Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35.050
Cevap
332
Favori
2.218.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13611362136313641365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • axilic kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum size. Abarttikca abartiyorlar. Dik yokuslari bazen 5. Viteste keci gibi tirmaniyor araba sasiriyorum. Forumlardaki bu insanlara kansaydik ya arabasiz kalirdik yada daha fazla para verirdik. Bu araba en az 3 bin devir istiyor.Hakkini verince fisek gibi gidiyor.Toros mus sahin mis allah akil fikir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    1.33 life sis farı hattı var mı? Bugün kapakların arkasına baktım hazır hat gözüküyor.

    Kendi mesajıma alıntı yaparak içerikten yana biraz dem vurayım.

    Önceki aracım megane 2ydi. Onun başlığındaki bilgi ve paylaşımlarla sıfırdan aracı söker takardınız. Manuellerin en alası, kademe kademe her türlü sök tak işlemleri paylaşılırdı. Bu başlıktaysa bir iki üstadımızın çabası hariç hiç bir şey yok. İnşallah şu sis farı olayını uygun vakitte fotoğraflarla eklerim de azıcık değişiklik olur. Daha aracımız hakkında doğru düzgün bilgimiz bile yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kameriko8 K kullanıcısına yanıt
    sizler de abarttıkça abartıyorsunuz akseki yokuşunu 3. viteste 5000 devirle çıktım keçilik de yapmadı allah muhafaza önüme bir araç düşüp de yavaşladıktan sonra aynı devirleri bulmak eziyet, sebebi de belli araç tork fakiri. evet sabuncubelini ben de zaman zaman 130 la 6. viteste tırmandım ama dar virajların olduğu rampalarda araç çok zahmetli. öyle zamanda sizin bahsettiğiniz keçiler otlamaya gidiyor.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. 1 33 atmosferik motorlu 128 torkluk araç fişek gibi gidiyormuş da, hakki 3000 devirmiste. İste bizde bunlarin lafina aldanip aldik. Sanki başka araç kullanmadık. Bu araba performans fakiri. Galericilere takas için gittiğimde 1.33'u satmakta zorlnadiklarini, aracın çekmediğini söylediler takasa yanaşmadılar. Bu işin ticaretini yapanlar 1.33 çok iyi biliyor. Bazilari babalarinin fabrikasinda uretilmis gibi 1.33'e hic laf kondurmak istemiyor. Takim tutar gibi tuhaf bir mantik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 27 Eylül 2016; 1:45:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.33 piyasası yok demek de doğru değil. 2.el piyasaya bakın gayet yüksek fiyatlara alıcı buluyor. Asıl piyasa kaygısı diğer donanımlarda. Alırken 14bin fark, satarken 4 olursa öp başına koy.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar artık çocuk işine döndü, dilimizde tüğ bitti,,,
    corollada 1.33 motor nimettir bütçesi buna yetene ve devirli kullanmayı bilene..

    Hız ve daha performans olsun dersen 1.6 al.. Küçük motorun neden gücü az diye tartışan kişiler var bu forumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    kardeşim sis farı için önceden çıkan tesisatı kullanamıyoruz. sanırım orjinal olan sinyal koluna gidiyor ordaki tesisat. sis farıyla beraber gelen tesisatı kullanacaksınız. ben öyle yaptım. orjinal tesisatın nereye gittiğini bulamadım.
  • hun_estergon H kullanıcısına yanıt
    Aslında kabloyu takip edip kabin içine girdiği yerden ek alabilsek ekstra delik açmayız kabin içine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Aslında elimde sis farı, park sensörü gibi birçok orjinal aksesuarın nasıl montajlanacağına dair bilgi var. Ancak bunları şuanda paylaşmayı çok uygun bulmuyorum. Çünkü birçok bilgi bahsrttiğim gibi orjinal aksesuar için geçerli. Yan sanayi aksesuarlarda sıkıntı çıkarabilir ve araç zarar görebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kusura bakmayın bu mail olarak da gerekli yerlere ulaştırılmıştır, süreci takip eden arkadaşlar için buraya da yazma gereği duydum, son durum budur maalesef. Dünya'da toyotanın bulabildiğim e-mail adreslerine de atmaya devam edeceğim. Attığım mail şöyledir.

