Şimdi Ara

ASUS K55VJ-SX077D Resimli İnceleme !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
14.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha dün almış olduğum Asus K55VJ-SX077D Modelini ayrıntılı resimli şekilde inceledim oyun performansı olsun disk performansı vs olsun hiç hayal kırıklığına uğratmadı beni bakalım sizlerin yorumları ne olacak;

Genel Özellikleri:

Asus K55VJ-SX077D Core i7-3630QM 8GB 750GB GT635M 2GB 15.6" FreeDos

IceCool Teknolojisi ısı üreten bileşenlerin sıcaklığını avuç içine gelen yerlerden uzak tutar ve uzun süre kullanım sonrasında bile rahat bir yazma deneyimi sağlar
    Dokulu bir yüzey ile alüminyum gövde özelliğinde
    ASUS SuperBatt Teknoloji normal bir dizüstünden 3x e kadar uzun pil şarj döngüsü ömrü sağlar
    3. Nesil Intel Core™ işlemci ve NVIDIA® GeForce™ 600 Serisi grafik işlemcileri ile birlikte

İşletim Sistemi : FreeDos
    İşlemci : Intel® Core™ i7-3630QM 2.40GHz İşlemci (6M Cache, 3.40 GHz e kadar)
    Bellek : 8GB (4GB+4GB) 1600MHZ
    Maks. Bellek : DDR3 1600 MHz SDRAM, 2 x DIMM soketi ile en fazla 8 GB SDRAM
    Harddisk : 750GB 7200rpm 2.5" SATA
    Ekran : 15.6" 16:9 HD (1366x768) LED Backlight
    Ekran Kartı : NVIDIA® GeForce® GT 635M 2GB DDR3 VRAM
    Optik Sürücü : Super-Multi DVD 8x
    Kart Okuyucu : 2 -in-1 card reader ( SD/ MMC)
    Klavye : Q Türkçe
    Web Kamerası : 0.3 Mega Pixel Fixed web camera
    Bluetooth : Var Bluetooth 4.0
    Kablosuz Ağ : 802.11 b/g/n
    Kablolu Ağ : 10/100/1000 Base T
    Ses : Built-in Speakers And Microphone - Altec Lansing® Speakers
    Batarya : 6 Hücreli 4700 mAh 50 Whrs
    Boyutlar : 25.1 x 37.8 x 2.55 ~3.19 cm (WxDxH)
    Ağırlık : 2.52 kg - 6 Hücreli Pil ile

Arabirimler : 1 x Microphone-in jack
    1 x Headphone-out jack
    1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor
    2 x USB 3.0 port(s)
    1 x USB 2.0 port(s)
    1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert
    1 x HDMI

Garanti Süresi : 24 Ay

Cihazdan görüntüler

CPU-Z İŞLEMCİ GÖRÜNTÜSÜ

CPU-Z ANAKART GÖRÜNTÜSÜ

CPU-Z RAM GÖRÜNTÜSÜ

GPU-Z İNTEL EKRAN KARTI GÖRÜNTÜSÜ

GPU-Z NVIDIA EKRAN KARTI GÖRÜNTÜSÜ

HARD DİSK 7200RPM Dönüş hızına sahip Hitachi Marka

Windows Deneyimi Puanlaması

Ram Marka Ve Hız

Burada arkadaşlar Ramler 1.ve 3.slotlara takılmış olarak gözüküyor kafama birşe takıldı acaba anakartda 4 slotmu var yoksa 2 mi ? fakat burada asus iyi bir iş çıkartmış samsung marka 1600 mhz ram kullanmış

10 dakika boyunca call of duty black ops 2 oynadım en yüksek çözünürlükte ve extra ayarlarda fps değeri 25-30 arasında değişti sıcaklık görüntüsü aşağıda

incelemem sona ermiştir kafasına takılan bir sorusu olan varsa çekinmeden sorabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_R6 -- 29 Ocak 2013; 20:21:05 >

• Ne zamandan beri böyle bir inceleme bekliyordum, çok sağol kardeş. Disk'in hitachi olması iyi olmuş, cihaz çok güzel gerçekten. Şarj süresi hakkında da biraz ayrıntılı bilgi verirsen güzel olur.

Emeğine sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi_siyah

şu model mi o yoksa 78 serisimi

http://www.pcdepo.com/asus-k55vj-sx077d-notebook-urun8610.html

Evet bu ürün. Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık.
  • Bunu alıp SSD takıp windowsu SSD ye yedeklemeyi de hdd ye yapaliliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: worstcasecondition

Ne zamandan beri böyle bir inceleme bekliyordum, çok sağol kardeş. Disk'in hitachi olması iyi olmuş, cihaz çok güzel gerçekten. Şarj süresi hakkında da biraz ayrıntılı bilgi verirsen güzel olur.

