Şimdi Ara

Mac OS x86 Kurulum Rehberi (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.091
Cevap
12
Favori
380.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana indirebilecegim bir link verebilirmisin ?
  • Hoca bu resimde görülen olay biostaki durumdan mütevellit gibi..makinende en son kurulu olan sistem win 7 ise biosun ide olarak kalmıştır..hangi snow sürümünü denersen dene yükleyemezsin..Sata ahci enable yapman gerekiyor..bios ayarlarından..
  • Sata ahci enable yapmadan zaten kurulum sirasinda hdd yi gormedigi icin suan ahci modda calisiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: head-breaking

Hoca bu resimde görülen olay biostaki durumdan mütevellit gibi..makinende en son kurulu olan sistem win 7 ise biosun ide olarak kalmıştır..hangi snow sürümünü denersen dene yükleyemezsin..Sata ahci enable yapman gerekiyor..bios ayarlarından..

Süpersin, takıldın bir AHCI ye gelene AHCI gidene AHCI..

Ekranda IOPCIFamily bulunamadı yazıyor, sen AHCI diyosun.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

Hoca bu resimde görülen olay biostaki durumdan mütevellit gibi..makinende en son kurulu olan sistem win 7 ise biosun ide olarak kalmıştır..hangi snow sürümünü denersen dene yükleyemezsin..Sata ahci enable yapman gerekiyor..bios ayarlarından..

ahci ki ahci diyorum yok şunuda söyleyeyim..o arkadaş eğer xp kuramazsa makinesine osx te kuramaz... ve hala ısrar ediyorum bir fransızdan başka benim makinemin türevine kurabilen yok...hp g62 amd ekran kartlı makineye kurabilen varmı diyorum hala ses yok ne burada ne dünyada..Dahada bişey demiyorum ..Kurabilen varsa videosunu koysun görelim..uzaktan ahciye taktın demekle olmuyor... bu arada dediğin "Ekranda IOPCIFamily bulunamadı yazıyor, sen AHCI diyosun.. :) " bulmasına gerek yok ki sen yüklerken işaretliyeceksin ki bulacak...yoksa makine nasıl bulacak onu nasıl yükleyeceksin..orjinalinde yüklenmiş olarak mı geliyo osx sistemine ait iopci family yada xp ile yüklenmiş olacak biosa..ahci derim başka bişey demem..

şeytan diyor takas et makineni Samsung S510 sf01 ile çak snow leo 10.6.8 zi satası ahcisi açık laptoba..az kaldı biraz daha kopayım makinemden burdan duyuracağım..o zaman sata ahci ye gerek kalmayacak zaten ahcisi açık makine samsung.. biraz daha bekleyecem az bi zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 10 Ağustos 2011; 20:59:44 >

• IOPCIFamiliy standart kextir, seçilerek yüklenmez, Base System in içinde kurulur kendiliğinden. Yanlış bişey yapmış arkadaş sanırım, ondan bulamıyor.. Belkide Base System in işaretini kaldırdı farkına varmadan.

Bide şu var, ben sana deneyelim bir yerde buluşup dedim, buna yanaşmadın. Verdiğim şeyleri dene dedim, deniyorum sonucu yazarım dedin, onu da yapmadın. Napalım yani bir kişiden başka kuran yoksa, bizim sorunumuz mu bu durum ki bize sitem ediyorsun bulunda görelim diye...

Sonra bırak bu AHCI muhabbetini, geçen AHCI sz loptop a yükledim iş yerinden arkadaşımın. Ne dedik sana, takarsın USB disk ona kurarsın. Millet nasıl kuruyor harici diske, USB nin AHCI modu olmaduğuna göre. Kurulumu da USB den yaparsın. Böylece AHCI derdin kalmaz..

USB EHCI çalışır, AHCI değil.
  • quote:

IOPCIFamiliy standart kextir, seçilerek yüklenmez, Base System in içinde kurulur kendiliğinden. Yanlış bişey yapmış arkadaş sanırım, ondan bulamıyor.. Belkide Base System in işaretini kaldırdı farkına varmadan.

