Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler pc ye şimdilik linux kurdum bu kadar kolay kurulum görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

5650 tanittim fakat ekran bazen acilista siyah ekran geliyor,bazen duzgun bazen bozuk.bunun cozumu yok mu.her dk LCD monitoremi takacagim :(

Hoca bu 5650 lionda mı yüklü snowda mı? eğer snowda yüklüyse nasıl tanıttın ? liondaysa zaten ilaçlı sürümü bekliyeceğiz...Bi araştır bootplist dosyasına ufak bi kod yazarak halledebilirsin belki ama araştırmak lazım..sorunun kaynağı nedir onu öğrensek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkhınho

Beyler pc ye şimdilik linux kurdum bu kadar kolay kurulum görmedim.

Linux la Macosx'i ayıran en önemli özellik linux ta tüm driverler internet üzerinden depodan otomatik indiriyor eğer internete bağlıysan zaten, aynısını windows 7 de yapmakta fakat bu Macosx ne menem birşeyse kapalı kod kernel vb çekirdek yapısı..öyle üzerinde oynayayım falan çok daha zorlaştırılmış..internete bağlı bile olsan tak koyayım dvd yi tüm donanımı otomatik tanısın olayı yok.. Zaten öyle bişey olsa linux diye birşey kalmaz yeryüzünde..Hepsi macosx olur..Daha doğrusu windowsa büyük ölçüde darbe olur...Bu nedenle her 3 işletim sistemi kendine göre müşterilerine hitab ediyor..özgür yazılımcılar-microsoft bağımlıları ve macosx çiler..Macox hakikaten çile yani.. Zaten çok kasamıyorsan linuxa devam oyun oynayacağım dersen windowstan şaşma..

• quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

5650 tanittim fakat ekran bazen acilista siyah ekran geliyor,bazen duzgun bazen bozuk.bunun cozumu yok mu.her dk LCD monitoremi takacagim :(

Hoca bu 5650 lionda mı yüklü snowda mı? eğer snowda yüklüyse nasıl tanıttın ? liondaysa zaten ilaçlı sürümü bekliyeceğiz...Bi araştır bootplist dosyasına ufak bi kod yazarak halledebilirsin belki ama araştırmak lazım..sorunun kaynağı nedir onu öğrensek..

yok lionda tanıttım.bir konusunu açmıştım hd5650 diye orada yazanları yaptım ama açılışta bazen siyah ekran,bazen bozuk görüntü,bazen düzgün açılıyor.fakat harici ekranda herşey düzgün.oradan 3-5 kez çözünürlük değiştirince düzeliyor.yeniden başlatınca yine gidiyor.

• quote:

quote:

Beyler pc ye şimdilik linux kurdum bu kadar kolay kurulum görmedim.

Linux la Macosx'i ayıran en önemli özellik linux ta tüm driverler internet üzerinden depodan otomatik indiriyor eğer internete bağlıysan zaten, aynısını windows 7 de yapmakta fakat bu Macosx ne menem birşeyse kapalı kod kernel vb çekirdek yapısı..öyle üzerinde oynayayım falan çok daha zorlaştırılmış..internete bağlı bile olsan tak koyayım dvd yi tüm donanımı otomatik tanısın olayı yok.. Zaten öyle bişey olsa linux diye birşey kalmaz yeryüzünde..Hepsi macosx olur..Daha doğrusu windowsa büyük ölçüde darbe olur...Bu nedenle her 3 işletim sistemi kendine göre müşterilerine hitab ediyor..özgür yazılımcılar-microsoft bağımlıları ve macosx çiler..Macox hakikaten çile yani.. Zaten çok kasamıyorsan linuxa devam oyun oynayacağım dersen windowstan şaşma..

Hocam oyun sorun değil ps3 xbox 360 var.Linux güzel ama görsellik bakımından macosxla yarışamaz.

• acaba switchresx kullanan var mı nasıl kullanıldığını anlatacak
  • quote:

acaba switchresx kullanan var mı nasıl kullanıldığını anlatacak

videolarda ara :)
  • yok ki youtube da bir tane var o da birşeye yaramıyor
  • Hocam ben şimdi linux ta partition yapıp 2 ye ayırıcam diski fakat linux ta mac os için 2 tane parantezde farklı kodlar var şöyle:
    Mac OS X(02323)
    MAC OS X(023213) gibi hangisini seçiceğime karar veremedim.
  • quote:

Hocam ben şimdi linux ta partition yapıp 2 ye ayırıcam diski fakat linux ta mac os için 2 tane parantezde farklı kodlar var şöyle:
    Mac OS X(02323)
    MAC OS X(023213) gibi hangisini seçiceğime karar veremedim.

