Şimdi Ara

Mac ID ile neler yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
23.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, eğitim için 6 aylığına yurt dışında bulunuyorum, kaldığım yurtta internet bağlantısı için bilgisayarımızın mac id'sini vermemiz gerekiyormuş, (Ethernet bağdaştırıcı yerel ağ bağlantısı fiziksel adresi) ben de verdim zorunlu olarak, ancak biraz rahatsız hissediyorum, saatte 300 mb'ı geçen download yaptığımızda 12 saatliğine internet erişimini kesiyorlar, tamam bu sorun değil zaten bunu kontrol altında tutmak için id'leri aldılar ama daha başka neler yapabilirler, mesela girdiğim siteleri kontrol edebilirler mi? veya dosyalarıma ulaşabilirler mi? Çünkü ağa girdiğimde dosyalarını paylaşıma kapatmamış veya olayın farkında olmayan kişilerin bilgisayarlarını ben bile görebiliyordum, sonra paylaşıma kapattım tabi ki hemen.

Ek olarak bağlantımız wi-fi değil, her odada bir kaynak giriş var, kabloyla bağlanıyoruz.

Bilgisi olanlar yardım edebilirse çok sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lindemann -- 26 Eylül 2010; 20:23:57 >

• Bu bi guvenlik onlemi olarak alınmıstır sonucta mac adresi cok degistirilebilen bisey degildir.İstersen degistirisin ama sizi takip etmek olacak bi olumsuz durumda tespitini yapmak için almıslardır.

SAYGILARLA
  • Mac ID'si sadece girişleri kontrol edilmek için alınmıştır.Mac ID'si tanıtılmamış bir bilgisayarla bağlanmaya çalıştığında bağlanamaz.Sadece kontrol amaçlı.Bilgisayarına,dosyalarına ve verilerine bağlantı sağlanamaz.
  • Sen mac id adresini vermesende o pirizi bilgisayara taktığın anda ana bilgisayar senin mac adresini görebilir Ben İTÜ öğrencisiyim, okulun yurdunda kalıyorum, bizlerde mac adresimizi bildirdik.

Ek olarak sen mac adresini versende vermesende senin bütün internet hareketini izlerler. Hatta bunun ana bilgisayarda kaydını tutarlar Bu sadece senin okulunda değil otellerde bile böyledir
  • Adi ustunde MEDIA ACCESS CONTROL yapilir :)
  • Bir yerin networküne bağlandığınızda PC nizde paylaşıma açık olan tüm dosyalara ulaşılabilir. Bunun MAC ID'nizi bilmeleri ile alakası yoktur.
    MAC ID nizi sizin internet çıkışınızı limitlemek ve loglamak için almışlardır.
  • mac idleri ana bilgisayardan veya switchlerden zaten öğrenebilirler. onların istedikleri hangi mac adresinin hangi isme ayit olduğunu öğrenmektir, zira yasal bir sıkıntı olursa mac sahibine çabuk ulaşmak için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS:GO ile İlgili Bir Anket
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortamda herhangi bir domain olmadığı yani kullanıcı bazlı yapılandırma yapamazlar. Ondan dolayı fiziksel adres üzerinden engelleme veya izin verme olayını yaparlar.... Aynı şekilde evdeki wireless modemlerde de mac adres filtreleme üzerinden izin verirseniz kimse internetinizi kullanamaz ağa bağlansa dahi...

Biraz network bilgin varsa o yurtta ki network'ta bir kaç ufak tefek programla harika şeyler yapabilirsin, arp table'ı görüntülemek veya diğer arkadaşların mac adreslerini öğrenmek çok zor bir şey değil...... Ama bu fiziksel adres yalnızca local network'te işe yarar internet ortamında bir anlamı yok...
  • Mac adresini her sekilde öğrenirler zaten. Senin girdiğin sitelere bakamazlar. Mahkemeden istek gelirse bakabilirler. Yoksa bakan sahsa yasal işlem başlatılır
  • mac adresi her bilgisayarda bulunur sen istemesende ögrenileblicek bşi zarar gelmez kontrol amaclı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.