Şimdi Ara

Macbook air mi yoksa başka bir bilgisayar mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben üniversite öğrencisim 13 bin lira civarında bir bütçem var yeni bir bilgisayar almak istiyorum genelde yaptığım şeyler dizi-fim izlemek , bilgisayar üzernden derslere girip ödev yapmak ve oyun oynamak . Daha önceden bir gaming laptop aldım beğenmediğim için iade ettim kafamda rahatlık açısından macbook air m1 16 gb 256 gb var
    Sizce bunu mu almak benim için daha iyi olur yoksa başka bir laptop mu düşünmeden macbook derdim ama oyun oynatmıyor hiç şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • kardeşimeğer mühendislik okuyosan macden uzak dur şimdi olmaz seneye olmaz belki bir sonraki sene belki işe girince vs kullanman gerekn programlar hep windows

  • Zimbob Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba matematik bölümü okuyorum daha 1. Sınıfım ama ileride ne kullanacağız uygulama olarak hiç bilmiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Programlar konusunda mac, windows tabanlı laptoplardan çok daha iyidir. Sebebide mac işletim sisteminin parçalarla olan uyumu. Yukarıdaki arkadaşın dediğine bakma, tüm programların mac için sürümleri var. Animasyon, çizim, grafik, ses üzerine uzman kişiler genelde mac kullanırlar. Özellikle işlemci kullanan programlarda windows çok büyük sıkıntılar yaşatıyor. Bir bakıyorsun sys uzantılı bir windows dosyası işlemcini %20 kullanıyor sana kalıyor %80. Kimi bilgisayarlarda bu oranlar %30-%40 lara çıkabiliyor. Bu sorunları microsoftta çözemiyor. Farklı farklı dosyalarda sayfalarca yardım konuları var ve hiç bir microsoft çalışanıda sorunun çözümü olmadığı için cevap bile vermiyorlar. Kullanıcılar kendi aralarında sorunu çözmeye çalışıyorlar. Bu sorunlar öyle ki bir dosyanın işlemci kullanımı çözsen bu sefer başka bir dosya peydah oluyor, zincir gibi uzuyor gidiyor. Bunu normal kullanımda anlamıyorsun, görev yöneticisinden de o dosyaların işlemci kullanımını göremiyorsun bir bakıyorsun %1 %2 işlemci kullanımı diyor, aslında yalan. Bunlardan dolayı işlemci tabanlı program kullanacaksan hiç kendini yorma. Mac laptoplar değerde kaybetmiyor, o açıdan da yaklaşmak lazım. Tabi ben oyun oynarım, alacağım mac laptopa baktım oyun performansı iyi değil diyorsan windows tabanlı bir laptopta alabilirsin.

  • :Dyukarıdaki arkadaş elektrik elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisi


    evet bu adam MATLABI macde de cok güzel verimle kullanır, belli başlı çizim programlarını da mac sürümünü bulur kullanır..


    Gel gelelim bölümünle alakalı dersleri almaya başladıgın zaman endüstride kullanılan güncel programların mac destegi olmayabilir ki çogunun da olmaz.


    apartmandan bozma üniversitede mühendislik okuyan adama zaten kurcalatıcakları matlab olur autocad olur..


    Gel gelelim bizim ingilteredeki rank 5 üniversitemiz endüstrinin en güncel ve verimli elektronik devre çizim programını üreten Cadence'ın pSPICE programını sadece ama sadece windows destekli bulabilirsin.


    Ayrıca, m1 macler arm tabanlıdır ve bu adamın bir gün windows x64 uygulaması kullanması gerektiği zaman bu adamın parallels gibi bir vm programı üstüne emülatör indirip 64 bit programını önce emülatör den geçirip sonra parallels üzerinden windowsu kullanabilecek..


    O vakit geldiği zaman seni temin ederim bu adam senin kulaklarını çok çınlatır.. Herşey benchmark skoru değildir, uyumluluk önemli bir konu arkadaşım.


    edit : ayrıca bu adam bir çok program üzerinde çalışırken karşılaşıcagı hataları internetten arayacak ve windows kullananların mac kullananlara oranı 9/1 oldugunu varsayarsan (ki windows üzerinde bu programların daha köklü ve eski olmasından kaynaklı daha da fazla olacaktır) bu adam windows işletim sisteminde karşılaştıgı sorunları (mühendislik programları) mac kullanan kişilere oranla daha yüksek bir potansiyelle cevap bulma şansı yakalayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zimbob -- 23 Haziran 2021; 19:7:43 >
  • Yanlış anlaşılma olmasın ARM tabanlı sistemlerin gelecekte çok daha yaygın olacagını düşünüyorum verimlilik konusundan dolayı fakat bu arkadaşın youtubeda render alan youtuberların videolarını izleyip apple fanboylugu yapmasına gerek yok. Bu gün bile pcler arm tabanlı sistemler üretmeye başlasa marketteki uygulamaların programların bu sisteme ayak uydurması kendini adapte etmesi seneler alıcak.


    Adam matematik okuyorum diyor sen animasyon ses fotograf video editinden bahsedip asıl konuyu kaçırıyorsun. Adam matematik bölümünden youtuber olarak mezun olmayacak.

  • Merhaba öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim pandemi yüzünden okula daha hiç gidemediğim için ne gibi ihtiyaçlarım olacak hiç bilmiyorum açıkçası macbook şarj anlamında biraz aklıma yatmıştı çünkü windows bilgisayarlar o civarda alabileceğim bilgisayarlar 2-3 saat şarj ömrü veriyor ama aynı zamanda yıllardır Windows kullanıyorum yani aklım baya karışık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eğer oyun oynamayacaksanız  macbook air m1 mantıklı karar. Taşımasıda kolay performansıda güzel. Windows istiyorsanız linkteki tarzı bilgisayarlara bakabilirsiniz. Benim lenovo bilgisayarımda dün 2 saat film izledim son parlaklıkta %60 sarjı gitti. Fakat youtubeden video izlerken 4-5 saat rahat görüyor %60 sarj ile. Ekran parlaklığını kısarak daha fazla performans alabilirsiniz. Bu da hafif işlem yaparkenki tahmini süre.

    Macbook air mi yoksa başka bir bilgisayar mı


    https://www.hepsiburada.com/lenovo-yoga-slim-7-intel-core-i7-1065g7-512gb-ssd-16gb-mx350-windows-10-home-14-fhd-tasinabilir-bilgisayar-82a100f6tx-p-HBV0000151CQ7?magaza=herseykargo

  • @Zimbob


    Tamam arkadaşım sen her şeyi çok iyi biliyorsun onu anladık, verdiğin örnekler muazzam, tam bir teknoloji dehasısın. şu yazıyı microsofta yazsan yarın gel başla der o derece hakimsin konuya. Sana tek eleştirim çok kibirli birine benziyorsun ve gerçek hayatta dahi kibirli birine bir şey anlatarak kendimi yoramam, haklısın der geçerim. hadi hayırlı işler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.