Şimdi Ara

Mac mi , Windows mu daha iyi , video için (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem asus x551c şimdi tam hatırlamıyorum özelliklerini kısaca

İntel celeren 1005 işlemci 1.8 ghz olabilir
    4 gb ram
    500 gb hdd
    Hd 4000 ekran kartı
    Bir ara da 650 tl ye satılan bir noteook işde hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu akşam Allah izin verirse kendi bilgisayarımınkinin videosunu atarım. Evde iki tane daha notebook var eski onlarıda denerim daha sonra onların da videosunu atarım.

Ben video atana kadar siz acer w700 un açılış hızına bakabilirsiniz

http://m.chip.com.tr/video/win-8-8-saniyede-aciliyor_2612.html

Bu videoya inanmazsanız normal karşılarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 17 Eylül 2014; 20:25:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Bu akşam Allah izin verirse kendi bilgisayarımınkinin videosunu atarım. Evde iki tane daha notebook var eski onlarıda denerim daha sonra onların da videosunu atarım.

Ben video atana kadar siz acer w700 un açılış hızına bakabilirsiniz

http://m.chip.com.tr/video/win-8-8-saniyede-aciliyor_2612.html

Bu videoya inanmazsanız normal karşılarım.

Hocam ben bu işten hiç tatmin olmadım. Yani yanlış anlamayın size yalan söylüyor vs. demiyorum. Ama siz bu açılış hızına ulaşabilmek için ihtiyacınız olmayan bir takım Windows servislerini filan kapattınız mı yoksa windows'u direkt yüklediniz üstüne programlarınızı kurdunuz ve açılış hızı böyle mi? 11 sn lik açılışın (Logo kısmı) olabileceğini ilk mesajımda da belirtmiştim çok sıradışı bir şey değil ama celeron sistemmiş yani birde. Kendinize özel ayarlar çekmediğinize emin misiniz? İhtiyacınız olmayan servisleri disable etmek ayar çekmek vs.

• xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Çok fazla uygulama yüklü değil. Ofis 2010 klite codec winrar birkaç moder arayuz uygulaması filan. Kapatılan bir şey yok normal yükleme sonrası

• xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    http://youtu.be/2RM9k-5iJw0

çekebildiğim kadar ayrıntılı çektim hocam
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    kardeş bide başlat r tuşlarına basıp ve gelen çalıştır penceresine shutdown -s -t 0 yazıp öyle bilgisayarı kapatın son ra tekrar boot süre ölçümü yapın :D

• dediğini denedim ciddi oranda artış var. 32 saniye kadar oldu.
  • quote:

dediğini denedim ciddi oranda artış var. 32 saniye kadar oldu.
    quote:

Orijinalden alinti: oktayakgoz

Bu bilgisayarda Bios namina birsey yok. Üretici firmasy zaten hyzly açylyyor diye reklam yapmy? siz videosunu yollamy?tynyz. Yani kendi firmasy özellikle hizli açilsin diye Bios'u kysa tutmu?. Standart disi bir sistem bence hocam. Tüm PC sistemlerin böyle olmasy mümkün de?il.

Bende Amd Athlon sistem var bios yuzyillar suruyor.

Bu arada turkce karakterlere ne oluyor yav?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 18 Eylül 2014; 11:46:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

Bu bilgisayarda Bios namina birsey yok. Üretici firmasy zaten hyzly açylyyor diye reklam yapmy? siz videosunu yollamy?tynyz. Yani kendi firmasy özellikle hizli açilsin diye Bios'u kysa tutmu?. Standart disi bir sistem bence hocam. Tüm PC sistemlerin böyle olmasy mümkün de?il.

kardeş kusura bakma ama taraflık yapıyorsun. evet bios namına bir şey yok çünkü uefi bios. yani uefi olan bütün bilgisayarlarda bu böyle artık. araştırırsan biraz machintosların da efi olduğunu görürsünüz.

hangi video dan bahsediyorsun benim bilgisayarımın kinden mi yoksa acer w700 denmi. gerçi hangisindem bahsedersen farketmez ikiside uefi bios oldukları için hızlı.

