Şimdi Ara

Mac'e yeni başlayanlara tavsiyeler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2014 model bir Macbook air 13" sahibiyim artık. Yıllardır windows'a alışmış bi bünye için oldukça karışık geldi.
    Baştan neler tavsiye edersiniz? Ne yapılmalı ne yapılmamalı? Mesela şu anda maveriks var güncellemeli mi? Neler yüklemeli?

• http://www.sihirlielma.com

Bu sitede gezinin derim, ben buradan öğreniyorum ihtiyacım olan herşeyi, 9 aydır mac mini kullanıyorum.
  • Trackpad i öğrenin hocam.
    Hareketleri öğrenince işleer baya kolaylaşıyor.
    Ayrıca nfts okuyucu indirin usb ler için.
    Ve caffeine diye bir program var uyku modunu engellemek için o da çok kullanışlı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bugun itibari ile macbook pro 13" MF840LL(TU) ile aranıza katıldım. paylaşım yaparsak herkes için iyi olacak. Kutusunda duruyor henüz hiç açılmadı. akşama kısmet inşallah..

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LostNdumb -- 18 Mart 2015; 16:28:30 >
  • genelde osx ile gelen app'ler oldukça başarılı ve kullanışlı, günlük kullanım için fazlasıyla yeterli.

6 senedir osx kullanıyorum şu an ekstra olarak kurulu programlar,

aperture(foto), transmission(torrent), vlc, trim enabler, ntfs for mac, air video server(ağ üzerinden mac'teki filmleri iPhone,ipad'te izleme), the unarchiver(zip), memory clean, mail tab, twitter, tumblr.

ayrıca bettertouchtool kullanmanı tavsiye ederim trackpad ile yapacağın işlemleri genişletebilirsin, magic mouse ile de uyumu mükemmeldir ilerde mouse alırsan mutlaka magic mouse olsun derim.
  • LostNdumb kullanıcısına yanıt
    hocam hayırlı olsun bende dusunuyorum almayı fakat 13 ınchte bıraz kararsızım cokmu kucuk ekranı sımdıkı bilgisayarım 15 ınch alırsam kucuk gelıcek alısamıcam dıye korkuyorum acaba abartı fark varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harpooner

http://www.sihirlielma.com

Bu sitede gezinin derim, ben buradan öğreniyorum ihtiyacım olan herşeyi, 9 aydır mac mini kullanıyorum.

http://www.sihirlielma.com katılıyorum bu site her yeni mac kullanıcısı için olmazsa olmazdır. Mutlaka göz gezdirin her sorunuza cevap bulacaksınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dün akşam ilk kez kullandım ve inanılmaz rahat ettim. İlk kez bir mac bilgisayar kullanmama rağmen 1-2 saat sonra alıştım diyebiliriz. Ekran bence yeterli boyutta. 15" almayı daha önceden düşünüyordum ama suan için gereksiz gözüküyor gözüme.
  • Sihirlielma acayip bi derya eniz olmuş yahu çok iyi :)
  • Arkadaşlar bi yerden yaptım iptal ettim şimdi bulamıyorum.

Masaüstünde sağ üst köşede hdd'nin simgesi vardu ve bi usb bellek takınca falan oraya otomatik simgesi geliyordu. Nerede bunun ayarı?

Bu arada, track pad'in kısayollarına bayıldım, acayip kullanışlı bi sistemi var.
  • PHI kullanıcısına yanıt
    Iptal ettiğiniz muhtemelen harici diski Time machine için formatlama uyarısıDır.

Diski takın daha sonda Finder ı açın. sağ tarafta menu var orada disk gözükür. Sürekle bırak ile masaustune sürükleyin. tam Emin değilim ama bu şekilde masaustunde görebilirsiniz.

Not: Masaüstü, belgeler gibi klasörler dediğim şekilde masaüstüne sürükleniyor. harici diskler için denemedim.

