Şimdi Ara

...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik / pasta cila ]... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.388
Cevap
62
Favori
907.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: be cool

    vectra 94 aldım
    kırmızı
    aracın boyası fena değil ama mat duruyor
    geçen yıkattım ilk defa biraz baktım gün ışığında gerçekten mat
    eksik olan nedir
    pasta,cila yada herneyse
    konu hakında cahilim
    yardımcı olursanız sevinirim



    Boya parlatma + koruma

    http://www.polytopizmir.com/boya.htm
  • polytopda satılan Polymer Hochglanz urun var bunun turkcesı nedır yanı bız bu boya korumayı dıskardan alamazmıyız boya koruma dıye arattıgımız halde bısı cıkmıyor
  • yokmu hıc boya koruma sıvısı hakkında bılgı olan?
  • ankarada boya koruma yapan ve iyi bir yer varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ansmen

    ankarada boya koruma yapan ve iyi bir yer varmı



    http://www.swashcarwash.com/
  • teşekkürler
    quote:

    Orjinalden alıntı: bal974


    quote:

    Orjinalden alıntı: ansmen

    ankarada boya koruma yapan ve iyi bir yer varmı



    http://www.swashcarwash.com/


  • ben zeibart iç ve dış koruma ve zeibart cam filmi cektirdim camlara (ön cam da dahil) 1000ytl ye 5 taksit yaptılar.. cam filminden aşırı derecede memlunum..(şiddetle tavsiye ederim). boya koruma da (iç ve dış) ilerleyen vakitlerde kalitesini görterir galiba şimdilik bişey anlasılmıyor ama sorun da yok.. ama ben sonradan akıllandım 3m wax kendiniz piyasadan bulup yapabilirsiniz... 2.5 lt 125 ytl ve en az 10 kere yapabilirsiniz. ve 3M çok kaliteli bir ürün
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gatol26

    ben zeibart iç ve dış koruma ve zeibart cam filmi cektirdim camlara (ön cam da dahil) 1000ytl ye 5 taksit yaptılar.. cam filminden aşırı derecede memlunum..(şiddetle tavsiye ederim). boya koruma da (iç ve dış) ilerleyen vakitlerde kalitesini görterir galiba şimdilik bişey anlasılmıyor ama sorun da yok.. ama ben sonradan akıllandım 3m wax kendiniz piyasadan bulup yapabilirsiniz... 2.5 lt 125 ytl ve en az 10 kere yapabilirsiniz. ve 3M çok kaliteli bir ürün


    Dostum 3m in ürünlerini piyasadan nerden bulacağız acaba okadar çok aradımki zamanında 3m ürün bulamadım. Ziebart kullanıyor ama litre olarak vermiyorlar. Diğer 3m kullanıyoruz satalım diyenlerinkininde 3m olduğu meçhul bilgin varmı acaba nerden temin edilebilir. Ama yinede sadece ürünleri almak kafi gelmeyebiliyor polisaj makinesi hatta ve hatta başka bir mekine var aklıma gelmedi ismi çok daha pahalı onu kullanmak gerekiyor diyte biliyorum. Ama yinede hesap daha aşağı olacaktır zor bir kadar yani..




  • 3m ürünlerini aksarayda bulabilirisiniz, ancak bu işlerde malzemeden çok işçilik önemlidir; kapalı tozsuz bir mekan bulmanız, uygulamaları belli bir sürede yapmanız lazım, yoksa sonuçlar berbat olabilir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre.

    eline sağlık serkes güzel olmuş..

    ben de aLLyC den altıntı yapayım.
    --------------------------------------------------------------------------------

    IStanbul Bakirkoy Sonax (Bakirtas Sonax) da Nano Koruma yaptirdim gozum gibi baktigim 407 ye. Gercekten ilk gunkun den daha parlak oldu


    1 Hafta sonra Boya Koruma testine cagirdilar Boya Koruma kemiklesince Test edip Az Olmus yerleri yenileyecekler. 1 hafta boyunca arabayi yikatmak yok.

    Arabam Parliyor adeta 140 Ytl karsiliginda aldigim bu serviste daha urunun bir faydasini gormesemde Servis anlayislari Maksimum Duzeyde zaten bir Car Care Bayiisinde de en onemlisi bu.

