Şimdi Ara

Maaş bordrosu ve kredi (Durum ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
18.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi şöyle açıklayayım.Ben hastanede sağlık çalışanıyım 1 senedir çalışıyodum. Eski işyerimden çıktım ve şu anda başka bir yerde çalışıyorum. Maaş 1500 tl. Ama işe yeni girdiğim için şu anda henüz 10 günlük maaş aldım. Yani bordroda 10 günlük maaş 316 tl yazıyo. O da bordroda asgeri ücretten gösterdikleri için. Yani tam bordro olsa 900 tl civarı gözükecek. Şimdi ben maaşımı teb den alıyorum. Teb'e bu 10 günlük bordroyla gitsem 316 tl gözüken bordo 3 bin tl kredi alabilirmiyim. Sonra geri çevirmesinler bordroda 316 tl yazıyor diye. Ama şu da var bordroda 316 tl yazıyo ama ayriyeten bordroda 9 günlük çalışma maaşı olarak gözüküyor 316 tl. Yani teb direk bordrodaki 316 tl yemi bakar. Yoksa maaşımı oradan aldığım için onlar maaşımın 1500 tl olduğunu bildikleri için (sonuçta çalıştığım hastanede bildirmiştir maalımın 1500 tl olduğunu) direk maaşa bakıptamı verirler. Eğer 316 tl'ye bakarlarsa işim zor. Maaşa bakarlarsa verirler diye düşünüyorum 3 bin tl. Lütfen yardım edin. Tam bordroyu ayın 5'inde alıcam ama bekleyemem o zamana kadar acil lazım.

• up?
  • Sadece aldigin maas degil,daha onceden kredi,kredi karti kullanimi,odemeler vs seyler goz onunde bulunduruluyor yani kisacasi kredi puanina bakiliyor eger sicil temiz ise cikabilir diye dusunuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Sadece aldigin maas degil,daha onceden kredi,kredi karti kullanimi,odemeler vs seyler goz onunde bulunduruluyor yani kisacasi kredi puanina bakiliyor eger sicil temiz ise cikabilir diye dusunuyorum.

10 aydır çok düzenli şekilde kredi kartı kullanıyorum ve ödeme yapıyorum. hem iş bankası hemde başka bir bankaya ödüyorum. mesela ayın 10 unda kesiliyorsa aynı gün yatırdım hep. Hiç gecikme yok. Beni asıl sıkan durum maaş bordrosunu tam olmaması. Merak ettiğim ise acaba maaşı aldığım banka bordrodaki 316 tl yi görücek düşük görücek. Ama onlar sonuçta benim maaşımın 1500 tl olduğunu biliyolardır. O yüzden diyorum verirlermmi?
  • Cikmasi muhtemel, 3.000tl cok ciddi bi para degil sonucta.hem maas musterilerine kiyak gecer bankalar.siz sansinizi deneyin derim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: firtikk

Cikmasi muhtemel, 3.000tl cok ciddi bi para degil sonucta.hem maas musterilerine kiyak gecer bankalar.siz sansinizi deneyin derim..

Şöyle bir durum var şimdi bankalar tarafından reddilmekte kötü durum. Ben 1 sene önce hiç kredi kartı kullanmamışken o zaman maaşlım 850 tl idi 850 tl bordroyla başvurmuştum akbank reddetmişti. Yani reddedilincede banklar şüpheye düşüyor Ve ileriyi etkiliyor. Benim merak ettiğim sadece bunlar benim maaşımın 1500 tl olduğunu görücekler mi onu da dikkate alıcaklar m yoksa bordroda ki 316 tl ye baksam bende vermem:) Ama bordroda ayriyeten 9 iş günü maaşı olarak 316 tl yazıyor. Ne biliyim detaylı araştırırmı banka yoksa. Bu ne lan 316 tl maaşmı olur diyip reddederlermi. ELimde şu anda evraklar hazır yarın teble görüşücem gidip. Bakalaım müşteri temsilcisi ne diyecek. İnşallah olur.

