Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.468
Cevap
97
Favori
374.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar son zamanlarda kasko,trafik sigortası gibi konularda çok sık olarak konu açılmaya başlandı.Dağınık ve düzensiz topicler oluyor aradaki faydalı bilgi yok olabiliyor.Beraberinde gereksiz topic kalabalığı oluyor.Hem bilgilendirici mesajları korumak hemde daha fazla bilgi sağlayabilmek için, guide arkadaşımızla görüştüm ve böyle bir fikrimin olduğunu, kendisinin müsait zamanlarda yardım edip edemeyeceğini sordum.Saolsun kendisi beni kırmadı ve böyle bir konuda seve seve yardımcı olabilceğini söyledi.

    guide nickli arkadaşımızdan yardım istememin nedeni ise , kendisi Koç Allianz sigorta acentesi olduğu için ve işini düzgün yaptığına inandığım biri olması içindir.Kendisine teşekkür ediyorum.Bu konuda soru ve sorunlarımızın ilk ve bilgili ağızdan çözüme ulaşacağına inanıyorum.

    Can



    Not:Konu ile alakasız, tartışma yaratacak, sadece gülücük kullanılan, seviyesiz ve hakaret içerikli mesajlar direk silinecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 8 Aralık 2005, 17:34:01 >







  • schalke84 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

    Böyle yüksek bir tutarda hasar varken( araç bedeline göre) aracınız pert olur.
    Aksi biraz yanlış olacaktır. Forumdan bir arkadaşımıızn araç bedeline kıyasla %30 hasar olan bir aracı bile pertte çıkarttık , dün ihalesi bitti.

    Bu kadar yüksek hasarda acentenize söyleyin pert dışında bir durumu kabul etmeyin. Ayrıca belirtmem gerekir, acenteler esnaf değildir. Ayrı bir şirkettir. Sigorta firmalarıyla karşılıklı kazanç yapıları vardır. Ekmek kazanıyor bu nedenle temkinli kesinlikle olmaz.

    Sigorta acentesi yasal olarak da sigorta şirketini değil , sigortalının çıkarını gözetmek zorundadır. Sigorta şirketini ise sadece etik konularda gözetebilir.
  • Merhaba, buradaki arkadaşlara kendi yaşadığımız bir tecrübeyi aktaracağım. Yazacaklarım hırsla, müşteri kaybettireyim mantığıyla değil, bir kişiyi dahi olsa kurtarabilmektir. Neredeyse bir ay önce ana caddede biz ilerlerken yan sokaktan bir bayan sürücü kontrolsüz bir şekilde hiç frene basmaksızın soldan iki kapımıza vurdu. Kadın yüzde yüz haksız olmasına rağmen orada bulunan minibüsün görüşünü engellediğini vs. söyledi. Bizde polis çağırdık, kadına yüzde 75, orada bulunan park halindeki minibüse yüzde 25 kusur yazdı. Buraya kadar her şey normal, kazadır olur. Kadının sigortası sompo japan sigorta, minibüsünki ise aksigorta. Bu arada bizim araçta aksigorta ve kaskolu. Arabayı bizim istediğimiz bir kaportacıya bıraktık ve sompo japan haklı olarak biz sadece yüzde 75'ini karşılarız, geri kalan kısmı öteki sigorta şirketi karşılar dedi. Gel gelelim bu aksigorta denen şirket hiçbir şekilde ödeme yapmayacaklarını, polis tutanağınıda geçerli bir evrak olarak görmediklerini söylediler. Burda resmi bir evrağı geçerli görmemeleri çok anarşik bir tutum. Hadi bunlarında hepsine eyvallah. İşin asıl saçma durumu; aracımızda kaza öncesinde hiçbir tramer kaydı yokken ve kaportacı ekspere 6bin civarlı bir miktar söylemişken şu an araçta 12bin küsür hasar kaydı gözüküyor. Yani sompo japan hasarın yüzde 75'ini girmemiş, yüzde 100'ünü girmiş ve daha da vahimi aksigorta hiçbir yüzde 25'lik ödemeyi kabul etmemişken birde üstüne tramerde yüzde yüz hasarı girmiş. Bu nasıl bir saçmalıksa tam bi hayrından umutsuzum getirme bari şerrini durumuna düştük. İşin sonucunda aksigorta denen şirket, resmi evrağı(polis tutanağı) geçerli görmüyor, üzerine düşen yüzde 25'lik hasarı karşılamıyor ve utanmadan bizim aracın tramerine yüzde yüz miktarın tamamını giriyor. Biraz araştırıncada avukatlar, şikayetvar'daki yorumlar olarak herkes aksigorta'dan para almanın domuzdan kıl koparmakla aynı olduğunu belirtiyorlar. Biz haklıyız eninde sonunda hakettiğimizi alacağız, bir sonraki trafik sigortanızda en azından bir seçeneğin elenmesini sağladığımı düşünüyorum yinede takdir sizin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi namseloxx -- 15 Şubat 2021; 20:56:33 >




