Şimdi Ara

Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.980
Cevap
76
Favori
187.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aslında bu tarz şeylere para veririm ama win 7 ultimate i senelerdir beleşe kullanıyorum kararsızım şimdi alsammı almasammı diye
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim,allah razı olsun dediği şeyleri tek tek yaptım ve şu an sorunsuz bir şekilde kurulumu gerçekleştirdim tertemiz :) 30 tl inanın hiç bişey değil,şimdi içimde rahat paramın sonuna kadarda helal olsun bu zamana kadar korsan kullanıyordum ama bence deger....


    ALLAH razı olsun tekrardan kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Time

    hocam olayı anlamamışsın. win7 kullanıyorsun c ve d sürülerin var. win8 kurulumuna başladın. eğer aşağıda resimde görülen 100 mb lık alana dokunmaz isen kuruluma c'yi biçimlendir (format) diyerek devam edebilirsin.

     Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım


    ama eğer oluşturulmuş diskleri silip (delete) aşağıdaki hale getirir yeniden bölüm açarsan bu temiz kurulum oluyor ve key kabul edilmiyor.

     Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım


    yani almanda bir sıkıntı yok.


    not: resimler temsilidir.

    Çok önemli bir noktaya parmak basmış arkadaş. Ama benim merak ettiğim disk yönetimi kısmında bahsedilen bu bölge boş görünüyor. SS'de mesela 30 mb kullanılmış. Sorun olur mu acaba ?

     Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım




  • Kurulumu yeni bitirdim... Arayüz gerçekten güzel olmuş
  • Temiz kurulumda etkinleştirme yapamayanlar için bir çözüm var. Bende de sadece yükseltme içindir hatası vermişti. Basit bir kayıt anahtarı değeriyle çözebiliyoruz. İlk sayfaya ekleyebilirse konuyu açan arkadaş daha iyi olur.

    Aldığınız ürün anahtarı temiz kurulumda hata verdiyse ve etkinleştirme yapamadıysa:

    - Windows tuşu+R'ye basın. Çıkan Çalıştır kutucuğuna regedit yazın.

    - Kayıt defterinde şu kaydı bulun: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE/

    - Oradaki MediaBootInstall değerini çift tıklayın. 1 olan değeri 0 olarak değiştirin ve pencereyi kapatın.

    - Start ekranında "komut satırı" yazın. Çıkan komut istemine sağ tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın. Yönetici olarak çalıştırın. Yönetici olarak çalıştırın.

    - slmgr /rearm yazıp enter'a basın. "Başarılı olmuştur, bilgisayarınızı yeniden başlatın" gibi bir uyarı alacaksınız. Yeniden başlatın bilgisayarı.

    - Bilgisayarınız yeniden başladığında etkinleştirilmiş olarak açılacak. Eğer öyle başlamazsa start ekranında "windows etkinleştirme" diye arama yapıp baştan etkinleştirme yapın. Başarılı olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanıMüdavim

    quote:

    Orijinalden alıntı: böke

    Selamlar.
    Laptop için 29 liralık olanı(orijinal) iso dosyası olarak kaydedip DVD'ye yazdım. Laptopa yükseltme yaptım sorun yok.
    Bugün masaüstü için 70 kusur liralık yükseltme satın aldım. Kullandığım win7 home Premium orjinaldi. Key mailime geldi.
    Tekrar indirmemek için laptop için indirdiğim ve DVD ye yazdığım CD'den masaüstüne yükleme yapıp masaüstünün keyini girdim(75TL aldığım)
    Masaüstüne temiz kurulum yaptım.( komple sürücüyü sildim. Win7 nin kullandığı 100mb alan vs) yani tertemiz HDD ye temiz yükleme yaptım. Bu şekilde birkaç kez silip temiz yükleme yaptım. Zaten etkinleştirmeye gerek kalmadan Windows'u açtığımda etkinleştirilmiş olarak gözüküyordu. En son silip yükledikten sonra etkineştirme bölümü yok oldu. ekranın sağında build 9200 yazısı çıktı. Tarihi 3-4 ay ileri aldığımda etkinleştirme seçeneği çıktı fakat etkinleştiremedim (Temiz yükleme için değil vs yazıyordu)

    Şu an indirme merkezinden masaüstü için aldığım iso dosyasını indiriyorum birde onunla deneyeceğim.

    Aklıma 2 seçenek geliyor. Birincisi; İlk 3-4 yüklemede sorun olmamıştı bu son yüklemede belki keyi yanlış yazdım diye düşünüyorum. İkincisi; Demek ki bundan sonra bu şekilde yüklenemeyecek.

    bu bizim soruyu cevaplıyor sanırım. herhalde keyi yanlış girme ihtimaliniz yok denecek kadar az. sıfır temiz kurulumda daha doğrusu ilerleyen kurulumlarda problem çıkartma ihtimali var gibi duruyor bu keyin. böyleyse almanın bir anlamı yok. siz de emin olduğunuzda buraya yazarsanız çok iyi olur...