• Başka bilgisi olan yokmu bu kredi durumuyla ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kredi siciliniz dediğiniz gibiyse maaş bordrosu götürmeden de birçok özel bankadan kredi alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 17 Ocak 2013; 18:06:43 >
  • Ya aslinda bana suan basvursam ne kadar kredi verirler hep merak ettim 3 kredi kartim var 1500 ustu bir kere bile cezaya sokmadim ve assgi yukari 8-9 bankayla calistim gerek vadesiz hesap gerek vadeli falan 10.000 filan verirlermi acaba araba alirim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Genelde işyerinde 6 aydan yeni olunduğunda bankaların çoğu kredi vermez.
    2.Nasıl yani hesabınıza 1500 mü yatıyor? Böyle bir yanlışlık yapmıyordur umarım işveren.
  • 3 bin tl kredi alsan ne olur almassan ne olur ihtiyacın varsa alacağın her neyse git kredi kartınla taksitle alırsın zaten :) hem o 3 bin tl kredinin bilmem kaç lira dosya masrafı+faizi var :) 200-300 tl sini düş en baştan :)
    ödemen zaten düzenliymiş ki kart limitin 3 bin tl üzeri olması lazım senin bu durumda :)
    ben yıllardır akbank kartı kullanırım bende hiç son ödeme günü bile gelmeden düzenli ödedim borçlarımı 10 bin tl limitli kart 10 bin tl nakit çekme limitim var ama ne gereği var taksit dururken :)
    artık bu zamanda nakit para kullanılmıyor bile bence komple kaldırılmalı paralar sanal paralar olmalı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 17 Ocak 2013; 18:28:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

3 bin tl kredi alsan ne olur almassan ne olur ihtiyacın varsa alacağın her neyse git kredi kartınla taksitle alırsın zaten :) hem o 3 bin tl kredinin bilmem kaç lira dosya masrafı+faizi var :) 200-300 tl sini düş en baştan :)
    ödemen zaten düzenliymiş ki kart limitin 3 bin tl üzeri olması lazım senin bu durumda :)
    ben yıllardır akbank kartı kullanırım bende hiç son ödeme günü bile gelmeden düzenli ödedim borçlarımı 10 bin tl limitli kart 10 bin tl nakit çekme limitim var ama ne gereği var taksit dururken :)
    artık bu zamanda nakit para kullanılmıyor bile bence komple kaldırılmalı paralar sanal paralar olmalı :)

Kredi kartım var iş bankasına ama 1800 tl limitli onun şu anda içinde kullanılabilire 500 tl var yani ona borç ödüyorum. Alıcağım birşey var 2500 tl kredi kartı başvurusu yaptım tebden ama limit olarak 1000-1500 tl arası birşey vericekler biliyorum. Kredi çekme sebbeim o . Yüksek limitli kart vermiyolar nedensen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Egeli lodos

1.Genelde işyerinde 6 aydan yeni olunduğunda bankaların çoğu kredi vermez.
    2.Nasıl yani hesabınıza 1500 mü yatıyor? Böyle bir yanlışlık yapmıyordur umarım işveren.

6 ay olayını bende duydum. Şöyle söylüyüm 1.5 senedir sigortam kesintisiz yatıyor. Eski işyerimden 18 aralıkta çıktım yeni işyerime 21 aralıkta girdim. Arada sadece 3 günlük sigorta kesintisi var. Bunuda artık sorun etmesinler ya. 3 bin tl acil lazım. Ayriyeten hesaba 1500 tl yatmasını neyi garip anlamadım ben? Maaşım 1500 tl çünkü.
  • Alamazsın bir işyerinde ne kadar zamandır çalıştıgına da bakıyorlar ama 3 bin lira için belki bi ihtimal verebilirler lakin bordronu işyerinden kaşe ve imzalatmalısın
  • Ben olsam kredi vermezdim.ama 1000 tl kmh acardim .
  • Şöyle yapabilirsin kredi başvurusu yerine limit yükseltimi yaptır hem daha kolay olur hemde işini görürsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThêRev.SuLLivan

quote:

Orijinalden alıntı: Egeli lodos

1.Genelde işyerinde 6 aydan yeni olunduğunda bankaların çoğu kredi vermez.

6 ay olayını bende duydum. Şöyle söylüyüm 1.5 senedir sigortam kesintisiz yatıyor. Eski işyerimden 18 aralıkta çıktım yeni işyerime 21 aralıkta girdim. Arada sadece 3 günlük sigorta kesintisi var. Bunuda artık sorun etmesinler ya. 3 bin tl acil lazım. Ayriyeten hesaba 1500 tl yatmasını neyi garip anlamadım ben? Maaşım 1500 tl çünkü.

Önemli olan sigortanın sürekli olup olmaması değil o işyerindeki 6 ay kıdemindir. 1 2 aylık bir çalışan isen banka bunu riskli bulur. Çünkü 6 ayı geçmiş bir çalışan ile yeni girmiş bir çalışan arasında çıkarılma şansı farklıdır. Bu yüzden nerdeyse tüm bankalar 6 ay dolmadan kredi vermezler

Bordron asgari ücret ise bankayada asgari ücret yatar farkını elden alırsın. İşleyiş bu şekildedir. İşyerinin sigortasız işci çalıştırmasından daha ağır bir yükü vardır bunun şikayet veya tespit konusu olduğunda. Şikayet veya dava konusu edersen %100 kesin olarak geriye dönük sigortan 1.500 lira üzerinden hesaplanır ve hak edersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.