Şimdi Ara

Mac mi , Windows mu daha iyi , video için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hangisi daha iyidir , Mac mi Windows mu , ben video düzenlerim işim bu yani tabi ki meslek olarak değil bilgisayarda genellikle video düzenlerim , bunu da hesaba katarsak Mac mi daha güzel iyidir yoksa Windows mu.
    Mesela dün Windows olan bilgisayarıma Camtasia diye bir program indirdim kullandım çok güzeldi , baya güzeldi yani çok işime yaradı videolara calloutslar falan ekledim iyiydi yani. İşte Mac nasıldır iyi midir , Mac app store da iyi programlar var mıdır video için , ve de her yönüyle sadece video düzenleme değil Mac mi , Windows mu.

• motion , final cut pro , iMovie benim bildiğim video uygulamaları bunlar başka illaki vardır mac app storeda olmayan çok uygulama var o 3 uygulamalara göz gezdir nasıl olduklarına bak imovie kullanıyorum ben final cut pro beni aşıyor :D büyük bi ihtimalle sen rahat kullanırsın sonucda zaman geçirmşsin mac iyidir tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz5555

motion , final cut pro , iMovie benim bildiğim video uygulamaları bunlar başka illaki vardır mac app storeda olmayan çok uygulama var o 3 uygulamalara göz gezdir nasıl olduklarına bak imovie kullanıyorum ben final cut pro beni aşıyor :D büyük bi ihtimalle sen rahat kullanırsın sonucda zaman geçirmşsin mac iyidir tavsiye ederim

hocam yorumun için teşekkür ederim bende İmovie ye bakıyorum , güzele benziyor , bir şey soracağım hocam ben Windows da iken Camtasia diye bir program indirdim , onla videolarıma hızlı çekim yaptım videoyu hızlandırdım yani sonucunda ses de hızlandı ve hızlı bir konuşma oldu hızlı çekim yaptım yani , sonra birde mesela videolarıma callouts yaptım yani böyle videoya oradan şekil seçiyorsun o şeklin içine de yazı yazıp videoya ekliyorsun evet ben bunları Camtasia adlı program ile yaptım yani benim sorum bunları da İmovie ile yapabilir miyim.
    Saygılar...

• up
  • iMovie zaten ücretsiz macbooklarda ve tüm işini görür. Çok yaygın bir şekilde kullanıldığı için youtube'da ciddi yardımcı videolar var

Şuna bakabilirsin:http://www.youtube.com/watch?v=J79_0h3ozS0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dicklers -- 27 Ağustos 2014; 12:02:28 >
  • İki işletim sisteminin de güçlü olduğu alanlar var. Mac OS için bu güçlü yanlar; arayüz, bildirimler, arama(spotlight), paylaşma ve sosyal entegrasyon, mağaza(AppStore) ve internet tarayıcıyken windows tarafında ise bulut hizmeti, pc içindeki gömülü uygulamalar ve donanım seçenekleri olarak sayabiliriz. Bunlara ek olarak var olan program ve oyunların windows ile uyumlulukları daha fazla. Aradığınız her programın mac OS versiyonunu bulamayabilirsiniz.
    Her iki işletim sistemini de aynı zamanda aynı donanımla kullanmış biri olarak da şunları söyleyebilirim; windows çok fazla çöp üretiyor yani bilgisayarınız aldığınız ilk günkü gibi kalmıyor git gide hantallaşıyor, çeşitli üçüncü parti yazılımlarda kullansanız bunları temizlemek kolay olmuyor. En basitinden windows pc'yi aldığınız ilk gün 10 saniyede açılırken 3 ay sonra bu süre 45 saniyelere çıkabiliyor. Ama Mac'ler ilk gün 15 saniyede açılıyorsa hep 15 saniyede açılır. Bunun yanında arka planda çok fazla hizmet çalıştırıyor ve stabilite konusunda sıkıntıları var bunun sonucu olarak CPU'ya daha fazla iş düşüyor, ısınıyor ve pil tüketimi artıyor.
    Mac OS tarafında memnun olmadığım kısımsa çok fazla RAM tüketmesi olarak sayabilirim. Bununla beraber ben de olmasa da çeşitli mac'lerde hataların olduğunu bilmiyorum. Mesela uyku durumundan kalktığında siyah ekranla karşılaşılması gibi veya uykudayken bilgisayarın kendi kendine açılıp pil tüketmesi gibi. Ama dediğim gibi bunlar sadece bazı cihazlarda olabilen spesifik hatalar.
    Ekstra olarak Mac bilgisayarların bence harika bir touchpad'i var ve fare kullanmaya gerek yok.

