Şimdi Ara

Mac Os x86 Kurulum Rehberi v1.0 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
3
Favori
162.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ Settlers: Benim de bir sorum olacak.Ben bugün Mac OS X 10.5.2 Kalyway i yükledim..Ancak boot dosyası da mı atılması lasım içine tam bilmiyorum nası atılacağını.Ne zaman restart atsam "hfs,formatting error" gibi bir hata alıyorum.Dvd siz çalışmıyor hiç bir türlü.Bir anlam veremedim.

Ayrıca wireless i ve ses kartını görmüyor.

Laptop um Asus F3jc ..

Anakart: Mobile Intel Calistoga-PM i945PM

Wireless : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection

Ses kartı : Realtek ALC660 @ Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio

Bu driver ları nasıl bulabilirim ?? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • iDENEB v1.3-10.5.5 pek çok sorun giderilmiş..desteklenen donanım sayısı artmış tavsiye ederim.
  • arkadaşlar merhaba

bende Toshiba A300-15A notebook pc var. ve çok orjinal bir işletim sistemi istiyorum. vista yavaş çalışıyor. xp sıkıcı. xp vista pack çok amatör. Hiç vista ya benzemiyor. stabil çalışan bir işletim sistemi istiyorum. windows a karşı bir iticilik başladı içimde. ona muhtaç olmadığımızı göstermek istiyorum bana tavsiye edeceğiniz işletim sistemini bekliyorum...

Şu anda windows xp sp2 ve üzerine Flyakite OSX 3 mac os x teması kullanıyorum şimdiye kadar kullandığım en iyi tema.hiç açığı yok windowsun her yerini değiştirmiş. üstelik Explorer dosyalarını düzenlediği için kasmıyor. Yani extra çalışan bir programı yok. windows ile çok stabil çalışıyor. bende bu görünüme hayran kaldığım için mac os x orjinali çok daha iyidir diye düşündüm. ancak bilgisayarıma zarar vermesinden korkuyorum. bios silinebilir diyorlar. Bu durum bir notebook için çok kötü. tavsiyeleriniz bekliyorum....

Teşekkürler...

• Arkadaşlar öncelikle belirtmeliyim, ben bu konuda profesyonel değilim. Öğrenip kenidmi geliştirmek için kurcalaya kurcalaya bir şeyler öğreniyorum. O yüzden kimseyi yanlış yönlendirmekte istemiyorum. Ancak, bildiğim konularda elimden gelen yardımı yapacağıma emin olabilirsiniz. Yine de mesuliyet kabul etmeyeyim sonra papaz olmayalım

@enigmaenergy, yükleme yapmadan önce formatladın mı? Gerçi formatlamadan yüklemek mümkün değil ama, ilk yüklememde format atmadın direk hddyi seçmiştim bayada ilerledi bir yerde hata verdi. Belki sende karambole komple yüklemeyi başardı! Biliyorum komik bir şey dediğim ama artık öyle bi hale geldim ki en mantıksız şeyi bile olasılıklar arasına ekliyorum :) Uzun lafın kısası, vaktin ve sabrın varsa yükleme ekranı geldiğinde utulities dan hdd yi seçip formatla sonra devam et.

MacOS'u açmayı başarabildin mi hiç ? Ayrıyetten boot dosyası gerekmiyor heralde. Ama Kallywayde bazı anakartlar için ekstra bir dosya vardı. Donanımına göre o dosyayı da imajın içine ekleyip dvdye öyle yazmak gerekebiliyor.

@lipitor45, daha önce bios silindiğine dair bir şey duymadım, bizzat bende yükleme yaptım ama böyle bir sorunla da karşılaşmadım. Tavisye olarak öncelikle Toshiba yardım hattını arayıp bilgi almanı öneririm. İmkanın varsa bir yetkili servise gidip teknik elemanlardan bilgi almanı da öneririm. Olumlu bir cevap alabilrsen denersin.

Kolay gelsin.

