Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (217. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kelis

quote:

Orijinalden alıntı: ugacomtr

quote:

quote:

Ben de kurabilsem... ikinci el intel pc bile aldım ama yok yok... kurulmuyor. x3000 intel ob ses kartı asus 946gz chipset anakart p4 930 3 ghz işlemci aldım sırf mac kurabilmek icin ama yok yok olmuyor...

not: iatkos v7yi arkadaşımdan aldıgım ekran kartıyla kurdum. fakat x1550yi bile tanimiyor :( intel o.b ekran kartını tanır diye duymuştum ama onunla kurulumda donup kalıyor. 10.6.6 kurmayı denedim onda da panic verdi cpus=1 denedim onda da olmadı offf offfff

Sistem 1-) i7 860 @ 3,9 ghz asagidaki sistem bilgine yazmissin buna neden kurmuyorsun ? gule oynaya kurarsin bu sistemine pentiumla ne ugrasiyosun hala kullanan varmiki onu

hmm olmadı öyle deneyeyim. 10.6.6 versiyon var elimde onu mu kurayım? not: raidlerim falan var onlardan dolayı kurmak istemedim. 3-4 tane anakart cpu sistem var ama hicbirisine kuramiyorum :(

bendeki onceki sistem i7 860 kuruyordum ve full calisiyordu en iyiside o sisteme kuruluyor zaten her turlu O.C yapabiliyorsun ve istedigin sekilde sistemi ayarlayabiliyorsun.
    10.6.6 ile kur sonra update ile 10.6.8 yapar uzerinede lionu kurarsin rahatlikla super Macin olur

agustos 1 de yıllık izinime ayrılacagim. ilk işim bunu denemek olacak. tşk.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de kurabilsem... ikinci el intel pc bile aldım ama yok yok... kurulmuyor. x3000 intel ob ses kartı asus 946gz chipset anakart p4 930 3 ghz işlemci aldım sırf mac kurabilmek icin ama yok yok olmuyor...

not: iatkos v7yi arkadaşımdan aldıgım ekran kartıyla kurdum. fakat x1550yi bile tanimiyor :( intel o.b ekran kartını tanır diye duymuştum ama onunla kurulumda donup kalıyor. 10.6.6 kurmayı denedim onda da panic verdi cpus=1 denedim onda da olmadı offf offfff

Sistem 1-) i7 860 @ 3,9 ghz asagidaki sistem bilgine yazmissin buna neden kurmuyorsun ? gule oynaya kurarsin bu sistemine pentiumla ne ugrasiyosun hala kullanan varmiki onu

hmm olmadı öyle deneyeyim. 10.6.6 versiyon var elimde onu mu kurayım? not: raidlerim falan var onlardan dolayı kurmak istemedim. 3-4 tane anakart cpu sistem var ama hicbirisine kuramiyorum :(

bendeki onceki sistem i7 860 kuruyordum ve full calisiyordu en iyiside o sisteme kuruluyor zaten her turlu O.C yapabiliyorsun ve istedigin sekilde sistemi ayarlayabiliyorsun.
    10.6.6 ile kur sonra update ile 10.6.8 yapar uzerinede lionu kurarsin rahatlikla super Macin olur

agustos 1 de yıllık izinime ayrılacagim. ilk işim bunu denemek olacak. tşk.

kurmada sorun yasarsan bana msj at yardimci olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

Orijinalden alıntı: adem369

Şimdi mi akıllarına geldi? Tabii ki de windows kullanacam ben. Aynı özellikli iki bilgisayardan windows yüklü olanı atıyorum 2 milyar ise, mac os yüklü olanı 5-6 milyar allah aşkına bu adamlar arabamı satıyor sanki nedir bu aradaki fark?

adem kardeş macintosh Türkiyede pahalı, yanlışın var..avrupa ve amerikada sadece 300-400 dolar daha pahalı diğer makinelerden..ha bu arada sony vaioyla kafa kafaya aynı özelliklere sahip sony vaio alırsan 4000 tl civarı..kalite kullandığın donanımdır..donanım kaliteliyse birde üzerine yazılımında tam uyumluysa, verdiğin her kuruşa değer..ama macintosh türkiyeden alınmaz çünkü 1 tane kendine alırken 1 tanede bilkoma hediye ediyorsun..o nedenle yaşasın hackintosh..