    Acikca su sekilde dendi Arabayi fircasiz Yikamaya sokma Firca ile de yikatma Yikamayacaksan Ya kendin Arabana ozel aldigin sungerler ile ya da Profosyonel Sampuanlarla yika ya da bize getir.

    Ayrica yikamalarida harika 10 YTL ye Profosyonel arac yikamasi yapiyorlar. Ozel Sungerleriyle ve Su Temizleme aletleriyle (Silecek gibi birsey ama hic gormemisitim boyle bir alet silicek olsa cizer bu daha farkli tam araci yikamak icin.

    Daha Once Promosyon ile yaptirdigim BESKO (sonax unkapanindan) dan bariz Farklilar.

    Tek Amaclari Parayi kazanirken Musteriyi memnun etmek.

    Simdi gun sayiyorum :) Korumanin kemiklesmesi icin.

    Yaza Girmeden Evvel kesin yaptirin tavsiyem (ozellikle arabaniz siyah ise)

    Normal araba yikamada (tabi 3.5 saat orada durdum islem boyunca 15 kisiler fln hic durmadan araba yikiyor bir ekip; 2 ekip ayri cam bolmeli odalarda bu koruma gibi islemleri uyguluyor) Bu kadar Titizlik gormedim bu kadar araba yikaattim 10 YTL ye paranin hakkiyla aracinizi yikiyorlar. Gercek bir denetliyici var karsilarinda Denetleyici Tamamen musteri gozuyle bakmasini biliyor.

    Bu sekilde hizmet veren insanlari gormek gercekten hos bu arada Boya Koruma 100 ytl Nano Koruma 140 YTL ben Nano Korumayi tercih ettim...



    --------------------------------------------------------------------------------

    En iyisi arac icin yikama sungerleri kullanmak su buyuk delikli olanlardan.

    ADRES
    Kartaltepe Mh. Avcı Sk. No:1 (Kartaltepe Polis Merkezi Karşısı)

    BAKIRKÖY - İSTANBUL

    TELEFON
    0 212 572 84 54

    Su sekilde Meydana cikin mezarligi solunuza alin ilerleyin bakirkoy emniyeti mudurlugunu gectikten sonra saga Donun Sonra karisiniza ilk gelen insana Kartaltepe Polis karakolunu sorun Karakolun onundeki polisede sonaxi sorun goremediyseniz :) Ben polise sorma harici hepsini yaptim oyle buldum yani.

    Bu arada Ersan Bey Genel mudur zaten %90 onunla goruseceksiniz Siyah bir 407 korumasi yapmissiniz fln diyebilirsiniz :) yani ersan beye cok memnun kaldigimi ve tanidiklarima soyleyecegimi soyledim de o acidan)yalnis anlamiyin bir maddi cikarim yok)

    Bu arada en guzell ozelliklerden biri de randevusuz.

    Sizin yaptiginiz Cila ila bunun arasinda bayagi fark var sanirim bu sadece cila degil 4 katman Kimyasal Koruyucu atiliyor. Ve 1 hafta sonra tamamen kemiklesiyor ayricacabukcak bitiyorsa gercekten gariplik var cunku katmanlar arasi beklemek lazim tek teknisyen 5 6 saatte yapiyor ben iki teknisyenle 3 saat gibi bir sure bekledim.

    Benim uygulamayi yaptiridigim yere ozgu birsey bu sanirim 1 hafta sonra geri cagiriyorlar ve Tam olmamis (olcum aletiyle olcum yapiliyor sanirim 49 nokta test ediliyor ve olmamis yuzeyler yeniden yapiliyor )

    Bu sadece Musteri memnuniyeti amacli yapilan bir uygulama.