  • Merhaba aracımın sigorta süresi doluyor. Yenilemem lazım, fakat internetten sorguladığımda istediğim fiyatları bulamadım teklif alabilir miyim?

  • Şuan şoktayım 2005 model caddy aracımızın geçen sene 600 TL çıkan sigortası bugün sigortacımla görüştüğümde en uygun 1474 TL ile ethica sigorta çıktı bu nasıl bir artış arkadaş !!! , yuh çüşşş ohaaa , Bunun böyle olmasında kimin payı varsa alayının Allah bin belasını versin  

  • aynen kabul...
    mahkeme sonucu daha incitici olur çünkü zamanla birlikte faiz hesapları senin aleyhine çalışıyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: BJKartal

    Cehennem, bu rücu işlemi sana uygulanacak , bence bu taksit fırsatını değerlendir. aksi halde bu paranın faizi ve masrafları senden isteyecekler.
  • Ticaret odasına ve Odalar Borsalar Birliği ne kayıtlı sigortacıyım, hasar - tahsilat - poliçe içeriği konusundaki sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Alıntı yapmanız yeter.
  • Burada sırf acente reklamı yapmak için diğer sigorta şirketlerini karalamak için üzer demek, sıralama yapmak, paylaşım yapmak bilgi aktarmak amaçlı olduğuna inanmıyorum kim neye göre hangi , örneğe göre karalama yapıyor anlayamadım veya anlatamadı.. varsa örnekleri yazarsın okuyan karar verir .... ben şimdi anadolu veya ak sigorta sizi üzer dikkatli olun dersem etik olur mu yorumların taraf tutarak değil bilgilendirerek yapılması daha uygun.. Ayrıca şirket üretim ve satış adetleri gibi verilere göre sıralamanızda tamamen taraflı doğru bilgi türkiye sigorta birliği adresinden alınabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbktas -- 3 Haziran 2014; 13:46:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hbktas

    Merhaba,

    Arkadaşlar Sigorta fiyatları hakkında teklif almak için arayabilir yada pm atarak fiyat alabilirsiniz. Sigortacılıkla ilgili konularda Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
    Antalya da çayım her zaman hazır , ziyaretinizi beklerim...

    Eureko Sigorta Neova Sigorta Hür Sigorta ile çalışmaktayım



    A.Hakan Bektaş Deniz Sigorta Arc.Hz.Yekta Çetinkaya Antalya Şb.
    Adres: Yeşilbahçe Mh.1447 Sk. No:9/F Muratpaşa
    Tel&Faks: 0242 321 62 08
    Gsm: 0538 948 64 98
    Mail: info@dnzsigorta.net
    Web:www.dnzsigorta.net

    sigorta acentesi işi ile uğraştığınız için benim yorumlarıma katılmamanızı anlarım, ama çalıştığınız sigorta şirketleri belli, Türkiyedeki satış rakamıda belli. ayrıca Türkiyede insanlar algı denilen subjektif kavrama göre anlar, yorumlar ve ona göre yaşar.

    volvo araç üstüne araç yoktur bence. ama alan kişi sayısı bellidir. neden algı kavramı....