Gelelim video ve fotoğraf düzenlemeye. Bunun için MacBook Air düşünüyorsanız yanlış yoldasınız demektir. Cihazı ağlatmaktan öteye gitmez. Aldığınız ilk günden "Air" aldığınız için pişman olursunuz. Air daha çok iş bilgisayarı olarak kullanabilirsiniz günlük işlerinizi yapmak için daha iyi bir alternatif yok. Ama profesyonel bir iş yapıyorsanız ya da yapmak istiyorsanız kesinlikle Mac Book Pro almalısınız ki bu cihazlar da ömür boyu sıkıntı çıkarmaz işlerinizi istediğiniz gibi halledersiniz. Tabi ki gözden çıkarmanız gereken paranın miktarı da artacaktır.

Şimdilik aklıma gelenler bu şekilde. Aklına takılan bir konu varsa daha detaylı bilgi verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: musab C

İki işletim sisteminin de güçlü olduğu alanlar var. Mac OS için bu güçlü yanlar; arayüz, bildirimler, arama(spotlight), paylaşma ve sosyal entegrasyon, mağaza(AppStore) ve internet tarayıcıyken windows tarafında ise bulut hizmeti, pc içindeki gömülü uygulamalar ve donanım seçenekleri olarak sayabiliriz. Bunlara ek olarak var olan program ve oyunların windows ile uyumlulukları daha fazla. Aradığınız her programın mac OS versiyonunu bulamayabilirsiniz.
    Her iki işletim sistemini de aynı zamanda aynı donanımla kullanmış biri olarak da şunları söyleyebilirim; windows çok fazla çöp üretiyor yani bilgisayarınız aldığınız ilk günkü gibi kalmıyor git gide hantallaşıyor, çeşitli üçüncü parti yazılımlarda kullansanız bunları temizlemek kolay olmuyor. En basitinden windows pc'yi aldığınız ilk gün 10 saniyede açılırken 3 ay sonra bu süre 45 saniyelere çıkabiliyor. Ama Mac'ler ilk gün 15 saniyede açılıyorsa hep 15 saniyede açılır. Bunun yanında arka planda çok fazla hizmet çalıştırıyor ve stabilite konusunda sıkıntıları var bunun sonucu olarak CPU'ya daha fazla iş düşüyor, ısınıyor ve pil tüketimi artıyor.
    Mac OS tarafında memnun olmadığım kısımsa çok fazla RAM tüketmesi olarak sayabilirim. Bununla beraber ben de olmasa da çeşitli mac'lerde hataların olduğunu bilmiyorum. Mesela uyku durumundan kalktığında siyah ekranla karşılaşılması gibi veya uykudayken bilgisayarın kendi kendine açılıp pil tüketmesi gibi. Ama dediğim gibi bunlar sadece bazı cihazlarda olabilen spesifik hatalar.
    Ekstra olarak Mac bilgisayarların bence harika bir touchpad'i var ve fare kullanmaya gerek yok.

Gelelim video ve fotoğraf düzenlemeye. Bunun için MacBook Air düşünüyorsanız yanlış yoldasınız demektir. Cihazı ağlatmaktan öteye gitmez. Aldığınız ilk günden "Air" aldığınız için pişman olursunuz. Air daha çok iş bilgisayarı olarak kullanabilirsiniz günlük işlerinizi yapmak için daha iyi bir alternatif yok. Ama profesyonel bir iş yapıyorsanız ya da yapmak istiyorsanız kesinlikle Mac Book Pro almalısınız ki bu cihazlar da ömür boyu sıkıntı çıkarmaz işlerinizi istediğiniz gibi halledersiniz. Tabi ki gözden çıkarmanız gereken paranın miktarı da artacaktır.

Şimdilik aklıma gelenler bu şekilde. Aklına takılan bir konu varsa daha detaylı bilgi verebilirim.

Hocam öncelikle yorumun için teşekkür ederim , yani şimdi benim bir kaç sorum var şimdi bu Mac laptoplarında touchpad var ya hani onda sağ tıklama yok diyorlar gerçekten öyle mi ve mousa gerek yok demişsin nasıl yani nasıl çalışıyor o.

