Şimdi Ara

MacBook Air 15'' ekranını korumak için tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir Macbook kullanıcısıyım. Kafamda deli sorular. Daha önce Lenovo ' nın bir model Notebook' un dan geçiş yapıyorum bu cihaza. Bu eski notebook da bir olay yaşadım yıllar önce. LENOVO notebook kendi klavyesi ile ekranda kalıcı olarak yatay bir şekilde ekranda çizik yapmıştı daha 2.ayında. Öyle kullandık yıllarca. 

Acaba aynı sorun bu Macbook'larda falan yaşanır mı? Böyle bir tasarım hatası sanırım Apple tarafından yapılmaz ancak bazı e ticaret sitelerinde bu cihazlar için aynı telefonlar gibi ekran koruyucu temperli cam jelatin tarzı ürünler satıldığını gördüm. Yani evde kullanılan dokunmatik olmayan bir Macbook için böyle birşeye neden ihtiyaç duyuluyor? Bir sebebi var mı? Ya da benim yaşadığım gibi durumlar oluyor mu?

Şunu farkettim ilk iki hafta sorun yoktu, ama şimdi 2 gün kapalıysa Macbook' u acarken birden böyle kasaya klavyeye yapışma gibi bir his veriyor. İlk zaman daha kolay açılırdı. Acaba Macbook tam kapalı olduğunda ekran yüzeyi klavye tuşları ile temas halinde oluyor mu? Bu durum ekrana çizik vb. yapabilir diye düşündüm. Kapalıyken araya çok ince tela benzeri bir ürün vb. kullanmak gerekir mi? Önerileriniz nedir?

• Uzun vadede klavye ekranda iz yapacaktır. Ayrıca ekranı çok çabuk leke oluyor, amazondan mat ekran koruyucu aldım, şuan için memnunum. Görüntü kalitesini çok fazla olmasa da ister istemez etkiliyor. Ama başka bir çözümü de yok gibi

Macbook' larda da mı var bu problem? İlginç. O zaman bir ekran koruyucusu bakmam gerekecek sanırım. Aldığını ürünün linki var mı? Bir inceleyeyim. Bir de uygulaması kolay mı ?

Ekran koruyucu kesinlikle almayın. Görüntü kalitesi etkilenir ve bir gün çıkarmanız gerektiğinde tüm kaplamayı soyarsınız. Ekrana hiçbir şekilde temizleme spreyi, solüsyon asla ve katiyen uygulamayın. Ekrandaki tüm kaplama mahvolur.

Klavye tuşlarının izi eninde sonunda, ne yaparsanız yapın, ekranda çıkacak. Bunu engellemenin tek yolu kutudan çıkan kağıdımsı şeyi ekranla klavye arasına koymak.

Bir kez solüsyon kullandım. Artık kullanmıyorum. Ancak bir şekilde ara ara silinmesi gerekli. Sizler nasıl siliyorsunuz? Nemli bezle mi ?

Diğer taraftan o kağıdı ne yazık ki atmışım. Aradan öyle bir kağıt çktı mı onu bile hatırlamıyorum. Ama şöyle bir ürün buldum. Gelince bakacağım inşallah çok kalın bişey değildir aksi halde yine kullanılamaz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.