Şimdi Ara

Mac'in Artısı Ne? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
4
Favori
16.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ertanunver

ben sana süper bilgisayar diyorum sen bana amd bilmem x diyorsun. ayrıca o bahsettiğin tamamen donanımsal bir olay. linux da kursan aynı frekansı görürsün, windows da.

süper bilgisayardan kastın nedir su soğutmalı 4 gb ekran kartı i7 işlemci ? / neden linuxta denememisler o zaman :) windowsun puanlama sistemınden haberın var demı ne kadar iyi donanım o kadar stabil windows bu böyledir arkadasım sen macla aç bakayım GTA IV Kaç dk sonra kapanacak o pc bide su soğutmalı pc de ac bakalaım ne olcak zaten linuxa gelmıstır muhtemelen kaç yıl oldu gerek görmüyorlarki herhalde 3 yıl sonra cıkarıyorlar linuxa göre zaten insanları böyle windowsa bıraktılar :) linuxu kullanan adam oyun için kullanmaz iş için kullanıyor ama windows hepsi içindir herşeyi yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PWT -- 23 Nisan 2012; 1:13:40 >

• ya ne diyorsun arkadaşım yemin ederim gülmekten ölüyorum şu an. her yerden girdin çıktı saçma sapan sıvı soğutmaya filan daldın. biz ne diyoruz sen ne diyorsun. oyunu elbette oynayamazsın çünkü oyun şirketleri microsoftun sadece windowslara geliştirdiği grafik kütüphanesini kullanırlar o da directx dir. opengl ile yazılsa platform bağımsızlığından isteğin işletim sistemine uyarlayıp çalıştırırsın. kamyon ile neden pikniğe gidemiyorum diyorsun sen resmen. gidemezsin çünkü işi o değildir, aile arabasıyla gidersin.
  • verdiğin örnek çok saçma sen neden bahsettıgımı anlamadın arkadasım mac işetım sistemı sadece apple ürünlerinde verimli calısıyor ben sana ne diyom alcağın mac yerine sıvı soğutmalı pc yaparsın diyorum bende sana su örneği vereyim sen diyorsunki aile arabasıyla neden konteyner cekemiyorum çekemessın cünkü bu kamyonların isidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErknOzyurt

verdiğin örnek çok saçma sen neden bahsettıgımı anlamadın arkadasım mac işetım sistemı sadece apple ürünlerinde verimli calısıyor ben sana ne diyom alcağın mac yerine sıvı soğutmalı pc yaparsın diyorum bende sana su örneği vereyim sen diyorsunki aile arabasıyla neden konteyner cekemiyorum çekemessın cünkü bu kamyonların isidir

Hoca sen i7 yi matah bi pk mu sanıyorsun, herhalde yeni sistem topladın ondan çok övüyorsun, senin işlemcinin yarı frekansında çalışan 5 senelik xeon tokadı basar geçer senin i7 ye :))

Sen hayatında 12 çekirdek xeon işlemcili bir mac pro nun neler yapabildiğine şahit oldun mu da takıldın kaldın su soğutmalı i7 ye Neyle soğutursan soğut, 10/1 i işi birim zamanda anca yapar senin i7... Anlayana...

Sen şimdi hayatında quaddro fx yada firegl ekran kartıda görmemişindir, 3000$ civarı fiyatları, ama dur senin gtx580 daha hızlıdır dimi (su soğutmalı). Hatta sen triple falan takarsın GTA 4 oynamak için.

Girmeyecektim konuyada komedi muhabbetler dönmeye başladı :))

Ya bide merak ettim yaş kaç ??, böyle gta falan takılıyorsun... Benim oğlan 12 yaşında o bile bıraktı gta oynamayı da ondan merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 23 Nisan 2012; 14:03:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

quote:

verdiğin örnek çok saçma sen neden bahsettıgımı anlamadın arkadasım mac işetım sistemı sadece apple ürünlerinde verimli calısıyor ben sana ne diyom alcağın mac yerine sıvı soğutmalı pc yaparsın diyorum bende sana su örneği vereyim sen diyorsunki aile arabasıyla neden konteyner cekemiyorum çekemessın cünkü bu kamyonların isidir

