Teğmen
02 Aralık 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 142 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar, Samsung Q60R tv aldım, sadece optik çıkışı bulunuyor.Bilgisayarımda sound blaster zxr var, bilgisayardan bişeyler izlerken dinlerken 5.1 olarak edifier da5100pro kullanıyorum. Bilgisayar ekranını tv ye yansıtırken sesi istediğim gibi alabiliyorum lakin TV'nin kendi appleri veya ps4 üzerinden sesi bağlayamıyorum (hoparlörde optik çıkış yok) . Bunu nasıl çözebilirim? Bilgisayardaki ses kartını anfi olarak kullanabilirmiyim? Sesi ses kartından geçirip hoparlöre verebilir miyim? Çeviricilee var fakat onlar sanırım normal 2.0 gibi çalıştırıyor. Yardımlarınızı bekliyorum
1080ti almayı dusunuyorum bunu ileriye dönük bir yatırım olarak dusunuyorum.2600x ve 1080ti ile darboğaz olur mu kullanan var mı?Olursa ne kadar kaybım olur tahmini ?
Merhabalar elimde şuan 1 sene garantili 1070 ftw var 3 aylıkken almıştım.1080p 144hz monitörüm var.Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum yeni gelecek oyunlar için.
1080 ile 1080ti arasında kaldım. 1080ti 3100 tl civarında var 2 sene garantisi var , 1080 lerde garantili bulamıyorum fiyatları 2200 civarı oynuyor.(EVGA'lar için konuşuyorum.)
İlerleyen zamanda 1070 in değer kaybı daha fazla olur diye düşünüyorum.
Sorum ise;Sizce 1080ti 144hz için fazla mı harcama olur ?

Şimdiden teşekkür ederim fikirleriniz için.
Merhabalar , bugün sabah oyun oynarken oyun dondu ve resimdeki gibi bir hata aldım. Daha sonrasında bilgisayar açıldı normal bir şekilde , hatanın driver ile alakalı olabileceğini okudum ekran kartı driverımı güncelledim fakat bu seferde daha önceden aynı driver ile yaşadığım sıkıntılar baş gösterdi eski driver a döndüm.

Eski driver da ise blackops4 oynarken oyun dondu ses loop a girdi herhangi bir şekilde oyunu kapatamadım altf4 vs reset attım daha sonrasında bilgisayara görüntü gelmedi ekran kartını söküp onboard denedim yinede gelmedi.Şuan anakartın boot ışığı yanıyor anakart
Gigabyte GA-AX370 Gaming K5
Yardımlarınızı bekliyorum
Merhabalar, BF5 BlackOps4 ve Rainbow Six te sıcaklık değerlerim vs gayet normal iken oyun sanki ben ALT+F4 çekmişim gibi kapanıyor, bilgisayar normal olarak çalışmaya devam ediyor.Sıcaklık değerlerim gayet normal ekran kartımın max 67 derece görüyor işlemcim max 72 derece gördü genelde 65 civarında oluyor.

Yaklaşık 1 hafta önce bu oyunları aynı sistem ile sıkıntısız bir şekilde oynayabiliyordum ta ki 2 gün öncesine kadar , hatırladığım kadarıyla bir program indirme veya güncelleme işlemi yapmadım.Fakat bazen kapanırken bütün gün kapanmadığı da olabiliyor sizce sebebi nedir? Örneğin bugün 4 5 saat BOP4 oynadım kapanmadı BF5 açında 20 dakika içinde görüntü dondu ve kapandı.Fakat önceki gün ise BOP4 kapandı BF5 kapanmadı.

sistemim;

GTX1070

Ryzen 2600x

X370 Gaming K5 Anakart

2x8 3000 mhz HyperX Predator

240 GB HyperX SSD

1 TB 7200RPM WD

750 Watt 80+Silver PSU
Öncelikle herkese merhabalar,
Şuan bilgisayarımda 1500x takılı bulunmakta 800 tl ye bir arkadaşa satmayı planlıyorum ve 1430 tl ye 2600x almayı dusunuyorum.
İnternette araştırdığımda 1500x ile 2600x arasında oyun açısından pek fark olmayacağını ve Ryzen2 nin beklenmesi gerektiğini söylüyorlar.
Şuan işlemcimi zorlayacak en son çıkan oyun Battlefield 5 olacak diye düşünüyorum bu yüzdende 2600x e geçmeyi düşünüyorum fakat gerçektende bir fark hissetmezmiyim emin değilim.
Ekran kartım gtx1070 16 gb 3000 mhz ram var
Sizce 2600x e geçiş yapmalımıyım? Cebimden 600 tl ye yakın para çıkacak ve bu fiyatın farkını oyunlarda alırmıyım? Veya Ryzen2 yi mi beklemeliyim
Sorum aslında gayet açık
0 Zotac 1070 AMP Extreme
0 Evga 1070ti
2. El Evga 1070 ftw
Hepsi hemen hemen aynı fiyatlarda siz hangisini alırdınız ? Ve neden ?
Merhabalar şuan kullandığım hattan 16mbit alıyorum kopma vesaire söz konusu değil.AKK yükseltmek için sağlayıcımı(dsmart) aradığımda fiberi sordum suan vdsl kullanabileceğimi fakat hattımın durumunu bilmediklerini elektrikçiye baktırmam gerektiğini söylediler.İnternetten araştırdığımda farklı sitelerde hattımın 83mbit e kadar desteklediği gördüm fakat biraz daha araştırınca snr marjımın şuan normal ama yükseltince sorun cıkartabileceğini farkettim.
Arayüzdeki değerler
Downstream Upstream
SNR Marjı: 8.5 15.2 db
Hat Zayıflaması:0.0 0.0 db
Veri Oranı: 16381 797 kbps
Max Oranı: 19240 1047 kbps
CRC:1 1

Benim sorularım şunlar:
1)Eğer kablomu değiştirmeyecek olsam kaç mbit alabilirim ve kopma sorunu yaşarmıyım?(Snr marjından dolayı)
2)(Eğer sorun var ise)Ana giriş kapısındaki telefon kutusundan evime kablo çekersem bu sorun düzelir mi?.Nasıl bir kablo kullanmalıyım , yeni kablo kullandığımda snr marjı sorunu kesinlikle düzelir mi?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 180
İkinci El Bölümü Mesajları: 45
Konularının görüntülenme sayısı: 6.830 (Bu ay: 164)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 37 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.