    gelelim benim konuya, ben nihayi bir tüketiciyim. sigorta acentesinin bir ve bir kaç tanesinden (kendi cahilliğimden, aslında cahil değilim, güvenmişim ama beni maddi anlamda kayba uğratmışlar. maalesef türkiyede bu böyle, sigortacı kadar bilmezsen öperler misali) yediğim maddi kazık sonrası bu işe merak sarmış, kanuni boyutlarını öğrenmeye çalışan ve süreklide okuyan birisiyim.

    gelelim şirket kavramlarına,

    yapmış olduğum sıralama aynen geçerli, sonuna kadar arkasındayım, anadolunun, ak sigortanın ne olduğunu siz benden eminim daha iyi biliyorsunuz. (bu işi resmi olarak yaptığınız için diyorum.) kalite farkı özelliklede kasko alanında bu ön plana çıkıyor, ben şu anda nihai bir tüketiciyim, benim gibi yeni kasko yaptıran arkadaşlara neyin ne olduğunu bildiğimiz kadarıyla anlatmaya çalışıyoruz. bizim diğer sigorta şirketleri ile bir alıp veremediğimiz yok... onlarıda tanımam...

    kim kaliteyi daha ucuza sunarsa ondan alış veriş yaparız. mantık bu ve son derecede basit.

    ey sigorta (trafik, kasko) yaptırıcak vatandaş, trafik sigortasını yaptırırken şirket aşırı önemli değil, %90 aynı mantık, %10 bazı şirketler sizi yorar, sonuçta ödemeyi yapar ama yorarlar. kaskoda ise tamamen şirketin satış, prestij, sigortacılık kanununun 32.nci maddesine uygun, temel eğitim verirlerken öğrettikleri öğretilere uyan ve vatandaşını yormayan, gereğini anında yapan, haksızlık varsada bunu araştırmacıları aracılığı ile hemen yapan şirketlerede saygı duymalıyız.

    teminat kısımları aşırı önemli, genişletilmiş kasko yaptırmış vatandaş, 50 bin tl. imm.li. benimkisi mesala sınırsız, sadece türkiyede anadolu sigorta bunu sağlıyor. diğerleri sağlayamıyor. anadolu ve ak hasar durumunda sizi yormuyor, benim hiç başıma gelmedi, taksici, dolmuşcu, normal vatandaş, kim varsa sordum bu böyle. bende isterdim 835 t.ye x sigorta şirketinden ama yaptırmadım. 1260 t.ye gittim anadoludan yaptırdım. benim açımdan şimdilik gerçekler bu yönde.

    benim yorumlarım tamamen tüketiciye yönelik yorumlardır, onlar okur, takdir eder veya etmez, onların bileceği iş,

    sonuç olarak; arkadaşım kasko yaptıracaksanız önce araştırın, teminatları gözardı etmeyin.... şirketin güvenirliliği, sizi hasar durumunda yorup yormayacağı vs. konularında detaylıca araştırın, sonra kararınızı verin..

    polemik amacıyla yazılmamış olup, lütfen polemik olacak şekilde bunu uzatmayalım ve burada sonlandıralım diyorum.

    anlayan anladı diyor ve sevgilerimi sunuyorum.

    sevgiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylv77 -- 3 Haziran 2014; 21:26:11 >




  • ayrıca: bu sigorta şirketlerinin isim verme konusuda; nihai tüketici konumundaki kişilerin şu sigorta nasıl, bu sigorta nasıl şeklindeki sorularından ve almak istediği tavsiye neticesinde buraya aktarılmıştır. yoksa sigortacılık yapan arkadaşlarımızı üzmek, kırmak ne haddimize, kalbini kırdığım varsa bilmeyerek şimdidende özür dilerim. lütfen kalbi kırılan varsa hemen kazanmak için gereğini yapalım.

    sevgiyle...
  • sevgili meslektaşım. acenteyim diyorsun, tüketici yorumu yapıyorsun. profil sayfam seninki gibi gizli değil. üyelik tarihimde yazdığım konu adedi de belli. benim acenteliğim groupama. anadolu sigorta evet teminatları iyi olan bir şirket. benim sevdiğim tarafı yuzde yuz yerli şirket oluşu. ama sevmediğim tarafları daha çok. bunları paylaşmıycam. ancak diğer sigorta şirketkeri bilmem tanımamda demen yanlış. top on diyipte iki şirketin ismini yazman gereksiz. bir çok sigorta şirketi anadoludan iyi hizmet olarak. diğer şirketleri küçümsemen hoş bir şey değil. hele bir sigorta acentesi olarak bunu yazman hiç etik değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erayy41

