Şimdi Ara

ASUS K55VJ-SX077D 'SSD TAKMAK'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ASUS K55VJ-SX077D

özellikleri;

Asus K55VJ-SX077D i7 3630-15.6-8G-750G-2gb Vga-Dos

Notebook Markası : Asus
    İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Tipi : Intel Core i7
    İşlemci Hızı : İ7-3630QM - 2.4 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz ye kadar
    Yonga Seti : Intel® Chief River Chipset HM76
    İşlemci Cache : 6 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : LED
    Ekran Çözünürlüğü : 1366x768
    Ekran Kartı : Nvidia
    Ekran Kartı Belleği : 2 GB
    Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 635M
    HDMI : Var
    Sistem Belleği : 8GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Max Bellek : 8 GB
    Disk Kapasitesi : 750 GB
    Disk Hızı : 7200 RPM
    Optik Sürücü : 8X DVD+/-RW Drive
    Ethernet : Gigabit Ethernet LAN

şimdi dostlar ben bu ürünün hdd'yi söküp ssd takacağım ve hdd'yi de optik sürücü kısmını söküp oraya takacağım. ya da tam tersini yapacağım hangisi daha randımanlı olur bilenler bi el atarsa güzel olur.
    sanırım ürünün anakartı İntel HM76 içinde iki sata 3 yuvası bulunuyor. fakat ürün açıklamasında hdd 2.5" SATA ile bağlanıyor bunu çözemedim. neyse bu iki sata 3 yuvasından birini hdd kullanıyor ise diğeri nerde?
    optikte ise hdd ile ssd'nin yer değişmesinin manası yok, direk ssd optiğe takılabilir gibi duruyor, anlamadım.
    ve en önemlisi bu makineyi açıp onu oraya bunu buraya takma işini nasıl yapabileceğim hakkında en ufak bir fikrim yok. henüz ssd'yi de almış değilim.
    250-300 lira gibi bir limitim var ssd için. hangi ssd'yi almam gerektiği hakkında bilgilendirebilecek birinden yardım istiyorum. 128lik bir ssd alacağım.
    şu ürünle optiğe disk takılıyor, Değişim Kutusu her laptopa uyumlu mu bu ürün? takma işini anlatan video ben bulamadım bulan varsa paylaşabilir mi?

forumda konu hakkında anlatım varsa da bulamadım. bu ürüne ait videolu anlatım bulabilecek birinden yardım istiyorum. resimli anlatım da olur.
    internette ssd yi hdd yuvasına takma videoları var ama hem bu ürüne ait değil hem optiğe hdd takma videoları yok, varsa da ben bulamadım.
    ki bu ürün hakkında hiçbir şey bulamadım. bulabilene şükran duyarım.

piyasada satılan optik kısma takılacak ürünün hangi laptopla uyumlu olduğu konusunda hiçbir bilgi yok. bulamadım

bir de ben ingilizce özürlüyüm türkçe kaynak bulunabilir mi bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 7 Temmuz 2013; 21:10:08 >

• Öncelikle dostum senin modelin ssd montaj videosunu bulamadım ama Asus N56VZ-VM e SSD takmak ve optik sürücü yerine çıkan harddiski nasıl takıcagını anlatan 2 vide var ,söküp takma işlemi standarttır model arasında çok fark yok rahat yaparsın videolar sana yardımcı olucaktır.
    Aşagıda takma işlem videoları + harddiski optik yuvaya takmaya yarayan aparatın sadıldığı link +ssd kurduktan sonra yapmanın faydalı olduğu ayarlar var ,umarım faydası olur. Kolay gelsin

Asus Laptopa SSD takma videosu

Optik Disk yuvasına harddisk takma videosu

Optik disk yuvasına harddisk takma aparatı satış linki

SSD ayarları

• quote:

Orijinalden alıntı: borcuhan77

Öncelikle dostum senin modelin ssd montaj videosunu bulamadım ama Asus N56VZ-VM e SSD takmak ve optik sürücü yerine çıkan harddiski nasıl takıcagını anlatan 2 vide var ,söküp takma işlemi standarttır model arasında çok fark yok rahat yaparsın videolar sana yardımcı olucaktır.
    Aşagıda takma işlem videoları + harddiski optik yuvaya takmaya yarayan aparatın sadıldığı link +ssd kurduktan sonra yapmanın faydalı olduğu ayarlar var ,umarım faydası olur. Kolay gelsin