• quote:

quote:

quote:

kardeş kusura bakma ama taraflık yapıyorsun. evet bios namına bir şey yok çünkü uefi bios. yani uefi olan bütün bilgisayarlarda bu böyle artık. araştırırsan biraz machintosların da efi olduğunu görürsünüz.

hangi video dan bahsediyorsun benim bilgisayarımın kinden mi yoksa acer w700 denmi. gerçi hangisindem bahsedersen farketmez ikiside uefi bios oldukları için hızlı.

Taraflilik neden yapayim ki. Benim bilgisayarimda SSD var Efi var yuzyil suruyor acilmasi. 14 sn de Mac OS anca yuklenmeye basliyor. Benim Bios acilisi o kadar kisa olsa 3 sn de masaustune gelirim. Kac mesajdir bunu soyluyorum size ama anlamak istemiyorsunuz. Yani bu bilgisayarin sahip oldugunuz bu laptop'in benim Mac OS X yuklu 840 pro SSD li I5 makinemden hizli oldugunu mu iddia ediyorsunuz? Böyle birşey mümkün değil. Kac mesajdir soyluyorum. Tamamen bios acilisi ile ilgili yaniltici bir durum bu. Efi Uefi ile ilgisi yok. O bilgisayarda bios suresi kisa tutulmus muhtemelen donanimlar adam gibi kontrol / check bile edilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 18 Eylül 2014; 12:12:10 >

• Hatta I5 i gecelim C2D makineye hatta o makine PC olsun SSD takin acilis suresi HDD li I5 I7 PC yi yine 10 a katlar. O bilgisayarda bir numara var iste. Bunu soylemek istiyorum. Aksi imkansiz mumkun degil. O zaman kimse SSD filan kullanmasyn ya. Alsinlar bu Acer'i fisek gibi aciliyor iste. Super hizli makine. Neden insanlar SSD kullansin intel I serisi islemci kullansinlar? Tamam video'da goruyoruz oyle aciliyor ama mantik dahilinde aciklanabilecek bir durum degil bu. Tek aciklamasi su bilgisayarda BIOS diye birsey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 18 Eylül 2014; 12:18:37 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Taraflilik neden yapayim ki. Benim bilgisayarimda SSD var Efi var yuzyil suruyor acilmasi. 14 sn de Mac OS anca yuklenmeye basliyor. Benim Bios acilisi o kadar kisa olsa 3 sn de masaustune gelirim. Kac mesajdir bunu soyluyorum size ama anlamak istemiyorsunuz. Yani bu bilgisayarin sahip oldugunuz bu laptop'in benim Mac OS X yuklu 840 pro SSD li I5 makinemden hizli oldugunu mu iddia ediyorsunuz? Böyle birşey mümkün değil. Kac mesajdir soyluyorum. Tamamen bios acilisi ile ilgili yaniltici bir durum bu. Efi Uefi ile ilgisi yok. O bilgisayarda bios suresi kisa tutulmus muhtemelen donanimlar adam gibi kontrol / check bile edilmiyor.

sen yanlış anlıyorsun kardeş. benim demek istediğim eskisi gibi olmadığı. artık Windows da hızlı açılıyor stabil çalışıyor. eskisi gibi 3 ay da 5 ayda format atmak gerekmiyor. bu bilgisayar seninkinden hızlımı elbet ki değil. benim böyle bir iddiam hiç olmadı. zaten olamaz çünkü ssd disk var bir kere diğer donanımlardan bahsetmiyorum.

bu cihazlarda bios ne yapar nasıl yapar machintoshların donanımları nasıl kontrol edilir çok bilmiyorum. bir mac ne kadar kontrol ediyor donanımlarını dersen bilemem. bu işin en doğrusu şu olur aynı mac e hem win yüklenir hem mac os bakılır hangisi ne kadar açılırsa. yoksa burada hiç bir şey kanıtlanmaz. sizin cihaz başka bizim cihaz başka.

ama şunu net olarak söylerim video da görüldüğü üzere 15 sn gibi bir sürede hadi olsun 20 ben bilgisayarımı açmış kullanıyor oluyorum.