    Ergo sigorta 2006 senesinden itibaren Ergo dan yaptırıyorum full kasko olarak araç hasarsızlık indiriminden bile faydalanıyorum sel ve su hasarları içinde ayrıyetten ödeme bile yapıyorum ve şimdide karşılamıyorlar

    Üstteki arkadaşların dediğine katılıyorum. Burada aracı kurumun yani acentenizin önemi çok büyük. Bizim de hergün olmasada arada bir böyle durumlar başımıza geliyor. Elimizden geldiğince şirketin yakasına yapışmaya çalışıyoruz. Bir şirketin en iyi reklamı yaptığı hasar ödemesidir. En müşterimiz haksız olsa bir lütuf(iyi niyet) ödemesi istiyoruz. Tabi burda şirket isminin de çok büyük önemi var Ergo sigorta 5-6 yıldır uzatmaları oyanayan bir şirket.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Evil

    dün son günüydü yaptırdım geçen sene 2000 vermiştim bu sene kasko + sigorta aldım 1000 tlye

    generalide öğretmen indirimim vardı ama o da sadece kendi servisleri kasko 1100 tl dedi sigortaya da 450 dedi....

    Hayırlı olsun.Kazasız Günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thecrow.

    Merhaba arkadaşlar aracımın sigortası bitmiş durumda geçen sene 460 tl gibi bir rakama yaptırmıştım.Şuan kaza yapıldı diye 800 civarı tutuyor sizce normal mi?

    Hem hasarsızlığınız bozulmuş hem de gecikme cezası var normal fiyat. Belgi araştırırsanız 650-680 gibi fiyatlar bulabilirsiniz.
  • İdeal Sigorta/Koray Kazak kullanıcısına yanıt
    Koray Bey sağolsun hem yardımcı oldu hemde uygun fiyata aracımı sigortalattım. Aracı aldıktan sonra pek uğramadım buralara ama bir teşekkürü borç bilirim kendilerine :)
  • Arkadaşlar merhaba,

    Sigorta Acentesi sahibiyim. Sizlere sigorta konusunda yardımcı olabilirim. 22 sigorta şirketi ile anlaşmamız mevcuttur.

    Sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler;

    -Poliçelerinizi yaptırırken prim odaklı olmayın. Prim tabi ki önemlidir fakat teminattan çalarak indirim yapılmasına karşıyım. Poliçe aşamasında ödemediğiniz 50 TL size hasar anında 50.000 TL/100.000 TL zarar ettirebilir. Bu yüzden Muafiyet, İhtiyari Mali Mesuliyet, Manevi Tazminat, Ferdi Kaza, Tedavi Masrafları, Hukuksal Koruma, Yedek Parçanın yan sanayi mi orijinal mi olacağına, Mini Onarım kapsamına, kiralık araç hizmeti süresine, arıza durumunda çekici hizmeti/vinç hizmeti verip vermediğine ve kaç kez verdiğine dikkat etmemiz gerekiyor.

    -Bildiğiniz üzere araçlarımızda opsiyonlar bulunabiliyor. Benim aracımda opsiyon olarak Bi-xenon, Panoromik Tavan, 18" Interlagoss, Hız Sabitleyici, Aydınlatma Paketi, Ayna Paketi, Metalik Renk(Fırtına Mavi) bulunuyordu ve hepsi poliçeye dahildir. Benim gördüğüm çoğu araçta opsiyon var. Kasko poliçenizi yaptırırken bu opsiyonları da ekletmeyi kesinlikle ihmal etmeyin. Eğer ki ekletmezseniz hasar durumunda opsiyonların hiç birini sigorta şirketi ödemez ve normal hasarınızı da eksik alırsınız. Bu çok önemli bir detaydır. Bir çok poliçe opsiyonlar eklenmediği için uygun fiyatlı çıkıyor aman dikkat!

