Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (218. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: head-breaking

sorularının tamamına yardımcı olacak iki site tonymacx86 ve kexts.com, araştırırsan epey yardımcı olacak şey bulabilirsin...

Tony sitesinde üye olmaya çalıştığımda amd gpular için destek olmadığı yazıyor. (2. Intel CPUs and Chipsets Only.
    We do not support AMD CPUs or NVIDIA, ATI or VIA desktop chipsets.)
    amd hd4200 tanıtmayı orada da bulamadım. kexts sitesinde de aradım ama 5x ve 6x var. 46xx 48xx serilerinin driverleri var. yardımcı olabilecek kimse yok mu? ekran kartı aldıracak yoksa bana :)
  • Olmayan şeyi nerden bulacan, ATI zaten sorunlu bide sendeki hiç olmayan bir model. Ucuzundan 8600 gt bul bitane 40-50 tl ye, ömür boyu kullan OS X ile. Elindekinden de hızlı çalışır bari windowsta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

quote:

sorularının tamamına yardımcı olacak iki site tonymacx86 ve kexts.com, araştırırsan epey yardımcı olacak şey bulabilirsin...

Tony sitesinde üye olmaya çalıştığımda amd gpular için destek olmadığı yazıyor. (2. Intel CPUs and Chipsets Only.
    amd hd4200 tanıtmayı orada da bulamadım. kexts sitesinde de aradım ama 5x ve 6x var. 46xx 48xx serilerinin driverleri var. yardımcı olabilecek kimse yok mu? ekran kartı aldıracak yoksa bana :)

amd gpu desteklenmiyor yazmıyor ki orda, chipset desteklenmiyor yazıyor.. dikkkatli oku :))

eski nesil kartlarda; nvidia
    yeni nesi kartlarda; ati/amd daha iyi uyum sağlıyor.

ayrıca hd4200 anakartla bütünleşik gpu değil mi? Öyleyse; çözüm arama boşuna. git bi tane nvidia 8400 al, kökten kurtul

• quote:

Orijinalden alıntı: ArdilesS

quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

quote:

amd gpu desteklenmiyor yazmıyor ki orda, chipset desteklenmiyor yazıyor.. dikkkatli oku :))

eski nesil kartlarda; nvidia
    yeni nesi kartlarda; ati/amd daha iyi uyum sağlıyor.

ayrıca hd4200 anakartla bütünleşik gpu değil mi? Öyleyse; çözüm arama boşuna. git bi tane nvidia 8400 al, kökten kurtul

anladım. 8xxx veya 9xxx herhangi bir model alırsam (örnek 8500gt 9500gt) kesin çalışır mı? Belirli bir model mi almam gerekli? tşk.

• ucuzdan 8400 al yeter, uğraşmazsın hiç
  • quote:

ucuzdan 8400 al yeter, uğraşmazsın hiç

Aynen, hani arada az da olsa oyunda oynarım dersen 8600gt yeter sana elindeki kart ile kıyasladığında. 8400 biraz tırt kalabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Aynen, hani arada az da olsa oyunda oynarım dersen 8600gt yeter sana elindeki kart ile kıyasladığında. 8400 biraz tırt kalabilir.

8600 gt var bende fakat 1920x1080 cozunurlugu lion da yakalayabilmeme ragmen ekranda blurr mevcut. O sebeple osx86 icin bu karti pek onermiyorum ben. Windows gibi keskin bir goruntum yok.
  • oyun oynamıyorum fakat 1920x1080 monitörüm var. full hd görüntü alıp takılmadan düzgün bir şekilde donanımsal hızlandırması olacak bir kart olsa süper olur. x1550 kartımı satıp 9500gt almayı planlıyorum. yorumlar için tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygarozdemir

quote:

quote:

8600 gt var bende fakat 1920x1080 cozunurlugu lion da yakalayabilmeme ragmen ekranda blurr mevcut. O sebeple osx86 icin bu karti pek onermiyorum ben. Windows gibi keskin bir goruntum yok.

İlk defa duydum böyle bir sorun.. En sorunsuz kartta sorun yaşaman ilginç.

• acer aspire one netbooka kurulabilen randımanlı distro hangisidir ?

usb girişi var cd/dvd yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uygarozdemir

quote:

quote:

İlk defa duydum böyle bir sorun.. En sorunsuz kartta sorun yaşaman ilginç.

Hakikaten garip bir durum bendeki. Çok araştırdım, çoğu kişi nvenabler inject kext ler ile işini çözimüş iken (ben bunları kullandığımda ya elmada donuyor ya da siyah ekranda kalıyordu) ben 1920x1080 çözünürlüğü ATY_Init adlı bir kext ile çözdüm, o da dediğim gibi yarım yamalak blurr bir görüntü ile oldu. Hatta şöyle bir resim göstereyim size bulanıklığı daha iyi anlatmak için;

Mac OS x86 Kurulum Rehberi

Durum aynı böyle. Var ise eğer bir çözüm önerisi olan, seve seve denerim. :) Nvidia 8600 GT 512 mb ram kart.

