Şimdi Ara

mac klavye değişimi?? ve bazı sorular..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yakın zamanda amerikaya gideceğim ve yeni nesil mac pro 13' almayı düşünüyorum, f klavyesini nasıl q klavye yaptıracağım?
    ek olarak, işletim sisteminde çökme yada sisteme virüs bulaşması gibi sorunlar yaşarmıyım?
    mac ile her oyunu oynayabilirmiyim? zira 9400m ekran kartı var bildiğiniz gibi
    macler herkese göremidir yoksa hitap ettiği bi kesim varmıdır?? yani macler sadece iş yaşamına yönelik mi, yoksa windowslu herhangi bir notebook tan işlev olarak hiç bir ayrımı yok da fazlasımı var?

edit: mühendislik okuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 14 Haziran 2009; 19:37:52 >

• f klavyesini q yaptırma gibi bir derdin olmaz çünkü zaten genelde store larda q klavye satılıyor.
    ben hiç f e denk gelmedim ama kesin oda vardır tabi.

sorduğun diğer soruların içinde bir sürü konuda geçen cevaplar var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Bayazıt

f klavyesini q yaptırma gibi bir derdin olmaz çünkü zaten genelde store larda q klavye satılıyor.
    ben hiç f e denk gelmedim ama kesin oda vardır tabi.

sorduğun diğer soruların içinde bir sürü konuda geçen cevaplar var.

amerikada bildiğin gibi f klavye kullanılıyor, ordan alacağım için sormuştum. burada gezinirken de 100 dolar gibi bir fiyata değiştiriliyor diye yazanlar olmuş, ama amerikada böyle birşey yapılırmı bahseden olmamış.

diğer sorular için de ufak ufak cevapları almaya başladım ama bir mühendise ne kadar gereklidir e cevap bulamadım maalesef

bir alternatif olarak da silikon klavye kapakları var galiba, onlar hakkında görüşler nedir??

• quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

amerikada bildiğin gibi f klavye kullanılıyor, ordan alacağım için sormuştum.

bildigin gibi demis ya hocam kafa guzeldi heralde mesaji post ederken, abd'de ne gezer F klavye?

mac klavye değişimi?? ve bazı sorular..
  • bende cevap yazmak için gelmiştimki brave benden önce davranmış:)
    ben gayet iyi biliyorumki sen amerikandan q klavyeli mac almak isteyip, bir apple store a yada best buy tarzı bi retailer a gidersen, q klavye yok f verelim tarzı birşeyle karşılaşmazsın.
    q klavyeli mac ini alıp çıkarsın ordan. (yanlız nedense mac alma işlemi biraz uzun sürüyor. yada bana hep öyle denk geldi)

mac in mühendise gerekli olup olmamasıyla ilgili olarakta, bu tamamen sana gerekli yazılımlarla ilgili bişey.
    iş veya okulda kullanacaksan, ihtiyacın olacak yazılımların mac versiyonları yada muadilleri olup olmadığına bak.
    yoksa mac ini okul veya işte neyse artık orda kullanamazsın.
    istersen en kral macbook pro yu al senin için bir netbooktan öteye gidemez.
    bu sorunun cevabını en iyi sen vereksindir.

ama gördüğüm kadarıyla kendine asıl problem ettiğin şey klavye.
    o konuda için rahat olsun hocam

• arkadaşlar kusura bakmayın biraz dikkatsiz davranmışım, özellikle batuhan hocam senden özür diliyorum

o zaman kullanacağım programların uyumluluklarını kontrol edeyim ben, tek problem o galiba

mesela şöyle birşey olur mu: mac te aynı anda win ve leopard çalıştırılabiliyor ya, ben bunu yapmak istiyorum alırsam. mesela windows u açtık diyelim, leopard windowsta programların çalışma hızına etki eder mi?? sonuçta sanallaştırmayı yapan sistem leopard.
  • yok hocam ne özürü nedemek

sanallaştırmada şöyle bir sıkıntı oluyor.
    sanallaştıma programları sana ram i paylaştırmana izin veriyor. şöyle mesela 2 gb ram var sistemde.
    1 in osx in 1 ide windowsun olsun diyorsun.
    ondan sonra işte sıkıntı olabiliyor.
    ama 4gb li bir sistem alırsan böyle bi sorunda yaşamazsın.
    tek osx için 2gb yeter ama işin içine sanallaştırma girdiğinde 4 lazım bence kesin.
    çünkü gerçekten sıkıntı oluyor, keyfini kaçırıyor insanın.