    Merhaba.
    Kayseri Aksoy Toyota bayinizden 21.04.2016 tarihinde Corolla 1.33 life marka araç satın aldım ve severek bindiğim aracımla 16.08.2016 günü geçirmiş olduğum ufak bir kaza sonucu Gaziantep Muhittinoğlu bayinizde yapılan tamir sonucunda boyanan ön sol çamurluğun ön sol kapıya uymadığı tarafımca tespit edilmiş, servisin boya ustası ve kaza danışmanı ile yapılan sözlü görüşmede yapılan boyanın araca uyduğu; fakat orijinal fabrika çıkışı olan ön sol kapının boyasının hatalı olduğu belirtilmiştir.
    Bu konu ile ilgili aracı almış olduğum Kayseri Toyota Aksoy bayiye de bilgilendirmede bulundum ve yasal sürecin de başlaması adına noterden ayıplı olarak satışı yapılan aracımla ilgili ihtarname gönderdim. İlerleyen süreçte bu sorunla ilgili Kayseri’de bulunan Toyota Aksoy Yetkili bayisine gittiğimde onlar tarafından da araç uzunca incelenmiş ve gözle yapılan incelemede boyada ton farkı olduğu; fakat bu durumun Toyota Türkiye merkez tarafından takip edileceği beyan edilmiştir.
    Toyota merkezden ……………. hanım ile yapmış olduğum görüşmede konu ile ilgili mühendis görevlendirileceği, bu işe bakan personelin izinde olduğu, geldiği zaman (26.09.2016) tarafımla tekrar iletişime geçileceği söylendi. 26.09.2016 tarihinde tarafımla yapılan görüşmede mühendisin bir program dahilinde Gaziantep’e geleceği, tarihin belli olmadığı belirtildi.
    Yukarıda olduğu gibi belirttiğim süreç ile ilgili sizlerden (Toyota Türkiye) aşağıda belirttiğim hususlarda yardım bekliyorum.
    1-Boya hatası olduğu Gaziantep ve Kayseri yetkili servislerince sözlü olarak beyan edilen aracın Kayseri Aksoy yetkili bayiden satışı etik midir?
    2-Bu aracın satışa kadar gelen aşamalarda bu sorunun fark edilmediğini varsayalım, satış esnasında az da olsa fark ettiğim renk ton farkını beyan ettiğimde gerekli teknik inceleme yapılmadan “sorun olmadığı, güneşin geliş açısından kaynaklanıyor, gerekli kontroller yapılmadan bayiye kadar bu aracın gelemeyeceğinin” belirtilmiş olması ne kadar doğrudur?
    3-Bu aracımı alıp, bu sorunu fark etmeden 4 ay kadar binip, yazımda belirttiğim nedenden dolayı yapılan servis işleminden sonra kapının boyasında ki farkın yetkili Gaziantep servisiniz tarafından fark edilerek öncelikle kapının orijinal fabrika çıkışlı boya olamayacağı düşünülerek yapılan incelemeden sonra kapının fabrika çıkışlı orijinal boya olduğu tespit edilince neden gerekli işlemler başlatılmamıştır?
    4-İş bu sorunla ilgili yine kontrol amaçlı incelemeye çağrıldığım Kayseri Aksoy Toyota bayisinde yapılan kontrollerde servis yetkililerince tarafıma aracın boyasında sorun olduğu, fabrikasyon olarak ön sol kapının boyasında hata olduğu -sözlü- olarak belirtilmesine rağmen aracın bir de Toyota Türkiye yetkililerin de görmesinin gerektiği beyan edilerek ayıplı olarak sattıkları araçlarına duyarsız kalmaları ne kadar doğrudur?
    5-Bu konuda Gaziantep ve Kayseri yetkili servisleriniz ne kadar yetkilidir?
    6-79 milyon nüfusu olan, neredeyse her ilinde Toyota bayisinin olduğu Türkiye’de karşılaştığım bu sorunla ilgili İzinde olup, dönmesi beklenilen ve geldiğinde de programına bakarak aracı incelemeye gelebileceği söylenen bir mühendisi beklemem gerektiğinin söylenmesi ne kadar doğrudur?
    8-Müşteri memnuniyetiniz sadece aracın satışına kadar mıdır?
    9-Eski Türkiye de bile zor görülecek prosedürün ve çözümsüzlüğün geçen yıllarda satış rekoru kıran Toyota’da olmasının izahı nedir?
    (Arkadaşlar kusura bakmayın bu mail olarak da gerekli yerlere ulaştırılmıştır, süreci takip eden arkadaşlar için buraya da yazma gereği duydum, son durum budur maalesef.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acipbisey -- 27 Eylül 2016; 10:18:12 >




