Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kaytu* Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
31.299
Cevap
907
Favori
3.047.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu baska yerler kaymis neyse arkadaslar ben de kredilere baktim 3 bankadan oran aldim
    Ziraat 1,02 masraf 3000
    Vakif 1,01 masraf. 2500
    Halk. 1,04 masraf 2000 ama halk bankasindaki 0,98 yapabiliriz dedi
    80000 84 ay dusunuyorum aylik 1400-1450 arasi oluyor,,,
  • vay be 0.74 den alamayıp üzülmüş,sonra kampanya ile 0.79+ düşük masraf (sadece zorunlu sigortalar, 400tl civarı tutmuştu...) ile almıştım bu nisanda...110 000 tl krediyi 5 senede topl. 28.000 tl faizle ödüyorum...Allah herkese kendi evinde oturmayı, hayal ettiği eve sahip olmayı nasip etsin...
  • bizde nasipse ev alacagız..inş. fazla oranlar yükselmez.. :(
    bakalım yarın merkez bankası yeni karşılık oranlarını acıklayacak
  • Merkez bankasının "güçlü TL" başlığı altında açıklayacağı tedbirleri bu sabah kahvaltı haberlerinde fısıltı olarak açıkladılar. Yarın resmi olarak açıklanacak. Eğer bu tedbirler alınırsa ekonomi epey soğuyacağa benzer ve kredi faiz oranları da ciddi miktarda artacak gözüküyor.

    Ev sahibi olmak isteyenlere Allah kolaylık, sağlık ve kazanç versin
  • Konut ve Taşıt Alacaklara Kötü Haber!
    Merkez Bankası'nın önlemleri maliyetleri artırınca bankaların konut ve taşıt kredi faizleri yükseldi. İşte yeni faiz oranları...
    Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta Perşembe günü gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu Toplantısında alınan kararlar sonrasında, bankalar konut ve taşıt kredisi faizlerini artırmaya başladı.

    Piyasalarda Merkez Bankası'nın ''örtülü faiz'' olarak nitelendirilen kararlarından sonra gözler, kararların maliyetleri artıracağı beklentisi nedeniyle uzun süredir ciddi hareketliliğin olmadığı faizlere çevrilirken, bankalar için Merkez Bankası'nın yarın yayımlayacağı enflasyon raporuna ilişkin basın toplantısında aktarılacak olan ve Türk Lirası'nın değerini önemli ölçüde güçlendirecek ''fiyat istikrarı, faiz politikası, döviz rezerv politikası, zorunlu karşılık politikası ve finansal istikrar''dan oluşan 5 maddelik eylem planı da büyük önem taşıyor.

    Maliyet artışını fiyatlarına yansıtmaya başlayan bankalar, konut ve taşıt kredisi faiz oranlarında artışa giderken, konut kredisinde artış öncesinde 60 aya kadarki vadelerde genellikle 1'in altında olan faizler, şu anda 1'in üzerine çıktı. Konut kredilerinde 120 ayda 1,79 seviyesi bile görülüyor.

    Edinilen bilgiye göre; İş Bankası konut kredilerinde 24 ay vadede yüzde 1,02, 48 ay vadede 1,03, 60 ayda 1,04 ve 120 ayda 1,12 oranında faiz uyguluyor.

    Akbank ise mortgage kredilerinde 1-36 ay arasında yüzde 1,67, 37-60 ay arasında 1,74, 61-120 ay arasında 1,79 oranında faiz belirlerken, Garanti Bankası 36 ve 60 ayda 1,04, 120 ayda 1,14 oranında faiz uyguluyor.

    Faiz artışına giden bankalar arasında yer alan Denizbank da konutta 120 aya kadar olan vadelerde yüzde 1,23 seviyesindeki faiz oranını aynı dönemler için 1,39'a, binek ve ticari taşıtta yüzde 1,25 olan oranı ise 1,39'a çıkardı.

    Bankaların taşıt kredilerinde uyguladığı faiz oranı ise genellikle 1,34 ila 1,40 arasında seyrediyor.

    DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşından itibaren tüketici kredi faizlerinin farklı kredi tiplerine göre 400 ila 550 baz puan arasında yükseldiğini, bu artışta ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın TL munzamları arttırması ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) uygulamaya koyduğu tüketici kredilerine ek provizyon düzenlemelerinin etkili olduğunu ifade etti.

