Şimdi Ara

Mac'in Artısı Ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
329
Cevap
4
Favori
16.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SysEdit

quote:

Orijinalden alıntı: DHTR

İş yerinde Macintosh kullandım. Windows sürümlerine göre artısı var ama yeni tanıştığım Linux dağıtımlarına göre + bir yönü yok bence. Gnome ismi verilen masaüstü yönetici ile büyük benzerlikler taşıyor. Macintosh yönetim paneli ile Gnome yönetim paneli aynı. Kütüphane dedikleri yazılım bağımlılıkları da aynı.http://www.apple.com/opensource/ geniş bilgi bulabilirsiniz.

Daha da vahim olanı Macintosh işletim sistemi çekirdeğinin BSD ve Mach denen Linux benzeri 2 çekirdeğin birleşiminden oluşuyor olması. Çekirdek kendilerine ait değil, bağımlıklarında çoğu da öyle. + olarak sayılabilecek tek yönü daha fazla ücretli program bulunabiliyor olması.

Dream Linux (http://www.dreamlinux.info) isminde bir Linux dağıtımı var. Macintosh ile aynı işi hemen hemen aynı görsellikte veriyor.

Burada yazdıklarım da haybeye bilgi değil. 3-4 gündür bu işleri öğrenmek için ne kadar sağlam orijinal kaynak varsa okudum ve okumaya da devam ediyorum. Unix yapısından başladım Linux yapısından çıktım, BSD, solaris, darwin şeklinde devam ediyorum. Neyin ne olduğunu ana kaynaklarından ve resmi orijinal belgelerinden okuyarak öğreniyor, taraftarlık yapmadan gerçek bir karşılaştırma yapabiliyorum.

Belki görünüm olarak birbirine benzer olabilir ama Macintosh hızı ve güvenilirliği linux da yok... Ayrıca Makine asla çakılmaz...

www.defenceindepth.net
    Cracking OS X Lion Passwords
    http://www.defenceindepth.net/2011/09/cracking-os-x-lion-passwords.html
    Os X çok güvenli ? Bir kaç adımda root pass değiştirilebiliyor. Ben kendim bile arkadaşimin sistemini kırdım eski beyaz macbooklardan bak bu linkte lionda nasıl root pas değiştirlir anlatıyor. Hadi sende bana bi link bul, linux de nasıl root pass hacklenir. Ancak bruteforce ile böyle birşey yapabilirsin. Os x'in her tarafını savun ama güvenlik tarafını savunma bence. Orta düzey bilgisayardan biraz anlayan bir ev kullanıcısı için hala en güzel sistem "windows" kim ne derse desin. Şu an için konuşuyorum ilerde ne olur orasını Allah bilir.

• Güvenilirlik dedim güvenlik demedim yani demek istediğim hangi program ne zaman çakılacak ya da makine ne zaman kitlenecek korkusu Mac ile olmaz...Linux da iyi bir sistem ama bir program kurarken yok tcl kütüphaneleri yok bilmem ne kütüphaneleri işin gücün yok bi sürü ayar yapıyorsun çalışacağının bir garantisi de yok... Yoksa virus tehlikesi veya hacklenmek tehlikesi her işletim sistemi için geçerlidir... Güvenlik konusu tamamen ayrı bir mecra.... Windowsa gelince ev kullanıcısı için en iyi sistemin o olduğuna ben de katılıyorum....
  • quote:

Güvenilirlik dedim güvenlik demedim yani demek istediğim hangi program ne zaman çakılacak ya da makine ne zaman kitlenecek korkusu Mac ile olmaz...Linux da iyi bir sistem ama bir program kurarken yok tcl kütüphaneleri yok bilmem ne kütüphaneleri işin gücün yok bi sürü ayar yapıyorsun çalışacağının bir garantisi de yok... Yoksa virus tehlikesi veya hacklenmek tehlikesi her işletim sistemi için geçerlidir... Güvenlik konusu tamamen ayrı bir mecra.... Windowsa gelince ev kullanıcısı için en iyi sistemin o olduğuna ben de katılıyorum....

Sana tamamen katılıyorum pc den anlıyorum diyen insanların Windows 7 de Kullanıcı Hesabı Denetimini kaldıramadıklarına şahit oldum programları denetim masasından silinler mi dersin vs vs Ev kullanıcısı biraz bilgili olsun Windows en güzel sistemdir banada görede

bide şu var mac windowstan daha üstünmüs bir mac örneğin 3000 lira şimdide 3000 lira civarında pc toplayın bakayım su soğutma full tower kasa i7 işlemci vs vs buna göre kıyaslayın kıyaslamalara bakıyorum windows denmıs hangi donanım üstünde windowstan bahsediyorsun :) en ucuz mac yerine en iyi değil ama iyi bir pc toplanır + OYUN oynanır "DX Farkıyla" :) Mac'te opengl ile oyun oynacağıma yotubeden videolarını izlerım daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PWT -- 22 Nisan 2012; 0:47:09 >

• quote:

Güvenilirlik dedim güvenlik demedim yani demek istediğim hangi program ne zaman çakılacak ya da makine ne zaman kitlenecek korkusu Mac ile olmaz...Linux da iyi bir sistem ama bir program kurarken yok tcl kütüphaneleri yok bilmem ne kütüphaneleri işin gücün yok bi sürü ayar yapıyorsun çalışacağının bir garantisi de yok... Yoksa virus tehlikesi veya hacklenmek tehlikesi her işletim sistemi için geçerlidir... Güvenlik konusu tamamen ayrı bir mecra.... Windowsa gelince ev kullanıcısı için en iyi sistemin o olduğuna ben de katılıyorum....