buarada konuyla tamamen alakasız olucak ama konu ram olunca söylemek istedim.
    dün yılar sonra ilk defa bir oyundan ram yetersiz diye attı beni windows.
    flight simulator x 6gb ram i yetirtemedi kendine

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Bayazıt

yok hocam ne özürü nedemek

sanallaştırmada şöyle bir sıkıntı oluyor.
    sanallaştıma programları sana ram i paylaştırmana izin veriyor. şöyle mesela 2 gb ram var sistemde.
    1 in osx in 1 ide windowsun olsun diyorsun.
    ondan sonra işte sıkıntı olabiliyor.
    ama 4gb li bir sistem alırsan böyle bi sorunda yaşamazsın.
    tek osx için 2gb yeter ama işin içine sanallaştırma girdiğinde 4 lazım bence kesin.
    çünkü gerçekten sıkıntı oluyor, keyfini kaçırıyor insanın.

buarada konuyla tamamen alakasız olucak ama konu ram olunca söylemek istedim.
    dün yılar sonra ilk defa bir oyundan ram yetersiz diye attı beni windows.
    flight simulator x 6gb ram i yetirtemedi kendine

hmm,, sanallaştırma olayını ben bu kuzenin mac air da deneyeyim çeşitli programlarla
    yanılmıyorsam işlemci ve ekran kartının belleği de 2 ye bölünüyor. warcraft ve spore oyunlarında sorun yaşamıyordu o, ama bazı mühendislik programları kastırır mı diye düşünüyorum bakalım ne olacak

bu arada, 6gb ramle ne problem yaşıyor pek anlayamadımsistemde başka sorun olmasın??

• F klavye Türkçe klavyedir.

Q klavye İngilizce klavyedir.

Dünyanın hiç bir yerinde F klavye ile Mac satılmaz. Sadece Türkiye'de bu seçenek vardır. Gerçi aslında sadece Apple Türkiye'de satılan Maclerde F klavye seçeneğini tam olarak sunuyor diyebiliriz çünkü diğer marka notebook bilgisayarlar için uyumlu F yani gerçek Türkçe klavye bulması hiç de kolay değil.

Bizim kullandığımız sol üst tarafı QWERTY harfleri ile başlayan klavyeler aslında bizim dil yapımıza, kelimelerimize hiç de uygun bir dizilim değildir ama nedense zorla alıştırıldık senelerdir. İçinde Türkçe harflerin bulunması sadece mevcut olan diğer karakterlerin yerine geçirilmesi ile oluyor.

F klavye kendi Türkçe kelimelerimizi daha kolay ve çabuk yazabilmemiz için özel bilimsel araştırmalar ile bundan çok uzun yıllar önce çıkarılmıştır.

Ayrıntılı bilgiyi kendiniz de Google'da araştırarak bulabilirsiniz...

Sanırım konuyu açan kadar cevap yazanların da kafaları iyiydi ki bunu farkedememişler... :)

Konunun asıl cevabına gelirsek, buraya getirdiğinizde herhangi bir Apple servisine gidip Türkçe Q klavyeyi bir ücret karşılığında taktırabilirsiniz.

İşin garip tarafı Almanya'da yaşayan ve aynı zamanda TürkMacForum'da ortak yönetici olduğumuz arkadaşım, oradan aldığı Almanca klavyeli Macbook'unu oradaki servise götürüp hiç bir ücret alınmadan klavyesini F klavye olarak değiştirtmişti. F klavye ise Türkiye'den sipariş edilmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 15 Haziran 2009; 19:48:38 >

