Şimdi Ara

Pirelli Formula nasıl bir lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
57.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'un yüksek tepelerinde zümrütevler mahallesinde oturmaktayım. Kış lastiği olarak pirelli formula kullandım. Polo marka aracımla karda tipide çok rahat yokuşları çıkarak eve ulaştığımı bilirim.
  • Lot değil dot.
    Baskı şeklinde 4 haneli rakam olur sadece.
  • Canını seven ailesini düşünen bu lastikten uzak dursun. Bu markanın kış lastiği insanı öldürür. İşimi gücümü bırakıp yıllar sonra yeni şifre alarak insanları uyarmak adına buraya giriş yapıyorum. Bu markanın kış lastiğinden uzak durun sizi öldürür. Islak zeminde defalarca kaza atlattım. Yukarıda vatandaş bu lastiğin ıslak zemin performansını 10 üzerinden 3.5 olduğunu yazan test linki paylaşmış bu herşeyi açıklıyor aslında. Ailenizi ve kendinizi düşünün biraz fazla para verin uzak durun.


    Gelelim detaylara,
    Geçen sene 6 kış taktırtığım Pirelli Snowcontrol lastikleri dişlerinin iyi durumda olması ama yanaklarının yumaşaması ve lastikçinin tavsiyesi üzerine ıskartaya çıkardım. Yazlık lastik olarakta 2013 üretim 50bin km üzeri Michelin Energy Saver kullanıyorum. Yağmurda hafif kaydırma şikayetlerim ve kış lastiğini alışkın olduğumdan uygun kış lastiği bakmaya başladım. Bir grossmarketde Formula winter lastikleri uygun fiyata satılıyordu. Pirellinin ürünü kalitelidir diyerekten araştırma yapmadan bu lastikleri aldım. lastikler takılınca direksiyonda birden bi yumuşama oldu. Sanki direksiyonu boşta döndürüyorum bir anlam veremedim. Sonra yola çıktım çok yağışlı bir gün değildi yerler hafif ıslaktı. Ama frene basınca ABS devreye giriyordu. 0 lastik fabrika çıkışı lastikte yağ olur kir olur diye kendimi kandırıyorumdum. Sonraki bir hafta hava kuru idi pek arabayıda kullanamdım. Sonra çok hafif yağışta bir fren yaptım, ABS devreye girdi lastik sabun gibi kayıyor yol tutuşu sıfır. Onu geçtim o kadar kötü ki 2. vitesde kuvvetli gaza basınca araba hızlanmıyor bile, yola tutunamıyor lastik o kadar kötü. Bardağı taşıran son damla Başakşehir Prestij Avm dik bir otopark çıkışı var 10 derece havada hafif ıslak bir günde buradan çıkamadım. Rampada kalıyor araba, en son son gaz verdim arabaya ama araba çıkamıyor her taraf lastik dumanı millet bize bakıyor. Pati çeke çeke araba anca çıkabildi. Yolda ıslak zeminde fren diye bişey yok, frene basar basmaz ABS devreye gidiyor araba kendini sağa sola atıyor.
    Sonra altığım grossmarkete gidip iade ettim lasitği orda da kış lastiğinin sıcak havada yapması normal falan dediler. Nereyeyse 20 yıldır araba kullanıyorum, son 7-8 yılda da kışlık lastik kullanıyorum İstanbul'da yaşıyorum böyle bir durum ile hiç karşılaşmadım. İstanbul'da hava yeri geliyor kışın 16-17 derece oluyor ne yapacaz yani lastikciye gidip hemen lastiklerimi değiştireceğiz. Tamam kış performansı gibi göstermesede hava sıcaklığı artıncada hiç yoktan yol tutuşu sağlamalı kışlık lastik.

    Formula marka kış lastiği ile İstanbul'da gezilmez. Ha havanın hep soğuk olduğu sürekli kar yağan Kars, Ardahan, Erzurum gibi yerlerde iş görür belki ama ıstanbul gibi kışın 0-17derece aralığında gezen sık yağış olan bir şehirde kesinlikle kullanılmaz. Yukarıda bir vatandaş zaten link paylaşmış test sonucunu, ben önce satın alıp sonra forumu okudum. Test sonucuda ıslak zemin performansı 3,5/10 bu notta başka bir lastik yok. Buraya okuyan birine belki faydalı olur diye detayı ile yazdım.




  • Arkadaşlar. kaç aydır arabam için 185/65/15R lastik bakıyorum. Hiç bir yerde 150 TL'den aşağı bulamamıştım. Starmaxx bile 165 TL. Fakat dün akşam tesadüfen bir Pirelli bayisi gördüm. Girdim. Konuştum. Hiç pazarlıksız tanesini 125 TL'den veriyor. 4 tane 500 TL. Bonus karta peşin fiyatına 5 - 6 taksit yapıyor. Hiç bir yerde 150 den aşağı bulamayınca ağzımdan gayri ihtiyari şöyle bir şey çıktı.

    -Neden bu kadar ucuz.

    Adamın cevabı: Biz toptancıyız arkadaş. Perakendeci değiliz. O yüzden ucuz.

    Takma ve balans ayarı dahil. Toplam 500 TL.

    Sonuç olarak. Bu lastik nasıl ve fiyatı iyi mi sizce? Bu hafta içinde taktırmayı düşünüyorum.