    Bugün itibarıyla gelinen noktada tüketici kredilerinin hız kesmeye başladığının görüldüğüne dikkati çeken Ertürk, şöyle devam etti:

    ''Diğer bir ifade ile bu faiz artışlarının altyapısını hazırlayan esas sebep ortadan kalktı. Zaten bu nedenle ekim ayında yapılan düzenleme ile munzam karşılıkların tekrardan azaltılmaya başladığını izledik ve gerekirse bunun devamının gelebileceğinin sinyali verildi. Diğer taraftan TL'nin seyri ve buna bağlı olarak enflasyon kaygıları ile beraber Merkez Bankası geçen hafta gecelik borç verme faiz oranlarını yüzde 8'den yüzde 12'ye çıkardı. Bu şu anlama geliyor; daha önce bankalararası piyasada yüzde 8'lik oran bir tavan görevi görüyorken, artık TL likiditenin sıkıştığı ortamlarda kısa vadeli faizler daha da yukarılara çıkabilecek. Bu anlamda yüzde 5,75'lik politika faizi sabit kalmış olsa da fiilen TL faizleri yükselmiş oldu. Bu durum bankaların kredi faizlerine doğal olarak yansımaya başladı. Bu kapsamda tüketici kredisi faizlerinin bir süre daha bu seviyelerde seyredeceğini düşünüyoruz.''




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    Eminevim sistemiyle ev almayı düşünen veya ev alan kimse yokmu?Eminevim sistemi ile faizsiz ev alabiliyormuşuz.Böyle fazilerin çok arttığı bi dönemde ilaç gibi değilmi sizce?

    hocam ben emin evimdeyim eylül ve ekim ayında kampanyası var mesaj atın arayıp anlatabilirim. ben çok memnunum 2008 de girdim sisteme
  • pm attım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: nihatxy1

    tapu daki alış tarihiniz geçerli. yani evlilik dışı sayılır


    emin misiniz?
    tamamen ortak degildir en azından degil mi?

    @Shafter
    yani mesela yarısı pesin yarısı 36 ay vadeyle alındı, 6 ay kaldı bitmesine, o zaman 1/12 si ortak olmuş oluyor?
    yani 1/24 ü eşin olmuş oluyor sanki?

    gimmeluck bu konuda cok ciddi bir sekilde iyi bir avukat yardimi almanizi tavsiye ederim..

    bazi arkadaslar yazmis yenge gormesin / neden bu hesaplari yapiyorsunuz vs diye..

    sadece gidin hukuki.net forumlarini okuyun.yuzlerce kadin ev hanimiyim evlendikten sonra kocam daire aldi nasil bu daireye ortak olurum vs diye sorular soruyorlar..evlenirken hersey guzeldir..ta ki kopruyu gecene kadar..ben hayatta bir tek babama guvendim en buyuk kazigi da o atti bana..arkadaslar ev alirken kredilerinizi oderken neler cektiginizi biliyorum cunku bende su an bu borcun altindayim..
    unutmayiniz ki evlilik esnasinda attiginiz o 2 saniye suren imza esinizi butun malvarliginiza ortak yapiyor..ve yasadigimiz ulkede kadinlarin genelde evlilige ufak bir ceyiz seti ile katki yaptigini dusunursek kendinizi gelecek icin garantiye almanizi siddetle oneriyorum..yillarin birikimini 5-10 sene sonra olasi bir anlasmazlik sonucu ellerinizden ucup giderken gormek sizi hayattan sogutacaktir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: esyy

    pm attım.

    yeni gördüm cevap yazdım hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716


    quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    Yenge görmesin bu muhabbeti

    niye ki, adam haklı,çalışmış didinmiş bir ev yapmış,sonrada gelen eş niye alsın yarısını,lafa gelince kadın-erkek eşit ama mal paylaşmaya gelince erkeğin hakkından da pay alıyor,birde utanmadan kadına pozitif ayrımcılık denen bir madde koydular yasaya,peki nerde kaldı eşitlik,eşitliğe kafadan aykırı,bir tane Allahın kulu avukat çıkıpta itiraz etmedi şuna..ulan ülkede en çok ezilen,canı çıkan varsa oda erkekler bee

    ülkede son istatistiklere bakın erkekler ve kadınlar arasına iş bulma oranı uçurum omuş,kadınlar iş bulurken erkekler yatıyor..

