Şimdi Ara

Macaristan'ın bir kentinde cami ve minare yapımı, ezan okunması yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Macaristan'ın Asotthalom kentinde cami ve minare yapımı, ezan okunması, burka ve burkini giyilmesi yasaklandı.

BUDAPEŞTE

Macaristan'ın güneyindeki Asotthalom kentinde cami ve minare yapımı, ezan okunması, burka ve burkini giyilmesi yasaklandı.

Macar basınında yer alan haberlere göre, Macaristan Jobbik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Laszlo Toroczkai'nin belediye başkanlığını yaptığı Asotthalom kentinde cami ve minare yapımı, ezan okunması, burka ve burkini giyilmesinin yasaklandığı kararı alındı.

Gelişmelere ilişkin yaptığı konuşmada Toroczkai, belediye meclisine sundukları teklifin diğer belediyelere örnek olması gerektiğini belirterek, "Dışarıdan gelecek yerleşimcilere ya da herhangi bir şekilde düzen bozucu niyet taşıyanlara karşı kendimizi nasıl korumamız gerektiği konusunda, bu teklifin diğer belediyelere de öncü olacağı düşüncesindeyim." dedi.

İki meclis üyesinin çekimser kaldığı oylamada Toroczkai, kentin yüzyıllardır süre gelen kültürünün korunması amacıyla kararın alındığını söyledi.

"Karar anayasaya aykırı"
    Macaristan İslam Cemiyeti Başkanı Zoltan Bolek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asotthalom Belediye Meclisinin aldığı kararın Macaristan anayasasını ihlal ettiğini belirtti.

Bolek, söz konusu yasak kararının tamamen provokasyon amacı taşıdığını savunarak, "Alınan karar anayasaya aykırı. Çünkü din özgürlüğü hakkını ihlal ediyor. Konu ile ilgili Anayasa Mahkemesine yazdığım mektupta, Belediye Meclisinin aldığı kararın incelenmesini talep ettim. Ayrıca o bölgede bir tane bile Müslüman yaşamamasına rağmen böyle bir kararın alınması provokasyon amaçlıdır." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 30 bin Müslüman
    Yaklaşık 30 bin Müslüman'ın yaşadığı Macaristan'da sürekli açık cami bulunmuyor.

K:
    http://aa.com.tr/tr/dunya/macaristanin-bir-kentinde-cami-ve-minare-yapimi-ezan-okunmasi-yasaklandi/692552

• Bize ne?

Haa unuttum onlar da din kardeşimiz dimi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanane ise sanane, Zoruna gidiyorsa okuma...
  • Hadi ezan neyse de müslüman topluluk her camii bir kişiyi seçip camiilerin masrafını karşılasa bence sorun olmazdı.
    Tabii yasaklanan kentteki müslüman sayısına da bakmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fruko_38

Hadi ezan neyse de müslüman topluluk her camii bir kişiyi seçip camiilerin masrafını karşılasa bence sorun olmazdı.
    Tabii yasaklanan kentteki müslüman sayısına da bakmak lazım.

"Ayrıca o bölgede bir tane bile Müslüman yaşamamasına rağmen böyle bir kararın alınması provokasyon amaçlıdır." zaten musluman yokmus orada.
  • Olabilir. Normal. Bunda kotu bir durum yok
  • Arabistan'a giden bir yabancıda Başörtüsü takmak zorunda ARABİSTAN=MACARİSTAN.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence ezan burka bizdede yasaklanmalı camiye giden yok zaten

• HUNgary'ye selam olsun. Doğru karar verilmiş.

JOBBİK.

• beğenmeyen gitmesin
    adamlar elin ortadoğulusuna bakmak zorunda değil
  • Bir liberal olarak doğru olmadığını bile bile sevindim. Benim böyle hissetmeme neden olanlar kimler acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Camiye gidip akpye oy veren çok. Bence yerinde bir karar.

Hala dinlerin varlığıyla uğraşıyoruz.
  • darısı diğer memleketlere :)

beğenmeyen arabistana gitsin dırdır etmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: dandelionx

çok doğru bir karar orası avrupa adamların kilise çanı haftada bi kere 10 saniye çalıyor senin ezanın 20 dakkada bir okunuyor rahatsız olurlar elbet bence camilerin yıkılmasıda lazım

herkes evinde kılsın kılacaksa

Kilise çanları her saat başı çalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: starcloth

quote:

Orijinalden alıntı: fruko_38

Dinsiz troller basmış yine başlığı.Olum 90 senedir aynı şeylerle ezanı türkçeleştirmek, yasaklamakla uğraşıyorsunuz hala bir gıdım ilerleyemediniz.Aktrollerden farkınız yok biri Osmanlı hayali kurar diğeri dinsiz Dünya hayali.

Türk ülkesin de arapça bişey okumak yerine herkesin anlayabileceği Türkçeyi kullanmak daha doğrudur.

arapça küfür etsem amin dersiniz sonra ezan niye Türkçe oldu bu millet daha da aptallaşmasın diye yapıldı.

1000 sene Arapça ezan okunmuş Cumhurbaşkanlığı forsundaki devletler Türk devleti olduğuna ve bir sorun çıkmadığına göre.Şuanda okunmasında da bir mahsur yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Bir liberal olarak doğru olmadığını bile bile sevindim. Benim böyle hissetmeme neden olanlar kimler acaba?

Gerçekten liberal olmadığın ama kendine liberal diyince havalı hissetiğin için olabilirmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

quote:

Orijinalden alıntı: Donald Trump

Bir liberal olarak doğru olmadığını bile bile sevindim. Benim böyle hissetmeme neden olanlar kimler acaba?

Gerçekten liberal olmadığın ama kendine liberal diyince havalı hissetiğin için olabilirmi?

Hayır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru değil bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Olabilir. Normal. Bunda kotu bir durum yok

Ne oldu inanç özgürlüğüne ? İşinize gelen durumlarda özgürlükleri fırlatıp atmaktan hiç çekinmiyorsunuz bakıyorum.

İki yüzlülükte zirve yapmışsınız artık.
  • Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149).

Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır. Maide 33

Dinlerinin kaynaklarında bunlar gibi hükümler bulanan kişiler diyor ki,bizim inancımıza karşı hoşgörülü ol.Gücü ve yönetimi ele geçirip,şeriat devleti kursanız ilk yapacağınız iş karşıtlarınızı öldürmek olurdu.Kutsal betiğiniz de buna izin veriyor.Evet,İslam devletinde islamı eleştireni,islam karşıtlığı yapanı fitne çıkarmak,hak düzeni bozmak,bozgunculuk yapmak gibi nedenlerle öldürebilirsiniz.

Müslümanların dinimize saygılı ol demesi,bedeninize giren ölümcül bir virüsün dile gelip,bana saygılı ol demesi gibi birşey.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.