Hocam en son ne zaman linux kullandınız bilmiyorum ama ben 3 yıldır falan hiç program indiripte derlediğimi hatırlamıyorum sitesinden falan. Programlar artık dağıtımın paket sistemiyle paketlenip repoya ekleniyor sizde çift tıkla kuruyorsunuz. .deb .rpm falan neyse işte.... Bence hangisi işimize geliyorsa o iyidir "amaca göre araç araca göre amaç edinmekten iyidir." altına imzamı atsammı ne yapsam bu lafın :)

• Sürekli Linux (Debian Woody zamanlarından beri) ve sürekli Mac OS (Tiger 10.3'den beri) kullanırım. Hatta biglisayarıma Windows yüklemem çünkü Windows'a karşı tiksinti ve alerji sahibiyim. Elimden Orjinal Apple'da geçti (Ibook ve Imac) en alakasız donanıma sahip pcye mac os yükledim stabil de çalıştırdım. Kendi kernelımı linux'de derleyecek kadar Linux'den anlarım. Linux ve MacOs arasında da dağlar kadar fark var. İkisinin de çekirdegi Unix based oldugundan benzermiş gibi algılanabilir ama alakası yok. MacOs'de ki görsellik ve kullanım kolaylıgı Ubuntu'da var ama MAc OS boyutunda değil. Compiz efektleri arabirimin görselliğine katkıda bulunuyor lakin sırf bunlarla olmaz. Ayrıca en basit dağıtımlarda bile muhakkak konsol açmak zorunda kalırsınız bir noktada. Açmazsın diyen yalan söylüyordur. Öyle yada böyle muhakkak bir şekilde bir yerde bugun olmasa yarın, yarın olmasa öbür gün sudo amcaya işiniz düşer. Öte yandan Eğer hackintosh kullanmıyorsanız orjinal tam uyumlu bir apple üzerinde MacOs ile konsol açmanız kolay kolay gerekmez ve hiçbir sorununuz da olmaz. Ayrıca linux'de ki compiz ve cairo dock benzeri şeyler sistem stabilitesinden götürüyor. Abuk sabuk yerlerde saçma sapan tepkiler verebiliyor sistem. O yüzden daha stabil dağıtımlar kullanılmalı bunlara bulaşmamalı eğer stabilite isteniyorsa. Bana göre Linux'un başarılı oldugu yer zaten server side. Orada da linux'un eline kimse su dökemez. Tabii bu Linux kesinlikle desktop işletim sistemi olarak son kullanıcılar tarafından kullanılmasın demek değil.. Biraz derine inecek, uğraşacak zamanı ilgisi bilgisi ve enerjisi olan biri Linux kullanabilir. Zevklidir ve iyi bir platformdur. Hemen hemen hiç sorun yaşamamak ve sağlam temellere sahip işletim sistemi kullanmak isteyende Mac OS kullanabilir. Windows'a hiç değinmiyorum onu kimse kullanmamalı... Oyun için konsol alınır vs ama Windows gibi iğrenç ve dünya yüzünde olmaması gereken bir program kullanılmaz. Milyonlarca insan onu nasıl kullanıyor hala buna anlam veremiyorum zaten. Benimki fanatizm değil. İşim bu ve tamamen objektif bir eleştiri. Windows serileri çürük temellere dayanan, akıllıca progrlamlanmamış, güvensiz ve üstünkörü bir işletim sistemidir. İnsanlar yıllarca Windows XP üzerinde administrator yetkileriyle dolaştılar. Microsoft efendi bunu ancak 2006 yılında Vista'da düzeltti. Şimdi Win7'de bazı şeyler daha düzeldi (Bellek yönetimi vs.) ama rezalet sadece idare eder boyuta indi. Buraya yazsam insanların okumaya sıkılacagı kadar çok kötü tarafını sayabilirim son Windows dahil Windows serilerinin...