    tv lere bakın spikerler,sunucuların %95 i kadın...eee erkekler ne iş yapacak bu kadar kadına pozitif ayrım yaparsanız

    onlarda oturur evde çocuk bakar artık

    Bana ne arkadasim yasadan,hede hododen.benim demeye çalıştığım aralarında sadece sevgi? olan iki kişinin para mal mülk muhabbeti yapmaması,sonu her zaman kötü bitiyor

    kendim degil zaten, başkası adına sordum :)))
    harika bir ilişkisi olup da sonra ayrılıklar yaşadıkça insan bu şekilde düşünebiliyor.

    açıkçası o arkadasımın basına birşey gelse, bayanın 2 yıl sonra başkasıyle evlenip, aynı malların elin adamının olma ihtimali hiç içime sıgmıyor.

    o arkadas o soruyu buraya kendı yazamaz içine sinmez, ama ben yazarı m))




  • arkadaş'lar bugün itibarı ile akbank'dan 27500lira kredi çektim konut kredisi 25000 elime geçen rakam masraflar 2500 tutuyormuş neyse 60 ay ödeyeceğim aylık 602 lira tapu masrafları 1400 lira falan tuttu. sorusu olan arkadaşlar'a yardımcı olabilirim .
  • Dün garanti bankasından çektim 95000 tl 0.98 faiz oranı aylık 1,350.00 taksit ödeyeceğim 2,127.00 TL masraf kestiler(masraflar+1 yıllık dask+1 yıllık yangın ve hırsızlık sigortası+ 10 yıllık hayat sigortası dahil)bana çekmeden önde 1650 tl masraf çıkarmışlardı fakat evin expertiz değeri 170.000,00 tl çıkınca ve evin metrekarasi 290 m2 olduğu için sigortalar yüzünden masrafların yüksek çıktığını söylediler.acaba masraflar konusunda kandırıldımmı yoksa faizler yükseldiği için ne koparırsak kardır diyemi fazla kesinti yaptılar kafama takıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 27 Ekim 2011; 12:40:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Dün garanti bankasından çektim 95000 tl 0.98 faiz oranı aylık 1,350.00 taksit ödeyeceğim 2,127.00 TL masraf kestiler(masraflar+1 yıllık dask+1 yıllık yangın ve hırsızlık sigortası+ 10 yıllık hayat sigortası dahil)bana çekmeden önde 1650 tl masraf çıkarmışlardı fakat evin expertiz değeri 170.000,00 tl çıkınca ve evin metrekarasi 290 m2 olduğu için sigortalar yüzünden masrafların yüksek çıktığını söylediler.acaba masraflar konusunda kandırıldımmı yoksa faizler yükseldiği için ne koparırsak kardır diyemi fazla kesinti yaptılar kafama takıldı.

    Sn. MALI MÜŞAVİR,

    Bildiğim kadarı ile sigortanın mantığı, evin değeri veya kaça alındığı ile ilgili değil, ev yıkıldığı zaman yerine ne kadara konabileceği ile ilgili bir husus.
    2005 yılında İş Bankası' ndan ev için bireysel kredi alırken ( o dönem mortgage yoktu) şube müdürü sigorta için evi satınaldığım değeri yazdırmıştı. İlk başlarda bilmiyordum ve 2 sene yüksek bedelden sigorta primi ödedim. Daha sonra araştırmam sonucu şubeye gittim ve durumu müdüre anlatığımda "merak etme, evine birşey olursa sigorta satınaldığın bedeli ödeyecek" demişti. Sigortacıdan aldığım resmi evrakları gösterince, Bayındırlık Bakanlığı' nın belirlediği mertekare başına düşen bedel x evin metrekaresi üzerinden çıkan bedelden sigorta yapılmış ve prim düşmüştü. Tabi şimdi mortgage çıktı ve şartlar değişmiş olabilir. Ben yakın zamanda mortgage ile ev aldım ancak evin metrekaresi düşük ve prim az çıktığı için poliçeye detaylı bakmadım.

    Bu durumu detaylı incelemenizi öneririm. Zira, sigorta poliçelerini her sene yenileyeceksiniz.

    10 yıllık hayat sigortası için zorladılar mı yoksa siz mi istediniz?