Tavsiye olarak;
    VLC Media player
    Istats Menus
    VMware fusion 7
    App cleaner
    the unarchiver
    öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 20 Mart 2015; 20:22:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L[A]hor

Iptal ettiğiniz muhtemelen harici diski Time machine için formatlama uyarısıDır.

Diski takın daha sonda Finder ı açın. sağ tarafta menu var orada disk gözükür. Sürekle bırak ile masaustune sürükleyin. tam Emin değilim ama bu şekilde masaustunde görebilirsiniz.

Not: Masaüstü, belgeler gibi klasörler dediğim şekilde masaüstüne sürükleniyor. harici diskler için denemedim.

Tavsiye olarak;
    VLC Media player
    Istats Menus
    VMware fusion 7
    App cleaner
    the unarchiver
    öneririm.

Dediğim o değil.
    Bir flash disk takında masa üstünde otomatikman kısayolu görünüyor. Çıkarınca kayboluyor.
  • PHI kullanıcısına yanıt
    Bilmediğim yerden geldi :/

• Gus Fring kullanıcısına yanıt
    Kurcalarken keşfetmiştim :) Teşekkürler

Trackpad hakkında bir şey soracağım.

Şimdi bu nane aşırı kullanışlı. Çok dizüstü kullanmadım ama kullandıklarım arasında en iyisi. Mouse ihtiyacı hissettirmiyor asla. Yalnız bi eksikliği var, track pad'e çalışılan pencereyi aşağıya alma kısayolu atanabiliyor mu ya da öyle bir şey var mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gus Fring

yok ama sol üstteki sarı yuvarlağa basmaktansa pencere başlığına çift tıklayarak pencereyi aşağıya almak daha pratik olacağı için bu seçeneği etkinleştirebilirsiniz. yani windowsta pencere başlığına çift tıklayarak tam ekran yapmak burda simge durumuna küçültmek gibi. bunu da sistem tercihleri -> dock bölümünden yapabilirsiniz.

Onu yaptım zaten o aktif ama yine de bi trackpad kısayolu arıyor insan :)
  • arkadaşlar ben de aranıza katıldım macbook pro retina i5 128 gb sd 8gb ram ama bu cıhazla kacak program yuklememk mumkun degılmı hep itunes den mı ındırecegız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElwinVanDyke

Tavsiye olarak;
    VLC Media player
    Istats Menus
    VMware fusion 7
    App cleaner
    the unarchiver
    öneririm.
    VMWare Fusio 7, parallels kadar performans veriyor mu ? VirtualBox bu konuda rezalet çünkü. @L[A]hor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ---CnR--- -- 22 Mart 2015; 17:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ---CnR---

VMWare Fusio 7, parallels kadar performans veriyor mu ? VirtualBox bu konuda rezalet çünkü. @L[A]hor

Dün parallels yükleyip win 8.1 kurdum. Bir harika cidden. Hele coherence denen olay mac içi windows resmen
  • ---CnR--- kullanıcısına yanıt
    Virtual box tam bir fiyasko. Onun yüzünden neredeyse geri verecektim MacBooku.

Allahtan VMware i buldum bir blog yazarı arkadaşım sayesinde. Performans olarak muhteşem Diyebilirim. Visual Studio kullanıyorum hiç bir kasma sorunu olmadı. Bilgisayar Bileşenleri de 2 gb ram ve 2 çekirdek işlemci. Debug yapacağım zaman veya ağır bir işlem yapacaksam 4 gb ve 3 çekirdek yapıyorum Fazlasıyla yetiyor.

Hem mac os x kısmı hemde Windows kısmı performans açısından normalden farksız çalışıyor.

Oyun hiç denemedim o konuda bir fikrim yok açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 22 Mart 2015; 19:21:24 >
  • Orijinalleri pahalı olduğu için şu tarz çin malı çeviriciler problem çıkarır mı? Kullanan var mı?
    http://www.buyincoins.com/item/1321.html
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.