Hoca sen i7 yi matah bi pk mu sanıyorsun, herhalde yeni sistem topladın ondan çok övüyorsun, senin işlemcinin yarı frekansında çalışan 5 senelik xeon tokadı basar geçer senin i7 ye :))

Sen hayatında 12 çekirdek xeon işlemcili bir mac pro nun neler yapabildiğine şahit oldun mu da takıldın kaldın su soğutmalı i7 ye Neyle soğutursan soğut, 10/1 i işi birim zamanda anca yapar senin i7... Anlayana...

Sen şimdi hayatında quaddro fx yada firegl ekran kartıda görmemişindir, 3000$ civarı fiyatları, ama dur senin gtx580 daha hızlıdır dimi (su soğutmalı). Hatta sen triple falan takarsın GTA 4 oynamak için.

Girmeyecektim konuyada komedi muhabbetler dönmeye başladı :))

Ya bide merak ettim yaş kaç ??, böyle gta falan takılıyorsun... Benim oğlan 12 yaşında o bile bıraktı gta oynamayı da ondan merak ettim.

GTA IV 'ı görmediğine kanaat getirdim hani yaklasık 1.7 patch ile 22 gb olan oyun ayrıca i7 işlemcım yok p4 işlemcim var tek çekirdekli :) ddr anakartım var yaşıma gelince 19 um + 3000 dolarlık ekran kartlarını örnek göstermıssın link atarsan sevinirim

al sana ekran kartı :) umarım bu gene cevap olmustur 3.000 dolarlık mıs sana 4.200 dolarlık yaklasık 10 bin tl lik ekran kartı daha neyi savunuyorsun kardeşim

• quote:

GTA IV 'ı görmediğine kanaat getirdim hani yaklasık 1.7 patch ile 22 gb olan oyun ayrıca i7 işlemcım yok p4 işlemcim var tek çekirdekli :) ddr anakartım var yaşıma gelince 19 um + 3000 dolarlık ekran kartlarını örnek göstermıssın link atarsan sevinirim

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/pny-quadro-2000-1gb-ddr5-128-bit-pci-ekspres-profesyonel-ekran-karti-2631.html

al sana ekran kartı :) umarım bu gene cevap olmustur 3.000 dolarlık mıs sana 4.200 dolarlık yaklasık 10 bin tl lik ekran kartı daha neyi savunuyorsun kardeşim

Ciddi iyi güldürüyorsun beni güzelim, devam et sen.. Ulen benim dediğim ekran kartını bana link atıyorsun daha ne diyim, ha ben fiyatını eksik söylemişim o ayrı.. Harbi sesli güldüm yani.. LOL mu deniyordu ondan işte..

• Erknozyrt bahsedilen olay senin bilgisayarlar hakkındaki bilgini aşıyo güzel kardeşim belki daha fazla kaynak okuyup konuyu baştan bir kez daha okumalısın ozaman senin ve bizim için daha güzel olabilir bu forum

Bu arada beyler bende bilgisayarıma hackintos kuruyorum amd x2 425 var çekirdek ve l3 bellek açıp phenom olarak 3.6ghz'da gayet stabil çatır çatır kullanıyorum os x 10.6.8'i ama 2 sorunum var 1'i windowsda kullandığım hdd'lerin 2sini sadece okuyo yazamıyo birini hiç okumuyor. Bir diğeride hd4830'u bir türlü doğru yükleyemiyorum yani fullhd çözünürlük ve animasyonları sorunsuz alabiliyorum ilk kurulumdan sonra ama reset atınca ramleri yanık bir vga'dan görüntü alıyormuş gibi oluyo osx için ekran kartı tavsiyesinde bulunabilecek varmı ?

