Şimdi Ara

Us roboticsmmi Yoksa Zoom mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bir wireless modem almayı düşünüorum us robotics 9108 -9106 veya zoom x6 alacağım sizce hangisini önerirsiniz ? hangisinde sorun yaşamam hangisinin negatif noktalari var söyleyebilirmsiniz ??

(birde bu wirelessi kullanmak için ayriyetten ek olarak özel bir ethernet kartımı gerekiyor ? ? )

• Alınacak iki tane ADSL Modem var. Bunlar;

1.U.S. Robotics® Wireless MAXg ADSL2+ Gateway
    http://www.usr-emea.com/products/p-broadband-product.asp?prod=bb-9108&loc=trky

2.ZyXEL Prestige 661HW
    http://www.zyxel.com.tr/zyxel/product/dsl/p661hw.htm

Sorunsuz ve hızlı olsun diyorsan 1. kapsamlı karışık ama herbişiyi kapsasın diyorsan 2. si. başkada modem alınmaz.

Sağlıklı ve mutlu kalın...

• wireless i kullanmak için "usb wireless" alacaksın yada "wireless pci/pcmcia card" alacaksın
  • ya usb wireless ne alaka ben bir kart buldum üstünde anten var boardun üstüne atırıyor onlardan demiyormsuunz
  • pc'ye takılacak olan usb tipi wireless'lar var. bende var bi tane usr'nin
    kart üstünde anteni varsa o senin wireless kartındır onu takacaksın
  • ben de 2. nin 662hw modeli var memnun değilim..en ufak bir ayar değişikliğinde notebooka ip vermiyor ve nete bağlanamıyor,elle ip vermek te işe yaramıyor,sonuçta illa resetleyip başlangıç ayarlarına dönmek ve hiç bir ayaarı değiştirmemek gerekiyor ip alıp nete bağlanabilmek için.Fakat belki de benim modem de bir problem vardır ve sadece bana mahsustur,ama bu haliyle tavsiye edilecek bir modem değil.
  • hangisi tavsiye edilecek değil 9108 mi alacağımda onu onun için piyasanin en iisi diyoralr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uydunet'e normal modem olur mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: arthur_arthur

hangisi tavsiye edilecek değil 9108 mi alacağımda onu onun için piyasanin en iisi diyoralr

Bu "fazlaca iddialı" bir söylem: Piyasada şu aralar alınmaya değer 3 kablosuz modem var:

Zyxel Prestige 661HW,
    USR 9108 (yeni piyasaya girdi, yeterince denenmedi....) ve
    AirTies RT-210.

Bunlar içinde 3 yıl garanti veren, 7/24 satış sonrası desteği bulunan, Türkiye'nin maalesef zaman zaman yeterli olmayan alt yapısına en uygun olan model AirTies RT-210'dur!

Ama "bu bir hevestir" derseniz, o zaman gidin gözü kapalı USR 9108 alın tabii...
  • adsl 2 destekli ama adsl 2 + desteksiz us robotics 9106 veya her ikisi destekli 9108 us robotics.

9108 alman bence daha iyi olur. telekomun ileride ne yapacağı belli olmaz.

9108 i henüz deneyemedim. us robotics 9108 bulamadım. bu cumartesi istanbuldayım kesin bulucam bu da ayrı bir gerçek.

zyxel ile airties modem olarak çok iyi. kabul ediyorum ama wireless konusunda ikiside birbirinden berbat.

hızlı sistemin sattığı e-con wireless modem airties ve zyxel in wireless larını 3 e katlar.

param yok diyorsan robotics alamıyorum diyorsan e-con almanı tavsiye ederim.

ama us robotics 9106 nın herşeyine kefilim. 160 metre kare evimde her yerden çok net hatta 2 kat altımdaki araba garajımdan bile cillop gibi çekiyor. garajda bile 11 mbps ın altına düşmüyo.3 komşumdan hiç şikayet almadım. hepsi memnum. ben 3 üncü kattayım. 5 inci kattaki komşuda bile çıt yok.

us robotics 9108 e kefil değilim . deniyemedim. ama kulaktan dolma bilgilerin dediğine göre 9106 nın sinyal mesafesini 1,5 kat solluyormuş. bu da büyük bir ilk bence.

piyasada 300 metrelik bluetooth varken tabi 300 metrelik wireless modemin olması da doğal olması lazım artık.

benim kanaatim bu. hem bağlantısı iyi hemde wireless ı iyi bir modemi tercih etmen senin için daha sağlıklı olacak. us robotics i öneriyorum. başka da birşey demiyorum..

karar tabiki senin.