Aynen yasasin hackintosh

• 10.6.3 s3 v2 kurmaktayım. amd x4 810 gigabyte 790x sb600 ve sata harddisk sata rw ile kurulum yapmaya başladım.
    sorun1- kurulum tamamlanıyor son anda kilitleniyor. yaklaşık şu kadar süre faln dedikten sonra sadece gri ekranda siyah bir yuvarlak dönüyor ve orada takılıp kalıyor. restart ettiğimde ise şöyle bir sorun oluyor . boot error... siyah ekranda kaldı. :)
    5 sistemden 4 üne denedim ve sonuçlar hüsran.
    intel 946gz + dual core d930 cpu ile denedigimde (onboard x3100) ilk beyaz ekranda kalıyor. apple logolu ekran.

10.6.6 hazard denedin intel eski sistemlerde 3 farklı anakart var (ikisi 945 chipset) onlarda da kuruluma geçmedi bir türlü...

gigabyte 790x de ahci modda kurulum yapıyor sata normal moda aldıgımda zaten hic kurulum başlamamaktadır.

ide hdd ve ide rw ile mi kurulum daha rahat olur yoksa sata ide + rw ile mi?
    sata 4 port var sırası farkeder mi? 0 ve 1 portunu kullanıyorum. 0 da hdd 1 de dvdrw takılı.

kafayı yemek üzereyim gece 1 e kadar bütün kombinasyonları deniyorum ama hüsran. onboard haricinde x1600 türünde bir ekran kartım var onunla da kurulum olmuyor. :(

• quote:

10.6.3 s3 v2 kurmaktayım. amd x4 810 gigabyte 790x sb600 ve sata harddisk sata rw ile kurulum yapmaya başladım.
    sorun1- kurulum tamamlanıyor son anda kilitleniyor. yaklaşık şu kadar süre faln dedikten sonra sadece gri ekranda siyah bir yuvarlak dönüyor ve orada takılıp kalıyor. restart ettiğimde ise şöyle bir sorun oluyor . boot error... siyah ekranda kaldı. :)
    intel 946gz + dual core d930 cpu ile denedigimde (onboard x3100) ilk beyaz ekranda kalıyor. apple logolu ekran.

10.6.6 hazard denedin intel eski sistemlerde 3 farklı anakart var (ikisi 945 chipset) onlarda da kuruluma geçmedi bir türlü...

gigabyte 790x de ahci modda kurulum yapıyor sata normal moda aldıgımda zaten hic kurulum başlamamaktadır.

sata 4 port var sırası farkeder mi? 0 ve 1 portunu kullanıyorum. 0 da hdd 1 de dvdrw takılı.

kafayı yemek üzereyim gece 1 e kadar bütün kombinasyonları deniyorum ama hüsran. onboard haricinde x1600 türünde bir ekran kartım var onunla da kurulum olmuyor. :(

Hoca kurduğun yada kurmaya çalıştığın anakart vesaire bileşenleri nasıl kurulacağına dair bir site mevcut araştırma yaparak öğrenebilirsin osx86 diye google de arattır dur tam adresi vereyim en iyisi.. http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.3 buraya bak..ana kartlar ve ekran kartları falan bolca bulunmakta..nasıl kurmuşlar yazıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

quote:

10.6.3 s3 v2 kurmaktayım. amd x4 810 gigabyte 790x sb600 ve sata harddisk sata rw ile kurulum yapmaya başladım.

Hoca kurduğun yada kurmaya çalıştığın anakart vesaire bileşenleri nasıl kurulacağına dair bir site mevcut araştırma yaparak öğrenebilirsin osx86 diye google de arattır dur tam adresi vereyim en iyisi.. http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.3 buraya bak..ana kartlar ve ekran kartları falan bolca bulunmakta..nasıl kurmuşlar yazıyor..

öncelikle yardımınız icin tesekkur ederim. patches used kısmında bunlar yazıyor.
    appleintelframebuffer.kext,
    appleAzaliaaudio.kext,
    AttansicL2Ethernet.kext

bunlar ne anlama geliyor? ve nasıl patch yapılır? sistemime en yakın sisteme baktım aynı chipsetlerde olan anakarta baktım.