• @uygarozdemir
    bu yazıyı okuyup, dene. ben kullanıyorum, memnunum bu sayede :)

Improve Font Smoothing in Mac OS X [QuickTip]
    Posted by tonymacx86 on Monday, March 28, 2011
    Labels: Mac, OS X, QuickTip, Snow Leopard

This may be old news for some, but those new to Mac OS X will find it extremely useful. In Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Apple removed the ability for the user to adjust font smoothing via System Preferences. For a flat panel monitor, some may prefer to view with the anti-aliasing turned up or down. This simple tweak can reduce eye strain, and improve the rendering of fonts on larger non-Apple branded monitors.

To adjust, open Applications/Utilities/Terminal and type the following:

defaults -currentHost write -g AppleFontSmoothing -int 2

Then reboot to see the changes. You can use any number between 1 and 4, which is the default. The value 2 is apparently best for flat panel screens. If this works well for you, let us know! Further information with comparison screenshots at macworld.com.

Before (top) and after (bottom) the fix

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

tanımadığı kartlar için yükleme cdsini kullanman lazım

? neyin CD si pardon...

hani hackintosh yükleme cd sinden tekrar denemesi lazım diye hatırlıyorum. yanlışım var galiba?
  • quote:

@uygarozdemir
    bu yazıyı okuyup, dene. ben kullanıyorum, memnunum bu sayede :)

Improve Font Smoothing in Mac OS X [QuickTip]
    Posted by tonymacx86 on Monday, March 28, 2011
    Labels: Mac, OS X, QuickTip, Snow Leopard

This may be old news for some, but those new to Mac OS X will find it extremely useful. In Mac OS X 10.6 Snow Leopard, Apple removed the ability for the user to adjust font smoothing via System Preferences. For a flat panel monitor, some may prefer to view with the anti-aliasing turned up or down. This simple tweak can reduce eye strain, and improve the rendering of fonts on larger non-Apple branded monitors.

To adjust, open Applications/Utilities/Terminal and type the following:

defaults -currentHost write -g AppleFontSmoothing -int 2

Then reboot to see the changes. You can use any number between 1 and 4, which is the default. The value 2 is apparently best for flat panel screens. If this works well for you, let us know! Further information with comparison screenshots at macworld.com.

Before (top) and after (bottom) the fix

@ArdilesS,
    İlgin icin tesekkur ederim. Bunu denemistim, bir nebze iyilesme oluyor fakat goruntu iyilesme sonrasi o yukarida verdigim resim haline geliyor zaten. :) sirf bu sebeple ekran karti degistirmeyi dahi dusunuyorum :)

• Boşuna kart değiştirme, OS X öyle gösterir. Windows'ta de font yumuşatmayı açmadan kullananlar OS X e geçince yazıların bulanık olduğunu zanneder doğal olarak. Halbuki 10 katı okuma kolaylığı sağlar bu durum. Bunun dışında bir sorun ise söylemek istediğin o zaman değişitir ya da altta yazdığımı dene.

Birde 8600Gt için her hangi birşey yüklemen gerekmiyor, boot.plist e GraphicsEnabler=yes yazman yeter.
  • Windows CT kapalı.. Keskin olduğu varsayılan..
    -----------------------------------------------------

Windows CT açık..

MAC OS X

Durum bu ise yapacak bişey yok. Farklı ise kartı değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 2 Ağustos 2011; 16:49:11 >

• quote:

Windows CT kapalı.. Keskin olduğu varsayılan..

Windows CT açık..

MAC OS X

Durum bu ise yapacak bişey yok. Farklı ise kartı değiştirin.

Aynen boyle, demek ben de degilmis problem :)
    Windows sonrasi hic hos gorunmuyor bu sekilde ama. Bu isi cozmesi lazim.

• Alışınca windowsa baktığınızda gözlük kullanırsınız. Şu an alışık olmadığınız için öyle görünüyor.
  • amd sistemimden sonra yeni harddisk ile i7 sistemime de kurmaktayım. şu anda amd sistemden yazmaktayım. hazart 10.6.6i dvd si ile amd sisteme kurulum yaptım ve çalışıyor. aldıgım sitede sadece intel sistemleri çalıştırır yazıyordu p55 sistem kurulumu ile ilgili bilgileri birazdan yazarım. tşk.

Kurulum tamamlandı yeniden başladı fakat usb aygıtları görmüyor.
    p55a ud4
    i7 860
    chameleon 4 üstüne modlu ase diye başlayanı kuruyorum. chame 5 de aynı sorunu yaptı
    creative xfi fatality champ. edt.
    4870 1 gb
    120 gb hdd.
    Klavye logitech g510 ve mouse logitech g9
    acaba logitech firmasının ürünlerini mi görmüyor diyecegim ama elimde a4 klavye mouse var amd sistemimde görmesine ragmen bu sistemde görmedi.
    galiba usb hicbir şeyi görmüyor. biostan ayar mı gerekmektedir yoksa kurulum esnasında bir ayar mı lazım.

usb fix işaretledim ve gene olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 3 Ağustos 2011; 20:10:07 >

• sapphire hd4830 1gb hdmi dvi vga çıkışlı kartın kexti çıktımı ya.bi kaç ay önce denedim bir türlü tanıtamamıştım.
  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.