    Masaüstü için indirdiğim iso (DVD) dosyasıyla yaptığım ilk yüklemede aynı şeklide sorun oldu.
    Bu ilk yüklemede kurulum aşamasında diskleri sildikten sonra win 8 kurarken USB ile AHCI driveri yüklüyordum. (hatalı olanların hepsinde USB ile bu işlemi yaptım).
    İkinci yüklemede ise yine aynı DVD ile diski komple silip yükleme yaptım. Bu sefer AHCI driver falan yüklemedim. Sistem sorunsuz bir şekilde etkinleştirilmiş olarak açıldı.
    (her iki yüklemede de diski komple sildim)

     Windows 8 Temiz Kurulum (Format) + Yükseltme Teklifi + DVD Oluşturma - Resimli Anlatım




  • Hayırlı Geceler, Bende 29 TL Vererek Satın Aldım, İndirdim İso Olarak Kayıt Ettım Kurdum, Ama X86 32Bit Sürüm Cıktı, Makinada 8Gb Ram Var Ne İşime Yarıyacak 32 Bit Varmıdır Bir Çözümü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdo205 -- 30 Ekim 2012; 3:26:17 >
  • şimdi ödemeyi yaptım iniyor. umarım 64 bit olarak gelir 64 bit aktif şu anda makinede...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafaokur

    şimdi ödemeyi yaptım iniyor. umarım 64 bit olarak gelir 64 bit aktif şu anda makinede...

    Hocam Bende Direk 29`u Görünce Direk Atladım, Notebook`mda 32 Bit Win7 Yüklü İdi, Sonra ISO Olarak Kayıt Ettım Kurdum Baktım 32 Bit, Sonra Arastırınca 64 Bit Sistemden İndirirsek O Zaman 64 Bit Geliyormus, Bende Sımdı Tekrar Win7 64 Kurup Öyle Deniyicem Tekrar Key Almak Lisans Almak Gerekmıyormus :)
  • Korsan Win7 ile de alınca 29 TL oluyor herhalde? Bilgi verebilir misiniz? Bir denedim ödeme yerine kadar bir sorun çıkmadı, ama sonradan kurulumda Win7 kodu istemez inşallah :)
    Yarın babamın kredi kartıyla alayım bari. Paypalda 25 dolar var ama kredi kartı ekli olmadığı için izin vermiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

    Korsan Win7 ile de alınca 29 TL oluyor herhalde? Bilgi verebilir misiniz? Bir denedim ödeme yerine kadar bir sorun çıkmadı, ama sonradan kurulumda Win7 kodu istemez inşallah :)
    Yarın babamın kredi kartıyla alayım bari. Paypalda 25 dolar var ama kredi kartı ekli olmadığı için izin vermiyor

    Korsan veya orijinal olması farketmez, kurulumda Win7 Keyi sormayacak..
  • Ben dosyalarım silinmeyecek şekilde kurdum. C'de Windows.old adında klasör oluşmuş... Bu ne oluyor. Silmemin bi sakıncası var mı???
  • güzel faydalı konu teşekkürler bilgiler için kodu aldım beklemedeyim kampanya bitmeden alırım dursun

    temiz kurulum olayı biraz kafa karıştırsada 29 tl ye alınabilir birde konuda dosyayı indirirken seçeneklerden bişey yapmayı seçerseniz dosya son aşamada seçtiğiniz yere iner demişsin fakat sonrada c deki programlar silinir demişsin bir arkadaş sormuş. buna açıklık getirirsen iyi olur hiçbirşey yapmayı seçersek iso mu iniyor formatmı başlıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KNTLG

    Ben dosyalarım silinmeyecek şekilde kurdum. C'de Windows.old adında klasör oluşmuş... Bu ne oluyor. Silmemin bi sakıncası var mı???

    Windows.old eski Windows sistem dosyaları. Silebilirsin. Ben WinXpden Win7ye geçerken de o klasör oluşmuştu sildim hiç sorun çıkmadı
  • emrah871 kardeşimize verdiği son derece anlaşılır ve soru işareti bırakmayan cinsten aydınlatıcı cevaplara çok teşekkür etmek isterim. Üç gün önce sistemi alıp format ve etkinleştirme (Zorlu uğraşalardan sonra) yapmama rağmen kafamda kalan en ufak sorular dahi aydınlanmış oldu. Arkadaşımızın bilgisayar bilgisi de mükemmel. Eline sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polaris12

    emrah871 kardeşimize verdiği son derece anlaşılır ve soru işareti bırakmayan cinsten aydınlatıcı cevaplara çok teşekkür etmek isterim. Üç gün önce sistemi alıp format ve etkinleştirme (Zorlu uğraşalardan sonra) yapmama rağmen kafamda kalan en ufak sorular dahi aydınlanmış oldu. Arkadaşımızın bilgisayar bilgisi de mükemmel. Eline sağlık.

    Bu güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
  • vala bu başlığı konuyu görmesem ne yalan söyleyim hala crack arıyordum windows 8 için sayende orjinal sahibi oldum teşekkürler ...çok net akıcı güzel anlatım başarılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocopopsjohny -- 30 Ekim 2012; 5:49:58 >
  • internetten daha önce indirdiğimiz pro iso ile kurulum yapabiliyormuyuz peki

    quote:

    Orijinalden alıntı: teeKin

    orjinal windows 7 home premium kullanıcısıyım box seklınde faturamda var elimde bu 29 tllık kampanyadan bende istifade edebılırmıyım yükseltme degılde iso seklınde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93911FC7B -- 30 Ekim 2012; 8:33:38 >
  • Surada mesajim bulunsun. 29 liralik kodumu aldim. Aksam eve gecince inceleyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıt olurken benden windows 7 ürün anahtarı istiyor, şimdi de mail geldi tamamlanmadı diye. Yok mudur çaresi
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.