• Misal Redhat 5 için üretici bir sürücü üretmişte derleme gerekmez.Kopyala çalıştır.
    Üreticiler birden çok dağıtım, birden çok çekirdek olduğu için çekirdekler arası değişen kısımları göz önünde bulundurup uygun modülü derleyecek şekilde ayarlıyorlar.Çekirdek derlenmez.
  • İşi yine fanatizme götürmeyin her sistemin iyi ve kötü tarafları var.Osx ,Windows dan kullanılabilirlik ve stabilite bakımından üstün hiç itirazım yok.Ama nedenlerinide göz ardı etmeyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 22 Nisan 2012; 10:24:31 >
  • Windows'un elle tutulur yanı yok. Neresinden tutsan orası elinde kalır. Kullanıcıyı Admin hesabıyla yıllarca dolaştırmak ancak MS gibi gerizekalı bir şirketin işletim sisteminde mümkün olabilir. Bunun mantıklı bir açıklamasını (MS fanboylugu yapmadan) izah edecek adama ödül olarak istediği donanımı hediye ederim. MS neden yıllar boyunca Root hesabıyla (Windows tarafında ismi administrator account) milleti elini kolunu sallayarak dolaştırdı? Windows çok kullanıldıgı için Windows virüsleri doğal olarak daha çok deniyor... Peki bu sistem zafiyet yaratmıyormuydu? Adam gibi kullanıcı hesap yönetimi olan sistemlerde zararlı programların root hesabı altında çalısılmıyorsa sadece home dizini içinde kalabileceğini ve elini kolunu sallayarak dolasamayacagını, sisteme vereceği zararın kısıtlı olacagını 15 yaşında çocuk bile biliyor.. UAC denen şeyi ta 2006'da Vista'ya koymayı ancak akıl edebildiler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

Windows'un elle tutulur yanı yok. Neresinden tutsan orası elinde kalır. Kullanıcıyı Admin hesabıyla yıllarca dolaştırmak ancak MS gibi gerizekalı bir şirketin işletim sisteminde mümkün olabilir. Bunun mantıklı bir açıklamasını (MS fanboylugu yapmadan) izah edecek adama ödül olarak istediği donanımı hediye ederim. MS neden yıllar boyunca Root hesabıyla (Windows tarafında ismi administrator account) milleti elini kolunu sallayarak dolaştırdı? Windows çok kullanıldıgı için Windows virüsleri doğal olarak daha çok deniyor... Peki bu sistem zafiyet yaratmıyormuydu? Adam gibi kullanıcı hesap yönetimi olan sistemlerde zararlı programların root hesabı altında çalısılmıyorsa sadece home dizini içinde kalabileceğini ve elini kolunu sallayarak dolasamayacagını, sisteme vereceği zararın kısıtlı olacagını 15 yaşında çocuk bile biliyor.. UAC denen şeyi ta 2006'da Vista'ya koymayı ancak akıl edebildiler...

Peki kaç kişi UAC' ı iptal etmeden windows kullandı? İnsanlar zırt pırt karşılarına çıkan uyarı pencerelerini istemiyorlar... Windows bilinçli olarak Admin hesabıyla çalışması istenilen bir sistemdi çünkü buradaki ikilem kolaylık ve rahatlık isteyen ev kullanıcıları ( windows kullanıcılarının çoğunluğu ev kullanıcıları) mı yoksa güvenlik mi? O yüzden ms bilinçli olarak kolaylığı tercih ediyor... Esasen burada hiç bilgisayarla karşılaşmamış insanlara bilgisayar kullanma alışkanlığı kazandıran bir sistemdi windows ve bunda da büyük başarı kazandığına inanıyorum. Yiğidi öldürün ama hakkını teslim edin...

• quote:

quote:

Windows'un elle tutulur yanı yok. Neresinden tutsan orası elinde kalır. Kullanıcıyı Admin hesabıyla yıllarca dolaştırmak ancak MS gibi gerizekalı bir şirketin işletim sisteminde mümkün olabilir. Bunun mantıklı bir açıklamasını (MS fanboylugu yapmadan) izah edecek adama ödül olarak istediği donanımı hediye ederim. MS neden yıllar boyunca Root hesabıyla (Windows tarafında ismi administrator account) milleti elini kolunu sallayarak dolaştırdı? Windows çok kullanıldıgı için Windows virüsleri doğal olarak daha çok deniyor... Peki bu sistem zafiyet yaratmıyormuydu? Adam gibi kullanıcı hesap yönetimi olan sistemlerde zararlı programların root hesabı altında çalısılmıyorsa sadece home dizini içinde kalabileceğini ve elini kolunu sallayarak dolasamayacagını, sisteme vereceği zararın kısıtlı olacagını 15 yaşında çocuk bile biliyor.. UAC denen şeyi ta 2006'da Vista'ya koymayı ancak akıl edebildiler...

Peki kaç kişi UAC' ı iptal etmeden windows kullandı? İnsanlar zırt pırt karşılarına çıkan uyarı pencerelerini istemiyorlar... Windows bilinçli olarak Admin hesabıyla çalışması istenilen bir sistemdi çünkü buradaki ikilem kolaylık ve rahatlık isteyen ev kullanıcıları ( windows kullanıcılarının çoğunluğu ev kullanıcıları) mı yoksa güvenlik mi? O yüzden ms bilinçli olarak kolaylığı tercih ediyor... Esasen burada hiç bilgisayarla karşılaşmamış insanlara bilgisayar kullanma alışkanlığı kazandıran bir sistemdi windows ve bunda da büyük başarı kazandığına inanıyorum. Yiğidi öldürün ama hakkını teslim edin...