• patchedler sistemi yükledikten sonra yapılır..eğer sistemi düzgün yükleyebilirsen eksik olan kextleri indirererk kext utility yada kext helperle yükleyebilirsin..tonymacx sitesine gir yardımcı olacaktır üye olman lazım...
  • Evet sonunda kurmayı başarabildim. Birkaç sorum olucak, ati 3850'var, bunun için ek bir sürücü gerekiyor mu? Atinin resmi sürücüsünü kursak olurmu? Monitor desteğini hep Chamelon dan mı değiştirebilez, başka yöntem varmı?
  • 10.6.6 hazard indirdim ama kuramıyorum. chamelon geliyor bir tuşa basıyorum biraz bekledikten sonra saliselik mac logosu geliyor ve restart atıyor pc. neyi yanlış yapıyorum ?
  • Ahcı modda'mı sürücüler, birde anakartının modeli nedir? Kura kura ögrenecez.
  • evet ahci modda kullanıyordum windowsu zaten. yanlız mac için ayrı partition açamadım çünkü notebook un bir backup,bir oem ayrılmış ve birde windows u kurduğum 3 birincil partition var. bir tane daha birincile izin vermiyordu. önce windows a format atmadan direk mac os açınca disk utility den formatlarım diyordum olmadı, sonra ubuntu ile açıp ordan formatladım windows olanı ama yine aynı şey.
  • ben de laptopa kuracagim. kardeşimin laptopa el koydum :D t2200 işlemci 2 gb ram x3100 ekran kartı ve 160 gb hdd var. yeter.

Sorum şu. 10.6.6 hazard yüklüyorum. 2 partition var. 1. de windows yüklü. 2.ci boş bölüm. buraya mac kurarsam sorun olur mu? direk kurabiliyor muyum? ne gibi ayarlar yapmam lazım? acılırken win7 ve macx diye boot secenegi gösterir mi? tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 31 Temmuz 2011; 17:51:59 >
  • İlk kurulumda harddisklerin partisyonlar vs durumu önemli değil, zaten hard disk olmadan bile açılıyor ama tabi kuramıyorsun hedef olmayınca. Bence donanimla ilgili bir sorun var, takılı usb,ps2, pci kartların varsa çıkar da dene.
  • Merhabalar. Burda anlatıldığı gibi kurulumu yaptım. Sistemim intel tabanlı olduğu için İatkos S3 V2 imajını kullandım. Bir iki kere denedikten sonra başarılı olarak kurulum yaptım.Customize bölümünde şunları kurdum:

-Chamelon 2 bootloader.
    -ps2 klavye ve fare sürücü.
    -Ethernet Sürücüsü.
    -Birde ses sürücüsü kendinden işaretliydi.
    Hatırladıklarım bunlar. Bunların dışında hangi driverları kurmam gerekiyor? Sistemim şöyle:

-Gigabyte ga ep41-ud3l anakart 4gb ddr2 ram
    -İntel core2duo e8400
    -Sapphire Ati hd5870
    -Seagate 500gb sata
    -Lg sata optik sürücü
    -Harici pci ethernet kartı

Sürücüleri heralde netten çekiyoruz. Bunları nasıl kuracağız? Fare kurarken çok hızlı tepki veriyordu kurunca yavaşlattım ama hala bi garip neden ekran çözünürlüğünden olabilir mi veya başka bişeyden? Birde mac os deyken optik sürücünün düğmesine basınca açılmıyor neden olabilir? Acaba macte programları windowstaki gibi mi kuruyoruz? Ben harici ses kartı kurmak istiyorum driver cdsini takıp kurabilir miyim? Evet arkadaşlar sorularım bunlar daha önce hiç mac os kullanmadığım için biraz cahillik var, cevaplarınızı bekliyorum.

• an itibariyle 10.6.6 sistemime kurulmuştur. x4 955 + m4a785td v evo + 4 gb ram + 160 gb hdd + dvdrv ile kullanmaktayım. cpus=1 busratio=16 komutuyla kuruldu.

