Şimdi Ara

Et Sote Tarifi [Nétwork]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Et Sote Tarifi


    Malzemeler
    ~300-350 gr. kuşbaşı dana eti
    3 adet orta boy domates
    6-7 büyük ya da muadili miktarda sivri biber
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı toz biber
    1 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım litre sıcak su

    Not: Evde tesadüfen koyun kuşbaşı olduğu için tam beklediğim lezzeti alamadım. Zira çoğu koyun mutlaka koku, aşırı yumuşaklık, yağlı olma durumu olduğu için asla dana lezzetini yakalayamıyor.

    Tarifi
  • Kullanacağımız dana etini küp şeker boyutunda kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.
  • Domateslerden 1 tanesini mikserde suyunu çıkartıp diğer 2 tanesini küp küp doğruyoruz.
  • Sivri biberleri küçük küçük doğruyoruz.
  • Mikserde çektiğimiz domatesi tencere koyup doğranan biberle ile orta ateşte kavuruyoruz. Biberler kendini salmaya başladığında küp küp kesilmiş domatesleri atabiliriz.
  • Domates ve biber kavrulurken 1 bardak sıcak su ve kuşbaşı eti tavada haşlıyoruz.
  • Orta ateşte harmanlanan domates ve biber içeriğine toz biber, karabiber, tuz ve zeytinyağını belirtilen ölçülerde atıyoruz.
  • Harmanlanan karışıma haşlanan etleri atarak kısa bir süre karıştırıp yarım bardak sıcak su eklyoruz ve kapağını kapatarak orta ateşte 15-20 dk. kadar pişiriyoruz.
  • Pişen yemeği 15 dk. kadar oda sıcaklığında kapağı kapalı şekilde dinlendiriyoruz.


    Sonuç
     Et Sote Tarifi [Nétwork]



    Başlangıç: 19:20 - Bitiş: 20:30 - Servise Hazır: 20:45
    ~Tahmini yaklaşık süre 1,5 saat.


    Afiyet olsun.
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Domates değil de sadece soğan ve yeşil biber koysan daha güzel olur.

    Edit : Etler yandı heralde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 12 Eylül 2013; 21:55:16 >
  • Fotoğrafı çektimde makinede kaldı unutmazsam yatmadan atarım.
  • Fotoğrafı ekledim. Bonus olarak makarna da var.
    Bu arada evde tesadüfen koyun kuşbaşı olduğu için tam beklediğim lezzeti alamadım. Zira çoğu koyun mutlaka koku, aşırı yumuşaklık, yağlı olma durumu olduğu için asla dana lezzetini yakalayamıyor.
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık nefis gözüküyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Teşekkürler hocam.
  • Eline sağlık ben çok et yemiyorum ama en sevdiğim makarnadan yapmışsın canım onu çekti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    Fotoğrafı ekledim. Bonus olarak makarna da var.
    Bu arada evde tesadüfen koyun kuşbaşı olduğu için tam beklediğim lezzeti alamadım. Zira çoğu koyun mutlaka koku, aşırı yumuşaklık, yağlı olma durumu olduğu için asla dana lezzetini yakalayamıyor.

    +1

    Birde yağlı oluyor ve dağılıyor dana eti ayrı güzel zaten yemekte bir acayiplik var diyorum meğer kuzu etiymiş elinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Synyster®

    Eline sağlık ben çok et yemiyorum ama en sevdiğim makarnadan yapmışsın canım onu çekti

    Filiz marka yumurtalı makarna. İçinde yalnızca tereyağ ve tuz var, başka bir şey yok. Benim de favorim.

    @Arkheramos
    Dana etinin yeri başka. Arada yağlar sırıtıyor flaşlı çekince farkediliyor. İlk mesaja not olarak ekledim.




  • Koyun etini sevmem ama güzel gözüküyor. Sunum çok önemli siz de gayet güzel hazırlamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine sağlık kardeşşşşşş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlıklı beslenmiş uygun cins koyunun eti sığıra göre herhangi bir olumsuzluk içermez kokmaz besicilerin ete hacim kazandırmak amaçlı mayalı yemler hormon gibi ekonomi odaklı lüzumsuz beslenme sebebi ile bu hali alır koyun etini temin ettiğiniz yeri yer muteber ise cinsi değiştirin besi değil kültür ırklarını tercih edin.
  • Eti haşlama kısmını anlayamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanitas

    Eti haşlama kısmını anlayamadım

    Haşlamayı mı yoksa neden haşladığımı mı anlamadın?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanitas

    Eti haşlama kısmını anlayamadım

    Haşlamayı mı yoksa neden haşladığımı mı anlamadın?

    Nasıl haşlayacağımdı ama çözdüm.Daha yeni tarifteki yemeği yaptım Harika oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanitas

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanitas

    Eti haşlama kısmını anlayamadım

    Haşlamayı mı yoksa neden haşladığımı mı anlamadın?

    Nasıl haşlayacağımdı ama çözdüm.Daha yeni tarifteki yemeği yaptım Harika oldu.

    Afiyet olsun o halde ki olmuş zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanitas

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    quote:

    Orijinalden alıntı: sanitas

    Eti haşlama kısmını anlayamadım

    Haşlamayı mı yoksa neden haşladığımı mı anlamadın?

    Nasıl haşlayacağımdı ama çözdüm.Daha yeni tarifteki yemeği yaptım Harika oldu.

    Afiyet olsun o halde ki olmuş zaten.

    Ne yalan söyleyeyim tarif için çok dua ettim.Mükemmeldi




  • sanitas kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf çekseydin iyiymiş ama hadi bu seferlik öyle olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nétwork

    Fotoğraf çekseydin iyiymiş ama hadi bu seferlik öyle olsun.

    Yakın zamanda yapacağım birdaha.O zaman çekerim fotoğrafı.Sözüm olsun şimdiden
  • et yerine tavuk kullansak peki?

    edit: öğrenciyim :\



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HmB_SaL -- 22 Ekim 2013; 20:33:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.