Çok başka birşeyden bahsediyorsunuz bence. Bu tamamen zararlı bir alışkanlıgın MS tarafından kullanıcılara benimsetilmiş olmasından kaynaklanıyor. MS yıllarca PC kullanıcılarının alışkanlıklarını, piyasaya sürdüğü sakat güvenlik anlayısına sahip işletim sistemiyle şekillendirdi. En başından bu durum kullanıcılara benimsetilseydi UAC'ı kimse iptal etmezdi. Bir program kurarken izin alınması, karşınıza şifre girilmesini isteyen bir dialog kutusunun neresi kullanımı zorlaştırıyor anlamıyorum ki.. Sonunda formatı basmak zorunda kaldıgınızda daha çok uğraşıyorsunuz değil mi? Hatta bu Windows'da daha da kolay sadece bir izin veriyorum tuşuna tıklıyorsunuz ve bitiyor. MacOS'de Linux'de root şifresi girmeniz lazım. Bunu özellikle kapatan insanlar işte bu PC platformunda MS'in millete benimsettiği sakat kullanım alışkanlıgından senelerce muzdarip olmuş insanlardırlar. Bakın siz kendi ağzınızla MS'in bilgisayar dünyasına verdiği bir zararı daha söylediniz. MS sadece dandik işletim sistemi yazmıyor.. Kullanıcıların alışkanlıklarını şekillendirerek çok daha farklı zararlar yaratıyor. Hatta öyle bir duruma geliyor ki, kendi hatalarından döndükleri zaman, bu sefer kendi kullanıcıları o hataları kazandıkları kötü alıskanlık sayesinde bilinçsizce tekrarlamaya devam ediyorlar... MS'i ve Windows'u savunmanın iler tutar yanı yoktur. Dediğim gibi neresinden tutarsanız orası elinizde kalır...

Hülasası, Windows programlarına çok mecbur kalındıgı zaman Parallels Vmware gibi yerlede çalıstırıp iş bitince Win ortamından koşarcasına uzaklaşılması farzdır.. Oyun oynanmak isteniyorsa da, PS3'de Xbox'da oynanır. Yada illa PC oyunu oynamakta diretiliyorsa üzerine hiçbir program yüklenmemiş sırf bu amaç için kurulmuş dual boot windows kullanılıp, yine iş bitince koşar adım uzaklaşılır... Ha tersini de yapmak mümkün tabii.. Ama o zaman bol bol format atacak zamanınız, HDD üzerinde tuttugunuz dosyaları sık sık kaybedince üzülmeyecek kadar (Yedek almıyorsanız eğer) değersiz çalışmanız, her yüklenen programdan sonra DLL çöplüğüne dönen, şişerek ağırlaşan Windows'a tahamül edecek hoşgörülü yapınız ve sağlam sinir sisteminiz var demektir.. O'da bir tercihtir ve saygı duyarım ama tüm bu durumların savunulacak yanı yoktur.

Saygılar..

• quote:

Çok başka birşeyden bahsediyorsunuz bence. Bu tamamen zararlı bir alışkanlıgın MS tarafından kullanıcılara benimsetilmiş olmasından kaynaklanıyor. MS yıllarca PC kullanıcılarının alışkanlıklarını, piyasaya sürdüğü sakat güvenlik anlayısına sahip işletim sistemiyle şekillendirdi. En başından bu durum kullanıcılara benimsetilseydi UAC'ı kimse iptal etmezdi. Bir program kurarken izin alınması, karşınıza şifre girilmesini isteyen bir dialog kutusunun neresi kullanımı zorlaştırıyor anlamıyorum ki.. Sonunda formatı basmak zorunda kaldıgınızda daha çok uğraşıyorsunuz değil mi? Hatta bu Windows'da daha da kolay sadece bir izin veriyorum tuşuna tıklıyorsunuz ve bitiyor. MacOS'de Linux'de root şifresi girmeniz lazım. Bunu özellikle kapatan insanlar işte bu PC platformunda MS'in millete benimsettiği sakat kullanım alışkanlıgından senelerce muzdarip olmuş insanlardırlar. Bakın siz kendi ağzınızla MS'in bilgisayar dünyasına verdiği bir zararı daha söylediniz. MS sadece dandik işletim sistemi yazmıyor.. Kullanıcıların alışkanlıklarını şekillendirerek çok daha farklı zararlar yaratıyor. Hatta öyle bir duruma geliyor ki, kendi hatalarından döndükleri zaman, bu sefer kendi kullanıcıları o hataları kazandıkları kötü alıskanlık sayesinde bilinçsizce tekrarlamaya devam ediyorlar... MS'i ve Windows'u savunmanın iler tutar yanı yoktur. Dediğim gibi neresinden tutarsanız orası elinizde kalır...

