Şimdi Ara

Kredi Masrafı Geri Ödemesi (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.311
Cevap
71
Favori
146.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8.5 ay oldu ses seda yok. Birşey çıkmayacak belli ki... Gerekçeyi öğrenmem lazım,evrakmı eksik geldi,kararmı lehte çıkmadı,nedir yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mucizevi

    bugün tüketici hakem heyetine gittim ve direk heyet başkanı ile görüştüm. işlemler esnasında beni memurun direk fotokopiciye yönlendirdiğini ve burada 30 tl ücret alındığını söyledim. bunun yasal olmadığını, hiçbir yerde bu ücretin alınmadığını ve görevlinin hiç yardımcı olmayıp direk beni fotokopiciye yönlendirip bu işten nemalandığını düşündüşümü söyledim. bundan dolayı da bimer vasıtasıyla başkan sıfatıyla sizden ve görevliden şikayetçi olacağımı belirttim. önce ukala ukala konuşan başkan en son ücreti kendi cebinden dahi karşılamayı teklif ederek görevli arkadaş adına benden özür diledi. anlattığına göre dosya hazırlamak istemeyen veya hazırlayamanları oraya gönderiyorlarmış. fakat bana bu konuda herhangi bir telkinde bulunulmadı direk oraya yönlendirildi. ben de normal prosedürdür diye direk oraya gittim ne bileyim. bir yerde ücret vermeye zorlanma durumu söz konusu. yahu öyle dahi olsa 3-5 sayfa ve bir şeffaf dosya için 30 lira alınır mı? al gülüm ver gülüm belli ki.

    ne biçim ülkede yaşıyoruz arkadaş ya. bir tüketici olarak mağdur sıfatıyla devletin tüketiciyi korumak için oluşturduğu bir daireye dosya masrafı iadesi için gidiyorsun ve sana orada tekrar dosya masrafı çıkartıyorlar. bimer'e de şikayetimi yaptım tabi.
    aslında işin medyatik bir tarafı da var. hızımı alamazsam yerel basına da verebilirim. yayınlarlar yayınlamazlar. bu arada bunu yapanlar iskenderun tüketici hakem heyeti.

    bu arada seni yemişler, kazıklamışlar diyen arkadaş. tüketiciyi korumak ve mağduriyetini gidermek maksadıyla devlet tarafından kurulmuş bir oluşuma da güvenmeyeceksek neye güveneceğiz. ben de bu düşünceyle benden istenen paranın normal bir ücret olduğunu düşündüm. başka bir yer olsa mesela özel sektör elbette bunu sorgular soruşturur öyle verirsin. ben gerekli yerlere başvurumu yaptım. başkanın kendi cebinden vermeyi teklif ettiği parayı almadım. buradan zaten ne kadar haksız oldukları belli. bu para beni zengin veya fakir yapmaz fakat bahsi geçen yer resmi bir kurum ve çalışanları da devlet memuru olduğu için siciline işlemesi söz konusu.

    sana laf atmak için dememiştim kazıklanmışsın diye, ama bu adamlar çok adiler. çok sevindim peşine düşmene. beni de bir kırtasiyeye yönlendirmişti ben hazırlıklı gittiğim için bişey koparamamışlardı, sonuna kadar gidin tabi ama onlar kılıf bulur malesef bu olaya. ben kamuda çalışıyorum bizede bi ton şikayet geliyor. hepsine maşallah verecek cevabı oluyor amirlerin :)




  • şikayet ettiğim için benim dosyamı işleme almamış olabilirler mi sizce? yaparlar gibime geliyor. dosya masrafının iadesi için başvurumun işleme alınıp alınmadığını öğrenmenin bir yolu var mıdır?
  • tam 14 ayın sonunda garantiden paramı aldım. 691.75 TL
    vakıfbanktan da 90 tl şimdilik daha 3 belge de yolda aysonu hepsi gelir sanırım

    garantiden belgeleri imzaladıktan 2 saat sonra hesabıma yattı.
    vakıfbank adıma ödeme çıkardı. vakıfbank subesinden aldım.

    inşallah bekleyen arkadaşlarında sonuçları bir an önce gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mucizevi

    şikayet ettiğim için benim dosyamı işleme almamış olabilirler mi sizce? yaparlar gibime geliyor. dosya masrafının iadesi için başvurumun işleme alınıp alınmadığını öğrenmenin bir yolu var mıdır?

    bu endişeni şikayetinde belirt arkadaşım. şikayetler bimer aracılığıyla bire bir ilgili kurum amirinin önüne düşüyor. haberin olsun bunu dikkaete al.
  • Bugün thh ye gittim.2015 Yılında kesilen kredi kartı ücretler iade edilmiyor diye başvuruyu kabul etmediler.