    Dedigim yikama herkese 10 YTL.
    Cok kaliteli yikiyorlar bugun Ic Koruma yaptirdim passat a tavanlar fln da silindi Super yani. 1 gun sonra 1 pet sise su dok bak izi kaliyormu dedi bakicagim bakalim yarini bekliyorum:)

    Sonax ürünlerini internetten satın alabileceğimiz bir adres varmı?


    http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=26112

    http://www.otopol.com/index.php?manufacturers_id=83



    Ek yapmak istiyorum

    http://forum.donanimhaber.com/m_10685862/mpage_1/key_//tm.htm#10699729


    Merhabalar 6 ay evvel Bakirkoy Kartaltepe Sonax'da Boya koruma yaptirip Foruma yazmistim

    link

    Aradan 1 yaz gecti ve gercekten faydalarini gordum ee tabi yaz boyunca bol bol gezdik tozduk arabayi da hic ihmal etmedim dersem yalan olur. 5 hafta Agustos gunesi altinda yatti 2 kere firca ile yikandi ve bunlarin uzerine ustluk tasinma da cikinca artik arabayi yikatmak zor oluyordu Ancak Gecen gun yolum dustu hah dedim arabada kirli hem bir hatir sorarim hem de su arabayabir bici bici yaptiririm , girdigimde her zaman ki gibi tum ekip yardimci bir sekilde Ersan Bey in Koordinasyonu altinda olan bu ekipte herkes , saygili ve Sorumlu.

    Firma olarak yaptiklari isin arkasinda durduklarini bana gecen gun bir daha hatirlattilar. Dedigim gibi yukarida bir yaz gecti ve cok iyi bakamadim buna ragmen Ozenle yikkattim araci ve ufak bir yenileme islemi yapildi(Turtle Wax ile yikarim ben kendim yikadikca) 2 saat sonra araci gercekten galeri parlakliginda bana teslim edildi, Bu arada 2 saati orada gecirirken muhabbetlerden cam filmine geldi. SolarGuard Marka Sabanci kurulusu olan cam filmleriyle beraber Boya korumanin 400 YTL ile kampanya yaptiklarini ogrendim bence guzel bir firsat Cizilmez Ve garantili ayrica En onemlisi isciligi yapan yerin bu sekilde sorumluluga sahip olmasi bence. Siz Dostlarimi bilgilendirmek isterim.

    BU arada Gercekten boya korumanin ise yaradigina inanmis bulunmaktayim ve Arabasini seven herkes hatta gorunuse onem veren herkes yaptirmali uzerinden 6 ay gecti ve ufak bir besleme islemi ile arac 0 gibi gorunuyor.Bu arada bu islem icin de para almadilar saolsunlar. En azindan Yikatmayi orada yaptirin Sag da solda 8 YTL ye yikatacaginiza 10 YTL fiyata Adam gibi profosyonel yikama yapiyorlar ve bu arada daha onceden gittigim flyinn SoNax ile iki sonax arasindaki iscilik farkinida sahsen gordum. Ve sansli olduguma karar verdim lakin her sonax ayni muameleyi yapmiyor.

    BAKIRTAS SONAX

    ADRES
    Kartaltepe Mh. Avcı Sk. No:1 (Kartaltepe Polis Merkezi Karşısı)

    BAKIRKÖY - İSTANBUL

    TELEFON
    0 212 572 84 54


    Hem bu firsati Haber vermek hemde yeniden guncellenmis olan boya koruma sorulara cevap vermek isterim.

    Iyi forumlar.




  • sonunda paraya kıydım arkadaşlar, şimdi aşağı iniyorum kediciğimi yıkadıktan ilk ciddi cilasına girişcem (bir yaşına girdi). sonuçlar yine bu forumda

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanselah -- 10 Aralık 2006; 12:17:18 >
  • dün bende aracıma cila yaptım Turtle wax ın teflonpolimerlisini aradım ama carpexin vermış onu aldım sürmek kolayda parlatmak gerektimi üstteki alet çok iyi olur çok yorucu bir işlem İyi oldu ama dayanıklılığını zaman gösterecek
  • dayanıklılığı nasıl? test etme olanağı buldun mu?
  • Sonax'da şu an bir kampanya var iç+dış komple bakım/uygulama 369 ytl. Bazı Sonaxlar 250 ytl'ye de aynı işlemleri yapıyor. Bilginize.
  • turtke wax teflon araba cilası kullandım (kaplaması) aracın yarısına kullandım yarısına kullanmadım. Kar yağdı yağmur yağdı. Kullanılan tarafta belirgin bir biçimde yoka yakın veya çok az su damalsı vardı. Diğer taraf toz tutmuştu ve üzeri tamamen su damlaları ile kaplıydı. İkinci katı vurunca daha iyi oluyormuş Havalar düzelince ikinci katı da yapacağım.
  • İyigğnler bu otokoruma uygulamalarının özellikle "0"araç için olanların ileride 1sene(6-12ay) sonra tekar edilmemesinden dolayı 0,5mm lik film tabakası güneşte yanmış deri gibi soyuluormuş. Rezil bir görüntü b doğru mu acaba? Bende yaptırdım ama u an korkuyorum. Bu durum da bir ticaret politikası imiş. Getşrmezsen soyulacak... :D Bu doğru ie çok adice...