• Diskler için paragon ntfs, ekran kartı da ucuz yollu 8600gt-9600gt olur. En sorunsuz kartlardır os x için. Bişey yüklemeden direk tanır.
  • ErknOzyurt Al güzel kardeşim, bu da beğenmediğin OPENGL :))

http://www.youtube.com/watch?v=baTdBZ3x704

http://www.youtube.com/watch?v=HC3JGG6xHN8

http://www.youtube.com/watch?v=XsOzyA9XWfI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 23 Nisan 2012; 21:18:06 >

• quote:

ErknOzyurt Al güzel kardeşim, bu da beğenmediğin OPENGL :))

http://www.youtube.com/watch?v=baTdBZ3x704

http://www.youtube.com/watch?v=HC3JGG6xHN8

http://www.youtube.com/watch?v=XsOzyA9XWfI

opengl kasarak ilerliyor bunu göremiyecek kadar fanatik mi oldun :)

http://www.youtube.com/watch?v=baTdBZ3x704 1.06 ya iyi bak dikkat gerektirmeden kastıgı belli diğerlerinde zaten anlıyorsun + videoda görüyoruz kastıgını oynarken kim bilir neler oluyor dimi

diğer linkleri izlemeye bile gerek duymadım

• 2smoke hocam 8800 - 9800 falan alsam aynı sıkıntıları yaşarmıyım acaba dual boot olarak kullanıyorum sistemi 9600 performans olarak beni tatmin etmiyecektir oyunlarda
  • quote:

opengl kasarak ilerliyor bunu göremiyecek kadar fanatik mi oldun :)

http://www.youtube.com/watch?v=baTdBZ3x704 1.06 ya iyi bak dikkat gerektirmeden kastıgı belli diğerlerinde zaten anlıyorsun + videoda görüyoruz kastıgını oynarken kim bilir neler oluyor dimi

diğer linkleri izlemeye bile gerek duymadım

DX üzerine kurulu bir işletim sisteminin OGL de performans düşüklüğü yaşaması kadar doğal bir durum yok. Ben onu FPS için değil çamur dediğin görüntü kalitesi için koydum. Seyretmediğin diğer videolarda daha bariz görünüyordu. Ordaki işletim sistemi linux yada os x olsaydı fps rahat 3 e katlardı. O yukarıda link verdiğin kart bile opengl ile render almak için. Şimdi o seyrettiğin videoda o testi yapan şahis o quadro ekran kartını kullanaydı dx11 ağlayacak opengl uçacaktı. Bunları yazıyorum ki kafanda bir fikir oluşsun boş boş konuşma diye ama biz ne anlatırsak anlatım neticede sen anlayabildiğin kadar anlıyorsun.

Şurda zaten kimse windows'un oyunlar üzerindeki baskın yönünü inkar etmiyor. Onu anlasan bile yeter..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 24 Nisan 2012; 0:48:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HWA@Atilla

2smoke hocam 8800 - 9800 falan alsam aynı sıkıntıları yaşarmıyım acaba dual boot olarak kullanıyorum sistemi 9600 performans olarak beni tatmin etmiyecektir oyunlarda

Onlarda olur, ben ucuz olsun diye dedim. 9600gt senin kartından geri kalmaz ama merak ettiğin oysa.
  • quote:

DX üzerine kurulu bir işletim sisteminin OGL de performans düşüklüğü yaşaması kadar doğal bir durum yok. Ben onu FPS için değil çamur dediğin görüntü kalitesi için koydum. Seyretmediğin diğer videolarda daha bariz görünüyordu. Ordaki işletim sistemi linux yada os x olsaydı fps rahat 3 e katlardı. O yukarıda link verdiğin kart bile opengl ile render almak için. Şimdi o seyrettiğin videoda o testi yapan şahis o quadro ekran kartını kullanaydı dx11 ağlayacak opengl uçacaktı. Bunları yazıyorum ki kafanda bir fikir oluşsun boş boş konuşma diye ama biz ne anlatırsak anlatım neticede sen anlayabildiğin kadar anlıyorsun.

Şurda zaten kimse windows'un oyunlar üzerindeki baskın yönünü inkar etmiyor. Onu anlasan bile yeter..