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostrider815

    quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Dün garanti bankasından çektim 95000 tl 0.98 faiz oranı aylık 1,350.00 taksit ödeyeceğim 2,127.00 TL masraf kestiler(masraflar+1 yıllık dask+1 yıllık yangın ve hırsızlık sigortası+ 10 yıllık hayat sigortası dahil)bana çekmeden önde 1650 tl masraf çıkarmışlardı fakat evin expertiz değeri 170.000,00 tl çıkınca ve evin metrekarasi 290 m2 olduğu için sigortalar yüzünden masrafların yüksek çıktığını söylediler.acaba masraflar konusunda kandırıldımmı yoksa faizler yükseldiği için ne koparırsak kardır diyemi fazla kesinti yaptılar kafama takıldı.

    Sn. MALI MÜŞAVİR,

    Bildiğim kadarı ile sigortanın mantığı, evin değeri veya kaça alındığı ile ilgili değil, ev yıkıldığı zaman yerine ne kadara konabileceği ile ilgili bir husus.
    2005 yılında İş Bankası' ndan ev için bireysel kredi alırken ( o dönem mortgage yoktu) şube müdürü sigorta için evi satınaldığım değeri yazdırmıştı. İlk başlarda bilmiyordum ve 2 sene yüksek bedelden sigorta primi ödedim. Daha sonra araştırmam sonucu şubeye gittim ve durumu müdüre anlatığımda "merak etme, evine birşey olursa sigorta satınaldığın bedeli ödeyecek" demişti. Sigortacıdan aldığım resmi evrakları gösterince, Bayındırlık Bakanlığı' nın belirlediği mertekare başına düşen bedel x evin metrekaresi üzerinden çıkan bedelden sigorta yapılmış ve prim düşmüştü. Tabi şimdi mortgage çıktı ve şartlar değişmiş olabilir. Ben yakın zamanda mortgage ile ev aldım ancak evin metrekaresi düşük ve prim az çıktığı için poliçeye detaylı bakmadım.

    Bu durumu detaylı incelemenizi öneririm. Zira, sigorta poliçelerini her sene yenileyeceksiniz.

    10 yıllık hayat sigortası için zorladılar mı yoksa siz mi istediniz?

    Saygılar

    İlginiz için teşekkür ederim. Bayındırlık değeri expertiz raporunda 205,000.00 TL çıktı expertiz değeri 170,000.00 TL aldığım daire nin yapım tarihi 2009 ben 2. el olarak 140,000.00 TL ye aldım.Banka aldığım fiyattan değilde expertiz eğerinden ve m2 üzerinden sigortalar hesaplandı dedi.10 yıllık sigortayı kendim istedim bana yıllık 220 TL dediler hayat sigortasına ama 10 yıllık peşin yatırısan 701 TL hesap çıkardılar bende 10 yıllık olsun dedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    quote:

    Orijinalden alıntı: ghostrider815

    quote:

    Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

    Dün garanti bankasından çektim 95000 tl 0.98 faiz oranı aylık 1,350.00 taksit ödeyeceğim 2,127.00 TL masraf kestiler(masraflar+1 yıllık dask+1 yıllık yangın ve hırsızlık sigortası+ 10 yıllık hayat sigortası dahil)bana çekmeden önde 1650 tl masraf çıkarmışlardı fakat evin expertiz değeri 170.000,00 tl çıkınca ve evin metrekarasi 290 m2 olduğu için sigortalar yüzünden masrafların yüksek çıktığını söylediler.acaba masraflar konusunda kandırıldımmı yoksa faizler yükseldiği için ne koparırsak kardır diyemi fazla kesinti yaptılar kafama takıldı.

    Sn. MALI MÜŞAVİR,

    Bildiğim kadarı ile sigortanın mantığı, evin değeri veya kaça alındığı ile ilgili değil, ev yıkıldığı zaman yerine ne kadara konabileceği ile ilgili bir husus.
    2005 yılında İş Bankası' ndan ev için bireysel kredi alırken ( o dönem mortgage yoktu) şube müdürü sigorta için evi satınaldığım değeri yazdırmıştı. İlk başlarda bilmiyordum ve 2 sene yüksek bedelden sigorta primi ödedim. Daha sonra araştırmam sonucu şubeye gittim ve durumu müdüre anlatığımda "merak etme, evine birşey olursa sigorta satınaldığın bedeli ödeyecek" demişti. Sigortacıdan aldığım resmi evrakları gösterince, Bayındırlık Bakanlığı' nın belirlediği mertekare başına düşen bedel x evin metrekaresi üzerinden çıkan bedelden sigorta yapılmış ve prim düşmüştü. Tabi şimdi mortgage çıktı ve şartlar değişmiş olabilir. Ben yakın zamanda mortgage ile ev aldım ancak evin metrekaresi düşük ve prim az çıktığı için poliçeye detaylı bakmadım.