    Bu nu hakkında fikri olan varmı acaba?
  • acaba sonuçlar ne oldu

    quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmey

    sonunda paraya kıydım arkadaşlar, şimdi aşağı iniyorum kediciğimi yıkadıktan ilk ciddi cilasına girişcem (bir yaşına girdi). sonuçlar yine bu forumda

     ...[ BOYA KORUMA / İÇ-DIŞ temizlik /  pasta cila ]...





  • Ahmey kaca aldınız acaba cıla makınasını? bunun darbelı olanları daha ıyı bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dutku

    dayanıklılığı nasıl? test etme olanağı buldun mu?


    evet yapalı 2 ay falan oluyor hala iyi yani koruma devam ediyor birde nisan ayı gibi 2. uygulamayı yapıcam tahmini 1 kutu ile 3-4 sefer yapar
  • Alıntıdır


    Fırçasız yıkamaların çoğunun pH sı 10 üzerinde. Alkali(bazik). Yani bir çoğunda serbest kostik oranı yüksek. Bu yüzden özellikle eski arabalarda boyanın yüzey kalınlığının azalmasına neden oluyorlar. Bir çoğu içinde cila içeriyor. Ama cila+ürün olan ikili kombinasyonlarıda mevcut. Kış aylarında çok iyi sonuçlar vermiyor. Bazı firmalar ürünün yanında ek bir ürün vererek güçlendirmeye çalışıyorlar. Köpüklü olanları ve köpüksüz olmayanları vardır. Köpüküsüz olanların solvent içerdiğini biliyorum. Buda araç boya yüzeyi için dezavantaj oluşturuyor. Köpüklü olanlarda ise köpüğün hızlı kuruması yada aracın yüzyeyi sıcakken uygulanması sonucu leke oluşturma gibi dezavantajlar var.Daha fazla detay için pm atabilirsiniz. Arkadaşlar üretici linkleri vermiş. Bende bir tane eklemek istiyorum laber kimya

    www.laberkimya.com

    Fırçasız Yıkama

    --------------------------------------------------------------------------------

    Aslında Fırçasız Yıkama yapan bir yer kurmak sanıldığı kadar yüksek maliyetlerde değildir. Yapacağınız işin kapasitesine göre gerekli fırçasız yıkama ürünü sulandıracağınız(seyrelteceğiniz tank) kompresör,basınçı bir yıkama makinası( genelde fırçasız yıkama ürününün bulunduğu tank köpüklü olan yıkamalarda 3,5-4,5 bar arasında en iyi köpüğü verir,köpük uzaklaştırmak içinde 90-100 bar arasında bir basınçla su püskürtülür) kabaca yeterli olacaktır. Tabi bunların yanında bazı giderler yine olacaktır ama ana giderleri bunlar oluşturur. Bunlarda öyle yüksek rakamlar oluşturan şeyler değillerdir. Bir de şunu söyleyim, bazı yıkamacılarda gözlediğim kaparıyla fırçasız köpüklü yıkama tanklarından 60 litrelik bir tank ile yani yaklaşık 1-2 kg konsantre fırçasız yıkama ürünü ile( yaklaşık 1-2 kg 30-60 kg arasında su ile seyreltilir) 10-15 araç yıkanıyor. Ve yıkama süreleri yaklaşık 20-30 dk gibiydi. Tabi bu konuda fikri ve deneyimi olan arkadaşlar paylaşırsalar memnun olurum. Herkese kolaylıklar dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neval162 -- 19 Ocak 2007; 10:13:46 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.