Asus Laptopa SSD takma videosu

Optik Disk yuvasına harddisk takma videosu

Optik disk yuvasına harddisk takma aparatı satış linki

SSD ayarları

dostum çok çok saol gitmeden hangisi daha randımanlı olur onu da söyler misin?

hdd yuvasına ssd, optik yuvasına hdd mi?
    yoksa
    hdd yerinde kalsın optik sürücüye sdd mi?

herkes başka bir şey söylüyor bu konuda kafam allak bullak oldu.

bir küçük ricam daha var ki, intel hm 76 chipset resmi sitede iki sata 3 destekli diyor. yani herhangi 2 yerden iki sata 3 destekli mi? yani böyleyse ssd yi optiğe taksam da 1 yuvaya taksam olur mu yoksa başka bir durum mu? bilgin varsa bir bakar mısın?

site bu;
    http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/performance-chipsets/mobile-chipset-hm76.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 7 Temmuz 2013; 21:40:40 >

• Söyleyeceklerim sahsi fikrimdir,degerlendirirken bunu göz önünde tut.

İmzamdaki laptopta seninle aynı chipsete sahip aynı işlemci var,iki yuvada sata3 yani 6 Gb/s veri hızına sahip,performans için benim imkanım anca 120 gb ssd yetti çıkan harddiskide harici harddisk kutusuna taktım saklıyorum ,içinde makineyi alırkenki orjinal işletim sistemim var elimdeki ssd bişey olması halinde yedek olarak tutuyorum.Optik sürücü yuvasına aparat yardımı ile harddisk takmaya ben karşıyım neden dersen bu tabi tercih meselesi fakat ssd kullanırken hem harddisk olması makineye extra yük ,bataryaya tekrar yük,ses çıkarmaya devam edicek ısınmaya artı saglıycak bunun yerine seçim şu olabilir tabi bütün mesele para yani bütçeyle alakalı:

1- Ssd alırken boyut nekadar fazlaysa performans o derece orantılı uzun ömürlü olur,ssd boş kalan kısım önemlidir benim 120gb ta sistem ve 3 oyundan sonra kalan yer 30gb,o yüzden imkan varsa 256 almanı tavsiye ederim.
    2-Optik diski çıkarıp yerine 2bir ssd takıp raid yaparak makineyi max erformansta kulanabilirsin.

3- Depo alanı için optik disk yerine harddisk takmaktansa 1 Tb Harici Usb Harddisk alırsın.

Tek ssd bence daha performanslı olcaktır ,ısı düşücek,batarya ömrü daha uzun olucak ( bende 40-45 dakka arttı)

Tabi olmaz diye bişey yok seçim senin .Kararı sen vericeksin.

• borcuhan77 kullanıcısına yanıt
    çok mantıklı söylüyorsun. elimde 3 tb lik bir, 1 tb lik de bir harici var zaten. ben işin performans kısmına çok yabancıydım bilmiyordum. istediğim cevabı verdin aslında teşekkürler. bilgisayarda oyun hiç oynamıyorum, bilgisayarı %80 torrent ve internette dolaşmak için kullanıyorum. şu an kullandığım laptopta 30 gb'ye sığıyor yüklediğim her şey. bana o zaman tek 128'lik hayli hayli yeter. ilerde bir 128lik daha ya da belki daha yüksekleri daha ucuza düşerse yeni bir tane daha alır optiğe takarım.
    yaptığını yapacağım. gerçekten çok yardımcı oldun.

bi kaç küçük şey dışında kafam rahatladı tekrar sağol.

dostum sence ben hdd yuvasına ssd yi taktığımda garanti dışı gibi bir durum olur mu ? bundan başka bir şey kalmadı galiba kafamda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamut987 -- 7 Temmuz 2013; 22:22:41 >
  • Dostum her halukarda inan farkı görüceksin verdiğin her kuruşu hak eden bir parça ssd,halen eski laptopum toshiba A200 duruyor arada açıyorum işkence gibi geliyor hazır hale gelmesini beklemek şuanki ssd power tuşuna bastıktan 13 saniye sonra masaüstü hazır işlemler inanılmaz hızlı kısaca artık vazgeçilmezimdir . 128Gb sana dediğin şartlarda her türlü yeter ama bütçen uygun ise 256 Gb çok daha iyi olur
    Ben ssd alınca Samsung'un müşteri hizmetlerini arayıp ssd takılınca garantinin bozulup bozulmaycağını sorduğumda serviste bile takılsa garanti bozulur dedi Ben 2 aylık laptopa hiç düşünmeden ssd taktım ve deger bence,ama sen asus müş.hiz arayıp bir sor belki onlarda farklıdır,ne olursa olsun bence ssd şart.Çıkan harddiskide harici harddisk kutusuna takarakta kullanabilirsin (bence yedekte kalsın kullanma)