Hocam birde video düzenleme için Mac book Pro düşünüyorum , nasıldır video düzenleme işinde yani video düzenleme için Windows mu daha iyi yoksa Mac mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mac'de sağ tıklamak için iki parmakla trackpade dokunuyorsun.macin güçlü taraflarından biri aynı anda çok dosya,belge ile çalışabilmek daha kolay.windowstaki gibi indir kaldır yapmıyorsunuz. trackpadi üç parmak ile yukarı itince açık bütün pencereler diziliyor önünüze.ayrıca birden fazla masaüstü var,bu masaüstlerine belli belge,program gruplarını atayıp anlık geçiş yapabiliyorsunuz.

mac mosue ile kullanmak için yapılmamış.trackpad mousea göre daha hızlı,seri ama işte,yılların mouse alışkanlığını atıp maci trackpad ve kısayollara alışarak kullanmak zaman alıyor.okumak,youtubedan felan izleyip öğrenmek lazım.kendiniz kurcalalayarak tam verimli kullanacak şekilde öğrenemiyorsunuz.sonra mouse bağlanıyor alete :)

aşağıdaki video standart tarckpad gesturlarından bazıları.bunları uygulamalar ile geliştirmekde mümkün.

http://www.youtube.com/watch?v=9wyVwZUuKOw

• quote:

Orijinalden alıntı: recep.34

Mac'de sağ tıklamak için iki parmakla trackpade dokunuyorsun.macin güçlü taraflarından biri aynı anda çok dosya,belge ile çalışabilmek daha kolay.windowstaki gibi indir kaldır yapmıyorsunuz. trackpadi üç parmak ile yukarı itince açık bütün pencereler diziliyor önünüze.ayrıca birden fazla masaüstü var,bu masaüstlerine belli belge,program gruplarını atayıp anlık geçiş yapabiliyorsunuz.

mac mosue ile kullanmak için yapılmamış.trackpad mousea göre daha hızlı,seri ama işte,yılların mouse alışkanlığını atıp maci trackpad ve kısayollara alışarak kullanmak zaman alıyor.okumak,youtubedan felan izleyip öğrenmek lazım.kendiniz kurcalalayarak tam verimli kullanacak şekilde öğrenemiyorsunuz.sonra mouse bağlanıyor alete :)

aşağıdaki video standart tarckpad gesturlarından bazıları.bunları uygulamalar ile geliştirmekde mümkün.

http://www.youtube.com/watch?v=9wyVwZUuKOw

ooo hocam bu Mac ibr harika ya , o track pad süper

• trcakpad alışınca hakikaten işleri çok hızlandırıyor.Asıl mesele öğrenmek ve o pratiği kazanbilmek.alışınca mouse üzerine götürüp tıklamak çok yavaş kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep.34 -- 27 Ağustos 2014; 18:06:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep.34

trcakpad alışınca hakikaten işleri çok hızlandırıyor.Asıl mesela öğrenmek ve o pratiği kazanbilmek.alışınca mouse üzerine götürüp tıklamak çok yavaş kalıyor.

aynen ya Trackpad , Mac gerçekten müthiş , windowsu sollar yani , gerçekten süpermiş ya , Amerikalılar biliyor bu işi :)
  • Ben video düzenleme için mac kullanıyorum windowsta sadece oyun oynuyorum, aklında bulunsun
  • blackbyte kullanıcısına yanıt
    Touchpad için gerekli açıklamalar yapılmış zaten. Üstüne ekleyecek pek bir şey yok. Açıkçası ben şu an normal fare kullanamıyorum. Bunlara ek olarak Mac'lerde nedenini anlayamadığım biçimde daha çok klavye kısayolu kullanıyorum ve gerçekten büyük rahatlık sağlıyor.

Video düzenleme olarak kesin bir şey diyemiyorum. Çünkü hiç işim olmadı. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki windowsta video düzenleme gibi ağır bir işlem yaptığınızda genellikle bilgisayarda başka bir işlem yapamazsınız o işin bitmesini beklemek zorundasınız. Ama Mac'lerde böyle bir şey yok. Touchpad üzerinde dört parmağınızı kaydırarak :) başka bir pencereye geçip istediğiniz işi yapabilirsiniz. Arka tarafta video düzenliyorsunuz diye pc kasma, donma yapmaz. Oldu ki dondu kul yapısı sonuçta; sadece program donar yani çalıştığınız program yanıt vermeyi keser. Pc'nin başka tarafları bu donmadan etkilenmez. Mesela webde gezinirken tarayıcınız donarsa sadece tarayıcı donmuştur. Arka da iTunes'da müzik çalıyorsa çalmaya devam eder, video düzenleniyorsa video düzenlenmeye devam eder. Lakin bu da demek değildir ki windows gibi günde 3 kere "programın yanıt vermesi bekleniyor" tarzı bir şeyle karşılacaksınız. Benim 2 yılda böyle bir şey başıma ya iki kere ya da 3 kere gelmiştir.