• quote:

Hatta I5 i gecelim C2D makineye hatta o makine PC olsun SSD takin acilis suresi HDD li I5 I7 PC yi yine 10 a katlar. O bilgisayarda bir numara var iste. Bunu soylemek istiyorum. Aksi imkansiz mumkun degil. O zaman kimse SSD filan kullanmasyn ya. Alsinlar bu Acer'i fisek gibi aciliyor iste. Super hizli makine. Neden insanlar SSD kullansin intel I serisi islemci kullansinlar? Tamam video'da goruyoruz oyle aciliyor ama mantik dahilinde aciklanabilecek bir durum degil bu. Tek aciklamasi su bilgisayarda BIOS diye birsey yok.

acer de ssd var. dahası bu sadece açılış hızı. bilgisayara hızlı demek için açılış hızına bakılmaz ki. grafik hızı ayrıdır disk hızı ayrıdır işlem gücü aydır. konu bahse olan acer w700 i3 işlemcili ssd diskli bir cihazdı. açılış kapanış hızı mükkemmel. ama gel görki giriş seviyesi bir cihaz.

dahası ssd ne kadar hızlı olursa olsun mesela bu internette gezerken hız kazandırmaz oyunu hızlandırmaz. sadece oyunun yüklenme hızını arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 18 Eylül 2014; 12:30:07 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sen yanlış anlıyorsun kardeş. benim demek istediğim eskisi gibi olmadığı. artık Windows da hızlı açılıyor stabil çalışıyor. eskisi gibi 3 ay da 5 ayda format atmak gerekmiyor. bu bilgisayar seninkinden hızlımı elbet ki değil. benim böyle bir iddiam hiç olmadı. zaten olamaz çünkü ssd disk var bir kere diğer donanımlardan bahsetmiyorum.

bu cihazlarda bios ne yapar nasıl yapar machintoshların donanımları nasıl kontrol edilir çok bilmiyorum. bir mac ne kadar kontrol ediyor donanımlarını dersen bilemem. bu işin en doğrusu şu olur aynı mac e hem win yüklenir hem mac os bakılır hangisi ne kadar açılırsa. yoksa burada hiç bir şey kanıtlanmaz. sizin cihaz başka bizim cihaz başka.

ama şunu net olarak söylerim video da görüldüğü üzere 15 sn gibi bir sürede hadi olsun 20 ben bilgisayarımı açmış kullanıyor oluyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Orijinalden alinti: xtreme4495

quote:

quote:

Orijinalden alinti: xtreme4495

quote:

kardes kusura bakma ama taraflik yapiyorsun. evet bios namina bir sey yok çünkü uefi bios. yani uefi olan bütün bilgisayarlarda bu böyle artik. arastirirsan biraz machintoslarin da efi oldugunu görürsünüz.

hangi video dan bahsediyorsun benim bilgisayarimin kinden mi yoksa acer w700 denmi. gerçi hangisindem bahsedersen farketmez ikiside uefi bios olduklari için hizli.

Taraflilik neden yapayim ki. Benim bilgisayarimda SSD var Efi var yuzyil suruyor acilmasi. 14 sn de Mac OS anca yuklenmeye basliyor. Benim Bios acilisi o kadar kisa olsa 3 sn de masaustune gelirim. Kac mesajdir bunu soyluyorum size ama anlamak istemiyorsunuz. Yani bu bilgisayarin sahip oldugunuz bu laptop'in benim Mac OS X yuklu 840 pro SSD li I5 makinemden hizli oldugunu mu iddia ediyorsunuz? Böyle birsey mümkün degil. Kac mesajdir soyluyorum. Tamamen bios acilisi ile ilgili yaniltici bir durum bu. Efi Uefi ile ilgisi yok. O bilgisayarda bios suresi kisa tutulmus muhtemelen donanimlar adam gibi kontrol / check bile edilmiyor.

sen yanlis anliyorsun kardes. benim demek istedigim eskisi gibi olmadigi. artik Windows da hizli açiliyor stabil çalisiyor. eskisi gibi 3 ay da 5 ayda format atmak gerekmiyor. bu bilgisayar seninkinden hizlimi elbet ki degil. benim böyle bir iddiam hiç olmadi. zaten olamaz çünkü ssd disk var bir kere diger donanimlardan bahsetmiyorum.

bu cihazlarda bios ne yapar nasil yapar machintoshlarin donanimlari nasil kontrol edilir çok bilmiyorum. bir mac ne kadar kontrol ediyor donanimlarini dersen bilemem. bu isin en dogrusu su olur ayni mac e hem win yüklenir hem mac os bakilir hangisi ne kadar açilirsa. yoksa burada hiç bir sey kanitlanmaz. sizin cihaz baska bizim cihaz baska.

ama sunu net olarak söylerim video da görüldügü üzere 15 sn gibi bir sürede hadi olsun 20 ben bilgisayarimi açmis kullaniyor oluyorum.

UEFI li PC kardesim.

Senin bilgisayarinda bir numara var diye bosa soylemiyorum iste. Yani o bilgisayari kendi firmasi bile 8 sn de boot ediyor diye satiyor. Ozellikle ayarlanmis 8 sn de boot etsin diye hicbirseyin check edilmedigini dusunuyorum. Tamam 15 sn gibi bir surede bilgisayari aciyorsun ama o bios yada uefi herneyse o sekilde ayarlanmamis olsaydi buna bir de bios suresi ekleyecektin olacakti 40 sn. Normali de budur. Ben o kadar hizli acilan bir bios efi uefi neyse daha once gormedim iste. O yuzden bana mantik disi geliyor iste.

• Bu arada PC ler daha hizli boot ediyorsa gercekten kabul etmekle hicbirsey kaybetmem. Ama bunun tum PC lerde boyle olacagi (Uefi bios farketmez) bana mantikli gelmiyor. Yoksa iddialasmaya luzum yok. Eger PC daha hizli boot ediyorsa tamam der gecerim iste. Apple'i ben yapmadim uretmedim benim basarisizligim degil. (Cidden oyle bile olsa yani)
  • iyide o Windows 7. Windows 8 başka.

8 senelik bir acer notebook bilgisayar var. bu akşam yada bir iki gün içinde ona Windows 7 ve Windows 8 yükleyip açılış testleri yapayım sana söyleyim sonucu.

şöyle bir şey daha söyleyim benim bilgisayarım asus x551ca olan model. özel hiç bir şey yok. araştırabilirsin. sadece yeni nesil cihazların biosları artık uefi. yani bu bilgisayarı almadan önce bir acer ve başka bir asus daha almıştım. onların ekranlarını beğenmediğim için geri vermiştim. açılış hızları aynıydı onlarında
  • quote:

iyide o Windows 7. Windows 8 başka.

8 senelik bir acer notebook bilgisayar var. bu akşam yada bir iki gün içinde ona Windows 7 ve Windows 8 yükleyip açılış testleri yapayım sana söyleyim sonucu.

şöyle bir şey daha söyleyim benim bilgisayarım asus x551ca olan model. özel hiç bir şey yok. araştırabilirsin. sadece yeni nesil cihazların biosları artık uefi. yani bu bilgisayarı almadan önce bir acer ve başka bir asus daha almıştım. onların ekranlarını beğenmediğim için geri vermiştim. açılış hızları aynıydı onlarında

Hocam Windows 7 yi bosverin. Uefi ye bakin siz. Sizin bilgisayarinizin Efi si gibi kisacik degil iste videodaki bilgisayar. Ancak soyle olabilir belki son modellerde bu Haswell islemci filan Bioslar degisti. Belki genel olarak sureleri kisalmistir vs. Ama benim bilgisayar Haswell degil eski tip Apple efi kullaniyor. Belki ondandir. Yinede oyle bile olsa bakin yine en basa sardik. Gerçek performansi Bios'un kaç dk sn surdugu degil isletim sisteminin ne kadar surede yuklendigi belirtiyor. Benim bilgisayardan Efi chipini çikartip sizin bilgisayardi Chip'i takalim çalismaz tabii ki ama boyle bir yol mevcut olsa benim bilgisayar maksimum 6 sn de açılacak. Yani yine de performans SSD li bilgisayardan mac den herneyse ustun degil. Ama diyorsaniz ki ya kardesim Bios Efi neyse onun acilmasini beklemiyor musun? Bunun da etkisi cok buyuk iste sen performansa degil efi ye bak tamam kabul ediyorum. Bios u hizli acan PC bios u yavas acan mac den hizli boot eder. Ama ancak boot eder. Bunun performansa hicbir etkisi olmaz ki ilk mesajimda bunu zaten belirtmistim.

• quote:

Bu arada PC ler daha hizli boot ediyorsa gercekten kabul etmekle hicbirsey kaybetmem. Ama bunun tum PC lerde boyle olacagi (Uefi bios farketmez) bana mantikli gelmiyor. Yoksa iddialasmaya luzum yok. Eger PC daha hizli boot ediyorsa tamam der gecerim iste. Apple'i ben yapmadim uretmedim benim basarisizligim degil. (Cidden oyle bile olsa yani)

burada dikkatimi çeken bir şey var. masaüstü ile laptoplar farklı olabilir. bir mac notebook da hem win 8 hem mac os açmışlardı ya. aynı hızlardaydı. o video ya göre zaten senin bilgisayarın yavaş kalıyor. belki notebooklar ile masaüstü pc ler arasında bu noktada fark olabilir. hem pc hem mac yönünden
  • quote:

quote:

iyide o Windows 7. Windows 8 başka.

Hocam Windows 7 yi bosverin. Uefi ye bakin siz. Sizin bilgisayarinizin Efi si gibi kisacik degil iste videodaki bilgisayar. Ancak soyle olabilir belki son modellerde bu Haswell islemci filan Bioslar degisti. Belki genel olarak sureleri kisalmistir vs. Ama benim bilgisayar Haswell degil eski tip Apple efi kullaniyor. Belki ondandir. Yinede oyle bile olsa bakin yine en basa sardik. Gerçek performansi Bios'un kaç dk sn surdugu degil isletim sisteminin ne kadar surede yuklendigi belirtiyor. Benim bilgisayardan Efi chipini çikartip sizin bilgisayardi Chip'i takalim çalismaz tabii ki ama boyle bir yol mevcut olsa benim bilgisayar maksimum 6 sn de açılacak. Yani yine de performans SSD li bilgisayardan mac den herneyse ustun degil. Ama diyorsaniz ki ya kardesim Bios Efi neyse onun acilmasini beklemiyor musun? Bunun da etkisi cok buyuk iste sen performansa degil efi ye bak tamam kabul ediyorum. Bios u hizli acan PC bios u yavas acan mac den hizli boot eder. Ama ancak boot eder. Bunun performansa hicbir etkisi olmaz ki ilk mesajimda bunu zaten belirtmistim.

onu bende diyorum canım kardeşim. yukarıda ki mesajımda gözünden kaçmış sanırım. hızlı açılsa ne olacak. cihazın gücü belli os x olsa ne yazar win olsa ne yazar.

sizin inanmadığınız o video da test edilmiş win 8 mac os dan hızlı boot ediyor. öyle testler gerçek test olur. bir iki tane daha öyle video bulunsa problem kalmayacak.

• quote:

quote:

Bu arada PC ler daha hizli boot ediyorsa gercekten kabul etmekle hicbirsey kaybetmem. Ama bunun tum PC lerde boyle olacagi (Uefi bios farketmez) bana mantikli gelmiyor. Yoksa iddialasmaya luzum yok. Eger PC daha hizli boot ediyorsa tamam der gecerim iste. Apple'i ben yapmadim uretmedim benim basarisizligim degil. (Cidden oyle bile olsa yani)

burada dikkatimi çeken bir şey var. masaüstü ile laptoplar farklı olabilir. bir mac notebook da hem win 8 hem mac os açmışlardı ya. aynı hızlardaydı. o video ya göre zaten senin bilgisayarın yavaş kalıyor. belki notebooklar ile masaüstü pc ler arasında bu noktada fark olabilir. hem pc hem mac yönünden

Evet bende dikkat ettim bir macbook görmüştüm YT da daha hızlı boot ediyordu ama ben o kadar önemsemiyorum. SSD eklemeden önce boot süresi 50 sn ye yaklaşıyordu benim bilgisayarda. Programlar da bayağı geç açılıyordu. Şimdi 20 sn nin altında. Neye tıklasam 1 sn de ekrana geliyor. Yani çok memnunum bu hızdan ama şu mac de win / os x kıyaslamasını kendim denemeden emin olamam. Bir de o Windows başlarda hızlı bile açsa sonradan program yükledikçe semirip daha geç açılacağını düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.