  • arkadaşlar bir arkadaş aracın aydınlatmasını aliexpressten aldığı led ampüller ile değiştirmişti. o mesajı bulamadım. modelleri ve nerden aldığını paylaşmıştı. Bana bu konuda yardımcı olurmusunuz rica etsem. bulursanız bi paylaşabilir misiniz...
  • caver kullanıcısına yanıt
    küçük motorun neden gücü az diye tartışmıyoruz küçük motoruyla olmadık performans hikayeleri anlatanlar var kanmayın diyoruz ikisi farklı şey. ben bilmiyor muyum ne kadar ekmek o kadar köfte benim de gücüm 1.33 e yetti onu aldım. ama aldım diye savunmak, yağlamak yada cilalamak zorunda da değilim. motor neyse o.
  • 2015 model ocak 2016 trafik çıkışlı corolla 1.33 6500km aracimi satacagim. Araca sis fari da taktirdim. Malum sitede ayni ozelliklere sahip arac icin çoğunlukla 52-54bin arasi fiyat koymuşlar. Ben 51.000tl düşünüyorum. Sizce nasil fiyat? Yoksa biraz yukseletmelimiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 27 Eylül 2016; 11:40:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    adam belki keçi görmek istiyor hocam ama sen ısrarla kaplumbağa yapmaya çalışıyorsun.
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Sizin fiyatınız için bir şey diyemeyeceğim ama malum yerdeki diyatlar ne yazıkki gerçeği yansıtmıyor. Şuanda makyajlısı 60000 lira olan ve pazarlıkla 57000 liraya alınan bir aracın makyajsızı ve ikinciel olanı sizce 55000 liraya satılabilir mi? Bence satılmaz, madem o kadar veriyorum biraz daha ekleyip makyajlı ve 0 km alırım der.

    O nedenle fiyat yazarken eğer gerçekten satılmasını istiyorsak makul bir rakam yazmamız lazım. Araçtaki ekstralar ne yazıkki değerini öyle fazla artırmıyor. Sadece aracın satılmasını hızlandırır. Bence sizin fiyatınız pazarlıksız olacak ise makul. 50 51 civarı normal rakamlar. Fazlası dediğim gibi 0 km ye yöneltir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu paketlisi güzel..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar yetkili servis harici bi yerde park sensoru takitrmak garantiyle ilgili skinti cikartir mi? yetkili serviste 300 ustu fiyat veriyorlar disarda 100 tl civari..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesuteyc M kullanıcısına yanıt
    Elektrik sistemi garantidışı kalacaktır ne yazıkki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _AveNTuriN_ kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Bana da 51bin civari makul bir rakam geliyor. Gerçi eşim satma 1 yil daha kullanalim diyor ama arabanin çekişi beni çok soğuttu. Aracta biraz pazarlik payi koyup 51bine müşteri cikarsa satacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Sizin de tavsiye ettiğiniz skoda octavia eylül ayi 2500tl indirim + bayi indirimi ile 70bine birakiyorlar. 1.6 dizel ambition paketi. Sis fari eklettirecegim dedim bayinin yapmadigini disarda yaptirirsamda garanti disi kalacagi söylendi. Aracimi satabilirsem alacagim insallah. Octavianin bu yil sonunda 1.0 motorunun gelecegi 1.2 tsi motorun uretiminin durdugu söylendi. Seat toledo eylul ayi kampanyali 1.2 tsi motor da 54.400'e birakiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasis99 -- 27 Eylül 2016; 15:36:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 13611362136313641365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.