Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

Orijinalden alıntı: berkhınho

quote:

Kurulum ekranı gelince yukarıdan disk utilitye tıklıyorsun.. sonra gördüğün üzerehttp://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l%253D218142%2526a%253D218137%2526po%253D39,00.asp?p=n burda diski 2 ye ayırıyorsun altta options seçeneği var guid partition olarak ayır..sonra apply de partitionları ayırdıktan sonra diskutilityden çık istediğin bölümü seç yükle..

Peki hocam teşekkür ederim fakat benim laptop bir dvd yi okuyor bi okumuyor şöyle oluyor dvd yi okumayınca altta yükleme işareti gelmiyo ve elma logosunda bekliyor.

o zaman OSX 86 kurulmuş bir laptop yada masaüstü bulacaksın istediğin sürümleri 8gb lık flash belleğe mount ettireceksin dvd zorunluluğun kalmayacak..ben hazardı usb 8gb flash belleğe mount ettim imac üzerinden 8dk da kuruluyor.. 8gb belleğin 1gb partitiona chameleon rc3 yüklettir..boot olarak ordan görecek çünkü..yani 1gb boot + 6gb bölüme hazard yada iatkos mount edilecek.. Bunu yapmak için ya mac kullanan birini bulacaksın yada 2. dvd yi yazacaksın sisteminde varsa eğer iatkos yada hazard iso 2x hızla 4.7gb lık tek katmanlı dvd ye sığar..

Hocam dvd sorun değil daha yeni 50 lik paket aldım.Chameleon rc3 ü nerden indirebilirim?

• http://chameleon.osx86.hu/articles/chameleon-20-rc3-with-snow-leopard-and-large-disk-support buradan indirebilirsin..tar.gz olarak çıkıyo zipten çıkarman lazım..ama dvd de gerek yok eğer usb flash belleğe kuracaksan gerekli..yoksa dvd ye yazacağın sürümlerde mevcut..indirmene gerek yok yani.. usbye mount ettiğinde de mevcut oluyor fakat usb üzerinden ne hikmetse kurulum yaparken boot etmiyor..illede mbr ile usb yi iki partition yapıp birine boot yazıp rc3 yüklemen gerekiyor..ben o şekilde kurulum yapabildim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 24 Ağustos 2011; 22:38:18 >
  • quote:

Broadcom da sürüm numarası falan olsa yani 4311 mi? 4318 mi? 4320 mi? Bu adrese bi bak http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=51725 altta zip dosyalar var uygun olan hangisi bilmiyorum denemen lazım..

peki abi şunun tam modelini hangi programla öyrene bilirim ?
  • Cpu-z diye indir bakalım orda açıklamalı yazar umarım..
  • quote:

http://chameleon.osx86.hu/articles/chameleon-20-rc3-with-snow-leopard-and-large-disk-support buradan indirebilirsin..tar.gz olarak çıkıyo zipten çıkarman lazım..ama dvd de gerek yok eğer usb flash belleğe kuracaksan gerekli..yoksa dvd ye yazacağın sürümlerde mevcut..indirmene gerek yok yani.. usbye mount ettiğinde de mevcut oluyor fakat usb üzerinden ne hikmetse kurulum yaparken boot etmiyor..illede mbr ile usb yi iki partition yapıp birine boot yazıp rc3 yüklemen gerekiyor..ben o şekilde kurulum yapabildim..

Teşekkürler iniyor laptopta dvdlerden nefret ediyorum çok zor okuyolar.Hocam benim bide kasa pc var nvdia fx5500 var ondada 1 gb rami var ona kursam o çok iyi okuyo dvdleri.

• bence masaüstüne ilk önce Macosx sistemini kur.daha sonra 8gb lık flashın varsa istediğin kadar dvd iso yu mount eder dilediğin kadar deneme yapabilirsin laptop üzerinde..
  • quote:

Cpu-z diye indir bakalım orda açıklamalı yazar umarım..

cpu-z de işlemci, ram, ana kart ve ekran krtı bilgileri var everest programı ilede bakdım orda da sadece broadcom yazıyor. Yardımın için teşekkür ederim iyi akşamlar.
  • quote:

bence masaüstüne ilk önce Macosx sistemini kur.daha sonra 8gb lık flashın varsa istediğin kadar dvd iso yu mount eder dilediğin kadar deneme yapabilirsin laptop üzerinde..

Tamam hocam ama özelliklerini bilmiyorum nasıl kurayım kasaya?Hepsini boş mu bırakayım?
  • tamamda bende bilmiyorum napacaz makinen ve anakartının özelliklerini biliyorsan osx86 sitesine gir orada makinene ve anakartına göre nasıl yükleme yaptıklarını açıklayıcı bi yer mutlaka vardır..araştırman lazım..
  • quote:

tamamda bende bilmiyorum napacaz makinen ve anakartının özelliklerini biliyorsan osx86 sitesine gir orada makinene ve anakartına göre nasıl yükleme yaptıklarını açıklayıcı bi yer mutlaka vardır..araştırman lazım..

Hocam inan 2 gündür sabahtan akşama kadar bununla ilgileniyorum başka bir şey yapamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anar2627

quote:

cpu-z de işlemci, ram, ana kart ve ekran krtı bilgileri var everest programı ilede bakdım orda da sadece broadcom yazıyor. Yardımın için teşekkür ederim iyi akşamlar.

Broadcom 4315 sürümünü kullanıyormuş..Araştırınca bulunuyor ona uygun kext vb bişey varsa internette arattır ve yükle
  • quote:

quote:

tamamda bende bilmiyorum napacaz makinen ve anakartının özelliklerini biliyorsan osx86 sitesine gir orada makinene ve anakartına göre nasıl yükleme yaptıklarını açıklayıcı bi yer mutlaka vardır..araştırman lazım..