Emeğine sağlık

şarz süresi nette ful dolaştım kardeş 2 saatten fazla götürdü.tam saat tutmadım tahmini diyorum ama onuda deneyeceğim mutlaka.
  • Ekran yansıma durumu nedir? Ekrana mat ekran diyebilir misin? Benim için oldukça önemli ekran kalitesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: worstcasecondition

Ekran yansıma durumu nedir? Ekrana mat ekran diyebilir misin? Benim için oldukça önemli ekran kalitesi?

yok mat deil. eve gittiğimde tekrar bakarım.
  • ürün dün elime geçti win7 kurdurdum.normal kullanımda ısınma açısından hiç sorun yok.bir ara soğuk hava bile geliyordu.fakat windows derecelendirmesinde işlemcinin en düşük puanı alması beni şaşırttı.nedeni ne olabilir?

• @gokalp888

Derecelendirmeyi laptop fişteyken bir kere daha yapmayı dene. Ve mutlaka güç seçeneklerinden yüksek performans'ı seç. Dengeli ya da tasarruf modu gibi modlarda işlemci performansının tamamı kullanılmaz. Ayrıca sistem derecelendirme yaparken arka planda en ufak bir uygulama dahi çalışmasın.

İşlemci puanı için 7'nin üzerinde bir değer görmen lazım. Yukarıdakilere dikkat edersen sorunun çözülecektir ;)

Kolay gelsin
  • denedim değişen bir şey yok.kurmam gereken bir program, driver mi var yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokalp888 -- 31 Ocak 2013; 18:30:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokalp888

ürün dün elime geçti win7 kurdurdum.normal kullanımda ısınma açısından hiç sorun yok.bir ara soğuk hava bile geliyordu.fakat windows derecelendirmesinde işlemcinin en düşük puanı alması beni şaşırttı.nedeni ne olabilir?

windows 8 bu pc için bence dostum derecelendirmeyi yüksek performansda yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

Hocam acaba menteşelerde kırılma gibi bir sorun çıkar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-C

quote:

cihazı özenle kullandıgın sürece yere düşürmediğin yada bir yere çarpmadıgın sürece kırılma neden olacakki şuan hiç bir ısınma + reset + mavi ekran vs hiç bir problem yok taş gibi cihaz gayette hızlı bu cihazın harddiski 7200rpm tekrardan hatırlatayım diğer 5400 rpm olan notebook'larla karıştırmayalım
  • quote:

quote:

quote:

cihazı özenle kullandıgın sürece yere düşürmediğin yada bir yere çarpmadıgın sürece kırılma neden olacakki şuan hiç bir ısınma + reset + mavi ekran vs hiç bir problem yok taş gibi cihaz gayette hızlı bu cihazın harddiski 7200rpm tekrardan hatırlatayım diğer 5400 rpm olan notebook'larla karıştırmayalım

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Eski kullandığım asus ve dell bilgisayarlarımın menteşeleri kırıldı ( sıcaktan diyenler var) O yüzden sordum. Bugün almayı düşünüyorum o zaman

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Eski kullandığım asus ve dell bilgisayarlarımın menteşeleri kırıldı ( sıcaktan diyenler var) O yüzden sordum. Bugün almayı düşünüyorum o zaman

ilk defa ısınmadan menteşe kırıldıgını duydum garip geldi biraz bence olmaz.saçmalıktır kırıdıysada malzeme dandikdir. sen gözün kapalı al bu cihazı

• Son derece güzel bir bilgisayar, bizde iki arkadaşıma aynı modeli aldırdık. hakikaten çok memnunlar.
    O yukarıdaki derecelendirmede bir hata var gibi gözüküyor. i7 bir işlemcinin o değeri vermemesi gerekir...

Ancak şunu da hatırlatayım bu sisteme Windows 8 kursaydınız çok daha iyi bir performans yakalardınız.
    Herkesin sandığı gibi de win 8 in metro ekranını kullanmak zorunda da değilsiniz. Sürekli desktopu kullanarak sanki
    windows 7 kullanıyormuş gibi de kullanabilirsiniz. Ama elde ettiğiniz performans mutlaka farkı hissettirecektir.

SSD takılma olayına gelince , tabii ki takılır ve hatta akıl almaz bir performans elde edilir...!!!
    Başka hiçbir değişiklik bu derece ciddi bir performans farkı yakalamanızı sağlamaz... Resmen makinenizin
    uçtuğuna şahit olursunuz...

Laptoplara SSD takmak ile ilgili epey bir makale var bence onları mutlaka bir kontrol edin...