  • Birader lastikler ne oldu taktırdın mı merak ettim, bende araştırıyorum formula işini ama yeterli bilgi bulamıyorm kimseden..
    Sizin aracın lastik ebatları neler, ayrıca servisin adını yerini rica etsem söyleyebilir misiniz ?
  • Birader bu test almanca :) İngilizcesi yok mu bunun?
    Birde testin sonuçlarını nasıl değerlendirmem gerekiyor ? Sizce iyi mi kötü mü yani ?
  • Suda kızaklama puanı dışında iyi görünüyor.Düşük not yüksek puan oluyor.Genel sıralamaya bakınca P7 ye yakın puanlar almış.

    http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=113497&SourcePageId=31821
  • lastik alırken üretim yıllarına dikkat edin lütfen eski lastikleri uygun fiyata veriyorlar bilginiz olsun
  • Yaklaşık bir ay önce broadwaye taktirdim eski lastiklerin bitmiş olmasından mıdır nedir baya bi farkettirdi, sessiz yol tutus ve frenleme olarak iyi yani ben kötü bir yanını bulamadım ortalama kalitede bir lastik yani..
  • bu lastiklerden kullanan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knight of Rose

    Birader lastikler ne oldu taktırdın mı merak ettim, bende araştırıyorum formula işini ama yeterli bilgi bulamıyorm kimseden..
    Sizin aracın lastik ebatları neler, ayrıca servisin adını yerini rica etsem söyleyebilir misiniz ?

    Lassa Atracta aldım. Memnunum.
  • 205/55/16 taktık. kar performansı güzel. hamuru yumuşak.
    ama hız 90km ve üzerine çıktığı zaman çok uğultu yapıyor.
    kar lastiği tabiki ses yapacak fakat daha önce goodyear,lassa ve kumho da kullandım bunların içinden en çok uğultu yapab formula oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan dh -- 27 Kasım 2014; 17:24:50 >
  • Oldukça eski bir konu ancak 175/70/13 Ceat Formulayı 2 yıldır kullanan biri olarak kendi izlenimlerimi aktarmak istedim.
    Lastiklerin hamuru biraz sert olduğundan sıcak bölgelerde kullanılması daha uygun olur.Fren performansı özellikle kaygan zeminde biraz kötü ancak ABS olan bir araçta sorun çıkarmayabilir.Hamuru nispeten sert olduğundan oldukça uzun ömürlü.Süratli kullanmayan ve risk almayanların tercihi olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Arkadaşlar. kaç aydır arabam için 185/65/15R lastik bakıyorum. Hiç bir yerde 150 TL'den aşağı bulamamıştım. Starmaxx bile 165 TL. Fakat dün akşam tesadüfen bir Pirelli bayisi gördüm. Girdim. Konuştum. Hiç pazarlıksız tanesini 125 TL'den veriyor. 4 tane 500 TL. Bonus karta peşin fiyatına 5 - 6 taksit yapıyor. Hiç bir yerde 150 den aşağı bulamayınca ağzımdan gayri ihtiyari şöyle bir şey çıktı.

    -Neden bu kadar ucuz.

    Adamın cevabı: Biz toptancıyız arkadaş. Perakendeci değiliz. O yüzden ucuz.

    Takma ve balans ayarı dahil. Toplam 500 TL.

    Sonuç olarak. Bu lastik nasıl ve fiyatı iyi mi sizce? Bu hafta içinde taktırmayı düşünüyorum.



    lastik fiyatları ucuzlamış demekki,aynı ölçü petlas pt515 130 tlden 4 tane taktırdım siboplarda dahil,çokda iyi lastik




  • foruma energy diye satıyorlar ama lastige baktım pirelli etiketi yapstrlmıs
    demekki pirelli uretiyor
    pirelli sert lastiktir 4 sene tamamlanca iyice sertlesir dis derinligi yarıda olsada
    yokus kalkısta patinaj yapıyor tutus zayıf olur.pirelli ilk dort sene iyidir
    formulada ona gore kıyaslanmalı

    yok yagmurda kayar yok fren iyi degil bunların hepsi yorumsal kisiye gore degisir
    hızla viraja giren derki yok virajda iyi degil

    ama sana gore normal viraja girdigini sanrsın baskasına gore hzlıdır.digerine gore yavastr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirdaglar

    lastik alırken üretim yıllarına dikkat edin lütfen eski lastikleri uygun fiyata veriyorlar bilginiz olsun

    mrblar hocam uretim yillarini nerden bilebilriz uzerinde mi yaziyor 20.10.2015 gibi?
  • cocarca33 kullanıcısına yanıt
    Lastigin uzerinde yazar
    Lot 2316 gibi mesela
    Bu 2016 23hafta uretilmis demektir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: randa

    Lastigin uzerinde yazar
    Lot 2316 gibi mesela
    Bu 2016 23hafta uretilmis demektir

    sagolasin hocam lot ile mi baslar hep
  • Formula ucuz lastikler içinda baya kaliteli lastik. Italya üretimi. Pirelli yan ürünü. Kışlıkları sessiz ve yumuşak. 225 45 17'sini bulabilsem alacağım fakat henüz bulamadım. 205 55 16 vardı 4 tane yeni sattım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.