7 y ada 8 yükseltebilir miyim? Iyi bir parça taktırsam? Lütfen cevap.
    Teşekkürler :)

Cihazınıza 1+1 şeklinde 2 GB ram takviyesi yapabilirsiniz. Yani ram totalde 2 gb olacak. (Sizin cihazda buyuk ihtimal suanda 512MBx2 var. 1 GB)

Onun dışında sistem olarak 10.6 sistem ideal sistemdir. Windows 7 rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Ekran kartı takviyesi ıvır zıvır zaten yapılamaz.

Bu makinaya SSD yakmayada gerek yok.

Yani Ram takviyesi ile ofis tarzı kullanıma uygundur bu cihaz.
  • Mac Os X'in sürümünü yükseltemezsin kardeşim aynı durum bendede var bende yükseltemedim ve ayrıca pc yi sırf windowsta kullanıyorsan termal sensörler devre dışı kalır o zaman al başına belayı windows u kurma bile, oyun için kurcam diye bişey aklından geçiyosa; mac os x oyun pc si değil tamamen ofis pc si ondan dolayı windows u yükleme derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mbrkyazar

Mac Os X'in sürümünü yükseltemezsin kardeşim aynı durum bendede var bende yükseltemedim ve ayrıca pc yi sırf windowsta kullanıyorsan termal sensörler devre dışı kalır o zaman al başına belayı windows u kurma bile, oyun için kurcam diye bişey aklından geçiyosa; mac os x oyun pc si değil tamamen ofis pc si ondan dolayı windows u yükleme derim

Sistem yükseltemezsin ne demek ? Yanlış yonlendirmeyin insanları
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbrkyazar

Kardeşim 2008 Mac os x kullanıyorum ve yükseltemiyorum yanlış yönlendirmeyle alakası yok

Hocam bilgisayarınız bozuktur veya siz yapamıyorsunuzdur. Birde bilgisayarınız desteklenen son sürümdeyse zaten üzerine çıkamazsınız.
    20 yıl önce açıldı
    Mac Os X Exfat HDD sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte onu diyorum 2008 de en fazla 10.5.4 oldu cd si bozulmuştu başka sürümünü yükleyim dedim olmadı illede 10.5.4 diyor neyse onun cd sinide buldum şimdide apple logosunda takılı kalıyor kurtarma diskinden filan başlatamadım
  • Şöyle idi böyle idi diye çok söze gerek yok.

SSD ve ram takviyesi ile o bilgisayar şahlanır diyorum.

İşlemci eski ve SSD Sata 1 hızında çalışacaktır ama yinede sağlayacağı ek performans takmaya değecekdir.

Aşağıda o işlemcinin 2.4 olanını kullanan 2007 imac in (Imac olsa da sizinkine yakın bir sistem) SSD ile hala neler yapabileceği ortada.

Ram'ı en çok ne kadar destekliyorsa o kadara yükseltip SL kurun.

SL o cihaza yüklenecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 5 Ağustos 2014; 17:59:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Haci78

Şöyle idi böyle idi diye çok söze gerek yok.

SSD ve ram takviyesi ile o bilgisayar şahlanır diyorum.

İşlemci eski ve SSD Sata 1 hızında çalışacaktır ama yinede sağlayacağı ek performans takmaya değecekdir.

Aşağıda o işlemcinin 2.4 olanını kullanan 2007 imac in (Imac olsa da sizinkine yakın bir sistem) SSD ile hala neler yapabileceği ortada.

Ram'ı en çok ne kadar destekliyorsa o kadara yükseltip SL kurun.

SL o cihaza yüklenecektir.

400 liralık bilgisayara 300 liralık hard disk takmak pek mantıklı bir çözüm değil.

• Senin 400 liralık dediğin bilgisayar (400 liraya kimse vermez o sistemi ancak 1000 liraya alırsın piyasası o ve sahibinden com gibi yerlerde daha aşağıya satılmıyor) SSD eklenince hayvan gibi PS CS 6 ve parallels çalıştırıyor. PC ile karıştırma. PC sistemse değmez ama MAC için değer. Hala kullanılabilir ve işe yarar çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 5 Ağustos 2014; 18:09:40 >

Orijinalden alıntı: Haci78

Senin 400 liralık dediğin bilgisayar (400 liraya kimse vermez o sistemi ancak 1000 liraya alırsın piyasası o ve sahibinden com gibi yerlerde daha aşağıya satılmıyor) SSD eklenince hayvan gibi PS CS 6 ve parallels çalıştırıyor. PC ile karıştırma. PC sistemse değmez ama MAC için değer. Hala kullanılabilir ve işe yarar çünkü.

400 lira ver aynı makinayı vereyim sana. 1000 liraya Unibody cihazlar satılıyor artık. Sahibinden.com'da G5 var bir sürü 800-900 lira seviyesinde. Ama ??
    Macbook paylaşımlı ekran kartı kullanan ve işlemci mimarisi olarak çok kuvvetli olmayan bir cihaz. O dönemlerde biz Macbook satarken Photoshop kullanacak kullanıcılar için MacBook Pro önerirdik. Siz gelmişsiniz burada MacBook ile CS6'dan bahsediyorsunuz.
    Yanlış yönlendirme yapmayalım.

SSD elbette hız olarak 2ye katlar cihazı ama dedigim gibi; 400 liralık cihaza 300 liralık parça takmaya gerek yok.

• Taktığın parça İşe yarıyorsa bilgisayarın kendisinden daha pahalı olsa bile alınır takılır.

Diyelim bilgisayar 400 lira olsun 300 TL lik SSD aldın taktın performansın 3 e katladı bilgisayarın ederi şu kadar diye 300 TL harcamayacak mısın?

Böyle bir saçma mantık olabilir mi yahu?

Ayrıca bak adam SSD yi takmış 2.4 Core Duo'ya bilgisayar uçuyor.
    PS CS 6 ve sanal makine nasıl çalışıyor videolu ispatı varken hala yok web surf'e yarar bilmemne.

Senin dediğin tarzda sadece Web de surf yapmaya yarayacak bir cihaz değil 2007 model macler.

Macbook lar plastik kasalı olduğu için 2007 imac kadar para etmeyebilir ama 128 GB lık ve fiyatı 230 TL olan bir samsung evoyla şahlanır. Hatta buna bile lüzum yok çünkü zaten Sata 1 hızında çalışacak.

Öyleyse Kingston'un

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5803 şu ürünü bile yeterli olur. (Fiyatı 187 TL)

Ayrıca ispatı işte orada video da daha bunun aksini iddia etmek için mantık taşımamak lazım.

Yanlış yönlendirme yaparak hala işe yarayabilecek bir cihazı update etmek isteyen ve bilgi edinmek için buraya gelen bir arkadaşa kötülük yapmayın.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haci78 -- 5 Ağustos 2014; 18:27:14 >

• Cahil insan davul gibidir, sesi çoktur fakat içi boştur.

MacBook'u olan arkadaş. Yapacakların şimdiden hayırlı olsun.

Tabii Hacı buradayken izin vermez.

Çünkü insanlara yardım etmek ister, yanlış yola yönlendirmelerine izin vermez.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.