1- hd 4200 ekran kartı driverini tanımadı. monitorum 1024x768 olarak durmaktadır. bunun cözümünü bulamadım.
    2- zip- full hd video gibi güncel standart tools'ları indirebilecegim site var mıdır?
    3- 10.7 yani yeni lion a yükseltme yapılabilir mi?
    tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugacomtr -- 31 Temmuz 2011; 23:11:28 >
  • quote:

an itibariyle 10.6.6 sistemime kurulmuştur. x4 955 + m4a785td v evo + 4 gb ram + 160 gb hdd + dvdrv ile kullanmaktayım. cpus=1 busratio=16 komutuyla kuruldu.

1- hd 4200 ekran kartı driverini tanımadı. monitorum 1024x768 olarak durmaktadır. bunun cözümünü bulamadım.
    2- zip- full hd video gibi güncel standart tools'ları indirebilecegim site var mıdır?
    3- 10.7 yani yeni lion a yükseltme yapılabilir mi?
    tşk.

zip full hd tools nedir aga...program dersen kickasstorrent e gir browse ye bak orda mac bölümünde herbişey var..ilk önce makinene vuze kur sonra istediğin programları aratıp bulur ve indirirsin.. Yadahttp://macosx.blog.co.in/ buraya bakhttp://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/X86_software

• zip rar uzantılı dosyalar ve full hd video açan program anlamında yazmıştırm.
    zipeg işimi görüyor zip için ama codec bulamadım. verdigin linkler için tşk ederim.

not: lion yükseltme hakkındaki sorum ve hd4200 tanıtamama sorunum hala devam etmektedir.
  • sorularının tamamına yardımcı olacak iki site tonymacx86 ve kexts.com, araştırırsan epey yardımcı olacak şey bulabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 1 Ağustos 2011; 3:47:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rm_rm

Merhabalar. Burda anlatıldığı gibi kurulumu yaptım. Sistemim intel tabanlı olduğu için İatkos S3 V2 imajını kullandım. Bir iki kere denedikten sonra başarılı olarak kurulum yaptım.Customize bölümünde şunları kurdum:

-Chamelon 2 bootloader.
    -ps2 klavye ve fare sürücü.
    -Ethernet Sürücüsü.
    -Birde ses sürücüsü kendinden işaretliydi.
    Hatırladıklarım bunlar. Bunların dışında hangi driverları kurmam gerekiyor? Sistemim şöyle:

-Gigabyte ga ep41-ud3l anakart 4gb ddr2 ram
    -İntel core2duo e8400
    -Sapphire Ati hd5870
    -Seagate 500gb sata
    -Lg sata optik sürücü
    -Harici pci ethernet kartı

Sürücüleri heralde netten çekiyoruz. Bunları nasıl kuracağız? Fare kurarken çok hızlı tepki veriyordu kurunca yavaşlattım ama hala bi garip neden ekran çözünürlüğünden olabilir mi veya başka bişeyden? Birde mac os deyken optik sürücünün düğmesine basınca açılmıyor neden olabilir? Acaba macte programları windowstaki gibi mi kuruyoruz? Ben harici ses kartı kurmak istiyorum driver cdsini takıp kurabilir miyim? Evet arkadaşlar sorularım bunlar daha önce hiç mac os kullanmadığım için biraz cahillik var, cevaplarınızı bekliyorum.

kardeş klavyeden f12 tuşuna basılı tutarak kontrol etmelisin cdromunu. klavyedeki f tuşları expose komutlarında kullanıyorsun. sen yukardaki tuş grubunu deneyerek hangisinin ne işe yaradığını öğren.

sürücüler büyük ihtimal tanımıştır, eğer sürücülerin tanınıp tanınmadığını öğrenmek istiyorsan elma menüsünden about this mac deyip sonrada more info seçeneğini seçeceksin ve karşına çıkan pencerenin solundaki listede ilgili donanım için bakacaksin. tanımadığı kartlar için yükleme cdsini kullanman lazım yada varsa (belki vardır emin değilim) internetten araştıracaksın yada burda forumdaki arkadaşlara tekrar danışacaksın

fare içinde system preferences menüsünden fare ayarlarından bir dene (ki sanırım kurcalamışsındır) olmazsa ekstra program vardı mouse ayarlayabildiğin ona bi bakarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanasm

tanımadığı kartlar için yükleme cdsini kullanman lazım

? neyin CD si pardon...
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.