Hülasası, Windows programlarına çok mecbur kalındıgı zaman Parallels Vmware gibi yerlede çalıstırıp iş bitince Win ortamından koşarcasına uzaklaşılması farzdır.. Oyun oynanmak isteniyorsa da, PS3'de Xbox'da oynanır. Yada illa PC oyunu oynamakta diretiliyorsa üzerine hiçbir program yüklenmemiş sırf bu amaç için kurulmuş dual boot windows kullanılıp, yine iş bitince koşar adım uzaklaşılır... Ha tersini de yapmak mümkün tabii.. Ama o zaman bol bol format atacak zamanınız, HDD üzerinde tuttugunuz dosyaları sık sık kaybedince üzülmeyecek kadar (Yedek almıyorsanız eğer) değersiz çalışmanız, her yüklenen programdan sonra DLL çöplüğüne dönen, şişerek ağırlaşan Windows'a tahamül edecek hoşgörülü yapınız ve sağlam sinir sisteminiz var demektir.. O'da bir tercihtir ve saygı duyarım ama tüm bu durumların savunulacak yanı yoktur.

Saygılar..
    Sen MS yi beğenmıyorsun ama dünyanın %89 u MS kullanıyor sanırım bu sende bir farklı olma isteği doğurmuş Yazılım hakkında çok bilgin yok bu belli oluyor ayrıca oyundan bahsetmıssın aa dur sahi ben knight online oynayabilirim xboxta -ps3'de online olarak + konusarak bf3 oynayabilirim + skyp vent açıp cs oynayabilrim sanırım xbox ve ps3 baya gelismsi :)) verdiğin örneklere bak windows ne demektir biliyormusun oyun oyna alt tab yap video izle hepsını bir arada yap mac'a bi ton para XBOx a bi ton para verme hepsını bir işletim sistemi üzerinde sağlam donanım üstünde calıstır demektir madem çekemıyorsunuz bu şirketi hiç konusmayın kardesım burda tartısmamız ne bill gates'in dünyanın en zengın oldugu gerçeğini değiştirir nede insanları en ucuz mac fiyatına full sıvı soğutmalı vs vs pc toplamaktan vazgeçirir :) insanlar ekran kartından kısarken sen mac + Xbox diyorsun nescafede 3 ü 1 arada nasıl kolaysa windowsta odur kardeşim %89 kanıtlamıs bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PWT -- 22 Nisan 2012; 12:52:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ErknOzyurt
    Sen MS yi beğenmıyorsun ama dünyanın %89 u MS kullanıyor sanırım bu sende bir farklı olma isteği doğurmuş Yazılım hakkında çok bilgin yok bu belli oluyor ayrıca oyundan bahsetmıssın aa dur sahi ben knight online oynayabilirim xboxta -ps3'de online olarak + konusarak bf3 oynayabilirim + skyp vent açıp cs oynayabilrim sanırım xbox ve ps3 baya gelismsi :)) verdiğin örneklere bak windows ne demektir biliyormusun oyun oyna alt tab yap video izle hepsını bir arada yap mac'a bi ton para XBOx a bi ton para verme hepsını bir işletim sistemi üzerinde sağlam donanım üstünde calıstır demektir madem çekemıyorsunuz bu şirketi hiç konusmayın kardesım burda tartısmamız ne bill gates'in dünyanın en zengın oldugu gerçeğini değiştirir nede insanları en ucuz mac fiyatına full sıvı soğutmalı vs vs pc toplamaktan vazgeçirir :) insanlar ekran kartından kısarken sen mac + Xbox diyorsun nescafede 3 ü 1 arada nasıl kolaysa windowsta odur kardeşim %89 kanıtlamıs bunu

Hoca saçmalıyorsun, bişeyin pahalı olması için hızlımı olması gerekiyor veya illa oyun mu oynaması gerekiyor. Ben oyun sevmiyorum, kaliteyi ve minimalizm i seviyorum, bana ne senin full tower kazma gibi kasandan. Benim için çevre kirliliğinden başka bişey değil. Ben o beğenmediğin mac te 50 tane uygulama açıp yine çalışırım, senin full tower kasan 10. uygulamada yarılmaya başlar işletim sisteminin acizliğinden. Daha adam gibi Firefox u açıpda 3-5 sekme ile kullanamıyor millet windows'ta.

Takılmışın mac in parasına, iyi o zaman 1 tane bmw alacağına git 10 tane şahin al, üst üste yapıştır, isuzu turbosu da takarsın hem daha ucuz hem daha hızlı olur. :)) Gidin biraz araştırın be kardeşim, bu cihaz burda pahalı. Bu ülkede ne pahalı değil ki, benzin malum 5 lira nerdeyse ve 4 lirası vergi. USA da mac dediğin cihaz hp ile, dell ile, packard bell ile aynı fiyat, hatta dell in daha pahalı modelleri bile var alienware üzerinden.