• quote:

Dostum her halukarda inan farkı görüceksin verdiğin her kuruşu hak eden bir parça ssd,halen eski laptopum toshiba A200 duruyor arada açıyorum işkence gibi geliyor hazır hale gelmesini beklemek şuanki ssd power tuşuna bastıktan 13 saniye sonra masaüstü hazır işlemler inanılmaz hızlı kısaca artık vazgeçilmezimdir . 128Gb sana dediğin şartlarda her türlü yeter ama bütçen uygun ise 256 Gb çok daha iyi olur
    Ben ssd alınca Samsung'un müşteri hizmetlerini arayıp ssd takılınca garantinin bozulup bozulmaycağını sorduğumda serviste bile takılsa garanti bozulur dedi Ben 2 aylık laptopa hiç düşünmeden ssd taktım ve deger bence,ama sen asus müş.hiz arayıp bir sor belki onlarda farklıdır,ne olursa olsun bence ssd şart.Çıkan harddiskide harici harddisk kutusuna takarakta kullanabilirsin (bence yedekte kalsın kullanma)

yeterli haricim var dostum. adamlar garanti bozulmaz derse saklarım koyarım bir köşeye. ssd lere bakıyorum şimdi teknik bilgim yok ama rakamlar üzerinden çözmeye çalışıyorum. teknik özelliklerinden dolayı ssd'lerin depolama alanı çok fazla büyümez diyorlar, hem demin de dedim ya oyun yükleme gibi düşüncem yok makineye, bu yüzden uzun süre 128 yeter bana windows'u da iyi tanırım önemsiz programları hariciye yükleyip yükleyip kullanırım. ben masaüstüne bile kısayollardan başka bişey koymam.
    iyi oldu bu kafam rahatladı :)
    dostum bana ssd'ler hakkında birkaç önbilgi verebilir misin. bak mesela bir yerde sakın onlara disk birleştirme yapmayın ömrü azalır denmiş. bilmiyordum bunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum almadan önce ben çok araştırdım halada ögrenmeye çalışıyorum bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışıyım,Aşağıda bir link vericem mutlaka okumalısın inanılmaz bilgiler var ve ayrıca aldıktan sonra ordaki ayarlar çok faydalı olucak,ssd lerde birçok okuma yazma degerleri var büyük olan degerler tek parça büyük dosyaları okuma degeridir ama günlük hayatta çok kullanırmısın ?,ama 4K degerlerse küçük dosyaları okuma hızı ise günlük hayatta çok daha fazla kullanılır (Dll dosyaları gibi) yani önceliği 4K degerleri ne ver derim ,bir çok marka ssd ve okuma yazma degerleri var ama o hız testleri hep sentetik farklar milisaniyelerle anlatılıyorlar bunu son kullanıcının anlaması bence imkansız ,yani 120 yada 128 gb ssd alırken bence en önemli kriter PARA derimki en ucuzu hangisi ise onu al ama stabilite önemli diyosan ben öyle yaptım piyasada en stabil ss olarak İntel ve samsung önde ,ben intelin hafta sonu indirimine girmesini bekleyip aldım ,Ama stabilite ve performans için hedefim ilerde birgün 256 Gb Samsung ssd almak var ama şuanki beni uzun zaman götürür.Benim için önemli olan fiyatı ama illa marka dersen 10 kişiye sorsan 11 farklı marka söylerler herkes kendi kullandığını iyi der . Marka diyorsan illa fiyatı uygunsa Samsung yada İntel derim .

SSD Hakkında Her Şey

• dostum ben daha önce kendi kafamla özellikleri yüksek diye gidip casper notebook aldım. çok fazla dilim yandı. çok pişman oldum. çok teşekkürler dostum her şey için. verdiğin bilgiler hep benim öğrenmek isteyip hatalı öğrendiğim şeyler.
  • Rica ederi yardımcı olabildimse sevindim ,ama araştırmaya devam et burdaki forumdada çok bilgili arkadaşlar var yazdıklarını okumakta fayda var ,bir çok bilgiyi burdaki arkadaşlar sayesinde edindim .
  • quote:

Rica ederi yardımcı olabildimse sevindim ,ama araştırmaya devam et burdaki forumdada çok bilgili arkadaşlar var yazdıklarını okumakta fayda var ,bir çok bilgiyi burdaki arkadaşlar sayesinde edindim .