    Arabasına önem veren bir insan araçları hasara uğradığında/zarar gördüğünde(inşallah görmezler) araçlarının onarımı için servisleri kendileri belirlemek ister. Çünkü arabasını herkese emanet edemezler. Sigorta poliçesini yaptırırken, poliçeyi yaptırdığı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servisleri de kontrol etmek gerekir. Hasar anında içiniz rahat teslim edebileceğiniz servis bulunuyor mu? buna bakmak gerekir.

    Faydamız olduysa ne mutlu.

    Sağlıklı ve güzel günler dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krykzk

    quote:

    Orijinalden alıntı: d4hi

    Merhaba arkadaşlar, 2006 yılı ehliyetliyim ve 2012 tescilli 2003 model Aracım var. Yaşım 28.

    - 2012 yılında ak sigorta yaptırdım (320 tl gibi çıkmıştı ücret). O sene karşı taraf %100 de %100 suçlu olacak şekilde kaza meydana geldi. Aracı ben kullanıyordum.

    - 2013 yılında mapfre sigorta yaptırdım. (260 tl ödedim tam olarak) 4 ay öncesinde yine kazaya karıştım, karşı taraf %100 de %100 kusurlu bulundu, aracı ben kullanmıyordum. Araç yetkili serviste yapıldı teslim edildi ancak eksik parça tespitinde bulundum yedek parça bekliyorum.

    - 2013 yılına ait 1 kez ehliyetsiz kullandırmaktan ve 94 km hizla radardan ceza yedim (1500 tl küsür + 356 tl)

    Şubat 25 de poliçe bitiyor teklifleri incelediğimde şok oldum şuan mapfre sigorta teklifi 785 tl çıkmakta. Uyduruk Ege sigorta 280 tl çıkmakta. Diğerleri de 550/800 tl bandında çıkıyor.

    Sigortam.net müşteri temsilcisine durumu izah ettiğimde çıkan tutarın saçma olduğunu itiraz etmemi söyledi, bizden yaptırsaydınız biz gereken yerlere itiraz ederdik vs dedi ama reklam için mi çözemedim.

    Normal acentama durumu izah ettiğimde "abi suçlu ol olma tramere dosya düşerse plakala ücret artıyor" dedi. Böyle bir saçmalık olur mu? Kaza yapınca o zaman kurbanlık alır gibi milletle el tutusalim rıza pazarlığı yapalım.

    Kazalarda kusursuz olduğum halde indirim olacağına %300 neden artış oldu bu konuda tecrübelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler..

    Sigorta şirketleri her yıl fiyat çarpanlarını bir önceki yıl yaş gruplarına, marka modellere göre ödediği hasar rakamına göre değiştirmektedir. Zarar ettiklerinde fiyat yükselmektedir. Bu yüzden traafik sigorta fiyatları her yıl düzenli olarak uygun verir/vermez. Bir sigorta şirketi trafik fiyatı veriyorsa hiçbir acente bu fiyatı değiştiremez. Ben acenteyim bende değiştiremem. Çünkü trafik zorunlu poliçedir ve poliçedeki bilgilerle oynama yapamazsınız, teminatı düşürüp veya artıramazsınız. Yapacağınız işlem alternatif sigorta şirketlerinden teklif almaktır. Trafik sigortasında da direk en uygun verenden yaptırmanız mantıklı olandır. çünkü trafik sigortası karşı tarafı öder tamamen.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Sigorta yaptırırken kaliteli firma olmasına dikkat ederim genelde sonuçta benimle kazaya karışan kişi servislerde mağdur olmasın isterim. Bugün mapfre genel merkezine uğrayacaktık sonuç değişmeyecek ise boşa vaktimi harcamayayım o zaman.

    Generali den teklif aldım 400 tl çekici hizmeti de içinde 550 tl çıktı. Gerçi Normal çekicime 40 tl veriyorum çekdirmek için ama ya Generali yada ege sigorta ikisinden birini yaptıracağım artık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: d4hi


    quote:

    Orijinalden alıntı: krykzk

    quote:

    Orijinalden alıntı: d4hi


    quote:

    Orijinalden alıntı: krykzk

    quote:

    Orijinalden alıntı: d4hi

    Merhaba arkadaşlar, 2006 yılı ehliyetliyim ve 2012 tescilli 2003 model Aracım var. Yaşım 28.