Neyse mevzu başka yerlere kaymasın. Herkes neyi seviyorsa veya ihtiyacı neyse onu kullanır. İnsan istedikten sonra herşeyi göçertir, sonuçta yapanda insan bunu. O güvenli bu güvensiz vs. tartışması da çok gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 22 Nisan 2012; 13:30:32 >

• Ben Windows'a karşıyım. Mac Pc tartışması yapmıyorum. O konu işin ayrı boyutu ve Mac donanımı yine avantajlıdır (PC kadar esnek upgrade imkanı dısında) ama şimdi o konumuz değil. Donanım üzerinden değil yazılım üzerinden konusuyorum. Windows'un mallıklarını çekmemek için linux terminaliyle muhatap olmak bile iyidir. Hem bilgisayar kullanmasını öğrenirsiniz. İkonlarla oraya buraya tıklamak yeri gelir terminalde tek komut verilerek yapılacak işten daha zor olabilir. Burada yine MacOS Windows ayrımı vardır. MacOS bu durumu elden geldigince bertaraf etmek için basitleştirilmiş bir GUI kullanır. Herşey olması gereken yere konumlandırılmıştır ki, samanlıkta iğne arayan Windows kullanıcısı gibi ikonlar arasında sürünülmesin, millet aradıgını hemen bulsun diye. Elinizdeki güzel donanımları 5 para etmez işletim sistemiyle harcamayın. Windows beş para etmez ve iğrendiğim birşeydir. Tamamen yazık bir işletim sistemidir. Standartlaşmış olması onu üstün kılmaz. O %89 karşıma gelip Windows iyi diye kendini yırtsa bana bunu kabul ettiremezler... %11 neyin ne oldugunu %89'dan daha iyi bildigi için zaten o %89'un arasına girmek istemiyor. MAC kullanısı MacOS pc kullanıcısı Wİndows dısında başka işletim sistemi kullanmalıdır... Kullanmak istemeyen de oturur formatını atar DLL çöplüğü içinde uğraşır yavaşlayan windows'un kahrını çeker denetim masasında ikon arar xp kullanıyorsa admin hesabıyla nete girer antivirüs yükler vs. vs vs. Bunları yapmaktan mutlu olunuyorsa Windows'da kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 22 Nisan 2012; 13:55:20 >

• quote:

Ben Windows'a karşıyım. Mac Pc tartışması yapmıyorum. O konu işin ayrı boyutu ve Mac donanımı yine avantajlıdır (PC kadar esnek upgrade imkanı dısında) ama şimdi o konumuz değil. Donanım üzerinden değil yazılım üzerinden konusuyorum. Windows'un mallıklarını çekmemek için linux terminaliyle muhatap olmak bile iyidir. Hem bilgisayar kullanmasını öğrenirsiniz. İkonlarla oraya buraya tıklamak yeri gelir terminalde tek komut verilerek yapılacak işten daha zor olabilir. Burada yine MacOS Windows ayrımı vardır. MacOS bu durumu elden geldigince bertaraf etmek için basitleştirilmiş bir GUI kullanır. Herşey olması gereken yere konumlandırılmıştır ki, samanlıkta iğne arayan Windows kullanıcısı gibi ikonlar arasında sürünülmesin, millet aradıgını hemen bulsun diye. Elinizdeki güzel donanımları 5 para etmez işletim sistemiyle harcamayın. Windows beş para etmez ve iğrendiğim birşeydir. Tamamen yazık bir işletim sistemidir. Standartlaşmış olması onu üstün kılmaz. O %89 karşıma gelip Windows iyi diye kendini yırtsa bana bunu kabul ettiremezler... %11 neyin ne oldugunu %89'dan daha iyi bildigi için zaten o %89'un arasına girmek istemiyor. MAC kullanısı MacOS pc kullanıcısı Wİndows dısında başka işletim sistemi kullanmalıdır... Kullanmak istemeyen de oturur formatını atar DLL çöplüğü içinde uğraşır yavaşlayan windows'un kahrını çeker denetim masasında ikon arar xp kullanıyorsa admin hesabıyla nete girer antivirüs yükler vs. vs vs. Bunları yapmaktan mutlu olunuyorsa Windows'da kullanılır.

Arkadaş ikon sana eğer zahmetse Everthing kullan olmadı mı ObjectDock kullan youtubede bak videolarına neymıs bakalım bunlar orta halli biri pc den anlasın programları denetım masasından değilde your veya revo uninstaller kullansın emın ol format olayı olmaz + Acronis İmage ile pc nın full komple pc acıkken oyun oynarken yedek alıyorum ve format olayı yok 6 dakikada yedek aldıgım biçimde yüklenıyor dediğim gibi windowstan anlamayan yakanır anlayan sever antivirüsü hergün yüklemıyor ki kardeşim ben acronisle format sonrası kurulcak herşeyi kurdum visual basic'e kadar ve 6 dakikada kuruyorum bu tamamen profesyonellik ile ilgili bende mac kullandım ama sevemedım arkadaş oyun oynanmıyor sırf internette sörf çizim vs vs zaten autocad ve catianın mac versionunu baya aradım sonunda ücretli almak zorunda kaldım :) yani mac makyajlı bayana benziyor

işletim sistemı demıssın arkadaş windows donanım ne kadar iyi ise o kadar yararlıdır sonuçta bu kelime işlemcileri , derleyicler ,yorumlayıcılar bu işletim sistemının bir kaç modülü donanım ne kadar hızlı ise windows o kadar verimli olur ayrıca işlemci overlock olarak neler neler cıkarmıs adamlar 8 ghz ile calısan islemci hangi apple yapmıs bunu :) dünya rekorları hep windows üzerinden oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PWT -- 22 Nisan 2012; 14:30:19 >