Sözün özü şu ki Apple pc'lerinin her bileşenini kendileri tasarlayıp tedarik ettiği için çok sağlam bir yapısı var. Uzun yıllar başınızı ağrıtmaz. Zaten sizin elinizde olmayan bir arızayla karşılaşırsanız Apple Mac'inizi yenisiyle değiştirecektir. Parça değişimini veya tamirini pek sevmezler.

• quote:

Touchpad için gerekli açıklamalar yapılmış zaten. Üstüne ekleyecek pek bir şey yok. Açıkçası ben şu an normal fare kullanamıyorum. Bunlara ek olarak Mac'lerde nedenini anlayamadığım biçimde daha çok klavye kısayolu kullanıyorum ve gerçekten büyük rahatlık sağlıyor.

Video düzenleme olarak kesin bir şey diyemiyorum. Çünkü hiç işim olmadı. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki windowsta video düzenleme gibi ağır bir işlem yaptığınızda genellikle bilgisayarda başka bir işlem yapamazsınız o işin bitmesini beklemek zorundasınız. Ama Mac'lerde böyle bir şey yok. Touchpad üzerinde dört parmağınızı kaydırarak :) başka bir pencereye geçip istediğiniz işi yapabilirsiniz. Arka tarafta video düzenliyorsunuz diye pc kasma, donma yapmaz. Oldu ki dondu kul yapısı sonuçta; sadece program donar yani çalıştığınız program yanıt vermeyi keser. Pc'nin başka tarafları bu donmadan etkilenmez. Mesela webde gezinirken tarayıcınız donarsa sadece tarayıcı donmuştur. Arka da iTunes'da müzik çalıyorsa çalmaya devam eder, video düzenleniyorsa video düzenlenmeye devam eder. Lakin bu da demek değildir ki windows gibi günde 3 kere "programın yanıt vermesi bekleniyor" tarzı bir şeyle karşılacaksınız. Benim 2 yılda böyle bir şey başıma ya iki kere ya da 3 kere gelmiştir.

Sözün özü şu ki Apple pc'lerinin her bileşenini kendileri tasarlayıp tedarik ettiği için çok sağlam bir yapısı var. Uzun yıllar başınızı ağrıtmaz. Zaten sizin elinizde olmayan bir arızayla karşılaşırsanız Apple Mac'inizi yenisiyle değiştirecektir. Parça değişimini veya tamirini pek sevmezler.

hocam ama bir kaç sorum daha olacak bu Mac Book pro larda mesela ben cd ye veri yazacağım herhangi bir veri işte müzik video resim gibi ama herhalde cd rom yok değil mi yani yazamayacak mıyım.
    bir diğer sorum Mac Book pro ya yazıcı bağlayabilir miyim yani gidip herhangi bir yazıcı alsam Mac Book a bağlanır mı ve kullanabilir miyim.

son sorum Mac de Windows da yaptıklarımızı yapabilir miyiz

1-mesela Windows da yerel disk c ve d vardı , ben D'ye müzikleri videoları falan koyuyordum peki Mac dede yerel disk falan var mı yani kendime ait boş bir alan.

2-mesela Windows olan bir bilgisayarıma , android herhangi bir telefon bağlayıp telefona müzik resim atıyordum veya telefondan pc ye veri aktarıyordum yani Mac bir bilgisayara İos telefon olmadan android telefon bağlayıp veri alış verişi yapabilir miyim

3- internet tarayıcısından müzik indirebilir miyim , mesela youtube mp3 çevir.com gibi .

4-flash bellek kullanabilir miyim yani Windows tan fotoğraf alıp mac bilgisayara atabilir miyim veya tam tersi.

• blackbyte kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef yeni prolarda CD room yok diye biliyorum. 15inç olanlarda olabilir bir tek. Piyasadaki yazıcıların %99'unun Mac ile uyumluluğu vardır orada bi sıkıntı yaşamazsınız.

Disikinizi istediğiniz gibi bölüntüleyebilirsiniz Mac'te; C veya D olarak bi sınırlandırma içine girmenize gerek yok. İşletim sisteminin dosyaları öyle göz önünde değildir.

İstediğiniz telefonu bağlayıp veri alışverişi yapabilirsiniz. Sadece telefonunuz iPhone ise iPhoto gibi ekstra programları kullanma şansınız olur.

Yine istediğiniz gibi müzik indirebilirsiniz ama burda önemli olan müzik indireceğiniz programın mac os uyumlu olması gerekir.