Hocam inan 2 gündür sabahtan akşama kadar bununla ilgileniyorum başka bir şey yapamadım.

2 günda çözebileceğin bişey değilki bu hackintosh olayı 2009 dan beri araştırıyorum 2010 dan beri bizzat deniyorum..Buradaki çoğu bu işten anlayanlar 2-3 günlük eleman değildir..çok uğraşman çok araştırman yüzlerce video izlemen lazım. deli işi bu hackintosh aylarca uğraşırsın kuramazsın 10dk da kurarsın bu işler böyle..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anar2627

quote:

Broadcom 4315 sürümünü kullanıyormuş..Araştırınca bulunuyor ona uygun kext vb bişey varsa internette arattır ve yükle

Allah razi olsun Ahmet abi yarin denicem artık şimdi bilgisayarı kapatım

• Hadi bakalım yarın dene inşallah kurulum dmg yada .pkg sini bulursun.. olur..Bende wireless olayını usb wireless ile çözecektim zyxsel 54tl usb den tak kurulum cd si var şahane çalışıyo..Programı bulunca gerek kalmadı..
  • Birde iDeneb 10.5.8 versiyonunu deneyim dedim oda şak diye kuruldu..Kurmak isteyen arkadaşlar olursa HP G62-G72 HP DV6 yeni nesil tüm HP ler customize seçeneklerini verebilirim. Denemek amaçlı kurdum, ekran çözünülürlüğünü boot.plist dosyasından ayarladım açılışta cpus ve busratio yazma zorunluluğunu boot.pliste ekleyince ondan da kurtuldum..chameleon rc5 yükledim 12sn de açılıyor makine 7sn de kapanıyor.. Gayet stabil versiyon, makinenin işlemcisini ve ramını şak diye tanıdı hazard gibi zorluk çıkarmadı hayret..bluetooth ve ati ekran kartını tanımadı sadece..wireless olayını makineme uygun bir önceki sayfada verdiğim dmg ile hallettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 25 Ağustos 2011; 5:14:49 >
  • quote:

Birde iDeneb 10.5.8 versiyonunu deneyim dedim oda şak diye kuruldu..Kurmak isteyen arkadaşlar olursa HP G62-G72 HP DV6 yeni nesil tüm HP ler customize seçeneklerini verebilirim. Denemek amaçlı kurdum, ekran çözünülürlüğünü boot.plist dosyasından ayarladım açılışta cpus ve busratio yazma zorunluluğunu boot.pliste ekleyince ondan da kurtuldum..chameleon rc5 yükledim 12sn de açılıyor makine 7sn de kapanıyor.. Gayet stabil versiyon, makinenin işlemcisini ve ramını şak diye tanıdı hazard gibi zorluk çıkarmadı hayret..bluetooth ve ati ekran kartını tanımadı sadece..wireless olayını makineme uygun bir önceki sayfada verdiğim dmg ile hallettim..

Hocam onun 10.5.5 kurdum çalışmadı sistemime uygun bi customize ayarı verir misin?Sistemim yukarda.

• lion icin amd kext yada efi cikti mi biliyor musunuz arkadaslar
  • quote:

quote:

Birde iDeneb 10.5.8 versiyonunu deneyim dedim oda şak diye kuruldu..Kurmak isteyen arkadaşlar olursa HP G62-G72 HP DV6 yeni nesil tüm HP ler customize seçeneklerini verebilirim. Denemek amaçlı kurdum, ekran çözünülürlüğünü boot.plist dosyasından ayarladım açılışta cpus ve busratio yazma zorunluluğunu boot.pliste ekleyince ondan da kurtuldum..chameleon rc5 yükledim 12sn de açılıyor makine 7sn de kapanıyor.. Gayet stabil versiyon, makinenin işlemcisini ve ramını şak diye tanıdı hazard gibi zorluk çıkarmadı hayret..bluetooth ve ati ekran kartını tanımadı sadece..wireless olayını makineme uygun bir önceki sayfada verdiğim dmg ile hallettim..

Hocam onun 10.5.5 kurdum çalışmadı sistemime uygun bi customize ayarı verir misin?Sistemim yukarda.

her sürümün customize ayarları farklıdır 10.5.8 ideneb indirirsen ancak uygun olan seçimleri görebilirsin..şimdi sana göndereceğim sürüm le senin yükleme çalıştığın sürüm farklı sonra diyeceksin bende bu seçenekler yok? anladın mı..o nedenle ideneb 10.5.8 yüklersen onun seçenekleri customizede vardır..o zaman stabil kurulum yapabilirsin..

• quote:

quote:

quote:

her sürümün customize ayarları farklıdır 10.5.8 ideneb indirirsen ancak uygun olan seçimleri görebilirsin..şimdi sana göndereceğim sürüm le senin yükleme çalıştığın sürüm farklı sonra diyeceksin bende bu seçenekler yok? anladın mı..o nedenle ideneb 10.5.8 yüklersen onun seçenekleri customizede vardır..o zaman stabil kurulum yapabilirsin..

Peki hocam ben şimdi lion retail 10.7 indirdim forumdakini bunda internet ayarları yapılı mıdır yada ona customize ayarı verir misin laptop için özelliklerini biliyosun.

• 5650 tanittim fakat ekran bazen acilista siyah ekran geliyor,bazen duzgun bazen bozuk.bunun cozumu yok mu.her dk LCD monitoremi takacagim :(
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.