• quote:

quote:

Ben Windows'a karşıyım. Mac Pc tartışması yapmıyorum. O konu işin ayrı boyutu ve Mac donanımı yine avantajlıdır (PC kadar esnek upgrade imkanı dısında) ama şimdi o konumuz değil. Donanım üzerinden değil yazılım üzerinden konusuyorum. Windows'un mallıklarını çekmemek için linux terminaliyle muhatap olmak bile iyidir. Hem bilgisayar kullanmasını öğrenirsiniz. İkonlarla oraya buraya tıklamak yeri gelir terminalde tek komut verilerek yapılacak işten daha zor olabilir. Burada yine MacOS Windows ayrımı vardır. MacOS bu durumu elden geldigince bertaraf etmek için basitleştirilmiş bir GUI kullanır. Herşey olması gereken yere konumlandırılmıştır ki, samanlıkta iğne arayan Windows kullanıcısı gibi ikonlar arasında sürünülmesin, millet aradıgını hemen bulsun diye. Elinizdeki güzel donanımları 5 para etmez işletim sistemiyle harcamayın. Windows beş para etmez ve iğrendiğim birşeydir. Tamamen yazık bir işletim sistemidir. Standartlaşmış olması onu üstün kılmaz. O %89 karşıma gelip Windows iyi diye kendini yırtsa bana bunu kabul ettiremezler... %11 neyin ne oldugunu %89'dan daha iyi bildigi için zaten o %89'un arasına girmek istemiyor. MAC kullanısı MacOS pc kullanıcısı Wİndows dısında başka işletim sistemi kullanmalıdır... Kullanmak istemeyen de oturur formatını atar DLL çöplüğü içinde uğraşır yavaşlayan windows'un kahrını çeker denetim masasında ikon arar xp kullanıyorsa admin hesabıyla nete girer antivirüs yükler vs. vs vs. Bunları yapmaktan mutlu olunuyorsa Windows'da kullanılır.

Arkadaş ikon sana eğer zahmetse Everthing kullan olmadı mı ObjectDock kullan youtubede bak videolarına neymıs bakalım bunlar orta halli biri pc den anlasın programları denetım masasından değilde your veya revo uninstaller kullansın emın ol format olayı olmaz + Acronis İmage ile pc nın full komple pc acıkken oyun oynarken yedek alıyorum ve format olayı yok 6 dakikada yedek aldıgım biçimde yüklenıyor dediğim gibi windowstan anlamayan yakanır anlayan sever antivirüsü hergün yüklemıyor ki kardeşim ben acronisle format sonrası kurulcak herşeyi kurdum visual basic'e kadar ve 6 dakikada kuruyorum bu tamamen profesyonellik ile ilgili bende mac kullandım ama sevemedım arkadaş oyun oynanmıyor sırf internette sörf çizim vs vs zaten autocad ve catianın mac versionunu baya aradım sonunda ücretli almak zorunda kaldım :) yani mac makyajlı bayana benziyor

işletim sistemı demıssın arkadaş windows donanım ne kadar iyi ise o kadar yararlıdır sonuçta bu kelime işlemcileri , derleyicler ,yorumlayıcılar bu işletim sistemının bir kaç modülü donanım ne kadar hızlı ise windows o kadar verimli olur ayrıca işlemci overlock olarak neler neler cıkarmıs adamlar 8 ghz ile calısan islemci hangi apple yapmıs bunu :) dünya rekorları hep windows üzerinden oldu

Yahu dostum sen MS çalışanı falan mısın? :D Ben Windows kötüdür dedikçe sen koltuğunda hop oturuyor, hop kalkıyor gibisin.. Bana Windows'u savunma. Bak bir Linux dene, olmadı eski Mac bul biryerden OS X kullan bana kendin hak vereceksin. Daha önceki mesajına yanıt vermemiştim ama vereyim. Diyordun ki, hem MAC'e hem Xbox'a dünyanın parası verilir mi? Oyun işini PC'den ayrı şekilde halledersen sana düşük konfigürasyon bir MAC yada üzerinde sadece Linux barındıran bir PC yeter. Hemde PC'ye vereceğin ekran kartı parasına en az 5 yıl upgrade istemeyen konsolun olur. Ha sen sesli bilmemne oynanıyor diyorsun konsola çıkan oyunlar PC'ye burun ucuyla port ediliyor. Konsol zevkini bir kere alsan PC'nin yüzüne bakmazsın. Tabii PC'de ki grafik performansını ve o sesli oynadıgın ne oyunsa belki bulamayabilirsin ama alışırsan çok daha fazla zevk alacagından eminim. Adam dişçi olur, muayenehanesinde hastalarına röntgen çeker, Windows üzerinde çalısan programa muhtaçtır onu anlarım. Yada muhasebeci olur cins bir paket program kullanıyordur onu başka platformda çalıstıramaz kullanır onu anlarım... Siz Windowscular kendi kendinize eziyet ediyorsunuz. 5 para etmez işletim sistemine iyi diye kendinizi inandırmışsınız. Hiç denetim masasına işin düştü mü? Orada Windows servislerini açıp kapattın mı? Peki registry editor lazım oldu mu? En azından bilgisayarının DNS'lerini değiştirmeye kalksan oraya gireceksin buraya gireceksin özellikler diyeceksin tcp /ip ye çift tıklayacaksın ölme eşegim ölme. Bak bunu MAC'de Dock'a System prefences tıkla açılan panelde network iconuna bir kez tıkla DNS değiştirecegin yer kabak gibi karşında... Sadece 2 tıklamayla oraya ulaşıyorsun Windows'da o dedigim yere gelmek için kaç tıklama ve kafa karıştıran menu dolaşman gerekiyor? Bu sadece bir örnektir.. Makyajlı bayan sadece sana süslü görünmek için öyle yapılmamış... Aynı zamanda müthiş bir kullanım kolaylıgı var. 15 tane dock yüklesen bunu Windowsda bulamazsın... Demek istedigimi anladın mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 22 Nisan 2012; 15:43:41 >

