Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: _fırtına_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.108
Cevap
28
Favori
803.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü


(En Son Oy Tarihi: 26.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • akü ömrü en fazla ne kadardır ve en iyi akü markası hangisidir?
    mutlu,delphi,inci en iyi diye bildiklerim,sizin tercihiniz hangisi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_er -- 23 Aralık 2006; 10:52:24 >



  • Akunuzun %100 sarjli oldugunu varsayalim. Kapasitesi de 60 Ampersaat olsun. Eger kisa farlari acik unuttuysaniz 55W*2=110 W .Buna birde arka ve on parklarla plaka lambasini ekleyelim 5*5W=25W
    Akuden 135W,yani 135/12.3=11A akim cekiliyor. (ortalama olarak, cunku aku gerilimi aku tam sarjli iken 12.8 V civarinda olup bosalinca 12 ye dusmekte)


    Aku 60 Ampersaat oldugundan 60/11 = 5.45 saatte akunun bitmesi normal,birak 24 saati.
    Bu arada akunun omru aracta fazla akim ceken standart disi ekimpmanlar olmadiginda genellikle mars yapma suresine baglidir,cunku mars sirasinda 300A civari bir akim cekilir. Ornek vermek gerekirse 10 dakikalik bir mars akuyu komple bitirecektir. Eski ve bakimsiz otomobillerde uzun mars yapildigi icin akuler 3-4 sene dayanirdi.Simdi dizeller bile tek marsta calistigindan 6-7 sene gidebiliyor iyi bir aku.

    Orijinali 45Ah olan aku yerine 60Ah olanin takilmasinin herhangi bir sakincasi yok. Ancak aracta motor calismazken akuyu bitiren donanimlari kullanmiyorsaniz veya motor tek seferde calisiyor,uzun uzun mars yapmak gerekmiyorsa fazladan yuksek Ah'li aku almak gereksiz bence. Ancak mikserli sistem LPG kullanip araclarini benzinle calistirmayanlar(ozellikle soguk havalarda)uzun mars yapmalari gerektiginden 60, hatta 72Ah lik aku takiyorlar.
    ****************************************************************************
    1 - Varta Akü Üretim Tarihi: Rakam ve harften oluşan "4 karakterli" bir kodla veriliyor. Örneğin, benim yeni aldığım Varta akünün üretim tarihi 196G idi. Bu kod eksi (-) kutup civarına işlenmiştir.

    İlk iki rakam günü, üçüncü rakam yılı ve harf ayı belirtiyor.

    19 : 19. gün
    6 : 2016 yılı
    G : Temmuz ayı

    Örnekte verilen kod, akünün 19 Temmuz 2016 tarihinde üretildiğini gösteriyor. "Ay" sıralaması ise şu şekildedir:

    A: OCAK
    B: ŞUBAT
    C: MART
    D: NİSAN
    E: MAYIS
    F: HAZİRAN
    G: TEMMUZ
    H: AĞUSTOS
    J: EYLÜL
    K: EKİM
    L: KASIM
    M: ARALIK

    Not: "I" harfi, rakamlarla karışmaması için ihmal ediliyor. Böylece "A", ilk ay (OCAK)"; "M" ise son ay (ARALIK) oluyor.
  • http://www.abdulkadirozcan.com.tr/uploadimg/pricelistx/liste/aku.htm

    Burada mutlu akulerin fiyatlari var. Piyasa fiyatlari da buradakilere cok yakin. Ben gecen sene 60Ah akuyu 70 milyona almistim biraz pazarlikla. Listede 88 milyon diyor. 1 sene gecti olmustur o kadar :)

    Dedigim gibi aracinizda ekstra donanim olmadiktan ve uzun mars yapilmadigi surece buyuk kapasiteli aku almanin faydasi olmadigi gibi pahali oldugu icin fazladan bos yere para verilmis oluyor.


    Aracimin motorunu iyice bakimli konuma getirdim simdi sogukta bile enjeksiyonlu motorlar gibi marsa basar basmaz calisiyor.Birdahaki sefere orijinal akusu olan 45Ah lik aku alacagim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: serkes

    internette fiyatları nasıl öğrenebilirim. bilen yokmu???