Flash bellek konusu da aynı şekilde. İstediğiniz dosyayı karşılıklı olarak transfer edebilirsiniz. Burda da şöyle bir durum söz konusu. Windowsta çalışan bi program mac'de aynı şekilde çalışmaz. Yani windowstan bi programın setup'ını alıp mac'e kuramazsınız. Windows programları .exe uzantısıyla çalışırken mac programları .dmg uzantısı ile çalışır. Aynı programın mac versiyonunu bulmanız gerekir. Ki bu sayede sistem daha güvenli hale gelir. Var olan virüslerin %98'i .exe uzantılı programlardan bulaşır. Bu sayede mac'iniz daima(neredeyse) güven altındadır.

• quote:

Hocam maalesef yeni prolarda CD room yok diye biliyorum. 15inç olanlarda olabilir bir tek. Piyasadaki yazıcıların %99'unun Mac ile uyumluluğu vardır orada bi sıkıntı yaşamazsınız.

Disikinizi istediğiniz gibi bölüntüleyebilirsiniz Mac'te; C veya D olarak bi sınırlandırma içine girmenize gerek yok. İşletim sisteminin dosyaları öyle göz önünde değildir.

İstediğiniz telefonu bağlayıp veri alışverişi yapabilirsiniz. Sadece telefonunuz iPhone ise iPhoto gibi ekstra programları kullanma şansınız olur.

Yine istediğiniz gibi müzik indirebilirsiniz ama burda önemli olan müzik indireceğiniz programın mac os uyumlu olması gerekir.

Flash bellek konusu da aynı şekilde. İstediğiniz dosyayı karşılıklı olarak transfer edebilirsiniz. Burda da şöyle bir durum söz konusu. Windowsta çalışan bi program mac'de aynı şekilde çalışmaz. Yani windowstan bi programın setup'ını alıp mac'e kuramazsınız. Windows programları .exe uzantısıyla çalışırken mac programları .dmg uzantısı ile çalışır. Aynı programın mac versiyonunu bulmanız gerekir. Ki bu sayede sistem daha güvenli hale gelir. Var olan virüslerin %98'i .exe uzantılı programlardan bulaşır. Bu sayede mac'iniz daima(neredeyse) güven altındadır.

anladım hocam tekrardan çok teşekkür ederim senide yordum kusura bakma sorularımla :) neyse benden bu kadar sorular hocam çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: blackbyte

quote:

anladım hocam tekrardan çok teşekkür ederim senide yordum kusura bakma sorularımla :) neyse benden bu kadar sorular hocam çok teşekkür ederim

Sorun değil. Yardım edebildiysek ne güzel. Sormak isteyeceğin bir şey olursa buralardayız

• quote:

quote:

motion , final cut pro , iMovie benim bildiğim video uygulamaları bunlar başka illaki vardır mac app storeda olmayan çok uygulama var o 3 uygulamalara göz gezdir nasıl olduklarına bak imovie kullanıyorum ben final cut pro beni aşıyor :D büyük bi ihtimalle sen rahat kullanırsın sonucda zaman geçirmşsin mac iyidir tavsiye ederim

hocam yorumun için teşekkür ederim bende İmovie ye bakıyorum , güzele benziyor , bir şey soracağım hocam ben Windows da iken Camtasia diye bir program indirdim , onla videolarıma hızlı çekim yaptım videoyu hızlandırdım yani sonucunda ses de hızlandı ve hızlı bir konuşma oldu hızlı çekim yaptım yani , sonra birde mesela videolarıma callouts yaptım yani böyle videoya oradan şekil seçiyorsun o şeklin içine de yazı yazıp videoya ekliyorsun evet ben bunları Camtasia adlı program ile yaptım yani benim sorum bunları da İmovie ile yapabilir miyim.
    Saygılar...

hızlandırma ve yavaşlatma evet olabiliyor.. hatta 2 dklık videonun 0.00 dan 10.00 a kadar hızlı 10.00 dan 15.00 a kadar normal 15.00dan 25.00a kadar yavaş biçiminde ayarlayabiliyorsun videoyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz5555 -- 28 Ağustos 2014; 14:31:45 >

• quote:

quote:

quote:

Saygılar...

hızlandırma ve yavaşlatma evet olabiliyor.. hatta 2 dklık videonun 0.00 dan 10.00 a kadar hızlı 10.00 dan 15.00 a kadar normal 15.00dan 25.00a kadar yavaş biçiminde ayarlayabiliyorsun videoyu

süpermiş o zaman ya :)

• os x platformu yaratıcılık için mükemmel.windows platformu oyun için.dolayısıyla os x sizin ilacınız.hackintosh ile de %80 aynı verimi alırsınız
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.