Bu arada almayı düşünenlere de aşağıdaki iste ciddi indirime gitmiş bu üründe.
    Güvenilir bir site olması nedeniyle de faydalanabilecek olabilir amacıyla sitenin de linkine veriyorum...

http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565075-asus-k55vj-sx077d-intel-core-i7-3630qm-8gb-750gb-2gb-156.html

Nakit alımda şu an 1670 TL ye inmişler gerçekten kaçırılmayacak fırsat gibi gözüküyor...Bu arada yerlerinde de satış yapıyorlar bilginiz olsun...

• SSD demişken... mSata desteği ve de Intel Smart Response Technology desteği hakkında bilgisi olan var mı? Galiba HM76 chipset SRT'yi desteklemiyor. Bari mSata desteği olsun da optik sürücüden feragat etmek zorunda kalmayalım SSD için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mursa46

Son derece güzel bir bilgisayar, bizde iki arkadaşıma aynı modeli aldırdık. hakikaten çok memnunlar.
    O yukarıdaki derecelendirmede bir hata var gibi gözüküyor. i7 bir işlemcinin o değeri vermemesi gerekir...

Ancak şunu da hatırlatayım bu sisteme Windows 8 kursaydınız çok daha iyi bir performans yakalardınız.
    Herkesin sandığı gibi de win 8 in metro ekranını kullanmak zorunda da değilsiniz. Sürekli desktopu kullanarak sanki
    windows 7 kullanıyormuş gibi de kullanabilirsiniz. Ama elde ettiğiniz performans mutlaka farkı hissettirecektir.

SSD takılma olayına gelince , tabii ki takılır ve hatta akıl almaz bir performans elde edilir...!!!
    Başka hiçbir değişiklik bu derece ciddi bir performans farkı yakalamanızı sağlamaz... Resmen makinenizin

Laptoplara SSD takmak ile ilgili epey bir makale var bence onları mutlaka bir kontrol edin...

Güvenilir bir site olması nedeniyle de faydalanabilecek olabilir amacıyla sitenin de linkine veriyorum...

http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565075-asus-k55vj-sx077d-intel-core-i7-3630qm-8gb-750gb-2gb-156.html

Nakit alımda şu an 1670 TL ye inmişler gerçekten kaçırılmayacak fırsat gibi gözüküyor...Bu arada yerlerinde de satış yapıyorlar bilginiz olsun...

Ben şuan itibariyle SSD ihtiyacı duymuyorum zaten cihazda 7200rpm dönüş hızına sahip bir disk mevcut fakat fuzili masrafa gerek yok zaten windows 8 hızlı diskimizin performansıda iyi SSD hiç gerek yok orjinali gibi kullanın derim.ben alalı 2 hafta olacak ne bir donma takılma görmedim ve gayetde hızlı açılıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mursa46

Son derece güzel bir bilgisayar, bizde iki arkadaşıma aynı modeli aldırdık. hakikaten çok memnunlar.

Ben şuan itibariyle SSD ihtiyacı duymuyorum zaten cihazda 7200rpm dönüş hızına sahip bir disk mevcut fakat fuzili masrafa gerek yok zaten windows 8 hızlı diskimizin performansıda iyi SSD hiç gerek yok orjinali gibi kullanın derim.ben alalı 2 hafta olacak ne bir donma takılma görmedim ve gayetde hızlı açılıyor.

Aslında yeni alınan bir makineye bende şahsen hemen SSD takılmasından yana değilim. Dediğiniz gibi esasında gerçekten çok güzel ve güçlü bir bilgisayar...Ancak bir müddet sonra sistem ister istemez yavaşlayacaktır ve o zaman ek bir yatırım yaparak SSD takmak daha uygun olabilir...
    Aslında SSD yeni makinalardan daha çok eski işlemcili ve nispeten yavaş makinalarda harikalar yaratıyor defalarca bizzat şahit olmuşluğum var. Daha önce evimdeki bilgisayarımda CorelX6 tam bir dakika da aktif olabiliyorken SSD taktıktan sonra şu an resmen 6 saniye de hazır hale geliyor. Hiç alışmamışım bu hıza ciddi anlamda şok olmuştum başlarda...

O günden beri de her önüne gelene ve özellikle UPGRADE yapmaya heveslenenlere ve hatta bilgisayarlarını yenilemeye niyetlenen herkese , gidin önce bir SSD alın tüm kararlarınız sonra verin diyorum... Ve şu ana kadar bana teşekkür etmeyen olmadı ...!!! Ne ram ilavesi (İsterseniz 32 gb ram takın) asla bir SSD nin sağlayacağı hız farkına yetişemeyecektir. Bu nedenle herkese tekrar hatırlatayım:
    Boşuna bilgisayarlarınız değiştirmeden önce ne yapın edin ilk önce bir SSD alıp öyle bir deneme yapın. Nasıl olsa bir kaybınız olmayacak memnun kalmaz iseniz de yeni sisteminizde de gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz neticede...

Saygılarımla,

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.