  • Peki arkadaşlar Black & Decker'in Akü Bakım ürünleri var, bunu monte ettirsek akü ömrü bitene kadar akü bitme sorununa çözüm olur mu?




    http://www.blackanddecker.com.tr/automotive/productdetails/catno/BDV080/





  • kesinlikle yerli markada İnci akü..
    yeni nesil gümüş alaşımlı aküyü 15 milyon dolarlık yatırımla 2005 yılında Türkiye'de ilk üreten İnci aküdür..
    http://www.inciaku.com/pages/tr-tr/kurumsal/tarihce.aspx

    bugünlerde reklamlarda sıkça görünen Mutlu Akü yeni (???) gümüş alaşımlı aküsünü geçtiğimiz
    günlerde lanse etmiştir ve 2 gün önce de sitesinde duyurmuştur....

    http://www.mutlu.com.tr/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _crash_

    Peki arkadaşlar Black & Decker'in Akü Bakım ürünleri var, bunu monte ettirsek akü ömrü bitene kadar akü bitme sorununa çözüm olur mu?




    http://www.blackanddecker.com.tr/automotive/productdetails/catno/BDV080/

    resimde görülen akü şarz cihazı deyilmi?şarj cihazı sadece şarj işinde kullanılır.başka bir artısının olacağını sanmıyorum.uzun süre yatan aracın aküsü boşalmasın diye kullanılabilir.tabi uygunluğu ve şarj yapma tekniği bilindikten sonra.ŞARJ YAPILAN AKÜNÜN KAPAKLARINI MUTLAKA ÇIKARIN.(çıkan gaz(H)alev alırsa akü ve çevresindeki insanlar zarar görebilir)




  • Merhabalar...

    3buçuk-4 sene evvel aracima inci akü takilmişti. (12v 60ah) bugün itibariyle tamamen bitmiş durumda.

    İşin garibi hiç şarj olmadi. Vurdurarak çalişabildi. Ancak araç stop ettirildiğinde birdaha çalişmadi. Tekrar vurdurmak gerekti.

    İlk kez şarj olmadan bir kerede tamamen bitmiş bir akü gördüm

    4 sene evvelki aldiğim inci akü ile 100.000kmlik bir süreçte oldukça fazla kontak aç kapa yaptim diye düşünüyorum. Çok defa araç çalişmiyorken müzik dinleyip parti vermişizdir :)

    Mecburen en yakindaki akü bayine gittim. Çelik Akü Silver 12v 60ah aküyü taktirdim. 140TL. İnternet fiyatlarina baktiğimda ortalama olarak bu fiyatlari gördüm. Sanrim mutlu akünün bir markasi.

    http://www.hepsiburada.com/Liste/celik-12-volt-60-ampersaat-extra-ca-ca-otomobil-akusu-mutlu-aku-/ProductDetails.aspx?productId=ot12b2cd&categoryId=260715&SKU=OT12B2CD-60 linkteki ile ayni ürün.

    Asil merak ettiğim konu ise hiç şarj olmadan akü bitmesinin sebebi ne olabilir. Tamamen güvenlikmi yoksa farkli durumlarmi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 24 Ekim 2010; 17:13:14 >




  • EAS, İnci akünün alt markasıdır. Piyasada 3 büyük yerli firma var. Mutlu - İnci - Yiğit. Bu firmaların da 3'er alt markası var.

    1) MUTLU AKÜ >>> Mutlu - Povver - Çelik
    2) İNCİ AKÜ >>> İnci - EAS - Hugel
    3) YİĞİT AKÜ >>> Yiğit - Tunç - Platin

    Bu linkte detaylı bilgi bulabilirsiniz.http://www.mutluinciaku.com/




    quote:

    Orijinalden alıntı: turgut reis

    selam
    arkadaşlar EAS aküler nesıldır??
    hangi firma üretiyo?? bir markanın yan ürünümü?? yerli-yabancı???
    bilgisi olan arkadaş var mı???




  • aracınızın akulerı buradahttp://www.qeveze.com/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zzoorroo

    Mitsubishi marka orijinal aküm 7 yılını dolduruyor. Sabahları geç marş almaya başladı değiştiresem diyorum. Aklımda yiğit akıllı prestige var. Yerli malı önerisi olan var mı ?

    akü de bir numara varta dır. (Black Dynamic modeli hariç diğer iki model de iyidir.)
    http://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/products/automotive/blue-dynamic/




  • aracınızın dogru akusuhttp://www.dogruaku.com/ da . kafana takılan tum sorular ıcın bana buradan yazabılırsınız donanım haber den yazın buradan yardımcı olayım arkadaslar
  • ben tercihimi yazayım mı