Bu ayin sonuna kadar almayacagim laptopu ders calisir gibi notlar aliyorum. Casper alinca çok çok pisman olmustum insallah sikinti yasamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop alıcaksan ne için kullanıcağını iyi belirlemelisin,ondan sonra bir marka ve model belirleyip nette ve forumda laptop bölümünde o model sahiplerine kafana takılanları sorup daha fazla bilgi edinebilirsin .elektronik şans işi olmakla beraber bende Casper almam tavsiye etmem.
  • quote:

Laptop alıcaksan ne için kullanıcağını iyi belirlemelisin,ondan sonra bir marka ve model belirleyip nette ve forumda laptop bölümünde o model sahiplerine kafana takılanları sorup daha fazla bilgi edinebilirsin .elektronik şans işi olmakla beraber bende Casper almam tavsiye etmem.

Haklisin dostum. Aslinda iyi biliyorum alacağım ürünü. Islemci performans testlerine kadar inceledim. Performans istiyorum. Laptopu yoğun olarak torrent icin kullanacagim. Firmanın muhasebe işlerini de ayni surede sürdürebilmek ms office i de ayni anda kullanabilirmek icin 2000 lira limitle en iyi laptop+ssd kombinasyonunu yapmaya calisiyorum.
    Ürün kesinlesti nerdeyse kafamda sirada iste sadece sss kaldi. Ramazan sonuna kadar vaktim var hani laptopu 1600 e bulursam 300 liralik ssd alacagim, 1500e bulursam 400.
    Su an bana gereken ssd değerleri ve teknolojileri hakkinda genel bilgi.

Takip cikarma isini neredeyse coDum sayılır :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bu modele ssd takan kimse yokmu bizi bilgilendirsede bizde yapsak..
  • bu modele ssd takan hala yokmu?
  • DbA kullanıcısına yanıt
    asus k55 in 3610qm+gt630m olan modeline taktık biz geçen sene.

ssd yi laptobun 2.5 inch disk yuvasına taktık

hdd yi de aparat ile dvd sürücünün yerine.

aparat 12.7mm olanlardan.
  • teşekkür ederim sağolun..
  • Arkadaşlar 128gb aldım ve takacağım birkaç gün içinde.ya da ek bir aparat ile optik sürücü yerine taktıracağım bilgisayarcı arkadaşım halledecek.yapınca buraya yazarım sonuçları
  • arkadaşlar 120gb samsung ssdyi asus k55vj sx077d bilgisayarıma kendim taktım.20tlye bir ssd dönüştürücü aldım ve C: deki tüm verileri Casper isimli programla ssdye aktardım.daha sonra bilgisayarıın altını açıp normal hard diski söktüm ve yerine bilgileri aktardığım ssdyi taktım.hiç kafanız karışmasın çok kolay bir işlem.bilgisayarı açtım.yaklaşık 7 saniyede açıldı.çok iyi durumda şuan.tüm bilgileri eksiksiz aldım.tavsiye ederim.yer problemi yaşarsam daha sonra ek bir aparat alıp.optik sürücüyü sökeceğim yerine normal hard diski aparat sayesinde koyacağım.ama pek tavsiye edilmiyor çünkü ekstra hafıza ekstra performans harcaması demek.ihtiyacınız yoksa ise siz de kullanmayın.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.iyi forumlar
  • ALDIĞIM SSD GÖRMEK İÇİN TIKLA

bu ssd yi taktım bilgisayarıma.UEFI Modunda windows 8.1 kurdum. biosdan sonra 2 saniye olmadan hemen açıyor bilgisayarım. windows logosu geldikten hemen 1 saniye sonra kullanmaya başlıyorsun.
    Secure boot olsaydı cok iyi olurdu ama yok. çokda önemli değil aslında.

NOT: windows 10 da oyun problemi var ekran kartı sürücüsü hatalı. nvidia sitesinden indirip sorunsuz yüklüyor. ama bilgisayar kapatıp açınca bozuluyor. yeniden yükleyince düzeliyor. her seferinde bilgisayar açınca yüklemek zorunda kalıyorsunuz. o yüzden windows 8.1 kurun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.