• ikon değil beyler simge olucak :))

ErknOzyurt

Ücretli yazılım almak zorunda kalınmaz, amaç zaten satın almaktır, çalıp çırpmak değil. Ha paran yoksa o zaman linux kullanır ücretsiz alternatifleri tercih edersin, yada aynı şekil hem mac hem windowstaki eğer varsa aynı uygulamanın ücretsizini tercih edersin. Yapamıyorsan da çamur atmazsın. Şu an kullandığın windows bile korsandır muhtemelen. Tabi oynadığın oyunlarda.. Zaten Acronis e de para verip almışındır yedek almak için...

Neyse konuya daha fazla katılmıyım ben.. Çocuk muhabbetine döndü olay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

ikon değil beyler simge olucak :))

ErknOzyurt

Ücretli yazılım almak zorunda kalınmaz, amaç zaten satın almaktır, çalıp çırpmak değil. Ha paran yoksa o zaman linux kullanır ücretsiz alternatifleri tercih edersin, yada aynı şekil hem mac hem windowstaki eğer varsa aynı uygulamanın ücretsizini tercih edersin. Yapamıyorsan da çamur atmazsın. Şu an kullandığın windows bile korsandır muhtemelen. Tabi oynadığın oyunlarda.. Zaten Acronis e de para verip almışındır yedek almak için...

Neyse konuya daha fazla katılmıyım ben.. Çocuk muhabbetine döndü olay..

Yok ya windowsu crackle orj yaptım kusura bakma X Ülkesinde X Dolarken Benım ülkemde XXL Dolar :))) umarım bu örnek yeterli olmustur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PWT -- 22 Nisan 2012; 18:46:26 >
  • quote:

quote:

dünya rekorlarında bir soluklan yeğenim. dünyadaki süper bilgisayarların hiç biri windows ile çalışmaz zaten windowsun buna kapasitesi yetmez. valla bişey demiyeyim demiyeyim diyordum artık bunu da duyduktan sonra yeter dedim şu mesajı attım.

en.wikipedia.org
    TOP500 - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/TOP500

bilerek trollüyor buraları herhalde. korsan kullanamıyorum diye ağlıyor, hay allahım. aynı otobanda neden ben ters yönde gidemiyorum denemeye benziyor bu. normali o değil çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 22 Nisan 2012; 18:59:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

quote:

dünya rekorlarında bir soluklan yeğenim. dünyadaki süper bilgisayarların hiç biri windows ile çalışmaz zaten windowsun buna kapasitesi yetmez. valla bişey demiyeyim demiyeyim diyordum artık bunu da duyduktan sonra yeter dedim şu mesajı attım.

en.wikipedia.org
    TOP500 - Wikipedia

bilerek trollüyor buraları herhalde. korsan kullanamıyorum diye ağlıyor, hay allahım. aynı otobanda neden ben ters yönde gidemiyorum denemeye benziyor bu. normali o değil çünkü.

Umarım AMD FX i hangi işletim sistemi üzerinde denediğine karşı en ufak bir fikrin vardır kardeşim :))) 8 ghz hangi işlemci hangi isletim sistemi üzerinde görülmüs link at sana 300 liraya kadar istediğin donanımı alıcam

http://www.youtube.com/watch?v=UKN4VMOenNM izle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PWT -- 23 Nisan 2012; 0:56:04 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

quote:

quote:

Umarım AMD FX i hangi işletim sistemi üzerinde denediğine karşı en ufak bir fikrin vardır kardeşim :))) 8 ghz hangi işlemci hangi isletim sistemi üzerinde görülmüs link at sana 300 liraya kadar istediğin donanımı alıcam

http://www.youtube.com/watch?v=UKN4VMOenNM izle

ben sana süper bilgisayar diyorum sen bana amd bilmem x diyorsun. ayrıca o bahsettiğin tamamen donanımsal bir olay. linux da kursan aynı frekansı görürsün, windows da.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.