    Bu durumu detaylı incelemenizi öneririm. Zira, sigorta poliçelerini her sene yenileyeceksiniz.

    10 yıllık hayat sigortası için zorladılar mı yoksa siz mi istediniz?

    Saygılar

    İlginiz için teşekkür ederim. Bayındırlık değeri expertiz raporunda 205,000.00 TL çıktı expertiz değeri 170,000.00 TL aldığım daire nin yapım tarihi 2009 ben 2. el olarak 140,000.00 TL ye aldım.Banka aldığım fiyattan değilde expertiz eğerinden ve m2 üzerinden sigortalar hesaplandı dedi.10 yıllık sigortayı kendim istedim bana yıllık 220 TL dediler hayat sigortasına ama 10 yıllık peşin yatırısan 701 TL hesap çıkardılar bende 10 yıllık olsun dedim.

    Size tavsiyem, sigorta firması ile görüşmeniz ve poliçede yazılı risklerden biri nedeniyle evinizi kaybetmeniz durumunda sigortanın hangi bedeli ödeyeceği. Eğer bu değer, poliçe tanziminde kullanılan ev değeri ile aynı ise problem yok.

    Saygılar




  • Şimdi poliçeler baktım hayat sigortası teminatı 95,000.00 TL Konut sigortası teminat tutarı 170,000.00 TL Dask teminatı 150,000.00 TL gördüğünüz gibi hepsi farklı farklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    Eminevim sistemiyle ev almayı düşünen veya ev alan kimse yokmu?Eminevim sistemi ile faizsiz ev alabiliyormuşuz.Böyle fazilerin çok arttığı bi dönemde ilaç gibi değilmi sizce?

    hocam ben emin evimdeyim eylül ve ekim ayında kampanyası var mesaj atın arayıp anlatabilirim. ben çok memnunum 2008 de girdim sisteme

    hep aynı şey 2 mesajı olan birinin bu konu hakkında yorum yapması.Yani hiç güvenilir olmuyor benden söylemesi.Ya şirket çalışanısınız yada şirket çalışanı.Yani 2 yolda buna çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    Eminevim sistemiyle ev almayı düşünen veya ev alan kimse yokmu?Eminevim sistemi ile faizsiz ev alabiliyormuşuz.Böyle fazilerin çok arttığı bi dönemde ilaç gibi değilmi sizce?

    hocam ben emin evimdeyim eylül ve ekim ayında kampanyası var mesaj atın arayıp anlatabilirim. ben çok memnunum 2008 de girdim sisteme

    hep aynı şey 2 mesajı olan birinin bu konu hakkında yorum yapması.Yani hiç güvenilir olmuyor benden söylemesi.Ya şirket çalışanısınız yada şirket çalışanı.Yani 2 yolda buna çıkıyor.

    sayın aliass. iki mesaj yazma güvensizliği 3000 mesaj yazma güveni temsil etmez. üyelik tarihime bakabilirsiniz. ben bilgi sahibi olmadığım konularda yazmam. ve interneti çok sık kullanmıyorum. ben eminevim müşterisi ve aynı zamanda bireysel müşteri temsilcisiyim. yani burda kimse kimseyi niye kandırsın. kanacak kadar küçük yaşta kimse yok herhalde. fakat soru işareti olanları veya ön yargısı olanlara açıklama yapmak sorun teşkil edecek bir olgu olmasa gerek. çünkü forumda birçok başlıkta bilgisi olan veya uzman kişiler soru ve sorunlara cevap vermiş. ben de kendimi tanıttım zaten. yine söylüyorum bana mesaj yazan kardeşlerimin sorunlarını bildiğim ölçüde cevaplarım. ve sisteme adam kazandırmak değil insanların faizsiz ev sahibi olmalarını sağlarım.




  • Bende iki hafta önce garantiden dosya masrafsız 1,01den çekmiştim. Şu an konut kredi faizleri resmen uçmuş. 0.77den ev dek gelmeyip çekemeyip 1.01den çekince kendimi şanssız gibi hissediyordum ama şuan ki fazilere bakınca iyi çekmişiz.
  • Çarşamba 1,03 olan Vakıfbank faiz oranı Perşembe 1,55 oldu. Aynı gün MB'nin karşılığı düşürmesi sonucu muhtemelen bu hafta 1,40 civarına oturur.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.