Bide şu var, ben sana deneyelim bir yerde buluşup dedim, buna yanaşmadın. Verdiğim şeyleri dene dedim, deniyorum sonucu yazarım dedin, onu da yapmadın. Napalım yani bir kişiden başka kuran yoksa, bizim sorunumuz mu bu durum ki bize sitem ediyorsun bulunda görelim diye...

Sonra bırak bu AHCI muhabbetini, geçen AHCI sz loptop a yükledim iş yerinden arkadaşımın. Ne dedik sana, takarsın USB disk ona kurarsın. Millet nasıl kuruyor harici diske, USB nin AHCI modu olmaduğuna göre. Kurulumu da USB den yaparsın. Böylece AHCI derdin kalmaz..

USB EHCI çalışır, AHCI değil.

bana arkadaşına kurduğun laptopun markasını yazsana... yaz ki kim haklı kim haksız bilelim.. ben kurulamıyor diyorum sen kurulabildiğini idda ediyorsun ben her yolu denedim..bir kere kurulum anında dvd den başlatırken yeniden win 7 düşüyor alet..neyse sen marka model ver beni haksız çıkar.. yani bırak harici diske yüklemeyi kurulum ekranına dahi gelemiyor alet biostan mütevellit...

birde arkadaş daha kurulumda o ekrana gelmiş durumda daha yükleyip açmış değil şimdi farkettim..yani bu da oluyor ki iopci family kext sorunu falan değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi head-breaking -- 10 Ağustos 2011; 22:52:54 >

• P6200 işlemcili bir bilgisayara kurulum yapan oldu mu hiç? snowleo mac ve hazard 10.6.6i denedim ancak restart atıyor...

başarılı kurabilen oldu mu hiç?
  • hoca makinen nedir pc masaüstü mü laptop mu.. donanımın nedir..makinende xp yüklümü..yüklenebiliyormu..yüklenemiyorsa biosta ayar çekmen lazım..xp yüklenmişse macosx te yükleyebilmen gerekli..ben böyle bilirim.. tam açıklayıcı yazarsan makinenin durumun şahane olur..yardımcı olacak çok daha fazla kişi çıkacaktır..
  • makine noteboook üzerinde windows 7 var...

bilgisayar bir arkadaşın, tam özelliklerini ve modelini öğrenince yazayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spy1983

makine noteboook üzerinde windows 7 var...

bilgisayar bir arkadaşın, tam özelliklerini ve modelini öğrenince yazayım.

üzerinde win 7 varsa biosta ide ayarlıdır onu sata ahci yapabilirseniz osx yüklenebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

Voodoo 0.2.7.2 kext ini kullanıyorum ses almak için anakartım gigabyte 785gt ud3h
    ses te cızırtı olduğu için system preferences voodoo bölümündeki noise reduction seçeneğini açmak zorunda kalıyorum.
    Fakat bu ayarı kaydetmiyor her reset attığında aynısını yapmak zorunda kalıyorun bunun çözümü nedir peki?

?
  • Tamamda arkadaslar, simdi ben napicam peki : ) bu arada baska bir surum indirdim onunla denedim kurulum ekranina gelmeden reset cakiyor. Napim ben arkadaslar ? Reset cakan ekranda bu
     Mac OS x86 Kurulum Rehberi

Ustteki yeni surum, iboot ile boot ettikten sonra kurmayi deniyorum ama reset atiyor elmada.
    Bilgisayarimda okadar kotu degil uyum sorunu olacaginida dusunmuyorum. Acaba bu customize olayindan mi kaynaklaniyor ? Yarin size customizedeki seceneklerin fotosunu cekip gonderecegim. Bana yukaridaki mesajimda belirttigim sistem icin hangilerini isaretlemeliyim onu soylerseniz cok sevinirim. Bu arada suan Win7 yuklu makinede, ama osx yuklemeden once ilk olarak yaptigim sey biostan IDE yi AHCI yapmak oluyor ve ondan sonra basliyorum islemlere. He birde biostaki guc ayarlarindan S3 u seciyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4sviksi

Tamamda arkadaslar, simdi ben napicam peki : ) bu arada baska bir surum indirdim onunla denedim kurulum ekranina gelmeden reset cakiyor. Napim ben arkadaslar ? Reset cakan ekranda bu