• kafam suan da iyi ama neyi fark edemedik anlayamadim, "abd'de bildigin gibi f klavye var" demis, elbetteki f klavye turkiyeye has , onun icin guldum. q klavye ingilizce falan da degildir. qwert dizilime sahip klavyeye q klavye denir. al bak bu da wiki'den "The QWERTZ layout is fairly widely used in Germany and much of Central Europe.The main difference between it and QWERTY is that Y and Z are swapped, and most special characters such as brackets are replaced by diacritical characters."
    en.wikipedia.org
    Computer keyboard - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_keyboard

son cumlendeki ozneye de bayildim dogrusu "Almanya'da yaşayan ve aynı zamanda TürkMacForum'da ortak yönetici olduğumuz arkadaşım" .

neyse hocam, en sona kafana takacagin sey klavye olsun, mac icin de her turlu program var hic canini sikma, ben muhendisim matlabindan tut isime yarayan her programin ya benzeri ya da mac versiyonu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave5213 -- 16 Haziran 2009; 1:53:16 >

• klavye hakkında verdiğiniz engin bilgiler için teşekkür ederim de artık üstünde durmaya gerek yok heralde, dediğiniz gibi q klavyeli alabilicem galiba oradan, orada yazdığım benim hatam olmasına rağmen bu kadar büyütülmesi garibime gitti..

Mikhail Bakunin@
    evet hocam, galiba 100euro karşılığında Türkiyede değişim yaptırılıyor

brave5213@
    ben matlab, mplab, solidworks gibi programlarla haşır neşir olucam, eğer mac bu programları çalıştırabiliyorsa, okulun vereceği laptoptan daha hafif, daha hızlı, daha uzun pil süresi sunduğu, arayüzünün basit olması ve windows un o aptal ve can sıkıcı sorunlarını çıkarmadığı için alıcam. çünkü artık windows un 10 saate işlem yapmasına, sürekli sistem hataları vermesine dayanamıyorum
  • Qwerty Türkçe klavye , Türk dilinde en sık kullanılan harflere göre dizilmemiştir.

F klavye ise özel olarak Türk dili için tasarlanmış bir klavye dir.

Türkiye de qwerty Türkçe klavyenin var olmasına hala anlam verebilmiş değilim.

Ama şu gerçeği göz ardı edemezsiniz;

Qwerty Türkçe klavye de varabileceğiniz yazma hızı, ASLA F klavyeyi geçemiyecektir.

Hatta daha ileri gidip; PC deki Qwerty Türkçe klavye kendinizi ifade etmenizi engelleyeciği unsurlar içermektedir, en basit örnek "@" işaretini klavyenin en alt sağ köşede bulunan "alt gr" tuşuna ve aynı zamanda "q" harfine basmanız gerekiyor, bunun için iki elinizi birden kullanmak zorundasınız. Asıl Qwerty klavye de sağ veya soldaki "shift" ve "2" tuşuna basarak yapıyorsunuz. şimdi "@" işaretini günde kaç defa yazdığınız bir düşünün ... inanılmaz bir zaman kaybı ve beyin gücünün boşa harcanması bence.

PC dünyasında yarın gidin sorun mağazalara veya çalıştığınız şirketin bilgi işlem birimine, ben F klavye istiyorum diye, alıcağınız cevap ne olacak acaba... muhtmelen size uzaylı gibi bakacaklar.

Türkçe için tasarlanmış klavye F klavye dir.

Türkçe yazmak için başka bir klavye kullanmak, sizi her geçen gün Türkçe den uzaklaştırıyor, bu oyuna gelmeyin.

Bu konuya benim gibi hasasiyet gösteriyorsanız eğer, her gittiğiniz bilgisayar mağazasında ısrarla F klavye isteyin, belki bir süre sonra F klavye bulundurma ihtiyacını hissederler.

Saygılar,

• hocam iyi hos diyorsun da tren kacmis gitmis. bu yastan sonra ben elime f klavye alsam hizli yazmak bir kenara, yazamam bile. aliskanliklar "hayde degistiriyoruz bastirin" deyince degismiyor.
    dedigim gibi ipin ucu kacmistir, bir bardak soguk su icelim. q ile mutluyum ben arama girmeyin
  • bende mac de f klavye kullanıyorum starcraft 2 de q ya dönüyor birden oyun içi dışı her ayara baktım ama yok napıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.