• sen bos ver kardesim airties i falan bunlar sisirme git al roboticsini ben cok arastirdim sordum airties e forumlarda kotu diyen yok satici kismina gelince nedense satanlarin cogu dudak bukuyor airties ile ilgili ama tabii onlarinda yaniltici davranmaya calismalari olabilir .sonuc itibari ile airties in uzerinde hala ????? leri yok degil ama herkesin mutabik oldugu bisey vardki oda us robotics 9108 maxg ben dun aldim aksam cok gec kurdum makine odamda ben salona gittim yani arya mutfagin iki duvari girdi very good cekiyodu 28 mbit falan gosteriyodu yarin daha genis bilgi veririm ii gunler
  • ravunos nereden aldını sorabilirmiyim piyasada bulamiyorum birde birşey soracam ??

şimdi evde iki makina var kardeşimle benim.Ben modemi kablo ile kendi makina bağlasam 50 cm birşey zaten kasanin üstünde duracak modem kardeşimede wireless ethernet kartı alacam takacam makinasina bir sorun olurmu ??

birde hangi wireless kartını tavsiye ediyorsun ??
  • 6 aydır us robotic kullanıyorum wifi pcmci kart ile beraber gerçekten 2 modülde sorunsuz tavsiye ederim
  • birde nerden aldını sölersen
  • ZyXEL Prestige W serisinden herhangi bir ürünü tavsiye edebilirim...USR lardan da fazla şikayet gelmiyor ancak zoom gözle görülür bir satış kaybı içine girdi...ilk adsl modemler çıktığı dönemde siemens,asus ve zoom rekabet içindeydi ama son 1 yılda ZyXEL,USR gibi markalar türkiyede çok daha fazla yaygınlaştı..ben özellikle zoom un satış sonrası desteğinden açıkçası çok ama çok memnunum...fakat mekanizması neredeyse INCA gibi basit malzemeden ve işçilikten oluştutuyorlar gibi...elimdeki X4 tam tamına 4 kere servise gitti ve sonunda yenisi vermek zorunda kaldılar...benim gibi bir çok kişi var zoomdan şikayet eden..benim tavsiyem sana ZyXEL olur..

bu arada neden wireless almakta ısrarcısın...yine bir tavsiyem wireless'i tercih etme..tabi çok geniş kullanım alanı ve kablo pisliği oluşturacak kadar pc yoksa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikservisim -- 30 Ekim 2005, 1:50:52 >
  • us robotics fena değil
  • zyxel i wireless konusunda kapıma köpek yapmam
  • nedne wirelessi terchi etmeyeyim bir tez atıyorsunuz bari nedenini söyleyin :D
  • Alınacak iki tane ADSL Modem var. Bunlar;

1.U.S. Robotics® Wireless MAXg ADSL2+ Gateway
    http://www.usr-emea.com/products/p-broadband-product.asp?prod=bb-9108&loc=trky

2.ZyXEL Prestige 661HW
    http://www.zyxel.com.tr/zyxel/product/dsl/p661hw.htm

Sorunsuz ve hızlı olsun diyorsan 1. kapsamlı karışık ama herbişiyi kapsasın diyorsan 2. si. Başkada modem alınmaz.

Sağlıklı ve mutlu kalın...
    (Nede olsa bilmiyorsan bir bilene sor demişler.. Bu ikisi ile pişman olmazsın. Diğerlerini denemiş biri olarak birşey söylemiyorum.)

• Merhaba Arkadasım, P662HW gerçekten harika bir üründür mesajınızı yeni gordum. sorununuz nedir. özelime mail atabilir misiniz? sizi teknik arkadaslara yonlendireceğim.

Selamlar.

Vefa Tarhan
  • DrTeach e katılmakla beraber Airties RT-210 u da tavsiye edebilirim...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.