Ustteki yeni surum, iboot ile boot ettikten sonra kurmayi deniyorum ama reset atiyor elmada.
    Bilgisayarimda okadar kotu degil uyum sorunu olacaginida dusunmuyorum. Acaba bu customize olayindan mi kaynaklaniyor ? Yarin size customizedeki seceneklerin fotosunu cekip gonderecegim. Bana yukaridaki mesajimda belirttigim sistem icin hangilerini isaretlemeliyim onu soylerseniz cok sevinirim. Bu arada suan Win7 yuklu makinede, ama osx yuklemeden once ilk olarak yaptigim sey biostan IDE yi AHCI yapmak oluyor ve ondan sonra basliyorum islemlere. He birde biostaki guc ayarlarindan S3 u seciyorum.

hepsini boşver sana öneri önce sata sürücülü bir xp cd si bul..eğer xp yi kurabilirsen ardından macosx i denersin...Önce XP yi bi dene bakalım sorunsuz yükleyebiliyormusun..Sonra sana Nawcom Mod CD si var google de arat onu indir..o boot cd dir..sonra retail kurulum dvd si indir 10.6.3 iso olarak torrentleri bolca mevcut... Nawcom mod cd si yada iboot legacy de deneyebilirsin..bunlar da olmazsa empire efi boot cd si var..bu boot cd leri retail kurulum için gerekli olan cd ler...Osx işi deli işidir çok uğraşırsın kuramazsın hiç uğraşmadan kurabilirsin biraz şans biraz çaba ile mümkün.. Ben işyerinde nuhnebiden kalma masaüstüne kurdum da laptopa yediremedim..

• Merhaba dostum, elimde cok eskiden kalma bir xp cd si ile kurmayi denedigimde 3 bolum olan hdd min sadece 1 bolumunu gordu, yeni olan xp media center cd si ile denedigimde hdd nin tum bolumlerini sorunsuz olarak goruyor. Yani daha oncedende media center kullaniyordum zaten, makineyi xp olarak almistim W7 degil. Simdi Elimdeki media center ile kurayimmi ? Gerek varmi illa kuruluma ? Media center biraz uzun suruyo. Yani kursam sorunsuz bir sekilde kuracak. Telefon numarani verirsen eger pm olarak seni arayabilirim. Is yerimdeki bilgisayara kurmak istedigim icin fazlada bir zaman harcamak istemiyorum o yuzden dedim. Yada en olmadi msn nini verirsen de olur. Tesekkurler.
  • head-breaking

Yemin ediyorum çok merak ediyorum senin şu kuramama olayını. Bir video çekte koy allah aşkına -v ile açıp. Bakalım ne yapıyor.. Hoş bunu 100 üncü söyleyişim..

Bir de şu kuran adamın linkini ver.
  •  Mac OS x86 Kurulum Rehberi

Burada kaliyor.

• quote:

quote:

benim başıma geleni yazım..

"Mac Lion ve Kakewalk 4.0.1 "
    gigabte anakartınz lsitede varsa çok kolay kurdum..

raidi her türlü varyasyonu denedim yemedi.raid olabilirimi?

AHCI ...
    mac te yim youtube da "makinezi kapatın" diye bi uyarı çıktı.
    bende 3 defa kapattım açtım uzun uzun bekledim bi türlü açılmadı.
    haylanet daha işin başında göçtük dedim.biostan win. ayarlarına döndüm yani raid 0.
    içerden su almaya gittim geldim aa bi baktım mac açılmıs

nasıl oldu şimdi raid maid fark etmeden açtı.

ek: çöpü bi türlü boşaltamıyorum.force morse int ne varsa denedim yok olmuyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 11 Ağustos 2011; 12:01:56 >

• Windows (NTFS) bölümünden dosya sildinmi hiç. Bazen yapıyor öyle. Çözüm, windows'u açacaksın dosyayı nerden sildiysen o diske geçip gizli dosyaları göster diyip .trash klasörünü sileceksin. Tabi böyle bir durum varsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4sviksi

Burada kaliyor.

Usta senin sistem neydi, kaçırdım ben. Birde hangi dvd ile kurmaya çalışıyorsun onu da yaz.

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.