• @ Settlers : Teşekkürler cevabın için ancak daha sonra dikkat ettim ki dvd siz başlamıyor ; üstüne üstelik ekran kartını da tanıtamadım ( ekran kartı geforce go7300 )...20gb lık ayrı bir hdd de bolum oluşturdum oraya yükledim.Öncesinde xp pro ve vista yüklüydü.Ancak kendi başlamıyor anlamadım..sonra silip yeniden yükledim bu sefer vista bölümünü kaybettim durduk yere anlamadım

Bi tane boot dosyasını imajın içine kopyalayın diyo ancak nası kopyalıcağımı anlamadm açıkcası =) ...nero da nası ekleyebilirim ki ??

ayrıca sonradan driverları windows taki gibi ayrı olarak indirebileğim bir site var mı ???
  • arkadaslar mac os x leopard kalyway adlı intelx86 mimarisinde çalışacak olan dvd (10.5.1) yi indirip kurmaya başladım bir şekilde başarısız oldum harddiscimi görmedi sadece deneme amaçlı olduğu için çok canımı sıkmadım fakat asıl sorun tekrar yeniden başladığımda harddiscimin boot edemediğijni görmemdi sistemimde vistax64 ve XPx64 yüklü, " This is not a bootable disc. Please insert a bootable floppy and press and key to try again." diye bir hata mesajı alıyorum ekranda(restartın hemen ardından boot f2 seceneğinden sonra).lüten yardım

sistemim casper laptop
    intel dual core
    sis 672 ekran kartı
    2gb ram
  • Arkadaslar bu sistem MacOsX Tiger i calistirirmi ?
    ve calisan tiger torrent varsa yollarmisiniz ^^

PACKARD BELL - EASYNOTE MX66-003
    INTEL CORE 2DUO T5600 (2MB L2CACHE,667MHZFSB, 1.83 GHZ)
    CHIPSET INTEL 945 PM YONGA SETI
    BELLEK 1024 MB DDR2 533 MHZ (2X512 MB, MAX:2GB)
    GRAFIK İŞLEMCISI NVIDIA GEFORCE GO 7300, 512 MB EKRAN KARTI (128 MB PAYLAŞIMSIZ)
  • @Settlers

slm
    donanimi mi yazayim
    anakart PM965 dio ama tam detay bilmiorum (ASUS M51Sn )
    işlemci İntel Mobile T9300 2.5ghz
    ram 2x2048mb 667mhz
    hdd 250gb

ben bu sisteme 3 tane dvd indirdim. 1. iatkos cd saglam ama acilirken elma gelior top dönüyor durmak bilmiyor. 2. leopard oda boot edio ama forumda werdiim ekran da kaliyor. 3. leo4all ama surekli reset atiyor...

bi turlu beceremedim nasil olursa bi hal yol bulalim buna yardimlarinizla umarim ben bu laptopa mac kurmak istiorum

herkese ii geceler
  • quote:

Orjinalden alıntı: burcink

@Settlers

slm
    donanimi mi yazayim
    anakart PM965 dio ama tam detay bilmiorum (ASUS M51Sn )
    işlemci İntel Mobile T9300 2.5ghz
    ram 2x2048mb 667mhz
    hdd 250gb

ben bu sisteme 3 tane dvd indirdim. 1. iatkos cd saglam ama acilirken elma gelior top dönüyor durmak bilmiyor. 2. leopard oda boot edio ama forumda werdiim ekran da kaliyor. 3. leo4all ama surekli reset atiyor...

bi turlu beceremedim nasil olursa bi hal yol bulalim buna yardimlarinizla umarim ben bu laptopa mac kurmak istiorum

herkese ii geceler

bu donanımda çalışmaması için tek neden sata olabilir.biosdan sata yerine ide seçebiliyorsan öyle dene, olmazsa ideneb 10.5.5 sata destekli fakat kurulumdan sonra nvidia için uygun driverı kurana kadar -x ile boot etmek gerekiyor.

• Merhaba. Az önce iDeneb v1.3'ü kurdum. Succes dedi ve tamamlandı. Yeniden başlattı. Ancak sistem açılmadı. Şöyle bir hata aldım:

quote:

boot0: MBR
    boot0: done
    Non-system disk
    Press any key to reboot

Anladığım kadarıyla DVD olmadan açılmayacaktı ve DVD'yi yerleştirdim. Ne yazıkki yine açılmadı ve DVD'yi takınca yine kuruluma geçti. Bana bu konuda yardım edebilir misiniz?