Zaten çamur oldugunu videoda'da gördük :)) arkadas linux os x olsaydı 3 katlardı ? buda güzel espiri olmus sımdı o sahıs quardro kullansaydı dx te hiçbir artıs olmayacak open gl ucacaktı yine güldüm :) bu aynen suna benzıyor

ali 20 yasındadır Annesi ile yasları toplamı 60 'tır 5 yıl sonra yasları toplamı kaç olur

verdiğin örneğin bu soruya göre cevabı sudur

65 olur ee annesinin yasını niye toplamadın

arkadasım demek istediğim quadro takınca dx 11 de fırlar yine opengl den bir adım önde olur bunu ne sen ne testler değiştirir :)

• Oldu canım seni kendi haline bırakıyorum artık. Üzüldüğüm tek şey bu gençliğin senin gibi kişileden oluştuğunu düşünmek. Yazık hemde çok yazık. Geleceğimizi kurtaracak gençlerin uzay çağındaki cehaletine bak.. Sizin gibi gençler oldukça biz bir 50 sene daha uzaya çıkamayız.. Tebrik etmek lazım sizi..

Senden bir tek bişey rica edecem, bak yarı yaşımdan küçüksün, bu ne demek ??, Sen parmak emerken ben PC başındaydım demek. Sen sen ol karşındaki insana değer ver. Bak ben senden ricaylan birşey isteyecem. Şimdi git o bana verdiğin linkteki kartın sayfasına bir bak, tüm sayafayı tara eğer şöyle oyun oynar böyle kaçar diyorsa gel söyle, sonra teknik özellikler sayfasında oyun performansı yazan yerin karşısında neden HAYIR yazıyor onuda bir araştır. Bize bir hayrın yok bari kendine olsun..
  • abi yazma ya valla canını sıkmaya değmez. adam bildiğin trollüyor konuyu. nereden nereye geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

abi yazma ya valla canını sıkmaya değmez. adam bildiğin trollüyor konuyu. nereden nereye geldi.

Konuyu okumadıgını anladım yada yarımyamalak öyle birşey işte :)
  • quote:

Oldu canım seni kendi haline bırakıyorum artık. Üzüldüğüm tek şey bu gençliğin senin gibi kişileden oluştuğunu düşünmek. Yazık hemde çok yazık. Geleceğimizi kurtaracak gençlerin uzay çağındaki cehaletine bak.. Sizin gibi gençler oldukça biz bir 50 sene daha uzaya çıkamayız.. Tebrik etmek lazım sizi..

Senden bir tek bişey rica edecem, bak yarı yaşımdan küçüksün, bu ne demek ??, Sen parmak emerken ben PC başındaydım demek. Sen sen ol karşındaki insana değer ver. Bak ben senden ricaylan birşey isteyecem. Şimdi git o bana verdiğin linkteki kartın sayfasına bir bak, tüm sayafayı tara eğer şöyle oyun oynar böyle kaçar diyorsa gel söyle, sonra teknik özellikler sayfasında oyun performansı yazan yerin karşısında neden HAYIR yazıyor onuda bir araştır. Bize bir hayrın yok bari kendine olsun..

Bak kardeşim her işte yaşlı olan daha cok bilir mantıgını geçelim meclistekileri attıkta uzayımız kaldı buda cok güzel hala umudun var Türkiye'den valla çok taktir ettim seni abi aylardır 4+4+4 ü arastıran bir ülke uzaya gidiyor :) başta ABD olmak üzere artık uzay için hava limanları açılmaya basladı Ekran kartına gelirsek orda oyun performansı hayır demesının sebebını düsündün mü

şöyle açıklayım

Örnek : 6850 BF 3 FULL OYNARSIN

O linkteki kart : BF 3 Full oynarsın

şimdi linkteki ekran kartının oyun bakımından 6850 ye daha ++++ bir performansı var mı tabiki yok :)

o ekran kartları 300 320 mb lik catia dosyalarını işlemek için üretilmis bir kart

• Anlaşıldı tamam.
  • Linux fanatikleri su katilmamis Nerd Apple fanatikleri de asiri derecede gorgusuzdur. Bu boyle ama bunun boyle olmasi Windows un kotu oldugu gercegini degistirmiyor.....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.