Arkadaşlar haftasonu mbp almayı düşünüyorm. Windowsdan mbp'ye gececek biri olarak sorum var: 1) virüs bulaşıp bulaşmama durumu nasıldır? 2) antivirüs yüklemek gerekir mi? Şimdiden teşekkürler
2.5 yıldır mbp kullanıyorum ne antivirus programı yükledim ne de virus bulaştı. Günün 15 saati laptop açık. Devamlı msn, oyun, film, forum, download vb. vb.
Kısaca antivirus yüklemiyorsun virus falanda bulaşmıyor.
Konudan umudumu kesmiştim saol hocam
Windows 7 kullanıyorum. Antivirüs kullanmamama rağmen yıllardır virüs problemi ile karşılaşmadım. Dolayısıyla bu kriter değil. Mac OS platformunda virüs var mı diye sorarsanız, cevabı evet.
Önemli olan bilinçli kullanıcı olmak ve tarayıcı seçimi.
@Faux Carnival Hocam virüs programı kullanmadan nasıl bilgisayarında virüs olmadığına emin oldun?
Mac Os X'de virus yok, malware tarzi seyler var. Malware'in bilgisayariniza kurulabilmesi icin de muhakkak yonetici sifrenizi girmeniz gerekir. Yani biraz bilincli olarak cok rahat korunabilirsiniz. (Virusler sizin hicbir sekilde haberiniz olmadan cogalirlar, malware'de programi bizzat siz kurarsiniz yani)
quote:
Orijinalden alıntı: Faux Carnival
Windows 7 kullanıyorum. Antivirüs kullanmamama rağmen yıllardır virüs problemi ile karşılaşmadım. Dolayısıyla bu kriter değil. Mac OS platformunda virüs var mı diye sorarsanız, cevabı evet.
Önemli olan bilinçli kullanıcı olmak ve tarayıcı seçimi.
Antıvırus programı yoksa pcde virus oldugunu nasil anliyorsun. Sonucta virusler bulasti pc yi cokertecek tarzi degil ki.
Bircogu gizli arka planda is yapiyor pc ye zarari yok ama bilgilerini kopyalayip caliyor, bazisi mail listeni kopyalayip cesitli sitelerde reklam olarak kullaniyor, bazisi anasayfani degistirir sen degistiremezsin vb. vb.
Bi cok tipte var antivirus programi olmadan anlayamazsin ki virus oldugunu.
Bi exe'yi calistirirken %100 nasil emin olabiliyorsun.
Mac os'da zaten kullanacagin itunes, iphoto vb. bir cok programi apple'in sitesinden indiriyorsun. Bi virus bulasacaksa senden sifreni girmeni ister, program yuklerken sertifikasi altta gorunur, zararliysa sifreni yazmazsin bulasmaz. Windows icin her kategori altinda binlerce virus var mac os x icin ise tek tuk var. Onlarida bulastirmak cok zor.
zaten macosx te exeler çalışmıyor activity monitorde ne çalışıyorsa gorebiliyorsun hatta cmd alt esc yapıp kitlemeden kasmadan kapatabiliyorsun istersen a monitordande kapataiblirisn
macosx için güvenlik duvarı var onuda çalıştırdıgında bilgisayar giren çıkan herşeyi biliyorsun istediği n şeyi iz bırakmadan sil
yane bulaşsa bulaşsa world içine konmuş makro virusleri bulaşır oda world belgesini açarken yanlışlıkla macroları çalıştıra tıklarsan :)
onun haricinde virüs bulaşcagını sanmıyorum
Windows 7 ilk ciktiginda cok umitliydim fakat bir kac ay gecti baktim ayni tas ayni hamam Mac Os le yola devam... Yillardir bir kere olsun karsilasmadim macte...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme