Şimdi Ara

Mac mi , Windows mu daha iyi , video için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öylesine bakıyordum da buradaki Windows için yorum yapanların çoğu sanırım en son 5 6 yıl önce kullanmış.

aylardır aynı Windows kurulu bilgisayarımda her gün bir dünya güncelleme geliyor ve açılış hızı 10 saniye. oda en ucuz laptop. ssd de yok. 45 saniyede açılan Windows ya arızalıdır yada olmayacak bir makinaya üst sürüm Windows yüklenmiştir. evet apple hem donanım hem yazılımı kendi ürettiği için bir nebze daha iyi olabilir ama Windows da eski Windows değil. aşağı yukarı bizde hiç sürücü yüklemiyoruz. kendisi güncellemeler ile beraber hallediyor.

appleın cihazlarının bence iki güzel yönü var.

1. mousepad ve kullanım şekli

2. adaptör soketinin girişinin mıknatıslı olması.
  • Bu kanalin tamami late 2011 macbook pro kullanilarak yapildi ( en dusuk konfigurasyon) :www.youtube.com/attj4d

isin icinde grafik varsa , Mac'in her turlu faydasini gorursun ( bir cok alanda)
  • 10 sn de Windows açılabilir ve bu öyle çok da hızlı bir açılış değil. Benim SSD + HDD li Imac mid 2011 I5 CPU Mac OS X'i 1.5 sn de yüklüyor. Yani Elma logosu sadece 1 tur dönüyor hatta yarım tur ve sonra anında desktop geliyor ama buraya gelene kadar 15 sn zaten Efi de tırı vırı da geçmiş oluyor. 1 sn de Mac OS X in boot etmesini eklersek 16 sn toplamda. (Windows olsa kafadan 6 sn logoda geçer orası ayrı konu) Yok öyle olmaz vs. diyen varsa videosunu çeker atarım buraya sorun değil. Yani sistemin genel açılış hızı 10 sn deniyorsa (Düğmeye bastıktan sonra) bu SSD olmadan imkansız. Belki mümkün olabilir şöyle olabilir adamın anakartı hızlı boot ediyordur 5-7 sn Bios da geçer 2-3 sn windows logosunda ama ya Windows'da hiçbir program yüklü değildir, tüm servisler msconfig'den filan disable edilmiştir prefetch klasörü vs. tamamen boştur (Sonradan yine dolar doldukça boot hızı yavaşlar) ve sistem de kullanacak hiçbirşey yoktur yani gerçeği yansıtmayan özel bir konfigürasyon yapılmıştır yada kullanıcı hayal dünyasında yaşıyordur. Ancak Bios'u filan geçiyorum Windows logosu 10 sn deniyorsa bu hızı SSD ile karşılaştırmak ve SSD bile yok ama 10 sn de açıyom yea demenin mantığını anlayamadım. Çünkü yinede SSD'li bir Mac sisteme oranla 10 kat yavaş. Ayrıca HDD li ve 10 SN de boot edebilen bir Windows da Windows'un kendisinden başka hiçbir halt yüklü değildir muhtemelen ve sıfır format atılmıştır. 45 sn'lik açılış süresi de düşük - orta düzey HDD'li ve dolu bir sistem için gayet makul bir süre 20 - 30 SN arası ise (Windows logosuna kadar geçen kısım hariç) belki HDD li ve 3 küsür GHZ bir I7 filan olabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 15 Eylül 2014; 13:11:53 >

• xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Bir saniyedemi açılıyor mac os. Ben hiç Bi saniyede açılan macduymadım bi video atarmısıb

Ssd li acdr w 700 tabletim 6 saniyede açılıyırdu. İ3 işlemciliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 15 Eylül 2014; 19:12:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Bir saniyedemi açılıyor mac os. Ben hiç Bi saniyede açılan macduymadım bi video atarmısıb

Yazımda da belirttiğim gibi düğmeye bastıktan sonra 1 sn değil. Elma logosu dönmeye başladıktan sonra 1.5 sn dedim. Biraz aşağı yukarı olabilir yani o kadar tamı tamına saliseli kronometre tutmuş değilim. Tahmini 1.5 olarak yazdım. Elma logosu dönmeye başlayana kadar zaten mac os yüklenmiyor display adaptörün firmware'i, Efi tırı vırı system check oluyor vs. İşte video burada. 8 ve 12 sn ler arasına dikkat. Burada 3 sn gibi ama şu utorrent sistem açılır açılmaz ekrana geliyor bu utorrent olmadığı zaman daha da hızlı açılıyor sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 15 Eylül 2014; 19:51:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

Yazımda da belirttiğim gibi düğmeye bastıktan sonra 1 sn değil. Elma logosu dönmeye başladıktan sonra 1.5 sn dedim. Biraz aşağı yukarı olabilir yani o kadar tamı tamına saliseli kronometre tutmuş değilim. Tahmini 1.5 olarak yazdım. Elma logosu dönmeye başlayana kadar zaten mac os yüklenmiyor display adaptörün firmware'i, Efi tırı vırı system check oluyor vs. İşte video burada. 8 ve 12 sn ler arasına dikkat. Burada 3 sn gibi ama şu utorrent sistem açılır açılmaz ekrana geliyor bu utorrent olmadığı zaman daha da hızlı açılıyor sistem.

bu sıfırdan açılış mı. yani uyku hazırda beklet gibi bir başlama mı yoksa mesela pili çıkarıp taktığın zaman da olan açılış mı. hız çok güzel de 2 saniye de bir sistemin açılması imkansız gibi şu an ki teknoloji ile.

• bende celeron 1005 cpu lu 600 tl lik laptop var asusun. normal hdd var. ssd değil yani. bilgisayarı kapatıp pili çıkarıp takınca açılış sürem 11 saniye. ssd diskli acer w700 de bu 5 8 saniye arasında idi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

quote:

bu sıfırdan açılış mı. yani uyku hazırda beklet gibi bir başlama mı yoksa mesela pili çıkarıp taktığın zaman da olan açılış mı. hız çok güzel de 2 saniye de bir sistemin açılması imkansız gibi şu an ki teknoloji ile.

Tabii ki sıfırdan açılış. Imac'de pil mi var? Windows'un 2 sn de açılması imkansız orası doğru. Ayrıca Mac OS X de hibernate desteği (Hazırda beklet) yoktur. Windows'da 6 -7 sn logoyla cebelleşme sebebi teknoloji ile ilgili değil tamamen M$ ile ilgili bir durum. Yani HDD de olsa SSD de olsa MAC OS Windows'dan daha hızlı açılır her zaman. Durum böyle.

Şu video yu da ayrıca ekleyeyim de şu Dong sesini de bir duyun sıfırdan açılış olduğu iyice belli olsun. Yani böyle 2.5 GHZ lik en alt seviye çıkalı 3 sene olmuş bir Mac ve I5 de böyle 1 tur çember ve hemen boot olabiliyor SSD ekleyince. Ayrıca tüm programların açılış hızı maks 1 sn. Ağır adobe programları vs. tek tük birkaç program en çok 3 -4 sn. Artık bunun I7 si 3 küsür GHZ si 16 gb ramlisi (Bende 8 gb) vs. nasıl yorumu size bırakıyorum. Mac OS farkı işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Eylül 2014; 7:56:58 >

• quote:

bende celeron 1005 cpu lu 600 tl lik laptop var asusun. normal hdd var. ssd değil yani. bilgisayarı kapatıp pili çıkarıp takınca açılış sürem 11 saniye. ssd diskli acer w700 de bu 5 8 saniye arasında idi.

Bios'un kaç SN yada DK sürdüğü performansla alakasız bir durum. Yoksa benim bilgisayardan daha hızlı açılan PC ler kesinlikle vardır. Çünkü Bios kısmı kısa sürüyor olabilir. Önemli olan işletim sistemi yüklenmeye başladıktan kaç SN sonra açılıyor. Windows logosu kaç sn ekranda? Disk'in erişim hızını sistemin genel performansını vs. belirten şeylerden biri de budur. Ben bununla ilgileniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Eylül 2014; 8:12:12 >
  • bir kaç video izledim mac üstünde iki ayrı yerde sistem açılış hızına bakılıyor bir saniye ile Windows önde. dahası ssd diskli acer w700 6sn ye de açılıyor. mac den hızlı açılıyor. bunu gördük.
  • quote:

bir kaç video izledim mac üstünde iki ayrı yerde sistem açılış hızına bakılıyor bir saniye ile Windows önde. dahası ssd diskli acer w700 6sn ye de açılıyor. mac den hızlı açılıyor. bunu gördük.

Tamam ama windows ancak bios uzun sürmüyorsa Mac de ki SSD ise dandikse 1 sn önde olur. Elmasız gri ekran sonrası dönmeyen apple logosu hala sistemin bios / efi kısmı. Örneğin benim Efi diyelim 6 sn de boot etse 8 - 9. sn de masaüstü gelir bu kadar basit. Bios açılış hızları PC ile eşit olsun hiçbir PC yani Windows Mac OS den hızlı açmaz masaüstünü. Apple Efi system check vs. biraz uzun sürüyor bende. Sırf benim modelde mi böyle bilmiyorum. Macbook lar mini ler yeni Imacler nasıl bilmiyorum. Windows logosuna daha hızlı ulaşan PC biosları var nede olsa Bios da ayar mümkün ama mac de hiçbir ayar yok müdahale edemiyorsun. Ramleri filan saydırmadan (Uzun uzun kontrol ettirmeden) atlayabiliyorsun PC de ama ondan sonrası performansla ilgili. Ayrıca kullandığım SSD nin okuma hızı 500 küsürlerde IOPS gayet iyi Samsung 840 pro bu. Neutron GTX im de başka bir sistemde takılı ama 840 Pro bence daha hızlı. Bunun da etkisi var ama aynı SSD yi Windows 8 li sisteme taksınlar 6 sn logoda geçecek diyorum. Bu tip sistemi olan varsa PC video çeksin atsın eğer öyle değilse kabul ederim. Yalnız msconfig boş olmayacak normal servisler yüklenecek. Aynı SSD olacak donanım açısından benzer sistem olacak. İşlemci ram vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Eylül 2014; 17:12:41 >

• diyorum ya kardeş adamlar mac a Windows 8 kurmuşlar. iki deneme de Windows mac den hızlı açılmış machintosh sistemde.

https://www.youtube.com/watch?v=93U1RG3DB5g
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 17 Eylül 2014; 17:29:41 >
  • quote:

diyorum ya kardeş adamlar mac a Windows 8 kurmuşlar. iki deneme de Windows mac den hızlı açılmış machintosh sistemde.

https://www.youtube.com/watch?v=93U1RG3DB5g

İzledim ama windows tamamen boot etmiyor o videoda. Masaüstü yok yani görünmüyor. Yükleyen adam o dönen halka hoşgeldiniz ekranında windows'un nasıl süründüğünü millet görmesin diye saklamış galiba yani o test hiçbir şeyi kanıtlamaz. Bir de benim dikkatimi çeken SSD li sistemlerde windows masaüstü geldikten sonra sistem hala birkaç sn daha birşeyler yapıyor arkaplanda. Cursor serbest ama yanında dönen bir halka bir süre daha takılıyor öyle kendi kendine.

Ve bu yoruma katılıyorum.

The thing is that even if windows boots faster, it doesn't completely boot and "get warmed up" for a while. Everything seems to be sluggish for a few seconds. On the other hand, macs boot up and are ready to go with no sluggishness. 

Benim fikrim yükleyen windows fanboy olabilir. Sizi kastetmiyorum ama bu Windows fanboylar da müthiş bir apple düşmanlığı vardır. Her türlü sahtekarlığı yaparlar.

Keşke benim sistemimde Windows olsaydı da bir boot videosu da windows'dan çekseydim ama bilgisayarı aldığımdan beri hiç bootcamp ile Windows yüklemedim. Bu saatten sonra bunun için bile yüklemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Eylül 2014; 17:59:06 >

• ikiside aynı ekrana geliyor. kullanıcı seçme ekranına. Windows da o ekranı gördün mü giriş yapmak zorundasın. ondan sonra birşeyler yapar yapmaz orası bahse konu değildir. os x de arkada birşeyler yapıyor olabilir ki zaten birşeyler olur arkada.

dahası benim bilgisayarım 11 saniyede açılıyor. yani verilen değer gayet normal. fanboyu bilmem ama şu bi kesin. sen tamamıyla kendine uygun bir sistem yapıp ona işletim sistemi yazacaksın adam n tane donanımın n tane modeliyle aynı hız yada biraz daha yavaş o işi yapacaksa bence apple o kadar da başarılı sayılmaz.

Windows 7 ile bir çok sıkıntı giderildi. artık Windows bir süre sonra hantallaşmıyor. 8 ile bence o konuda mükemmel oldu. olduğu gibi kullanıyoruz. 600 tl lik makinada sıfır sorun. apple ın tarzını ürünlerini ki o Mouse pad ve notebook şarj girişine hastayım beğenirim ama microsoftunda hakkını kimseye yedirmem.
  • quote:

ikiside aynı ekrana geliyor. kullanıcı seçme ekranına. Windows da o ekranı gördün mü giriş yapmak zorundasın. ondan sonra birşeyler yapar yapmaz orası bahse konu değildir. os x de arkada birşeyler yapıyor olabilir ki zaten birşeyler olur arkada.

dahası benim bilgisayarım 11 saniyede açılıyor. yani verilen değer gayet normal. fanboyu bilmem ama şu bi kesin. sen tamamıyla kendine uygun bir sistem yapıp ona işletim sistemi yazacaksın adam n tane donanımın n tane modeliyle aynı hız yada biraz daha yavaş o işi yapacaksa bence apple o kadar da başarılı sayılmaz.

Windows 7 ile bir çok sıkıntı giderildi. artık Windows bir süre sonra hantallaşmıyor. 8 ile bence o konuda mükemmel oldu. olduğu gibi kullanıyoruz. 600 tl lik makinada sıfır sorun. apple ın tarzını ürünlerini ki o Mouse pad ve notebook şarj girişine hastayım beğenirim ama microsoftunda hakkını kimseye yedirmem.

Ya hocam sizin bilgisayar nasıl 11 sn de açılıyor ben bunu anlamıyorum. Sürekli 600 TL lik bilgisayar 11 sn diyorsunuz. Siz benim apple logosundan sonra 2 sn de boot ettiğime inanmadınız video istediniz sizi kırmadım şimdi ben de sizden bir video istiyorum şu 11 sn de açılan SSD siz sistemi bir görelim. Bir de sizin prefetch klasörünü ve msconfig'i görelim. Tüm servisler açık başlangıçta açılan programlar disable edilmemiş normal bir Windows 11 sn de 600 TL lik bilgisayarda boot etsin helal olsun derim sadece. Benim bilgisayarım 16 sn de açılıyor ve 840 Pro SSD kullanıyorum 530 TL para verdim ki sizin şu 600 liralık bilgisayar kadar fiyatı var. Siz HDD ile ve 600 liralık bilgisyarla 11 sn diyorsunuz yani eğer böyle birşey varsa o zaman millet boşa SSD filan almasın. Siz bu mükemmel durumu piyasaya sürün hatta patent bile alırsınız. Yada sizin bu 11 sn de Windows 8 açan 600 liralık Acer bilgisayarınızın firması Acer patent alsın SSD ye boşa para vermesin kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Eylül 2014; 19:30:47 >

• şimdi gene denedim bilgisayarı kapadım ve stopwatcı telefondan açtım açma tuşu ile windowsun tarihi gösteren kilit ekranı na kadar 11 saniyede geldi. belki 12 de olabilir. şifre ekranına kadar geliyor Windows şifre mecbur olduğu için. şifre girip masa üstü de 2 saniye desen 14 olur. gece video çekerim hocam
  • quote:

şimdi gene denedim bilgisayarı kapadım ve stopwatcı telefondan açtım açma tuşu ile windowsun tarihi gösteren kilit ekranı na kadar 11 saniyede geldi. belki 12 de olabilir. şifre ekranına kadar geliyor Windows şifre mecbur olduğu için. şifre girip masa üstü de 2 saniye desen 14 olur. gece video çekerim hocam

Bu bilgisayarın tam özellikleri nedir hocam?
  • Ve bu hızı neye bağlıyorsunuz? Sizce neden böyle hızlı? Bir de videonuzda sisteme login olun şu hoşgeldiniz halkasını da bir görmek isterim. Çünkü desktop gelmeden bilgisayar kullanıma hazır değildir. Kullanıma hazır hale geçmiyorsa ne anlamı var kaç sn de boot ettiğinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Eylül 2014; 19:34:36 >
  • xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Tamam işde birader masaustu ile beraber 13 14 sn ye.

Bunu bir.şeye bağlamıyorum gayet normal bi hız. Ssd li acer w700 de bu değer 6 8 sn arasıydı. Yani windows o eski bildiğiniz windows değil.

Eskiden her ay format atardık artık öyle şeyler kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.