Kardeş olay şu partitionu mac dvd si üzerinden yap..yani mac dvd sini tak kuruluma gelirsen harddiski mac üzerinde mbr partition olarak ayır 2-3 e böl diski..birine mac kurarsın diğerine windows7 diğerine linux..mbr yap ..mac kuracağın bölüm extendet journaled olsun diğerleri fat 32 formatla..
  • Bu ati mobility ekran kartını icat edenin... Keşke Nvidia kartlı bir makine alsaydım.. Ne yaparsam yapayım bir türlü görmüyor bu ati ekran kartını tanımıyor.. Belki intel HD yi tanıtmayı başarabilirim onuda biostan ayarlayabilirsek sadece inteli görmesini sağlarsak belki olur..denemek lazım..
  • quote:

Bu ati mobility ekran kartını icat edenin... Keşke Nvidia kartlı bir makine alsaydım.. Ne yaparsam yapayım bir türlü görmüyor bu ati ekran kartını tanımıyor.. Belki intel HD yi tanıtmayı başarabilirim onuda biostan ayarlayabilirsek sadece inteli görmesini sağlarsak belki olur..denemek lazım..

ben tanittim sen bosver onu.switchresx kullanmasini ogren deneyecegim son yol o kaldi.o zaman deneyecegim olursa siyah ekran sorunu da gidecek ve 5 dk da 5650 yi tanitabileceksin.sadece switchresx ile cozunurluk nasil ayarlaniyor onu bulmamiz lazim
  • quote:

quote:

Bu ati mobility ekran kartını icat edenin... Keşke Nvidia kartlı bir makine alsaydım.. Ne yaparsam yapayım bir türlü görmüyor bu ati ekran kartını tanımıyor.. Belki intel HD yi tanıtmayı başarabilirim onuda biostan ayarlayabilirsek sadece inteli görmesini sağlarsak belki olur..denemek lazım..

ben tanittim sen bosver onu.switchresx kullanmasini ogren deneyecegim son yol o kaldi.o zaman deneyecegim olursa siyah ekran sorunu da gidecek ve 5 dk da 5650 yi tanitabileceksin.sadece switchresx ile cozunurluk nasil ayarlaniyor onu bulmamiz lazim

İnşallah valla tanıtmayı başarırsan QE/CI fevkaladenin fevkinde olur binanaleyh
    bu switcrexin kracklisini buldum indiriyorum nerde çalıştırdın snowda mı liondamı..snowda çalıştırdıysan snow yükleyip denemeler yapabilirim ama o kısma gelene kadar neler yaptığını bana pm den atarsan aynı şeyleri uygulayıp switcrexi çözebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 26 Ağustos 2011; 2:45:35 >

• Lionda.yarin sabah yazarim dostum mobildeyim :)
  • quote:

Lionda.yarin sabah yazarim dostum mobildeyim :)

Lion kurmak şart oldu desene snowu kurana kadar kurdeşen oldum artık lionu kurabilirsem ruhumu teslim ederim Bende var hazır lion dmg. artık usb bellek falan bişeyler yapmaya çalışırım.... hiç denemedim ama..umarım zor değildir..
  • usb ni kendin hazırla bence.iphoneyardima bak
  • Hocam şu anda lion un son sürümü kuruluyo inşallah kazasız belasız açılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkhınho -- 26 Ağustos 2011; 11:44:16 >
  • quote:

usb ni kendin hazırla bence.iphoneyardima bak

Hocam Ati Mobility Radeon HD 2400'ler tanıtılamıyor değil mi hala Maclere. Ayrıca bir sorum daha var:

Intel PRO/Wireless 3945ABG Wireless kartlarını tanıtabiliyormuyuz.

• insanelymac sitesinde sanırım 2400 ler tanıtılıyor ama pek umutlanma ati ler çok sorunlu.ayrıca ekran kartının pek işlevi yok graphic falan programları kullanmıyorsan.çözünürlüğü istediğin gibi yapabilirsin zaten.tek kastığı yer launchpad o da önemsiz.ben ekran kartı olmadan alıştım.wireless için de kexts.com a bak istersen
  • Hocam laptopa kurmak istiyorum, evdeki tek bilgisayarım bu. Multi boot destekliyor değil mi ?(Windows 7 ve osx)

http://www.kexts.com/downloads.php?do=file&id=357

Sanırım çalışıyor ama şifreli networkler daha desteklenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 26 Ağustos 2011; 11:38:04 >
  • 
Sayfa: önceki 228229230231232
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.