Şuan yeniden XP kurdum. 3 parça harddisk. 1. parça XP, 2. Parça linuxtu ama mac yapmaya çalışıyorum. 3. parça verilerim. Tekrar denemek istiyorum ancak büyük ihtimalle aynı şey olacak. Çözümü varsa merakla bekliyorum. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Kasım 2008; 18:10:26 >
  • Tekrar yükledim. Yine kurulum tamamlandı. Yeniden başlata tıkladım ve DVDyi çıkardım. Darwin boot loader geldi. Entera basarak XP'yi açabiliyorum. Eğer basmazsam bikaç saniye sonra Leopard açılışına geçiyor. Ama bu seferde gri bir ekranda elma çıkıyor ve öylece bekliyor. 20-25 dakika bekledim ama nafile. Pes etmek üzereyim. Yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 8 Kasım 2008; 17:23:45 >
  • @enigmaenergy, şuan sistmeinde hem Windows hemde MAc mi var? Eğer öyleyse MacOS'u göremezsin boot ekranında. Dual boot olayını yapman lazım. Bunun için de küçük bir dosya gerekiyor. Şu an yanımda değil ama buraya onla ilgil ibilgi ekleyeyim, biraz beklemeni rica edeceğim.

İmaj dosyasının içine başka bir dosya eklemek için bir iso programı gerekir. Poweriso ya da ona benzer yazılımlar ile bunu yapabilirsin. Bildiğim kadarıyla nero ile yapmak pek mümkün değil.

Driverlar için bir site yok açıkçası, driverguide var ama o da çoğu kez yetersiz kalıyor.http://www.insanelymac.com/ bu adrese üye olarak, bir çok driver veya sorununa çare bulabilrsin. Bir çok konuda bana faydası oldu. Vasat ingilizcem olmasına rağmen :)

@hobapli, MacOS yüklerken HDD'nin tamamını mı formatladın yoksa? Eğer öyleyse Mac dosyalarını yazmaya başladı fakat hata verdi kurulumda, bu duurmda sistem boot edecek bir sistme algılayamaz. Ve üzgünüm ama komple format attıysan sistem tanımısız formattan hdd yi yok sanabilir.

Şunu yapmanı öneririm, WinXP cdsi ile boot edip yükleme ekranına kadar gelip bir bak. O yükleme ekranında Windows hdd bulunamadı derse dışardan müdahele etmek gerekir. Hddyi söküp başka bir bilgisayarda Partitin magic veya ona benzer hdd düzenleme yazılımı ile yeniden format atmak gerekir. Ama umarım bir şey yoktur. Eğer hdd yi görürse onarım yapmanı öneririm. Boot ayarlarıyla ilgil ibi problem yaşamış olabilirsin.

@eemmrr, Intel 945'leri desteklediğini duymuştum. HDD SATA ise problem yaşayabailirsin ama. Yani yükleyemeyebilirsin. IDE varsa denemeni öneririm.

@burcink, HDD SATA mıydı? Değilse bir problem olmaması lazım yüklerken.

• @ Settlers : Çok teşekkürler

Bende bir boot dosyası var . Adı da " Add_kext_to_dvd_boot.command "...2kb lik bir dosya.Sendeki de bu mu ??

Ekleme : Benim harddiskim da Sata arabirimine sahip.Sorun oyüzden olabilir sanırım.IDE yapacak arabirimde yok biosta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 8 Kasım 2008; 17:24:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Settlers

@burcink, HDD SATA mıydı? Değilse bir problem olmaması lazım yüklerken.

@Settlers ewt dostum hard disk sata peqi onu nasil yapabiliris artiq kurmak istiorum ama nasil olur bilmiorum bi el atsan da yapsak
  • Arkadaşlar Dual Boot için aşağıdaki dosyayı indirebilirsiniz. Bu sayede Hem Windows hem Mac'i seçip açabileceksiniz. Bizzat test ettim ve kullanıyorum. Virüs taramasından geçirdim.

http://rapidshare.de/files/40865115/MacOSvsWinXPDualBoot.rar.html

@enigmaenergy, evet bendeki de o. Aslında yükleme yaptıktan sonra dosya hdd de duruyor. Ama gerekirse dvd ye atılabilir diyor açıklamada. Ben atmadan kurmuştum. Eğer SATA hdd yüzünden olsa hiç yüklemeyapamazdın. Windows'a tekrar girebiliyorsan yukardaki dosyayı indirip denemeni öneriyorum. Eğer Mac yüklendiyse bu sayede ona ulaşabilirsin.