    Yeni yasa çıkmış bankaların kart ücreti alması yasallaşmış o yüzden kabul edilmiyormuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fieryboys

    tam 14 ayın sonunda garantiden paramı aldım. 691.75 TL
    vakıfbanktan da 90 tl şimdilik daha 3 belge de yolda aysonu hepsi gelir sanırım

    garantiden belgeleri imzaladıktan 2 saat sonra hesabıma yattı.
    vakıfbank adıma ödeme çıkardı. vakıfbank subesinden aldım.

    inşallah bekleyen arkadaşlarında sonuçları bir an önce gelir.

    hocam bende 2014 eylül de konut kredisi çektim "okudum anladım müzakere ettim yazdırdılar bana."sen ne zman çekmiştin.kaybederim diye korkuyorum.ne yapmalıyım
  • Elime bugün yazı ulaştı.Haklı bulundum ama bu tebliğ tarihinden itibaren 15 gün olayı evrağın üzerindeki tarih mi? Yoksa benim evime geldiği elime ulaştığı tarih mi? Bu evrak bankaya da gitti bana mesaj vs atarlar mı şubemize gelin diye yoksa 15 gün bekleyip ben mi gideyim? Ve itiraz edip etmediklerini nasıl öğrenebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sismese

    Dün ve bugün 2 ayrı 1000 er liralık masraf dosyası için akbanktan arayıp 850 tl teklif ettiler.
    Mahkemeyi kazanma garantiniz yok,çok beklersiniz falan diye üsteleyerek 850 tl nin iyi teklif olduğunu vurguladılar.

    Zaten 1 sene oldu bekleyeli 3 tane 1000 tl lik masraf iade talebim var herbirinden 150 tl kesecekler,beklemeye karar verdim,bakalım hayırlısı ne kadar zaman da çıkacak.

    Evet 20 gün sonra telefonuma paranız hesabınıza yatmıştır mesajı geldi ve akşam gidip parayı teslim aldım.
    1 sene 2 ay sonra sonuçlanmış oldu,darısı diğer bekleyen arkadaşların başına.

    Bu arada blöfü yemediğim için 450 tl kardayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sismese -- 21 Aralık 2015; 23:47:06 >




  • zyveli Z kullanıcısına yanıt
    ver hakem heyetine gitsin. onu yazdırsalar bile bence birşey olmaz. ama yine de bir avukata sormanda fayda var. Sonuçta hakem heyetini kazansan bile karşı tarafın dava açma hakkı var. Olaki karşı dava açarlarsa orada bu imzaladığınız belgeyi sunarlarsa ne olur bilemem.
  • Cuma günü hakem heyetinden kararı aldım şubeye verdim genel merkeze gönderdiler bugün sabah onda mesaj geldi paranız hesaba yatmıştır diye hafta sonunu saymaysak bir günde parayı yatırdılar bende şaşırdım bir günde parayı yatırmalarına bu arada bankanın adı İng
  • 9 Aralık 2015'te Pendik THH'ye başvurdum. Garanti bankasından 5 kredi için 1534 TL kesintinin iadesini istedim. Bugün Garanti Bankası (adına bir çağrı merkezi) beni aradı, 768 TL teklif etti, 1 yıl da beklemeyin, bankayla da aranız iyi kalsın anlamında konuştu. 1 yıl beklerim, o parayı da alırım dedim. Red ettim. Bankayla iyi ilişki imiş! O iadeyi alınca iyi ilişkide kalacağız, zaten banka mı yok memlekette! Maaş almasam önünden geçmem! Allah mahcup etmesin!
  • Ekim 2014 'te çıktı, o tarihten sonra ise almıyorlar, benim de vardı, almadı THH.
  • Merhaba arkadaşlar,
    2013 yılı çektiğim kredinin yaptığım itiraz sonucunda masrafları geri aldım ancak banka ipotek fek ücretini ödemeye itiraz etti. Yaklaşık 150 tl lik bir ücreti ödemek İstemiyorlar. Az önce telefonla aradılar ve bu ücretten vazgeçmemi istedilerler, şayet itiraz edersem mahkemeye verebileceğimi ancak mahkemeyi kaybedersem 500 TL'de lik avukat ücreti ödemek zorunda kalacağımı belirttiler. Sizce doğru mu söylüyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enigma33 E kullanıcısına yanıt
    Çok iyi yapmışsınız Garanti bankası, Türkiye'de en son çalışılacak bankadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meceng -- 31 Aralık 2015; 11:43:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir avukat daha iyi bilecektir ama bana gerçekçi gelmedi.
  • arkadaşlar bu doğru mu?

    VATANDAŞ NE YAPMALI? 

    1) Kullandığınız kredi için banka sizden ayrıca ‘dosya masrafı’ veya benzer bir isim altında para aldıysa hiç mahkemeye uğramadan doğrudan şubeye gidip iade talep edebilirsiniz. Bankalar bu parayı ödememek için direnmeyeceklerdir.


    kaynak:

    http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/diger-bankalar-da-u-741127/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 3 Ocak 2016; 16:11:03 >
  • 9 ay doldu, ses seda yok THHH'den.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babam 20000 tl kredi çekmiş 3 sene önce.tüketici mahkemesine gitmek gerekiyor değil mi, heyete değil?
  • lw L kullanıcısına yanıt
    Icraya konu hakem heyeti iade talebiniz kapsaminda, 1476,75 TL icra dosyasina gonderilmistir. T. Is Bankasi A.S. Bu ne anlama geliyor paramı ne kadar süre içinde alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.