    - 2012 yılında ak sigorta yaptırdım (320 tl gibi çıkmıştı ücret). O sene karşı taraf %100 de %100 suçlu olacak şekilde kaza meydana geldi. Aracı ben kullanıyordum.

    - 2013 yılında mapfre sigorta yaptırdım. (260 tl ödedim tam olarak) 4 ay öncesinde yine kazaya karıştım, karşı taraf %100 de %100 kusurlu bulundu, aracı ben kullanmıyordum. Araç yetkili serviste yapıldı teslim edildi ancak eksik parça tespitinde bulundum yedek parça bekliyorum.

    - 2013 yılına ait 1 kez ehliyetsiz kullandırmaktan ve 94 km hizla radardan ceza yedim (1500 tl küsür + 356 tl)

    Şubat 25 de poliçe bitiyor teklifleri incelediğimde şok oldum şuan mapfre sigorta teklifi 785 tl çıkmakta. Uyduruk Ege sigorta 280 tl çıkmakta. Diğerleri de 550/800 tl bandında çıkıyor.

    Sigortam.net müşteri temsilcisine durumu izah ettiğimde çıkan tutarın saçma olduğunu itiraz etmemi söyledi, bizden yaptırsaydınız biz gereken yerlere itiraz ederdik vs dedi ama reklam için mi çözemedim.

    Normal acentama durumu izah ettiğimde "abi suçlu ol olma tramere dosya düşerse plakala ücret artıyor" dedi. Böyle bir saçmalık olur mu? Kaza yapınca o zaman kurbanlık alır gibi milletle el tutusalim rıza pazarlığı yapalım.

    Kazalarda kusursuz olduğum halde indirim olacağına %300 neden artış oldu bu konuda tecrübelerinize ihtiyacım var. Teşekkürler..

    Sigorta şirketleri her yıl fiyat çarpanlarını bir önceki yıl yaş gruplarına, marka modellere göre ödediği hasar rakamına göre değiştirmektedir. Zarar ettiklerinde fiyat yükselmektedir. Bu yüzden traafik sigorta fiyatları her yıl düzenli olarak uygun verir/vermez. Bir sigorta şirketi trafik fiyatı veriyorsa hiçbir acente bu fiyatı değiştiremez. Ben acenteyim bende değiştiremem. Çünkü trafik zorunlu poliçedir ve poliçedeki bilgilerle oynama yapamazsınız, teminatı düşürüp veya artıramazsınız. Yapacağınız işlem alternatif sigorta şirketlerinden teklif almaktır. Trafik sigortasında da direk en uygun verenden yaptırmanız mantıklı olandır. çünkü trafik sigortası karşı tarafı öder tamamen.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Sigorta yaptırırken kaliteli firma olmasına dikkat ederim genelde sonuçta benimle kazaya karışan kişi servislerde mağdur olmasın isterim. Bugün mapfre genel merkezine uğrayacaktık sonuç değişmeyecek ise boşa vaktimi harcamayayım o zaman.

    Generali den teklif aldım 400 tl çekici hizmeti de içinde 550 tl çıktı. Gerçi Normal çekicime 40 tl veriyorum çekdirmek için ama ya Generali yada ege sigorta ikisinden birini yaptıracağım artık.

    Rica ederim. İsterseniz anlaşmalı 21 şirketimizden teklif çalışabiliriz.

    Şubatın sonuna doğru bitiyor poliçe, o zaman pm ile rahatsız ederim sizi, çok teşekkürler tekrardan.

    Rica ederim hocam beklerim.




  • 1 yıl önce : 184TL
    Bu yıl: 651TL

    Aynı araba, aynı sürücü. En ufak bir kaza falan yok son 10 yıldır.
    1 yılda %350 artış. Bu ne biçim iş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emurat

    Kooperatif sigortalar hangileri?

    Doğa ve Koru sigorta.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.