@burcink, biosda SATA'yı IDE gibi göstermek mümkün, ama her biosta olmayabilir. Yoksa eğer IDE bir hdd bulman gerekecek.

• Benim sorunuma bir çözüm yok mu? Ben tekrar kurulumu yaptım. Kurulum bitiyor ve yeniden başladığında gri ekranda elma geliyor ve 40-50 dakika beklememe rağmen birşey olmuyor. Ne yapmam lazım?
  • Yükleme ekranlarım şu şekilde:

Ses kartı seçenekleri. (Benimki ALC888 ama burada 2 tane var. Hangisini seçeceğim?)

Bios seçenekleri. (Burda bişey seçmem gerekiyor mu? Bi kere seçmeden, bi kerede macbook seçerek kurdum. Sonuç aynı.)

Chipset seçenekleri. (Benimki intel 965 serisi. Burada seçmem gereken bişey var mı?)

Ethernet seçenekleri. (Benimki RTL 8168/8111 olarak geçiyor. Sanırım 8168 tam olarak. Yani burda yok.)

Wireless seçenekleri. (Benimki intel 4965ag. Burda yok sanırım.)

Ekran kartı seçenekleri. (Benimki x3100 oladundan onu seçiyorum.)

Uygulama seçenekleri.

Sonuçta ise kurulumu tamamlayıp yeniden açılmaya çalıştığında EFI boot loader geliyor. Mac açılması için bekliyorum ama gri ekrandaki meşhur elma çıkıyor ve bişey olmuyor. -v yaparak denediğimde şurda kalıyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 9 Kasım 2008; 12:02:54 >

• @ Settlers : Sorun orada işte.Hiç göremiyorum windowsları da ( hem xp hem vista vardı ve easybcd programıyla da dual bootlu halde kullanıyordum)..ayrıca poweriso programıyla dosyayı ekleyemiyorm kalyway iso suna ..Dvd siz açılmıyordu macOs zaten.yükleniyor ama kendi hdd den başlamıyordu.Çok değişik bir durum.Ayrıca windowsları şu anda silemem ..Ayrıca boş bir kaç gün lazım ona.Oyüzden şu anda boş bir hdd ye deneyemiyorm

quote:

Orjinalden alıntı: Settlers

Arkadaşlar Dual Boot için aşağıdaki dosyayı indirebilirsiniz. Bu sayede Hem Windows hem Mac'i seçip açabileceksiniz. Bizzat test ettim ve kullanıyorum. Virüs taramasından geçirdim.

http:/****.de/files/40865115/MacOSvsWinXPDualBoot.rar.html

@enigmaenergy, evet bendeki de o. Aslında yükleme yaptıktan sonra dosya hdd de duruyor. Ama gerekirse dvd ye atılabilir diyor açıklamada. Ben atmadan kurmuştum. Eğer SATA hdd yüzünden olsa hiç yüklemeyapamazdın. Windows'a tekrar girebiliyorsan yukardaki dosyayı indirip denemeni öneriyorum. Eğer Mac yüklendiyse bu sayede ona ulaşabilirsin.

• quote:

arkadaslar bende de burda kaliyor ama ilk acildiinda biseyler sayiyo sonra bu ekran geliyor ilerlemiyor neden olabilir sistem T9300 2.5ghz islemci 4gb ram nvidia 9500m gs ekran karti asus laptop
  • @kesbi, direk yüklemeyi denedin mi? Yani ben ilk yüklememde bile hiç bir sürücü veya paket seçmedim, standart kurulum yaptım. Bir arkadaşda senin gibi seçmeyi denemiş başarılı olamamıştı.

@enigmaenergy, sana bol zaman ve hdd öneriyorum, sabahları aç karnına :D:D

@burcink, bende o ekranda baya beklemişti, sonra yükleme ekranı geldi. Sende bekle biraz olmuyorsa yine başka bir şey vardır.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.