    1-varta
    2-bosch
    3-mutlu
    4-delphi
    5-inci
    6-yuasa
    7-yiğit

    aracınızın aküsü hangi merak ediyorsan tıklahttp://www.dogruaku.com/
  • geçmişi bilmem su andan bahsedıcem sızlere daha once aku satan ve akulerın arızalarıyla ugrasan bırı olarak
    oncelıkle su marka aldım bu kadar yıl gıttı bu marka aldım bu kadar yıl gıttı evet bunlar guzel ıstatıstıkler ama kısıden kısıye kullanımdan kullanıma aractan araca degısır bu verıler
    bana sorarsanız maksadım para kazanmak degıl onu da belırtmek ısterım bana sorarsanız su anda alınacak en ıyı aku bosch akudur
    neden dıyecek olursanız bız hem varta hem mutlu ıncı yıgıt bırmot eurocell esan boss bosch haze akulerı satardık bunların ıcınden en az arızalı gelen bosch akuydu hatta hıc geldıgını hatırlamıyorum bıle mutludan bıle gelırdı ama boschdan gelmedı ben onun gıbı aku gormedım zaten varta ıle aynı fabrıkada uretılıyor vartaya gore fıyatı daha uygun ayrıca arızalandıgında bosch car servıslere gıdıp gosterebılıyorsun ama dıger akulerde sanayı de yetkı verılmıs esnaf olarak nıtelendırdıgımız elektrık ustaları bakıyor yetkılı servısler takdır edersınız kı daha kurumsal ve daha ıyıdır. dahaynıklılık olarak kesınlıkle bosch dıyorum ben bu arada blogumu asagıda paylasacagım sormak ıstedıgınız bır sey oldugunda cekınmeden yorum olarak sorun ben sıze donu yaparım merak ettgınız her seyı sorabılırsınız zaten gırdıgınız de goreceksınız yaklasık 100 kısı sormus ve cevap almıstır benden ınsanlara yardımcı olmayı sevıyorumhttp://otoyedekparcacin.blogspot.com.tr/p/aracmn-akusu-kac-amper.html




  • bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jobetevrag

    bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/

    uzay kasa vectranın yazmıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    quote:

    Orijinalden alıntı: jobetevrag

    bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/

    uzay kasa vectranın yazmıyor

    valla haklısınız tamamlamaya calısıyorum cok arac ve bır arac da degısebılen cok farklı seyler olabılıyor.
    sız bana aracınızın modelını vectra c mı c gts mı kombı mı veya b mı neyse onu motorunu 1.6 mı neyse son olarak da beygırını soyleyın sıze nokta atısı yapayım dırek en dogrusu olsun veya bıldıgınız kadarını soyleyın o kadarıyla bakayım ıster burdan ıster ordan yazın nası ıstersenız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jobetevrag

    quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    quote:

    Orijinalden alıntı: jobetevrag

    bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/

    uzay kasa vectranın yazmıyor

    valla haklısınız tamamlamaya calısıyorum cok arac ve bır arac da degısebılen cok farklı seyler olabılıyor.
    sız bana aracınızın modelını vectra c mı c gts mı kombı mı veya b mı neyse onu motorunu 1.6 mı neyse son olarak da beygırını soyleyın sıze nokta atısı yapayım dırek en dogrusu olsun veya bıldıgınız kadarını soyleyın o kadarıyla bakayım ıster burdan ıster ordan yazın nası ıstersenız

    b kasa 2.0 136 hp, site güzel tasarlanmış cidden başarılı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    quote:

    Orijinalden alıntı: jobetevrag

    quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    quote:

    Orijinalden alıntı: jobetevrag

    bır aku markasının bır kısıde 6 yıl veya su kadar yıl gıtmıs olması dıger alacak olan kısı ve aracta da aynı randımanı alacagınız anlamına gelmez. bu ısler bıraz sans ısı. en bılındın teknolojı magazasından unlu bır marka televızyonda alsanız bazen sıze arızalısı az omurlusu denk gelebılıyor. o yuzden yanlıs anlamayın benı ama su kısı bu kadar yıl kullanmıs bu kısı bu markayı bu kadar yıl kullanmıs aaaa bu cok ıyı anlamına gelmıyor boyle bır dusunceye kapılmayın kesınlıkle. kısıden kısıye kullanımdan kullanıma ıklımden ıklıme degısıklık gosterebılır bu ısler. aractan araca bıle fark eder. bir akü blog yazarı olarak anladım ki bu ıs boyle. kendıme göre en ıyı aku markalarını su sekılde sıralamak ısterım bana gore 1-varta 2- bosch 3-mutlu 4-inci 5-yıgıt 6-yuasa daha detaylı bılgı ıcın kafanıza takılan sorular ıcın blogumdan ıstıfade edebılırsınızhttp://www.dogruaku.com/

    uzay kasa vectranın yazmıyor

    valla haklısınız tamamlamaya calısıyorum cok arac ve bır arac da degısebılen cok farklı seyler olabılıyor.
    sız bana aracınızın modelını vectra c mı c gts mı kombı mı veya b mı neyse onu motorunu 1.6 mı neyse son olarak da beygırını soyleyın sıze nokta atısı yapayım dırek en dogrusu olsun veya bıldıgınız kadarını soyleyın o kadarıyla bakayım ıster burdan ıster ordan yazın nası ıstersenız

    b kasa 2.0 136 hp, site güzel tasarlanmış cidden başarılı

    teşekkur ederım

    modelı de yazaydınız daha ıyı olurdu ama verdıklerınıze gore 72 amper gosterıyor




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.